خبرگزاري فارس: وزير بهداشت و درمان گفت: سرعت رشد علم در ايران 11 برابر كشورهاي دنيا است و پس از ايران تركيه با 5.5 برابر متوسط علمي دنيا رتبه دوم را دارد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، مرضيه وحيد دستجري در همايش گردهمايي بزرگ دستاندركاران نظام سلامت كشور كه صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: بايد هرچه سريعتر پرداخت از جيب مردم در نظام سلامت را كاهش و در سرلوحه كاري خود جلب رضايت مردم را بيش از پيش قرار دهيم.
وي اضافه كرد: در عين اينكه برنامههاي زيادي همچون تدوين نقشه جامع علمي كشور را پياده ميكنيم دانشگاههاي علوم پزشكي كشور نقشه جامع سلامت خود را تدوين كردهاند و امروز به دنبال آن هستيم كه نقشه جامع سلامت كشور را تدوين كنيم.
وحيد دستجري با بيان اينكه سياستهاي كلان وزارت بهداشت براساس اين دو نقشه به ثمر خواهد نشست اضافه كرد: البته روزمره با معضلات سلامت كشور مانند مرگ و مير مادران باردار، نوزادان، افزايش بيماريهاي مانند سرطان و بيماران قلبي، مالاريا، سالك و ايدز كه هنوز هم براي ما مسئلهساز هستند مواجهيم.
وزير بهداشت ادامه داد: همكاريها و هماهنگيهاي بين بخشي كه از اهميت بسيار بالايي برخوردار است كه در شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي با حضور رئيس جمهور يا معاون اول آن و 8 نفر از وزراي دولت تدوين شود چرا كه حل حجم زيادي معضلات سلامت به ويژه آلودگي هوا و آب از توان وزارت بهداشت خارج است.
وي گفت: در جلسه آخر شوراي عالي سلامت در زمينه عوامل اجتماعي موثر بر سلامت 52 شاخص براساس شاخصهاي عدالت و سلامت تبيين كردهايم كه هر كدام از اعضاي شورا بايد تا سال 91 گزارش مكتوب فعاليتهاي خود را به شورا ارائه دهد. همچنين شوراهاي سلامت استاني با تأسيس كارگروههايي پيوستهاي اين مصوبات را به اجرا ميگذارد.
وحيد دستجري ادامه داد: براساس اين مصوبات وزارت كشور موظف شد برنامه پيادهروي و دوچرخهسواري در شهرها كه موجب تغيير شيوه زندگي افراد ميشود را طراحي و اجرا كند و گزارش آن را هر 6 ماه يكبار به شوراي عالي سلامت بدهد. همچنين در اين برنامه حذف مالاريا به ويژه مالاريا فالسي پاروم برنامهريزي شد.
وي يادآور شد: بعداز تصويب اين موضوع در شوراي عالي سلامت توانستيم ميزان ايجاد موارد جديد فالسيپاروم را در كرمان به صفر برسانيم و در سيستان و بلوچستان و هرمزگان به ترتيب 70 و 50 درصد كاهش داشته باشيم.
وحيد دستجري اضافه كرد: همچنين برنامه كنترل سالك در 18 استان كشور تدوين شد كه با تمهيدات انجامشده و همكاري دانشگاههاي علوم
پزشكي توانستيم موارد سالك كه در سال 86، 30 هزار بود را به 17 هزار مورد كاهش دهيم.
وزير بهداشت يادآور شد: 18 مورد مبتلا به وبا امسال در كشور داشتيم كه 11 مورد آن بيماران ايراني بودند كه با اتباع پاكستاني ارتباط داشتند. اين ميزان 18 مورد در سال طي 40 سال گذشته بينظير است.
وي در خصوص كاهش ميزان ايدز نيز گفت: در سال 88 ميزان مبتلايان به ايدز يك هزار و 352 مورد بود و امسال 570 مورد رسيده است.
وزير بهداشت در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان كرد: از مهمترين موضوعات نظام سلامت اين است كه اعتبارات سلامت را در توليد ناخالص داخلي كشور بالا ببريم اما آنچه مهمتر است مسئله كاهش پرداخت از جيب مردم است كه اين كار با حمايت دولت و بيمهها انجام پذيرد.
