مشروح/ مهمان پرست در مصاحبه با الجزيره:
خبرگزاري فارس: سخنگوي وزارت خارجه كشورمان در مصاحبه با تلويزيون الجزيره با بيان اينكه چنانچه كشوري مرتكب حماقتي در حمله به ايران شود؛ ديگر فرصتي براي پشيماني نخواهد داشت؛ گفت: برنامه هستهاي خود را با قدرت ادامه ميدهيم.
به گزارش مانيتورينگ فارس، "رامين مهمان پرست " سخنگوي وزارت خارجه جمهوري اسلامي ايران در مصاحبه با تلويزيون الجزيره در پاسخ به سئوالي مبني بر تهديد آمريكا بر اعمال تحريمها عليه ايران و مواضع روسيه و چين در اين زمينه، گفت: 30 سال است كه آمريكا كشور ما را تهديد ميكند و حتي قبل از برنامه هستهاي كشورمان به دنبال بهانههايي براي تحريم ايران بودند و حتي اگر در خصوص برنامه هستهاي با آمريكا به توافق برسيم باز هم پرونده جديدي را باز خواهند كرد.
وي با بيان اينكه ملت ما اين تحريم را غير منطقي ميداند، اظهار داشت: اين تحريمها نميتواند ملت ما را از دستيابي به حقوق مشروع خود باز دارد بنابراين با قدرت برنامه هستهاي خود را با همكاري با آژانس بين المللي انرژي هستهاي ادامه خواهيم داد و تهديد آنها مبني بر تحريم ايران هيچ تاثيري در عزم ملتمان نخواهد داشت زيرا برنامه هستهاي ما صلح آميز و تحت نظارت آژانس انرژي اتمي است و كشورهايي كه به دنبال تحريم ايرانند تنها خود را از بازارهاي ما محروم ميكنند.
مهمان پرست در پاسخ به سئوالي درباره احتمال تغيير مواضع چين و روسيه در خصوص برنامه هستهاي ايران گفت: ما با كشور روسيه روابط بلند مدتي داريم و شرايط و امكانات سياسي و جغرافيايي ما را به سمت استفاده از اين امكانات به سود منافع كشورهايمان سوق ميدهد. همين طور روابط خوبي با چين داريم و معتقدم كه به يكديگر نياز داريم و هر چند ممكن است كه مسائل سياسي بر روابط دو كشور تاثير بگذارند ولي ما همسايه هستيم و همسايهها روابطشان را براي مدت طولاني تنظيم ميكنند و مصالح و منافع ما بزرگتر از تاثير كشورهاي دور و پتانسيل آنها در تخريب اين روابط است. بنا براين اعتقاد داريم كه رابطه ما با روسيه و چين همانند گذشته ادامه خواهد يافت.
مهمان پرست افزود: درباره فشارهايي كه بر روسيه و چين براي كاستن روابطشان با ايران وارد ميشود تنها از زاويه سياسي نميتوان به اين مساله نگاه كرد زيرا مصالح و منافع اقتصادي وجود دارند كه سياست كشورها را تعيين ميكنند و اعتقاد داريم كه فعاليتها در پروژه هستهاي بوشهر به نحو مطلوبي رشد يافته و به مراحل نهايي رسيده است. بقيه مسائل مشترك بين ما و چين و روسيه نيز به همين منوال است لذا روابط ما با اين كشورها خوب ارزيابي ميشود.
وي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه "گفته ميشود كه ميزان واردات چين از نفت ايران كاهش يافته است. اين موضوع جقدر صحت دارد؟ و چنانچه درست باشد آيا اين موضوع بيانگر نزديكي موضع چين با آمريكا نيست؟ " گفت: خير اينگونه نيست. كشورهاي بزرگ سعي ميكنند كه در آينده ساير كشورها نقش اقتصادي موثري داشته باشند و از جمله چين سعي ميكند كه برنامههاي بلند مدتي براي تامين انرژي مورد نياز خود تنظيم كند و لذا برنامههاي آنان تحت تاثير قضاياي سياسي ساده قرار نميگيرد. ما تغييري در تعامل چين با ايران نميبينيم.
