بحث حذف اصلاح طلبان از عرصه سياسي كشور از جمله پس لزههائي است كه پس از گذشت يك سال و نه ماه از انتخابات دهم رياستجمهوري ، همچنان گاه و بيگاه محور مواضع سياسي برخي شخصيتها و يا سوژه خبري برخي رسانهها قرار ميگيرد.بحثي كه موافقان سرسخت و مخالفان سرسختتر نيز دارد.
به گزارش خبرنگار ايلنا ، در هفته گذشته نيز، آغاز اين مواضع از خط خبري برخي رسانههاي نزديك به دولت آغاز شد و با سخنان دبير شوراي نگهبان در حاشيه اجلاس مسوولان ستاد دهه فجر مبني بر اينكه « اصلاً احتياجي به حضور اصلاحطلبان در عرصه سياسي كشور نيست ؛آنها خوابهايي ميبينند كه بيتعبير است » به اوج خود رسيد.
سخناني كه از نگاه بسياري از فعالان سياسي ،رد صلاحيت زودهنگام اصلاحطلبان در انتخاباتهاي آينده را نمايان ميسازد .
در هيمن راستا حسين كنعاني مقدم كه چهرهاي اصولگرا است و زمره اصولگرايان منتقد دولت تعريف ميشود در گفتوگو با خبرنگار ايلنا ، در تحليل خود از برخي مواضع مبني بر عدم لزوم حضور اصلاحطلبان در عرصه سياسي كشور اظهاركرد : يكي از بحثهاي اصلي در انتخابات ، رقابت بين گروهها و جريانات سياسي است كه با ارائه برنامه و افراد خود به جامعه بتوانند با در اختيار گرفتن مجلس و دولت اهداف مورد نظر خود را پيگيري كنند.
وي با تاكيد بر اينكه انتخابات بدون رقابت معنا ندارد،خاطر نشان كرد: هر انتخاباتي نيازمند رقابت سالم و حضور جريانهاي مختلف است و نبايد نگران باشيم كساني كه به نحوي با انديشهها و مواضع سياسي ما مخالف هستند در عرصه رقابت سياسي حضور داشته باشند.
دبيركل حزب سبز خاطرنشان كرد: اگر بنا است مردم انتخاب كنند خود تشخيص خواهند داد كه چه گزينهاي بهتر است، ولي اگر بنا است مردم را از حق انتخاب كردن محروم كنيم بحثي ديگر است.
وي با اشاره به سخنان آيت الله جنتي نيز گفت: معتقدم نظر آقاي جنتي اين نيست كه اصلاحطلبان با همه طيفهاي مختلف آن از عرصه سياسي كشور حذف شوند و اين مردم هستند كه تصميم ميگيرند چه كسي بايد در صحنه سياسي كشور باشد يا حذف شود.
كنعانيمقدم با تاكيد براحترام به راي مردم و اينكه آنها داراي شعور سياسي هستند ، مهمترين ركن مردم سالاري ديني است، خاطر نشان كرد: بايد به اين ركن احترام گذاشت ،اگر چه ممكن است انتخابات براي كشور هزينههايي داشته باشد ولي سود مشاركت مردم بيشتر از ملاحظاتي است كه ممكن است برخيها داشته باشند.
اينگونه اظهارات برخلاف نظر مقام معظم رهبري است
سيد احمد هاشمينژاد نيز از چهرههاي اصلاحطلب است . وي در گفتوگو با خبرنگار ايلنا در اين زمينه تصريح كرد: بحث اصلاحات و اصلاحطلبان چيزي نيست كه از صحنه سياسي جامعه حذف شود و اصلا به تعبير خيلي از اصولگرايان منطقي و متعادل نيز ، حذف شدني نيست.
وي ادامه داد: جريان اصلاحات جريان وسيعي است كه از پايگاه بالايي در جامعه برخوردار است و تعبيراتي مبني بر عدم لزوم حضور اصلاحطلبان در جامعه منطقي نيست.
وي با اشاره به صحبتهاي دبير شوراي نگهبان مبني بر اينكه لزومي به حضور اصلاحطلبان در جامعه نيست،گفت: سوال من اين است كه اگر در همين انتخابات دهم رياست جمهوري ، اصلاحطلبان شركت نميكردند و به صحنه نميآمدند آيا تعداد آراء انتخابات ميتوانست به حدي برسد كه ما در دنيا به حضور مردم افتخار كنيم؟
وي ادامه داد: به تعبير آقايان 14 تا 15 ميليون نفر پايگاه اصلاحطلبان در كشور است. پس چطور ميتوان اين عده را ناديده گرفت؟
برادر شهيد هاشمينژاد ادامه داد: شخصا از كساني هستم كه با هر گونه برخوردهاي افراطي از ناحيه هركس كه باشد مخالفم و از آقايان ميخواهم كه واقعيات را دقيقتر ببينند و فضاسازيها و ايجاد التهاب در جامعه به نفع انقلاب و كشور نيست.
وي ادامه داد: آقايان اجازه دهند جامعه با آرامش و منطق پيش برود و موقع انتخابات هم اصلاحطلبان براساس شرايط تصميم به شركت يا عدم شركت خواهند گرفت و حق دارند شرايطي را كه قبول دارند مطرح كنند.
هاشمينژاد در مورد شرايط مطرح شده از سوي سيد محمد خاتمي براي حضور اصلاح طلبان در انتخاباتهاي آينده تصريح كرد: مطرح كردن شرايط حضور در انتخابات نياز به اين شانتاژها ندارد و همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند تلاش ما بايد جذب حداكثري و دفع حداقلي باشد.
