/٩٠؛ سال جهاد اقتصادي/
نايب رييس كميسيون اجتماعي مجلس:
لفظ جهاد دركنار اقتصاد، تكليف مضاعفيبراي همه ايجاد ميكند
نماينده مردم سراب در مجلس تصريح كرد: به نظر ميرسد لازم است در سال 90 هم مجلس و هم دولت با نشستهاي مشتركي برنامههاي دقيقتر و مستحكمتري را طراحي كرده و با همدلي و همكاري همديگر به سمت تحقق شعار جهاد اقتصادي حركت كنند.
مجيد نصيرپور با تبريك سال نو و با اشاره به نامگذاري سال 90 به عنوان سال جهاد اقتصادي از سوي مقام معظم رهبري به خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: همانطور كه همه مردم مطلع هستند مقام معظم رهبري سالهاست رويه و سنت پسنديدهاي را پايهگذاري كرده، مبني بر اينكه در آغاز هر سال جديد با پيام و اعلام مسير حركت كشور، جهت كلي را به همه مردم و مسوولين ارائه ميكنند.
وي افزود: طبيعتا مجموعه عوامل فعال در عرصههاي مديريتي و اجرايي كشور و حتي مردم تلاش ميكنند با توجه به نكات و مسائلي كه مدنظر مقام معظم رهبري است، سال جديد را آغاز كنند.
وي با اشاره به نامگذاري سال جديد به عنوان سال جهاد اقتصادي گفت: به طور طبيعي اين مساله روشن است كه دليل نامگذاري چه مي تواند باشد.
نصيرپور، جهتگيريهاي اقتصادي دولت از يك سو و نياز به استقلال اقتصادي بيشتر از جامعه جهاني را در اين نامگذاري موثر دانست و گفت: همچنين دلايل متعددي از جمله خاص بودن ايران و محل قرار گرفتن آن و دسترسي ايران به كشورهاي شمال و جنوب و آبهاي گرم و وجود منابع طبيعي در كشور از جمله عواملي است كه همواره كشورهاي بزرگ تلاش داشتهاند، آن را تحت احاطه و تسلط خود در آورند. همچنين با توجه به شرايطي كه در اين سالها شاهد آن بودهايم، همواره اين نياز را احساس ميكرديم.
وي با بيان اين كه مقام معظم رهبري با تاكيد بر مساله جهاد اقتصادي خواستند نقش بيشتر موضوع اقتصاد را نمود دهند، گفت: به نظر ميرسد ايشان نگاه ويژهتري هم به اين مساله داشتند چرا كه ميتوانستيم سال 90 را سال فعاليت و توسعه اقتصادي هم نامگذاري كنيم ولي استفاده از لفظ جهاد در كنار مساله اقتصادي يك تكليف مضاعفي را براي همه فراهم ميكند، چرا كه در يك اقدام جهادي است كه مي توانيم با سرعت وشتاب بيشتري به سمت اهداف حركت كنيم.
نائب رييس كميسيون اجتماعي مجلس تصريح كرد: در برنامههاي توسعهاي، زمانبندي روتين و مشخصي تعريف ميشود و در اين نوع برنامهها نوعا تعجيلي در كار نيست، اما در رفتارهاي جهادي يك حركت پرشتاب و داراي برنامه وجود دارد و در اين عرصه فداكاري شرط اول يك اقدام جهادي است و اين فداكاري در عرصههاي مختلف ميتواند نمود و ظهور داشته باشد و اگر اين گونه نباشد يعني با روح فداكاري وارد عرصه جهاد نشويم عملا جهادي اتفاق نميافتد.
به گفته وي، تصور ميشود مقام معظم رهبري با توجه به احاطهاي كه به مجموعه مسائل كشور و منطقه دارند، يك نگراني بيشتري به اين مساله داشته و آن هم اين است كه ما هرچه سريعتر بتوانيم نيازهاي خود را در عرصههاي مختلف تامين كرده و توانمنديهاي لازم را در اين عرصه داشته باشيم. به خصوص عرصههايي كه دشمن تلاش ميكند با انگشت گذاشتن روي آنها به ما فشار بيشتري بياورد تا دولت و مردم را تسليم مطالبات خود كند.
نصيرپور همچنين موضوع هدفمند كردن يارانهها را آغاز مجددي براي واقعي كردن عرصههاي اقتصادي دانست و گفت: هدفمند كردن يارانهها را در برنامه چهارم آغاز كرديم و با يك شيب 20 درصدي در حال اجراي آن بوديم كه متاسفانه در مقطعي به دلايلي كه در مجلس هفتم وجود داشت اين امر متوقف شد، ولي دولت دهم با يك اقدام شجاعانه و برنامهريزي جديد اين موضوع را در دستور كار قرار داد و به نظر ميرسد سال 90 سال سختي براي دولت خواهد بود. به دليل آنكه آثار و تبعات هدفمند كردن يارانهها بيش از گذشته خود را نشان خواهد داد.
نايب رييس كميسيون اجتماعي مجلس در پايان خاطرنشان كرد: اگر در اين راستا تدبير صحيحي داشته باشيم، ميتوانيم از آثار احتمالي اين قانون كه در اين ماهها، احتمال ظهورش وجود دارد؛ عبور كنيم و اگر با برنامهريزي دقيق از اين عرصه عبور كرديم و توانستيم جهتگيري سرمايهگذاريها را با واقعي شدن قيمتها به شكل مناسبي هدايت كنيم، ميتوانيم اميدوار باشيم بخش عمدهاي از مشكلات اقتصاد بيمار ما برطرف شود. در واقع ميتوانيم با سرمايههاي بسياري كه به دست ميآوريم مشكلات اقتصادي كشور را بيش از گذشته مرتفع كنيم.