مهمان پرست درباره ديدگاه ايران نسبت به نشست امنيت هستهاي واشنگتن با بيان اينكه ما از هر اجلاسي براي خلع سلاح هستهاي در هر نقطهاي از جهان استقبال ميكنيم، افزود: معتقديم هر گامي كه براي خلع سلاح اتمي برداشته شود به سود ملتهاست. بنابراين در حالي كه بايد از استفاده كشورها از انرژي صلح آميز هستهاي حمايت كنيم بايستي براي خلع سلاح هستهاي و از بين بردن تسليحات كشتار جمعي فعاليت كنيم.
وي با بيان اينكه چنانچه نشست واشنگتن براي خلع سلاح هستهاي عزم جدي دارد بايد گامهاي عملي در اين زمينه بردارد، نشست موسوم به امنيت هستهاي واشنگتن را تبليغاتي خواند و با دعوت كشورهاي دارنده سلاح اتمي به صداقت براي خلع سلاح هستهاي افزود: چرا ايالات متحده آمريكا، ايران و كره شمالي را به حمله هستهاي تهديد ميكند؟ آيا سلاح اتمي به سود ملت هاي مظلوم است؟ و آيا كشورهايي كه ديگران را به حمله هستهاي تهديد مي كنند از تروريسم حمايت نميكنند؟ بنابراين چنانچه واقعا نگران تروريسم هستهاي هستند بايد از خودشان شروع كنند.
وي در پاسخ به ادعايي مبني بر اينكه نشست تهران پاسخي به واشنگتن است، گفت: تقريبا از دو سال پيش براي برگزاري اجلاس خلع سلاح در تهران برنامه ريزي شده است بنابراين هيچ ارتباطي به نشست واشنگتن ندارد و همان گونه كه قبلا نيز گفتم ما از هر كشوري كه براي خلع سلاح هستهاي گام جدي بردارد حمايت مي كنيم و احساس ميكنيم كه استقبال كشورها از كنفرانس خلع سلاح و عدم اشاعه تهران و آن هم در سايه فشارهاي آمريكا و كشورهاي غربي بر برخي كشورها، دليلي بر عزم جدي كشورها براي خلع تسليحات اتمي است... البته اين كنفرانس نخستين گام در اين زمينه است و قرار نيست همه مشكلات همين حالا حل شود.
وي هدف نخست نشست تهران را حمايت از استفاده همه كشورها از انرژي صلح آميزهسته اي دانست و افزود: دومين هدف كنفرانس تهران منع استفاده و كاربرد سلاح هستهاي بدون هيچ گونه استثنايي است و بر همه است كه از سلاح هاي هستهاي دوري كنند. اين كنفرانس به صورت دورهاي هر ساله برگزار خواهد شد.
مهمان پرست در پاسخ به سئوال خبرنگار الجزيره در تهران مبني بر اينكه " برخيها ميگويند كه نشست تهران براي ايجاد قدرتي بين المللي براي حمايت از برنامه هستهاي ايران بود، نظر شما در اين زمينه چيست؟ " گفت: اين تحليل درستي نيست زيرا همان گونه كه پيش از اين هم اشاره كردم فعاليتهاي هستهاي ما صلح آميز است و اين حق مسلم ماست ... اين پرونده تنها بايد در آژانس انرژي هستهاي مورد بررسي قرار گيرد و بررسي آن در خارج از اين چهارچوب را سياسي و غير قانوني ميدانيم. معتقديم كه پرونده برنامه هستهاي ما بسته شده است و ما در اين زمينه به پيش خواهيم رفت...همه كشورها بدون استثنا حق استفاده از انرژي صلح آميز هستهاي را دارند و اين يكي از اهداف كنفرانس خلع سلاح و عدم اشاعه تهران بوده است.
وي اتهامات كشورهاي غربي به برنامه هستهاي ايران را عاري از صحت دانست و افزود: دستگاههاي اطلاعاتي غربي بويژه آمريكا خوب ميدانند كه هيچ فعاليت هستهاي براي اهداف نظامي در برنامه هستهاي ايران وجود ندارد.
