در يك اقدام سركوبگرانه و ضدانسانى، صبح روز چهارشنبه 9تير، در حاليكه طبق توافق قبلى قرار بود سه بيمار صعبالعلاج از جمله يك زن از ساكنان اشرف، براى معاينه و مداوا توسط پزشك متخصص به بغداد منتقل شوند، به دستور كميته سركوب اشرف در نخست وزيرى عراق، از همراهى نفرات مترجم و كمك كننده با بيماران جلوگيرى شد. نماينده اداره بهدارى ديالى در اشرف گفت كميته ابلاغ كرده است كه مترجم و نفر كمك كننده حق همراهى با بيماران را ندارد.
تلاشهاى ساكنان اشرف براى لغو اين محدوديت ظالمانه به جايى نرسيد، در نتيجه بيماران كه دو تن از آنان مبتلا به سرطان هستند و نمىتوانند به عربى و يا انگليسى صحبت كنند و نياز به كمك كار دارند، مجبور شدند از رفتن به بيمارستان بغداد صرفنظر كنند.
پيش از اين در مواقعى كه بيماران حاد امكان مىيافتند به بيمارستان بغداد يا بعقوبه منتقل شوند، مىتوانستند مترجم، پرستار يا اقوام خود را همراه داشته باشند.
اعمال محدوديتهاى ظالمانه پزشكى بخشى از محاصره ضدانسانى است كه از شروع سال2009 و پس از انتقال حفاظت به نيروهاى عراقى، بر اشرف تحميل شده است. اين اقدامها نقض آشكار بسيارى از قوانين و كنوانسيونهاى بينالمللى است و در عداد جنايت عليه بشريت محسوب مىشود.
رژيم آخوندى و عوامل عراقيش با ممانعت از ورود پزشكان متخصص به اشرف، كارشكنى در ورود دارو و تجهيزات پزشكى يا انتقال بيماران صعبالعلاج به بيمارستانهاى بغداد بيهوده تلاش مىكنند ساكنان اشرف را تحت فشار قرار داده و روحيه آنها را در هم بشكنند.
در يك سال و نيم گذشته بدليل اين محدوديتها بسيارى از بيمارانى كه اگر در مراحل اوليه مورد معالجه درست قرار مىگرفتند، بهبودى كامل پيدا مىكردند، امروزه با مشكلات پزشكى پيچيده و بعضأ بيماريهاى غيرقابل علاج مواجهند.
مقاومت ايران توجه دبيركل ملل متحد، نماينده ويژه دبيركل در عراق و كميسر عالى حقوقبشر مللمتحد و همچنين مقامها و فرماندهان آمريكايى و عموم سازمانهاى مدافع حقوقبشر را به استمرار سركوب و فشار روى اشرف جلب مىكند و خواهان اقدامهاى فورى براى پايان بخشيدن به اين محاصره ظالمانه است.
دبيرخانه شوراى ملى مقاومت ايران
9تير1389 (30ژوئن2010)