هاشمينژاد ادامه داد: سوال من اين است كه آيا اين حرفهايي كه آقايان ميزنند براساس رهنمود مقام معظم رهبري و يا خلاف آن است و من تصور ميكنم كه اين گونه مواضع برخلاف نظر مقام معظم رهبري است.
باحاكميت تكحزبي،تضميني براي حركت رو به جلو نيست
ابوالقاسم رئوفيان نيز از فعالان سياسي اصولگرا و دبير كل حزب اسلامي ايران زمين است.وي نيز در گفتوگو با خبرنگار ايلنا ، در اينباره گفت: پويايي يك جامعه خصوصا جامعه جوان سياسي انقلابي ايران اسلامي مبني بر وجود جريانهاي سياسي مختلف است كه ضمن اعتقاد به اصول لايتغير مندرج در قانون اساسي نسبت به مسائل ديگر و پديدههاي نوظهور فرهنگي، اجتماعي، سياسي، اقتصادي اختلاف ديدگاه دارند.
رئوفيان ادامه داد: پويايي چنين جامعهاي نياز به حضور فعال جريانهاي سياسي دارد و طبيعي است كه هر نظامي كه گرفتار حاكميت تك حزبي شود راه به جايي نخواهد برد و فضا بايد به گونهاي باشد كه همه با رويكردهاي گوناگون سياسي ولي با حفظ احترام به اصول و تقيد به آن فعاليت كنند.
وي ادامه داد: در شرايط حاكميت تك حزبي نميتوان تضمين داد كه جامعه ايراني انقلابي و اسلامي ما رو به جلو خواهد رفت و در واقع مراحل رشد و پيشرفت در عرصه داخلي و بينالمللي را خواهد پيمود.
وي تاكيد كرد: بدون حضور جريانها و رويكردهاي سياسي رشد و پيشرفت كشور امكانپذير نيست.
دبيركل حزب اسلامي ايران زمين خاطرنشان كرد: نميتواند اين تز درست باشد كه يك طيفي در جامعه به عنوان يك جريان سياسي فعاليت كند و ديگر جريانها حذف شود.
رئوفيان در عينحال گفت: اگر چه معتقدم جريان اصلاحطلبي داراي انحرافاتي بوده و برخي رهبران آن مرتكب خطاها و اشتباهات فاحشي شدهاند، ولي اين دليل نميشود كه جريان اصلاحطلب از عرصه سياسي كشور حذف شود.
وي تاكيد كرد: معتقدم عرصه رقابت آن هم در شكل سالم و در مدار قانوني بايد با حضور همه جريانات سياسي مختلف در جامعه تحقق يابد و مردم ما خواهان چنين وضعي بوده و هستند. لذا معتقدم بايد با سعه صدر و نگاه باز و بسيط نسبت به اين مساله نگريست و مسئولان فضايي را پديد بياورند كه همگان آزادانه و در عين حال با رعايت خط قرمزها مواضع خود را بيان كنند و كسي حق ندارد پاي خود را از اين خط قرمزها فرا بگذارد.
هراصلاحطلبي معاند نيست
محمد نبي حبيبي ديگر چهره شاخص اصولگرا و دبيركل حزب موتلفه اسلامي است كه در واكنش به تلاشها براي حذف جريان اصلاحطلب در عرصه سياسي كشور به خبرنگار ايلنا ميگويد:ما با اصلاحطلبان در رقابت هستيم، ولي آنها را به دو گروه تقسيم ميكنيم يك گروه به بهانه اصلاحطلبي همراه فتنهگران بودند كه آنها دشمن ما هستند و هيچ نظامي براي دشمن خود فرش قرمز پهن نميكند.
وي ادامه داد: اما آيا اينكه هر اصلاحطلبي الزاما معاند نظام است ، ما اين را قبول نداريم. ممكن است طيفي در اصلاحطلبان اصولگرايان را نيز قبول نداشته باشند، ولي نظام قانون اساسي و ولايت فقيه و اطاعت از ولي فقيه را دردستور كار دارد و ما معتقد به حذف آنها نيستيم.
وي با اشاره به بيان شروط حضور اصلاحطلبان در عرصه كه از سوي سيد محمد خاتمي مطرح شده است نيز گفت: آقاي خاتمي بايد پاسخ دهد كه ادعاي تقلب در انتخابات كه از سوي سران فتنه مطرح شده است را قبول دارد يا خير و بايد موضع خود را در اينباره شفاف كند و ما معتقديم سكوت در برابر اين ادعا يعني تاييد تقلب در انتخابات و چنين شخصي چطور ميتواند ادعاي حضور در متن نظام را داشته باشد.
وي خطاب به خاتمي ادامه داد: يادمان نرفته كه شما در برخي از راهپيماييها كه بهعنوان تقلب در انتخابات برگزار شده بود شركت كرديد . آقاي خاتمي شتر سواري دولا دولا نميشود.
در هر حال قطعا ورود زودهنگام به بحث رد صلاحيت چهرههاي اصلاح طلب در انتخاباتهاي آينده و تلاش براي حذف اين جريان سياسي از عرصه سياسي كشور نتايجي جز دامن زدن به تنشها در جامعه در پي نخواهد داشت و آنچه كه امروز نياز ضروري جامعه ما بيش از گذشته است ، تلاش در جهت حفظ آرامش و وحدت نيرويهاي انقلاب از يك سو و پيگيري طرح جذب حداكثري و دفع حداقلي مورد تاكيد مقام معظم رهبري است و رعايت اين اصل ، از سوي مسوولاني كه بيش از ديگر مقامات ، برلزوم تبعيت از رهبر انقلاب تاكيد دارند ، جدي تر است.