دستيار ارشد وزير امور خارجه پيگيري مسئله استرداد منافقين مستقر در عراق را يكي از سياستهاي دستگاه ديپلماسي كشور عنوان كرد و گفت: وجود اين گروهك تروريستي به هيچ وجه براي مردم ما و مردم عراق قابل تحمل نيست و اميدواريم بعد از استقرار حكومت مردمي اين موضوع پيگيري شود.
به گزارش خبرنگار ايلنا، رامين مهمانپرست در نشست خبري هفتگي خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالي در مورد مذاكرات ايران با 1+5 بر توافقات انجام شده در اينباره و نيز اجلاس گروه كشورهاي آسيايي در تهران اظهار داشت: در رابطه با مذاكراتي كه با طرف مقابل داريم آن چيزي كه به بحث هستهاي صلحآميز جمهوري اسلامي ايران مربوط ميشود چهارچوب آن مشخص است. براي مبادله سوخت آمادگي خود را طي نامهاي اعلام كردهايم.
وي چهارچوب بحث با كشورهاي 1+5 را بيانيه تهران عنوان كرد و افزود: در مورد مذاكرات با 1+5 دو طرف براي شروع مذاكرات آمادگي خود را اعلام كردهاند منتهي قبل از شروع مذاكره بايد محتواي آن مشخص شود.
مهمانپرست با اشاره به شكل و محتوا در مورد اين مذاكرات تصريح كرد: شكل مذاكرات كه مربوط به مكان و زمان مذاكرات است ،مورد توافق قرار گرفته و محتواي مذاكرات نيز بايد در تبادلنظر ميان طرفين مشخص شود.
مهمانپرست در ادامه به بحث مربوط به خلع سلاح و عدم اشاعه و نيز احقاق حقوق كشورهاي مستقل در راستاي قوانين ان پي تي تاكيد كرد.
وي درباره اجلاس كشورهاي آسيايي در تهران خاطر نشان كرد: اين اجلاس با حضور بيش از 30 كشور آسيايي برگزار ميشود. كشورهاي آسيايي ظرفيتهاي بالايي براي همكاري دارند و از اين حدود 31 كشور هياتهاي متعددي شركت ميكنند ، اما اين كه سطح هياتهاي شركتكننده در چه سطحي است در روزهاي آينده مشخص ميشود.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوالي مبني بر تاثيرات انتخابات ميان دورهاي مجلس آمريكا بر كشور ايران ، تاكيد كرد: نتايج اين انتخابات تغييري در حقوق ملت ما و برنامههاي ما نخواهد داشت و ما برنامههاي خود را براساس چهارچوب مشخص و روشن ادامه ميدهيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوالي مبني بر ميزان تحرك نماينده 1+5 و نشست حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد آمريكا متذكر شد: ما هم تصور ميكنيم يك نوع عدم تحرك مناسب در 1+5 به چشم ميخورد.
وي افزود: از اين ساختار بايد تحرك و تعامل بيشتري مشاهده شود. اما طرف مقابل، چنانچه قصد تحميل شرايط خاصي نسبت به كشور ما يا هر كشور ديگري داشته باشد به نتيجهاي نخواهد رسيد.
وي درباره در دستور كار قرار گرفتن موضوع حقوق بشر در آمريكا گفت: خوشحاليم براي اولين بار نگاهها متوجه آمريكا شد اين كشور رفتارهاي متعددي در مورد نقض حقوق بشر، شكنجه، حقوق زندانيان و مسائلي مانند شنودهاي تلفني و نيز مباحث متعددي راجع به حقوق اقليتها در پرونده دارد.
مهمانپرست تاكيد كرد: يكي از مهمترين موضوعات مورد اعتراض اهانت به مقدسات تحت پوشش آزادي بيان است.
وي افزود: هيچ قانون و فرهنگي اهانت به مقدسات را تائيد نميكند. دستگاه سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران چنانچه گروههاي مردمي بخواهند در اين زمينه همكاري كنند در حد متعارف تسهيلات لازم را در اختيار آنها قرار خواهد داد.
وي درباره اخذ غرامت از جنگ ايران و عراق و ارجاع اين مسئله به شوراي امنيت تصريح كرد: ساختار شوراي امنيت ضعفهاي جدي دارد و بايد تغييرات اساسي در آن بوجود بيايد و اگر قرار باشد حقوق از دست رفته ملتها توسط شوراي امنيت پيگيري شود اميد بيثمري خواهد بود.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوالي مبني بر اظهارات معاون پژوهشي وزارت نفت راجع به عقد قرارداد با يك شركت ايتاليايي كه به رژيم صهيونيستي تعلق دارد،تصريح كرد: ما رژيمي تحت عنوان رژيم صهيونيستي را به رسميت نميشناسيم و به هيچ شكلي با شركتهاي مربوط به آنها همكاري نخواهيم كرد و بزرگترين توهين به ملت خود را انتصاب همكاري با اين رژيم ميدانيم.
