مهمانپرست در جمع مديران ستاد مشترك ارتش؛
كشورهاي غربي محلي امن براي تروريستها شدهاند
خبرگزاري فارس: سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به ادعاي غربيها در مبارزه با تروريسم، پرسيد: اگر راست ميگويند كه براي مبارزه با تروريسم به منطقه آمدهاند، چرا از گروههاي تروريستي حمايت ميكنند و چرا كشورهاي غربي محلي امن براي تروريستها شدهاند؟
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان كه امروز چهارشنبه در همايش مديران ستاد مشترك ارتش جمهوري اسلامي ايران تحت عنوان «ولايتمداري و بصيرت ديني»سخن ميگفت، با بيان اينكه در هر عرصهاي كه ما با تهديد و تحريم مواجه شديم به اين نتيجه رسيديم كه بايد در آن زمينه بيشتر كار كنيم، گفت: حادثهاي كه بعد از انتخابات رياست جمهوري رخ داد موجب هوشياري بيشتري شد.
وي با ذكر اين نكته كه دشمنان به بهانه انتخابات رياست جمهوري تلاش كردند تا شكاف جدي ايجاد كنند، افزود: اما حضور مردم در انتخابات تا روز رايگيري به قدري شگفتانگيز بود كه نتوانستند آن را انكار كرده و همه رسانههاي غربي مجبور ميشدند به آن اشاره و از آن تقدير كنند.
سخنگوي وزارت امور خارجه با تأكيد بر اينكه در منطقه ما به هيچ وجه در چنين سطحي حضور مردم را به اين شكل نداشته و نداريم، يادآور شد: آنچه غربيها به عنوان دموكراسي از آن ياد ميكنند، همواره پس از پيروزي انقلاب وجود داشته و اوج آن در انتخابات رياست جمهوري دوره دهم است كه بيش از 85 درصد مردم مشاركت كردند و حتي در خارج از كشور نيز حضور مردم چشمگير بود.
مهمانپرست نظام جمهوري اسلامي را نظامي خواند كه پس از 31 سال عليرغم همه توطئهها نه تنها عقب نشيني نكرده و نفوذ خود را از دست نداده، بلكه با قدرت در منطقه به راه خود ادامه داده و حمايت مردم را پشت سر خود دارد.
وي ادامه داد: در اينجا بحث جنگ نرم به شكل اساسي كليد خورد و تمام ابزارها براي اينكه در اين جنگ ملت ما را شكست دهند، به كار افتاد.
سخنگوي وزارت امور خارجه بزرگترين ابزاري كه در جنگ نرم استفاده ميشود را همان منابعي خواند كه ميتواند روي ذهن مردم و جهتگيريهاي سياسي آنها اثر بگذارد تا هر تصويري كه آنها مايل هستند، ارائه دهند.
مهمانپرست با اشاره به پخش برنامههاي فارسي توسط شبكههاي خارجي، گفت: صداي آمريكا و تلويزيون بيبيسي فارسي و برخي شبكههاي عربي با برنامههاي خاصي بسيج شدند و هدف اين بود كه تصويري ارائه دهند كه گويا در نظام شكاف ايجاد شده است و ميخواستند اين گونه وانمود كنند كه شكاف هم بين مسئولان و هم بين مردم ايجاد شده و نظام ديگر پشتوانه سابق را ندارد.
وي ادامه داد: در اين برنامه، جمعيت كثيري كه از انقلاب و نظام حمايت ميكردند با شيوههاي تبليغاتي، اندك نشان داده ميشد و جمعيت كمي كه اصولاً با نظام موافقتي نداشتند را اكثريت مردم معرفي ميكردند.
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به دوران مسئوليت خود در سفارت ايران در قزاقستان، گفت: قبل از انتخابات اخير عدهاي مقابل برخي سفارتخانهها صف كشيده و هر نوع مشاركت و برنامههاي نظام را محكوم ميكردند و عليه كساني كه ميخواستند در انتخابات شركت كنند، شعار ميدادند. اما پس از اين فتنهها، همانهايي كه راي نداده بودند و عليه كساني كه در انتخابات شركت كرده بودند، شعار ميدادند، دوباره مقابل سفارت جمع شده و ميگفتند راي ما را پس بدهيد.
