دبير شوراي هماهنگي بيمههاي درماني خراسانجنوبي ايران را بزرگترين مصرف کننده دارو در جهان دانست و افزود: سالانه بيش از20 ميليارد عدد دارو در اشکال مختلف در کشور مصرف ميشود که سرانه هر ايراني 300 عدد دارو در سال است .
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه خراسان جنوبي، عليرضا رمزي دبير شوراي هماهنگي بيمههاي درماني خراسانجنوبي در جشنواره استاني تجويز و مصرف منطقي دارو در بيرجند گفت: هم اکنون هزينه صرف شده درنظام سلامت کشور از GDP (توليد ناخالص داخلي) 3/6 درصد است .
وي افزود:30 درصد منابع نظام سلامت کشور از محل عمومي، هشت درصد از کارفرمايان، 50 درصد مردم و پنج درصد توسط نهادها و ارگانهاي مرتبط تامين ميشود .
دبير شوراي هماهنگي بيمههاي درماني خراسانجنوبي در زمينه نحوه مديريت در نظام سلامت گفت: در اين راستا 25 درصد توسط وزرات بهداشت،10 درصد تامين اجتماعي، شش درصد بيمه خدمات درماني، 9درصد ارگانها و 50 درصد توسط مردم صورت مي گيرد .
رمزي افزود: عملکرد نظام سلامت به چهار عامل توليت، تامين مالي، تامين منابع و ارائه خدمات نيازمند است .
وي ادامه داد: با توجه به اينکه خراسان جنوبي از استانهاي محروم کشور است، اما ميانگين دريافت داروهاي تزريقي و آنتي بيوتيکها در استان کمتر از ميانگين کشوري است؛ لذا با بررسيهاي پژوهشي و ميداني ميتوان در جهت تجزيه و تحليل رابطه بين مصرف و تجويز منطقي دارو اقدام کرد .
غلامرضا آهني معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند نيز با بيان اينکه کميته تجويز و مصرف منطقي دارو در سال 1375 در استان خراسان جنوبي تشکيل شده است افزود: از آغاز فعاليت اين کميته تا سال 1386 در مجموع 73 هزار و 400 نسخه پزشکي جمعآوري و ثبت شده است .
وي افزود: با فعاليت اين کميته با عنوان کميته بررسي نسخ 65 هزار و 714 نسخه در سال 1387 و حدود 888 هزار و 549 نسخه در سال گذشته در استان جمع آوري و در نرم افزار ويژه به ثبت رسيده است .
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند پزشکان، داروسازان، رسانهها، مطبوعات و مردم را از جمله گروههاي هدف اين جشنواره ذکر و اظهار كرد: اين جشنواره در راستاي افزايش شاخصهاي آماري، بهبود تجويز و مصرف دارو در سطح استان برگزار شده است .
آهني ترويج و ارتقاي فرهنگ صحيح تجويز مصرف منطقي دارو در جامعه، ايجاد بستر مناسب براي تهيه و نمايش آثار هنري مرتبط، تلاش در جهت تغيير نگرش مردم نسبت به مصرف خودسرانه دارو و افزايش اگاهي و ايجاد انگيزه در پزشکان و دارو سازان نسبت به رعايت فرهنگ تجويز منطقي دارو را از جمله اهداف اين جشنواره ذکر کرد .
وي افزود: تعيين شاخصهاي تجويز و مصرف دارو در منطقه تحت پوشش، ارائه بازخورد نتايج شاخصهاي تجويز و مصرف منطقي دارو و الگوي نسخه نويسي به گروههاي پزشکي، داروخانهها، مراکز بهداشتي، درماني و بيمارستانها و ارائه راهکارها و پيشنهادات براي سياستگذاري از جمله وظايف کميته تجويز و مصرف منطقي دارو است .
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند جمعآوري و ورود نسخ بيمه روستايي به نرم افزار، جمعآوري و ورود اطلاعات نسخ بيماران بستري در بيمارستانها، ورود اطلاعات نسخ مراکز و درمانگاههاي دولتي، استفاده از نظرات و پيشنهادات مسوولين را از جمله برنامه هاي در دست اقدام کميته مزبور ذکر کرد .
يادآوري ميشود در اين جشنواره پنج پزشک عمومي، دو پزشک متخصص و دو دارو ساز استان که در تجويز منطقي دارو داراي عملکرد خوبي بودند تجليل شدند .