وي درباره دستگيري 6 ملوان ايراني در آبهاي خليجفارس اين اتفاق را يكي از اتفاقات عادي دانست كه معمولاً رخ ميدهدو گفت: درباره فعاليت ماهيگيران ساحلي معمولاً اين ماهيگيران ممكن است مرزهاي آبي كشور خود را رد كنند كه با واكنش مرزبانان كشورهاي همسايه مواجه ميشوند. اين 6 نفر نيز به همين صورت وارد آبهاي قطر شدهاندكه بحثهاي كنسولي براي آزادي آنان در جريان است.
مهمانپرست درباره پيگيري بحث حادثه سقوط يكي از هواپيماهاي توپولف در گذشته خاطرنشان كرد: وزارت راه اين بحث را پيگيري ميكند و وزارت خارجه نيز بخش حقوقي و كنسولي اين مبحث را مورد توجه قرار ميدهد.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره موضع وزارت خارجه جمهوري اسلامي راجع به مذاكرات دولت افغانستان با طالبان با محوريت برهانالدين رباني متذكر شد: اين سوال را بايد از كشورهاي غربي پرسيد ،زيرا آنها در زمينه مذاكره با طالبان سابقه زيادي دارند و بحث طالبان خوب و بد را هم آنها بوجود آوردند.
وي درباره درخواست مذاكره با آمريكا از سوي كيلينتون و حسن نيت اين كشور در مذاكره با ايران، تاكيد كرد: اگر در رفتار خود حسن نيت نداشته باشند به نتيجهاي نخواهند رسيد و نتيجه آن را در انتخابات دور بعد خود خواهند ديد.
مهمانپرست درباره بحث رابطه ايران و مصر نيز تاكيد كرد: مردم دو كشور به هم علاقهمند هستند. اعلام آمادگي در اين باره از سوي ما شده است اما تصور ميكنم اين آمادگي در طرف مصري وجود ندارد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي درباره اظهارات چند روز پيش جوانفكر در رابطه با آمادگي مذاكرات با 1+5 تصريح كرد: نكاتي كه ايشان اظهار داشتهاند خودشان بايد توضيح بدهند، اما فكر ميكنم مطالب ايشان به خوبي منعكس نشده. رسانهها بعضي وقتها درست و بعضي وقتها نيمه درست اظهارات را منعكس ميكنند. اما بعداً ديديم كه اين اظهارات تصحيح شد و به هر حال موضع رسمي جمهوري اسلامي از منابع مشخصي بيان ميشود.
رامين مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار ايلنا درباره پيگيريهاي وزارت خارجه در مورد استرداد منافقين از كشور عراق تاكيد كرد: بحث وجود منافقين در كشور همسايه در دستور كار سياست خارجي ما قرار دارد. وجود اين گروهك تروريستي به هيچ وجه براي مردم ما و مردم عراق قابل تحمل نيست و اميدواريم بعد از استقرار حكومت مردمي اين موضوع پيگيري شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره ساير قراردادهاي نظامي با كشور روسيه و تاثيرات لغو برخي از اين قراردادها بر آينده مراودات ايران و روسيه خاطر نشان كرد: اقدام شوراي امنيت را غيرقانوني ميدانيم. غيرقانونيتر از اين اقدام اين است كه كشوري بخواهد بر اساس آن محدوديتهايي براي ما اعمال كند، اما اينكه اين اتفاق چه تاثيري بر پيگيري حقوق ملت ما ميگذارد بايد بگويم هيچ تاثيري نميگذارد، بلكه ملت ما را براي دسترسي به حقوق خود مصرتر ميكند.
وي ادامه داد : اينكه چه تاثيري بر روابط ما با ساير كشورها ميگذارد اولاً از نظر حقوقي قابل پيگيري است، دوم اينكه اعتماد ملت ما و ساير ملتها از اين كشورها سلب ميشود. اينكه در بازار ايران چه اتفاقي ميافتد بايد بگويم هيچ اتفاقي نميافتد و هرگاه كشوري لغو قرارداد بكند جاي خود را به كشورها و شركتهاي ديگر ميدهد.