مهمانپرست شيوه ديگري كه در جنگ نرم استفاده شد را به كارگيري افراد مختلف براي ايجاد رعب و هراس در بين مردم دانست كه سرمايه گذاري زيادي را در اين زمينه صورت دادند و تصريح كرد: وزارت خارجه آمريكا رسماً بودجهاي در اين رابطه تصويب كرده و در اختيار كساني كه توانايي اين كار را داشتند، قرار ميداد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه سخنان خود برنامه هستهاي كشورمان را دستاويزي براي اعمال فشار عليه جمهوري اسلامي ايران خواند و ادامه داد: آنها موضوعات حقوق بشري را نيز مطرح ميكردند، اما نقطه عطفي به وجود آمد و همه برنامههاي دشمنان ما را به هم ريخت.
مهمانپرست افزود: طرف ما هميشه اشتباه در محاسبه دارد و اين بار نيز محاسبههاي آنها اشتباه از آب درآمد.
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: آنها نقش اعتقادات اسلامي در تاريخ، فرهنگ، سياست و زندگي ما را متوجه نميشوند. آنها نقش امامت و تشيع را متوجه نميشوند و نقش نهضت عاشورا را نميفهمند و متوجه نميشوند كه وقتي همه توطئهها انجام ميشود، كلام رهبري چگونه فصل الخطاب است و بر دل مردم مينشيند.
مهمانپرست به راهپيمايي ملت ايران در روز 9 دي اشاره كرد و حضور مردم را در اين روز معنادار و عجيب خواند.
وي راهپيمايي 22 بهمن امسال را نيز عامل پايان دادن به همه توطئهها خواند و اظهار داشت: پس از اين راهپيمايي ديگر نميتوانستند حضور مردم را انكار كنند
وي با طرح اين سؤال كه چرا حضور مردم موثر است و چرا آنها احساس كردند در اين جنگ شكست خوردند؟ پاسخ داد: به اين خاطر كه در دنياي امروز كسي در سياست خارجي موفق است كه ابزار اقتدار را در دست داشته باشد.
سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: اگر قدرتمند باشيد همه به شما احترام ميگذراند، اما اگر فقط آدم خوبي باشيد و اهل گفتگو، مذاكره و بحث، ولي ابزار قدرت را در دست نداشته باشيد، هيچ جايگاهي در نظام بينالملل نخواهيد داشت.
مهمانپرست با ذكر اين نكته كه اگر ميگوييم نظام بينالملل ناعادلانه، ظالمانه و تبعيض آميز است به همين دليل است، تصريح كرد: آنها همه حرفهايي كه ميزنند به عنوان ابزار سياسي استفاده كرده و به هيچكدام اعتقاد ندارند.
وي افزود: آيا وقتي دموكراسي را مطرح ميكنند، واقعاً به آن معتقدند؟ اگر به آن اعتقاد داشتند، در كشور ما ظرف 30 سال 30 انتخابات برگزار شد، پس چرا ميگويند دموكراسي در ايران وجود ندارد؟ آيا اينها مردم نيستند كه راي ميدهند؟ چرا بسياري از كشورها را كه در تاريخ حياتشان حتي يك انتخابات ندارند، متحد خود ميدانند و آنها را تأييد ميكنند.
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به برخي كشورها كه حاكمانشان با كودتا بر سر كار آمده و از آنها نيز حمايت ميشود، اظهار داشت: زماني در فلسطين انتخابات برگزار شد و مردم در آن شركت كردند و حماس راي آورد، گفتند ما اين دموكراسي را قبول نداريم و دموكراسي را قبول داريم كه نظرات ما را تأمين كند.
مهمانپرست با ذكر اين نكته كه آنها دموكراسي را قبول دارند كه در آن جريان مورد نظر آنها راي بياورد، تصريح كرد: آنها موضوع حقوق بشر را مطرح كرده و از آن هم به عنوان ابزار استفاده ميكنند.
* چرا كشورهاي غربي محلي امن براي تروريستها شدهاند؟
وي خطاب به كشورهاي مدعي حقوق بشر ادامه داد: اگر جان انسانها براي شما مهم است، چرا بعد از حضور شما در عراق نزديك به يك ميليون نفر كشته شدند؟ چرا امروز براي مبارزه با تروريسم، افغانستان و پاكستان را بمباران ميكنيد و زن و بچه مردم بيگناه را ميكشيد و اصلاً مهم نيست.