سخنگوي وزارت خارچه كشورمان با بيان اينكه هم اكنون دهها هزار كلاهك هستهاي در آمريكا وجود دارد و واشنگتن با وقاحت علاوه بر حمايت از رژيم صهيونيستي كه خود داراي سلاح اتمي است؛ ملت ما را به استفاده از اين كلاهكها تهديد ميكند،افزود: نشست تهران براي دستيابي به اهدافش ادامه خواهد يافت و جهت تحقق آنچه ملتها به دنبال آنند؛ كشورهاي بيشتري را جذب خواهد كرد.
مهمان پرست در پاسخ به سئول "ملحم ريا " خبرنگار اين شبكه در تهران مبني بر علت افزايش تشنج در روابط تهران واشنگتن گفت: ما از زمان به رياست رسيدن اوباما سعي كرديم كه با خوش بيني به كابينه او نگاه كنيم و حتي رئيس جمهوري ما نيز پيام تبريكي را با خوشبيني به اوباما فرستاد و آمادگي خود براي هر گامي كه به سمت تغيير بر ميدارند را اعلام كرديم ولي هيچ نشانهاي دال بر تغيير نديديم.
وي افزود: ما احساس ميكنيم كه فشار بالايي از سوي لابي صهيونيسم بر كابينه اوباما وارد ميشود و يا اينكه او نميتواند شعارهاي تغيير را عملي سازد و يا اينكه تحت تاثير همان فشارها در حال فاصله گرفتن از راهي كه در ابتدا رسم كرد، باشد و هر آنچه درباره تشديد لهجه مسئولان آمريكايي در استفاده از واژههاي غير ديپلماتيك ميبينيم بيانگر ناراحتي،غضب و شكست سياستهاي آنهاست.
مهمان پرست با بيان اينكه ملت در مقابل اين تهديدات قويتر ميشود؛ تصريح كرد: آمريكاييها سخت در اشتباهند زيرا گمان ميكنند كه با اين تهديدات ما را از دستيابي به فناوريهاي هستهاي باز ميدارند. قبلا گفتند كه نميتوانيم اورانيم را با غناي بالا غني سازي كنيم و وقتي ديدند كه اين كار را كرديم گفتند كه ايران نميتواند صفحات سخت فولادي را توليد كند زيرا توليد آنها مرحلهاي پيشرفته است و وقتي موفقيت ما را در اين زمينه مشاهده كردند بسيار عصباني شدند.
وي در پايان گفت: ما آمريكاييها را نصيحت مي كنيم كه به جاي تهديد ملت ايران، بپذيرند كه ايران به يك كشور هستهاي تبديل شده است و هدف ما تنها استفاده صلح آميز از اين علم است.
وي در پاسخ به سئوالي درباره احتمال هدف قرار گرفتن تاسيسات هستهاي ايران از سوي رژيم صهيونيستي و يا ايالات متحده آمريكا گفت: در اينكه رژيم نا مشروع اسرائيل هويتي جز تهديد ملتها و ارتكاب جنايت و از بين بردن امنيت ندارد شكي نيست ولي سئوالي كه مطرح ميشود اين است كه آيا جرأت چنين كاري را دارد؟ اعتقاد دارم كه ترديد بزرگي در اين زمينه وجود دارد زيرا اسرائيل بهتر از هر كس ديگري نيك ميداند كه تبليغاتي كه قبلا مبني بر شكست ناپذيري آن ترويج شده است؛ به پايان رسيد.
مهمان پرست با اشاره به پوچي رژيم صهيونيستي و شكستهاي پي در پي آن از حزب الله و حماس گفت: رژيم اشغالگر قدس در جنگ 33 روزه از حزب الله شكست خورد و به هيچ كدام از اهدافش در حمله به غزه دست نيافت پس چگونه مي تواند به مقابله با كشور قدرتمندي چون ايران بپردازد؟
سخنگوي وزارت خارجه كشورمان افزود: چنانچه كشوري مرتكب حماقتي در حمله به ايران شود؛ ديگر فرصتي براي پشيماني نخواهد داشت.