بايد با فتنهگري و سياستهاي نادرست و بعضا غيرانساني انگليس حتما مقابله كرد
... به گزارش ايسنا، متكي در مورد رابطه ايران و انگليس گفت: تاريخ پرفراز و نشيب روابط ايران و انگليس براي مردم ما آشكار و مشخص است. متاسفانه در اين تاريخ همواره حوزههاي تاريك برآمده از نوعي نيتها و عملكردهاي بد، سلطهجويانه و مزورانه را شاهد بوديم. انگليس نه در ارتباط با ايران كه كارنامه مشابهي در ديگر جاهاي جهان دارد. او افزود: انگليس زماني گمان ميكرد كه آفتاب برنميتابند مگر در حوزه اقتدار انگليس و غروب نميكند مگر در حوزه اقتدار اين كشور. برخي از سياستمداران معتقد بودند و هنوز معتقدند كه راهبرد آمريكا با انگليس است و انگليس است كه سياستهاي كاخ سفيد را تعيين ميكند. انگليس در تمام سالهاي پس از انقلاب با جمهوري اسلامي هيچ پرونده روشني ندارد و در بسياري از موضوعات و مسائل همواره روحيه مداخلهجويانه او عليه ملت ايران حاكم بوده است. در پرونده هستهيي انگليس بدترين مواضع را در طول كمتر از يك دهه گذشته عليه كشور ما داشته است و در تعقيب ديگران تلاش كرده است. قويا معتقدم بايد با اين فتنهگري و سياستهاي نادرست و بعضا غيرانساني و ناعادلانه حتما مقابله كرد.
در اين لحظه دانشجويان متكي را تشويق كردند.
وي افزود: انگليس بايد بداند كه ايران اسلامي سياستهاي او را برنميتابند. اين سياستها را افشا ميكند و با اين سياستها در موضعگيريهايش مقابله ميكند و مواردي كه او تلاش ميكند ديگران را عليه ايران بشوراند را با تدبير خنثي كند.
متكي افزود: براي چنين كشوري در دل اروپا و ارتباط گستردهاش با مناطق مختلف دنيا، دستگاه ديپلماسي بايد حضوري موثر و تاثيرگذاري از يك سو و تحليل كننده ميداني از سوي ديگر داشته باشد. زماني تصميم گرفته ميشود با كشوري قطع رابطه كنيم در آن صورت وضعيت مشخص است اما اگر شما رابطه داريد، وزير خارجه بايد قويترين ديپلماتهايش را به آنجا بفرستد زيرا قويترين ديپلماتها به دو دسته از كشورها فرستاده ميشود، يكي كشورهايي كه در بعد ايجابي ظرفيتهاي عظيم براي دوستي و همكاري دارند تا آن ظرفيتها از قوه به فعل تبديل شوند و ديگر كشورهايي كه فتنهگري ميكنند و كارشان مسالهسازي است.
اروپا دچار كوتولههاي سياسي شد
رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان افزود: فرانسه قبل از ساركوزي مواضع اينگونه نداشت. متاسفانه اروپا دچار كوتولههاي سياسي شد و آنها كه همه توان و اختياراتشان را در دست بوش قرار داده بودند و از او تبعيت ميكردند وقتي نئوكانها در آمريكا شكست خوردند، آنها دچار خلإ شدند و امروز در حالت سرگيجهاي به سراغ تيم جديد حاكم در كاخ سفيد رفتند. اين نشان دهنده اين است كه اروپا در چه وضعيت و شرايطي قرار گرفته است.
متكي تاكيد كرد: در هيچ زماني حزبي حاكم در انگليس و فرانسه به ضعفي امروز نبودند. به طوري كه بسياري از تحليلگران ميگويند رويكردهاي انگليس و فرانسه موجب شده است كه در انتخابات آتي شانسي نداشته باشند. همانگونه كه حزب آقاي ساركوزي در انتخابات اخير از 25 كرسي 23 كرسي را از دست داد. در انگليس همچنين وضعيتي پيشبيني ميشود. در چنين وضعيتي بايد گفت كه نبايد دست دستگاه ديپلماسي را بست؛ البته اگر مجلس تصميم بگيرد كه تبديل به قانون شود طبيعي است كه دولت و وزارت خارجه از آن تبعيت ميكند.
او ادامه داد: من صريحا در جلسه مشترك با اعضاي كميسيون امنيت ملي مجلس مطرح كردم و صادقانه و صميمانه گفتم كه معتقدم دست دستگاه ديپلماسي بايد براي اعمال نظر و جمعآوري و تحليل ميداني و حضور در عرصه سياسي را بايد باز بگذارند. اين نكتهاي است كه مسوولان نظام از اين ديدگاه مطلع هستند و من آن را مكتوب اعلام كردم.