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به جنايات رژيم صهيونيستي در غزه، گفت: كار به قدري بالا گرفت كه گلدستون گزارشگر سازمان ملل گزارشي تهيه كرد و اقدامات اين رژيم را محكوم و آن را در سازمان ملل مطرح كرد، اما كشورهاي غربي با محكوميت رژيم صهيونيستي مخالفت كردند كه اين موضوع نشان ميدهد جان انسانها براي آنها مهم نيست و دروغ ميگويند.
مهمانپرست افزود: آنها اگر راست ميگويند كه براي مبارزه با تروريسم به منطقه آمدهاند چرا از گروههاي تروريستي حمايت ميكنند؟ چرا كشورهاي غربي محلي امن براي تروريستها شدهاند؟ مگر گروهك منافقين بيش از 60 هزار جنايت در پروندهاش ندارد؟ مگر قبل از انقلاب آنها خود آمريكاييها را ترور نميكردند؟ چرا در سالهاي اخير اسم گروهك تروريستي منافقين از ليست گروههاي تروريستي كشورهاي اروپايي حذف شد؟ به چه دليل منافقين در عراق تحت پوشش حمايت آمريكاييها فعاليت ميكردند و هنوز هم با فشارهايي كه اعمال ميكنند از آنها حمايت ميشود.
وي با اشاره به جنايات عبدالمالك ريگي در سيستان و بلوچستان كه حمايت سرويسهاي امنيتي آمريكايي و برخي ديگر از كشورها از اين گروهك تروريستي مشخص شد، گفت: آنچه دنياي غرب ادعا ميكند، ابزاري براي فشار بر كشورهاي مستقل است.
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينكه ما توانستيم به راه خود ادامه داده و رشد و توسعه يابيم، تصريح كرد: ما حركت خود را با اقتدار ادامه داديم و به لحاظ دفاعي قدرت بسيار بالايي پيدا كرديم تا حدي كه دشمن تصور درگيري را هم به ذهن خود راه ندهد.
مهمانپرست پيشرفتهاي نظامي ايران را كاملاً دفاعي و در جهت ايجاد صلح و ثبات دانست و افزود: آنها معتقدند ايران نبايد در دنيا الگو شود چرا كه در اين صورت منافع آنها به خطر ميافتد.
وي با بيان اينكه آنها امكاني براي ضربه زدن به جمهوري اسلامي ايران ندارند و نميتوانند ملت ايران را از مسير اصلي خود منحرف كنند، يكي از مولفههاي اقتدار را قدرت دفاعي ايران و مولفه ديگر را منطق، استدلال و اصول اعتقادي مردم ايران دانست.
سخنگوي وزارت امور خارجه حضور پرشور مردم در حمايت از نظام را مولفه بعدي دانست و اظهار داشت: منطق ما منطق طرف مقابل را محكوم به شكست كرده و از همه مهمتر حضور رهبري مدبر، شجاع، مردمي و محبوب بين مردم و ملتهاي جهان است.
مهمانپرست با ذكر اين نكته كه امروز احساس قدرت و بزرگي ميكنيم و دولتهاي منطقه به شدت نگران شدهاند، افزود: اگر اظهارات مقامات آمريكايي را به دقت بررسي كنيم، ميبينيم تمام كساني كه هنرشان حفظ ظاهر بود چقدر حرفهاي خارج از اصول ميزنند.
* تلاش شكست خورده هيلاري كلينتون
وي تلاش هيلاري كلينتون براي اعمال فشار بر كشورهاي آمريكاي لاتين از جمله برزيل را شكست خورده توصيف كرد و افزود: اظهارات نظر هيلاري كلينتون درمورد جمهوري اسلامي ايران بار حقوقي دارد و خود آنها ميدانند. به كار بردن چنين عباراتي، نشانگر عصبانيت و ناراحتي آنهاست و وزير خارجه بايد مراقب بار حقوقي حرفهايش باشد.
* به آنها اعتماد نداريم
مهمانپرست در ادامه سخنان خود فعاليت هستهاي ايران را كاملاً صلحآميز خواند و افزود: همه فعاليتها با اطلاع و همكاري آژانس بينالمللي انرژي اتمي و زير نظر دوربينهاي اين سازمان انجام ميشود.
وي برنامههاي هستهاي ايران در دوره اصلاحات را مورد اشاره قرار داد و گفت: ما در آن دوران پروتكل الحاقي را به صورت داوطلبانه پذيرفتيم، اما آنها حتي با داشتن چند سانتريفيوژ براي كار علمي هم مخالفت ميكردند. اين در حالي است كه ما امروز بيش از 2 هزار دانشمند هستهاي داريم كه ميانگين سني آنها بين 30 تا 35 سال ميباشد و آنها ديگر نميتوانند اين دانش را از ما دور كنند.
سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه به موضوع تبادل سوخت و غني سازي 20 درصد در ايران پرداخت و افزود: ما بر سر تامين سوخت رآكتور تحقيقاتي تهران پيشنهاد روشن و شفافي داشتيم و هنوز هم بر آن پيشنهاد هستيم.
مهمانپرست با بيان اينكه ما با بحث معاوضه، به صورت اصولي برخورد كرديم، تصريح كرد: اگر آنها معاوضه را قبول كنند، در واقع قبول كردهاند كه ما ميتوانيم چرخه سوخت را داشته باشيم.
وي با بيان اينكه با شرط و شروط نميشود كار را ادامه داد، اظهار داشت: اگر كشورهاي ديگر اين توانايي را نداشته باشند، چه كاري بايد انجام دهند؟ رآكتور تهران را 50 سال پيش خود آمريكاييها به وجود آوردند و خودشان هم سوخت آن را تامين ميكردند و حتي پس از انقلاب يك بار توسط آرژانتين اين سوخت به ما فروخته شد، اما هم اكنون فشار ميآورند و شرط ميگذارند.
مهمانپرست با بيان اينكه آنها قبول كردند ما سوخت 5/3 درصد را به آنها بدهيم و در مقابل 20 درصد بگيريم، يادآور شد: پس اگر قبول كردند ما فعاليتهاي هستهاي صلحآميز داريم و غني سازي 5/3 درصد مورد تأييد آنهاست، پس بردن پرونده ما از آژانس به شوراي امنيت كاري غلط و غير قانوني بوده و معناي ديگرش اين است كه همه قطعنامههايي كه عليه ما صادر كردهاند، اشتباه بوده و محتواي قطعنامهها هم كه بر توقف برنامه هستهاي ما تاكيد دارند با حرف خودشان نقض شده است.
وي شروط ايران در موضوع مبادله سوخت را مورد اشاره قرار داد و گفت: چرا شرايط خود را به صورت سخت اعلام كرديم زيرا به آنها اعتماد نداريم.
مهمانپرست با تأكيد بر اينكه ما بايد روي پاي خودمان بايستيم، يادآور شد: آنها فكر ميكردند با بحث فروش يا معاوضه، زمان را از ما ميگيرند و با پايان يافتن سوخت رآكتور تحقيقاتي، ما مجبور ميشويم شرايط آنها را بپذيريم كه در چنين شرايطي ما آغاز غني سازي 20 درصد را رسماً اعلام كرديم و به آنها اطلاع داديم كه اين موضوع براي آنها يك شوك بود.
سخنگوي وزارت امور خارجه اظهار داشت: ابتدا گفتند اينها بولوف سياسي ميزنند و توانايي اين كار را ندارند، اما وقتي با حضور بازرساني كه دائم در ايران حضور دارند اين كار انجام شد و وقتي مطمئن شدند اين كار را انجام ميدهيم، اعلام كردند كه ايران توانايي تبديل سوخت به صفحه سوخت را ندارد.
مهمانپرست با اشاره به راهاندازي كارخانه تبديل سوخت به ميلههاي سوختي در اصفهان از ابتداي سال 88، يادآور شد: اينكه سوخت به ميله سوخت تبديل شود يا به صفحه سوخت، تكنيكي است كه خيلي زمانبر نيست و اگر كمي صبر كنيد، شاهد عملي شدن آن خواهيد بود.
وي با بيان اينكه آنها مطمئن هستند كه ايران اين توانايي را دارد و از اين بابت نگرانند، اظهار داشت: از يك طرف ميگويند بولوف سياسي است و از طرف ديگر ميگويند اگر اينها را رها كنيم به اورانيوم 90 درصد غني شده دست مييابند. اگر بولوف سياسي است، چطور به 90 درصد ميرسيم؟ تناقض در حرفهايشان نشان ميدهد كه نگرانند.
سخنگوي وزارت امور خارجه با ذكر اين نكته كه بحث هستهاي ما كاملاً در وضعيت خوبي است و ما از موضع قدرت صحبت ميكنيم، افزود: هر تصميمي را با حفظ مصالح، منافع و ابعاد مختلفي كه ميتواند براي كشور ما به همراه داشته باشد، دنبال ميكنيم.
