وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که حکم یک دادگاه این کشور در مورد تجدید نظر در مورد سازمان مجاهدین خلق را «به دقت» بررسی خواهد کرد، اما از نظر دولت آمریکا مجاهدین خلق همچنان سازمانی تروریستی است.
بیشتر بخوانید:
· اروپا مجاهدین را از لیست گروههای تروریستی خارج کرد
· تصمیم پارلمان بریتانیا به خروج نام مجاهدین از لیست سیاه
این اظهار نظر پس از آن اعلام شد که دادگاهی در آمریکا از وزارت خارجه این کشور خواست تا در وضعیت حقوقی سازمان مجاهدین خلق و شناسایی آن به عنوان سازمان تروریستی تجدیدنظر کند.
در حکم دادگاه فرجامخواهی فدرال آمده است که وزارت خارجه ایالات متحده رویه لازم در بررسی وضعیت سازمان مجاهدین خلق را طی نکرده و از این رو لازم است در تعریف وضعیت حقوقی این سازمان بازنگری کند.
مجاهدین خلق شناخته شدهترین گروه مخالف جمهوری اسلامی است که با وجود آن که در صف مبارزات با رژیم پهلوی قرار داشت، پس از پیروزی انقلاب بهمن ۵۷ به دلیل اختلافاتی با حاکمان جمهوری اسلامی از ایران خارج شد و به مبارزه با جمهوری اسلامی روی آورد.
با این حال این گروه همواره به واسطه اقدامات خشونتبار سالهای آغازین جمهوری اسلامی و همچنین همکاری با رژیم صدام در حمله به ایران زیر بار انتقادات قرار داشته است.
آمریکا گروه مجاهدین خلق را گروهی تروریستی میداند و در دیماه ۸۷ نیز اعلام نظر مشابه دادگاهی در آمریکا در مورد تجدید نظر در وضعیت این سازمان، با مخالفت کاندولیزا رایس، وزیر خارجه وقت ایالات متحده، روبهرو شد و وی گفت که پس از بازخوانی و بررسی پرونده این سازمان به این نتیجه رسیده است که تروریستی خواندن این سازمان «همچنان معتبر و بجا» است.
چندی بعد با روی کار آمدن دولت باراک اوباما و سپردن سکان دیپلماسی این کشور به هیلاری کلینتون، روزنامه وال استريت ژورنال از قول مقامات دولت آمريکا گزارش داد که وزارت خارجه اين کشور کماکان سازمان مجاهدين خلق را در فهرست گروههای تروريستی خود نگاه خواهد داشت.
این روزنامه آمریکایی همچنین یادآور شده بود که برخی از تحليلگران امور خاورميانه معتقدند حفظ نام سازمان مجاهدين خلق در فهرست گروههای تروريستی آمريکا میتواند به دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، برای پيشبرد سياست «تماس مستقيم» با ايران بر سر بحران هستهای اين کشور کمک کند.
اکنون نیز فیلیپ کرولی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، میگوید که دادگاه تنها خواستهای را که پیشتر از سوی خانم رایس رد شده به جانشینش خانم کلینتون سپرده و اضافه کرده است که «این حکم به دقت مورد بررسی قرار خواهد گرفت».
وی در عین حال تأکید کرد که از نظر دولت آمریکا سازمان مجاهدین خلق همچنان سازمانی تروریستی قلمداد میشود.
در همین حال خبرگزاری فرانسه به نقل از مریم رجوی، رئیس شورای مقاومت و همسر مسعود رجوی رهبر مجاهدین خلق، نوشته است که «چسباندن برچسب تروریست به این گروه انحصاراً تصمیمی سیاسی برای ساکت کردن رژیم خونخوار آخوندی و مبتنی بر تصور تغییر رفتار قرون وسطایی رژیم حاکم بر ایران است».
حکم اخیر دادگاه فرجامخواهی در ایالات متحده در حالی صادر میشود که در هفتههای اخیر دادگاهی در عراق حکم دستگیری ۳۹ تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران از جمله مریم و مسعود رجوی، رهبران این گروه، را به اتهام «جنایت علیه بشریت» صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی دادگاه عالی عراق، این دادگاه اعضای سازمان مجاهدین خلق را متهم کرده است که به صدام حسین، رهبر سرنگونشده عراق، در سرکوب شورش شیعیان و کردهای این کشور کمک کردهاند.
سازمان مجاهدین خلق ایران همواره اتهام کمک به صدام حسین در سرکوب اکثریت شیعه و اقلیت کرد این کشور را انکار کرده است.
مجاهدین خلق از سوی بریتانیا و اتحادیه اروپا نیز در فهرست گروههای تروریستی قرار گرفته بودند، اما پیگیریهای حقوقی وکلای این سازمان در یکی دو سال اخیر به خروج نام این گروه از فهرست اروپا و بریتانیا منجر شد.
به تازگی نیز در گردهمایی هواداران مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت در پاریس که برخی سیاستمداران اروپایی و آمریکایی از جمله جان بولتون و خوسه ماریا آسنار در آن حضور داشتند، جان بولتون، معاون پیشین وزرات خارجه آمریکا در دوران تصدیگری کاندولیزا رایس، از ادامه حضور نام این گروه در فهرست گروههای تروریستی ایالات متحده انتقاد کرد و خواهان تجدید نظر در این مورد شد.