عضو كميسيون اجتماعي مجلس هشتم با تاكيد بر اينكه در حال حاضر استان لرستان با معضل بيكاري جدي روبهرو است گفت: سالهاست با شعار كشاورزي، مانع صنعتي شدن لرستان ميشوند و در حال حاضر نه تنها صنعتي نداريم بلكه در بخش كشاورزي نيز با چالشهاي اساسي روبهرو هستيم.
رضا رحيمي نسبت در گفتوگو با خبرنگار ايلنا، با تاكيد بر اينكه به صنعت استان لرستان هيچ توجهي نشده است؛ گفت: در حال حاضر كمترين مجموعه، بنگاه صنعتي و كارخانه را در لرستان داريم.
وي با اعلام اينكه قبل از انقلاب 6 كارخانه بزرگ در لرستان وجود داشت؛ گفت: كارخانه چرم و پوست تعطيل شده و كشت و صنعت نيز كه علاوه بر تامين دام، شير و لبنيات استان، نيازهاي كشور را تامين ميكرد در بحران كامل به سر ميبرد و اين بحران از هنگامي آغاز شد كه بانك ملي سهام اين شركت را واگذار كرد.
نماينده خرم آباد با انتقاد از نحوه واگذاري كشت و صنعت به بخش خصوصي، گفت: اين وحد را با چندين هكتار زمين، سوله، تجهيزات به قيمت 30 ميليارد تومان واگذار كردند كه بارها به اين واگذاري اعتراض كردم اما به جايي نرسيد تا امروز بحراني شده است.
وي در مورد كارخانه پارسيلون نيز گفت: اگرچه با تلاش بسيار اين واحد را فعال كرده ايم اما همچنان به لحاظ كمبود نقدينگي مشكل دارد و چنانچه نقدينگي به اين واحد تزريق نشود بحران واقعي در آن غير قابل انكار خواهد بود.
وي شرايط كارخانه يخچالسازي بوژان را نيز بحراني توصيف كرد و گفت: نه تنها جلوي واردات بيرويه كلااي مشابه را نميگيرند بلكه كمك و ياري به صنعت نميشود و اكثر و احدها با بحران نقدينگي ناشي از شرايط به اقتصادي روبه رو هستند.
رحيمي نسب در مورد كشاورزي لرستان گفت: اين استان روي آب قرار دارد به نوعي كه از طريق رودهاي دز و كرخه 5/13 ميليارد متر مكعب خروجي آب داريم اما اين حجم آب بيش از 2 هزار هكتار زمينههاي خوزستان را آبياري ميكند در حالي كه كشاورزي لرستان ناگزير به استفاده از آبياري ديم است.
وي گفت: اين فاجعهاي بزرگ براي استاني است كه با اين حجم خروجي آب، بايد زمينهاي كشاورزياش در بيآبي به سر برند.
وي با اعلام اينكه بر مبناي آمارهاي اعلام شده لرستان با 24 درصد بالاترين ميزان بيكاري را دارد؛ گفت: آمار واقعي بالاي 40 درصد است و بارها اين معضل را در مجلس فرياد زده و به گوش مسوولان رسانده ايم حتي در قالب جلسات متعدد مشكلات را به دولت انعكاس داده ايم اما لرستان مانده و گوشهايي كه شنوا نيستند.
عضو كميسيون اجتماعي مجلس از حجم بالاي بيكاراني خبر داد كه به دفتر نمايندگانشان در مجلس مراجعه ميكنند و گفت: وقتي جوان تحصيل كرده اما بيكاري به دفتر مراجعه ميكند كه حاضر است هر كاري بكند به شرط آنكه بيكار نباشد به غير از خجالت براي مسوولان چه حرف ديگري باقي ميماند.
وي با اعلام اينكه لرستان بيش از 70 هزار فارغ التحصيل بيكار دارد؛ گفت: در استاني كه از 170 هزار بيكار 70 هزار نفرش تحصيل كرده دانشگاهي باشد آيا ميتوان ادعا كرد كه اين استان از نظر توان علمي و عملي مشكل دارد يا بايد باور كنيم كه مسوولان نميدانند چگونه براي اين قشر تحصيل كرده چگونه اشتغال ايجاد كنند.
رحيمي نسب جمعيت استان را يك ميليون و 700 هزار نفر اعلام كرد و گفت: با توجه به اينكه 10 درصد جمعيت كل استان بيكار هستند آيا نميتوان ادعا كرد كه در هر خانهاي 2 تا 3 نفر بيكار وجود داشته باشد.
وي با اعلام اينكه بسياري از مردمان لرستان طرح اشتغالزا براي دريافت تسهيلات ارائه دادهاند گفت: بانكها تسهيلات نميدهند و به نظر من بانكها يك حكومت مستقل تشكيل داده و مستقل عمل ميكنند زيرا حاضر نيستند يك ريال خارج از آنچه خودشان باور دارند پرداخت كنند.
نماينده خرم آباد در مجلس هشتم از فشارهايي كه به وسيله مجلس و نهاد رياستجمهوري به بانكها براي پرداخت تسهيلات وارد شده است؛ خبر داد وگفت: براي بانك تنها امضايي كه ارزش دارد امضاي رئيس بانك است و به غير از آن به هيچ مسوولي پاسخگو نيستند؛ به همين دليل متقاضيان لرستان نميتوانند تسهيلات بگيرند.
وي آينده لرستان را درشرايط فعلي تاريك توصيف كرد وگفت: لرستان با بحران جدي روبه رو است و اقشار تحصيل كرده و نيروي كار اين استان به شهرها واستانهاي ديگر مهارجت ميكنند كه همين امر به زودي بحران جديدي تحت عناون نبود نيروي كار با انگيزه را در لرستان رقم ميزند.