* اجازه نميدهيم هيچ كس به كشور و مردم صدمهاي وارد كند
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص دستگيري عبدالمالك ريگي گفت: پرسنل نيروي هوايي اقدام شجاعانهاي انجام دادند و اين پيروزي بزرگ براي ملت ما به دست آمد، نه به خاطر اينكه اين فرد خيلي مهم است.
وي با اشاره به جنايات ريگي، اظهار داشت: دستگيري ريگي با توجه به جناياتي كه مرتكب شده بود باعث خوشحالي بود، اما مهمتر از آن اين بود كه با تمام پيچيدگيهاي امنيتي كه سرويسهاي خارجي داشتند و حمايت كاملي كه از اين سركرده گروهك تروريستي انجام ميشد و با حفاظت آنها، ريگي اقدام به تردد ميكرد. باور نميكردند كه رد وي به اين شكل حتي در داخل پايگاه آمريكايي گرفته شده و با اين اقتدار، در فضاي كشورمان دستگير شود .
وي دستگيري ريگي را نشانگر اقتدار امنيتي و نظامي جمهوري اسلامي ايران برشمرد و گفت: اين نشان داد كه ما جدي هستيم و اجازه نميدهيم هيچ كس به كشور و مردم ما صدمهاي وارد كند.
سخنگوي وزارت خارجه يادآور شد: اين قضيه در زماني انجام شد كه رژيم نامشروع صهيونيستي براي نشان دادن اقتدار امنيتي و اطلاعاتي خود، طراحي كرد تا يكي از سران حماس را در دبي به شهادت برساند. آنها براي اين كار 26 نفر را با گذرنامههاي خارجي از كشورهاي مختلف به دبي آوردند و با يك طراحي پيچيده، اين ترور را انجام دادند اما همين اقدام باعث رسوايي صهيونيستها و حاميان غربي آنها شد و حال بايد پاسخگوي بسياري از سؤالات باشند.
وي با بيان اينكه دستگيري ريگي باعث برآشفته شدن و عصبانيت كشورهاي حامي او شد، اظهار داشت: بايد هم عصباني باشند. آنها در اين مدت كوتاه ضربههاي زيادي متحمل شدند و مردم ما در 22 بهمن همه برنامههاي جنگ نرمشان را به هم ريخت. همه محاسبههايي را كه براي ايجاد شكاف در بين مردم ايران داشتند به هم ريخت. مردم با حضور در اين راهپيمايي نشان دادند كه حضورشان براي حمايت از رهبري و اصل نظام است.
* نقطه نظرات تعيين كننده ايران در منطقه
سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به دستاوردها و پيشرفتهاي دانشمندان ايراني در عرصههاي مختلف، اظهار داشت: آنها از صنايع موشكي و اقتدار امنيتي و دفاعي و همچنين نفوذ ما در منطقه ناراحتند.
وي نقطه نظرات ايران در منطقه را تعيين كننده دانست.
سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه در منطقه خليج فارس و خاورميانه اتفاقات مهمي در حال رخ دادن است و آنها متوجه هستند، گفت: جمهوري اسلامي معتقد است كه براي كمك به كشورهاي منطقه بايد رويكردهاي منطقهاي را دنبال كرد و ما برنامه خودمان را اجرا ميكنيم كه در اين راستا رئيس جمهور امروز به افغانستان سفر كرد و بحثهاي همكاريهاي گسترده را در دستور كار داريم.
مهمانپرست در ادامه خاطرنشان كرد: اگر نقطه قوتي در سياست خارجي وجود دارد به خاطر اين است كه همه اركان مختلف نظام دست به دست هم دادهاند و با پشتوانه مردم اين دستاوردها حاصل شده است.
وي با اشاره به تهديدات و تحريمهايي كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي عليه ايران اعمال كردند، گفت: عليرغم اين تحريمها و تهديدات، در حال حاضر جمهوري اسلامي ايران به جايي رسيده كه به لحاظ دفاعي و نظامي در بهترين و مقتدرترين شرايط در منطقه قرار دارد.
سخنگوي وزارت خارجه پيشرفتهاي ايران در عرصههاي مختلف از جمله علمي و اقتصادي را مورد اشاره قرار داد و افزود: در سياست خارجي توفيقات چشمگير و تعيين كنندهاي داشتهايم كه مرهون تلاش تمامي اركان كشور است.