وي اضافه كرد: مسئله آموزش، امنيت و سلامت همه جزو مسائل هزينهبردار بوده است كه دولت عزم جدي دارد با اجراي قانون هدفمندي سهم بسيار خوبي را از يارانهها به بخش سلامت دهد تا پرداخت از جيب مردم كم شود.
وحيد دستجري اضافه كرد: بايد در كنار اجراي اين قانون اصلاح الگوي مصرف نيز داشته باشيم كه اين اصلاح فقط در خصوص قانونهاي انرژي نيست بلكه مسائلي مانند تجويز منطقي دارو و استفاده صحيح از نيروي انساني نيز به حساب ميآيد.
وي گفت: در زمينه تجهيزات پزشكي و داروهاي پيشرفته بايد دقت داشت كه اين دو در عين داشتن ظاهري زيبا مسائل پشت پرده زيادي دارد لذا در نظام سطحبندي خدمات بايد به گونهاي برنامهريزي كنيم كه اين تجهيزات كه مانند تيغ دو لبه ميمانند هزينه زيادي را به ما تحميل نكند.
وزير بهداشت تصريح كرد: تأمين عادلانه نظام سلامت و تكميل و اصلاح شبكه تا رسيدن به بالاترين مراحل تخصصي از مهمترين مأموريت وزارت بهداشت است كه اميدواريم پزشك خانواده را سال آينده به تمام استانهاي كشور تسري دهيم كه البته اجراي آن نيازمند اعتبارات و نيروي انساني است.
وي درباره ساماندهي اورژانسهاي بيمارستاني نيز اظهار داشت: در سال گذشته 30 ميليون نفر به اورژانسهاي بيمارستاني كشور مراجعه كردند. اين طرح از اولويتهاي وزارت بهداشت است كه براساس اين طرح به تمام اورژانسها ابلاغ شده است كه پزشك مقيم متخصص 24 ساعته با اولويت طب اورژانس پس از آن با اولويت متخصص جراحي عمومي و داخلي بايد در اورژانسها حضور داشته باشد.
وحيد دستجري گفت: در 5 سال و نيم گذشته زيرساختهاي نظام سلامت را بهبود بخشيديم كه به عنوان مثال 12 هزار تخت به تختهاي بيمارستاني كشور اضافه شد همچنين 9 هزار و 400 تا پايان سال به بهرهبرداري خواهد رسيد و 10 هزار تخت نيز در حال تدوين است كه اميدواريم تا سال 93 نياز تختهاي بيمارستاني كشور مرتفع شود.
وزير بهداشت ادامه داد: جذب 23 هزار پرستار كه آزمون آن 6 اسفند برگزار ميشود از مهمترين دستاوردهاي ارتقاي كيفي خدمات است.
وي با اشاره به موضوع پژوهش در وزارت بهداشت گفت: 7.3 درصد بودجه پژوهشي كشور به وزارت بهداشت تخصيص پيدا ميكند كه اين ميزان منجر به 30 درصد محصولات پژوهشي كشور ميشود. لذا اين بودجهها بايد رشد بيشتري پيدا كند.
وحيد دستجري اضافه كرد: سرعت رشد علم در ايران 11 برابر كشورهاي دنيا است و پس از ايران تركيه با 5.5 برابر متوسط علمي دنيا رتبه دوم را دارد.
وزير بهداشت گفت: در زمينه توليد دارو امروز 9 دارو با فناوري بالا در كشور توليد ميشود و 12 داروي ديگر نيز در برنامه توليد قرار دارد كه اين ميزان 250 ميليارد تومان صرفهجويي ارزي براي كشور به ارمغان ميآورد.
وي اضافه كرد: در آسيا 5 كشور ژاپن، كره، چين، هند و ايران توانايي توليد اين داروها را دارند كه برنامه وزارت بهداشت اين است كه به رتبه چهارم برسد.
وحيد دستجري خاطرنشان كرد: طبق برنامهريزيهاي انجامشده قرار است استنتهاي قلبي و اورولوژي، دستگاههاي MIR، سيتياسكن كه در حال حاضر واردات آن اتلاف سرمايه ملي را در پي دارد در كشور توليد كنيم.
وي در زمينه آموزش نيز گفت: افزايش 350 درصدي از سال گذشته تاكنون در پذيرش دانشجويان ارشد، افزايش 500 درصدي در دانشجويان PHD و 250 درصدي دستياران پزشكي از مهمترين دستاوردهاي ساليان گذشته بوده است.