گزارش كامل فارس از متن و حاشيه جلسه امروز مجلس/
نمايندگان كابينه احمدينژاد را تكميل كردند
خبرگزاري فارس: جلسه امروز مجلس شوراي اسلامي با بررسي صلاحيت 4 وزير پيشنهادي دولت و در نتيجه راي اعتماد به آنها همراه بود.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، علي لاريجاني رئيس نهاد قانونگذاري كشورمان، ساعت 9:05 دقيقه صبح امروز (چهارشنبه) زنگ آغاز جلسه علني امروز مجلس را به صدا درآورد تا بهارستاننشينان، با تلاوت آياتي از قرآن مجيد، رسيدگي به گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه امور گمركي و بررسي راي اعتماد به 4 وزير پيشنهادي دولت براي تصدي وزارتخانههاي «كار، تعاون و تامين اجتماعي»، «نفت»، «ورزش و امورجوانان» و «صنعت، معدن و تجارت» را آغاز كنند.
پس از گذشت حدود 20 دقيقه از آغاز جلسه مجلس، محمود احمدينژاد رئيسجمهور كشورمان وارد صحن علني شد.
محمود احمدينژاد در دفاع از 4 وزير پيشنهادي در صحن مجلس، تاكيد كرد: امروز 4 وزير داريم كه اين وزراء براي شما شناخته شده هستند و نيازي به معرفي من وجود ندارد.
احمدينژاد ادامه داد: شيخالاسلامي كه براي وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعي معرفي شده، از مديران دلسوز، مومن، موفق و پرتوان است. وي در تمام سطوح مديريتي موفق بوده است؛ در معاونت استانداري، استانداري، رئيسدفتر رئيس جمهور و وزارت كار و امور اجتماعي.
وي اضافه كرد: شيخالاسلام فردي فكور، مدير، با برنامه و دلسوز است كه همه امكانات را در همه اين سطوح براي پيشرفت و كار بسيج كرد.
رئيس جمهور با اشاره به انتخاب مهدي غضنفري براي وزارت صنعت معدن و تجارت، گفت: وي نيز از چهرههاي آشنا در مديريت و فردي مؤمن، دلسوز، پرتوان و پر كار و كسي است كه در مراحل قبلي موفق بوده و در تمام اين مراحل با تسلط حوزه كاري خود را اداره كرده است.
احمدينژاد با اشاره به قاسمي كه براي تصدي وزارتخانه نفت به مجلس معرفي شده است، تصريح كرد: ايشان از فرزندان انقلاب و دفاع مقدس است كه خدمات قابل توجهي چه در دوره دفاع مقدس و چه در دوره پس از آن انجام داده است.
وي افزود: امروز تقريبا به هر كجاي ايران كه سفر كنيم، آثار خدمات مخلصانه اين مرد قابل مشاهده است و امروز نيز با تسلط و آشنايي به حوزه نفت آمده است تا مجموعه نفت را بيش از گذشته در خدمت كشور و منافع ملي متحول كند.
رئيس جمهور در خصوص عباسي كه براي تصدي وزارت ورزش و جوانان معرفي شده است، گفت: عباسي نيز از چهرههاي آشنا براي مجلس است كه براي وزارت ورزش و جوانان معرفي شده است. اين وزارتخانه از ادغام دو حوزه بسيار مهم، تاثيرگذار، گسترده و پر كار تشكيل شده است.
احمدينژاد با بيان اينكه عباسي سطوح مديريتي را مرحله به مرحله طي كرده است، اضافه كرد: عباسي از اداره كل، معاون و معاون استاندار آمده تا نمايندگي مجلس و وزارت و در تمام اين دوران با اخلاص، درايت و انگيزه بالا كارها را به خوبي اداره كرده است. حوزه كاري وي همواره با كمترين تنش و بيشترين همراهي و همدلي همراه بوده است.
احمدينژاد طي 10 دقيقه از فرصت يك ساعته خود به ارائه توضيحاتي كوتاه در باره سوابق آنها پرداخت و پس از آن صحن مجلس را ترك كرد.
* حسينيصدر (مخالف): شيخالاسلامي برنامهاي براي رفع معضلات ندارد
بررسي صلاحيت وزاري پيشنهادي به ترتيب حروف الفبا و با دستور كار قرارگرفتن بررسي صلاحيت شيخالاسلامي وزير پيشنهادي دولت براي تصدي وزارتخانه جديد كار، تعاون و رفاه اجتماعي آغاز شد كه مؤيد حسينيصدر نماينده مردم خوي در مخالفت با شيخالاسلامي اظهار داشت: در برخي موارد ممكن است كه بعضي از نمايندگان بگويند مشكل اشتغال به وزير ارتباطي ندارد و بستگي به عواملي مانند رشد اقتصادي و مسائل جهاني دارد ولي نكتهاي كه وجود دارد، اين است كه در اين مسئله سوءمديريت وجود دارد.
نماينده مردم خوي با بيان اينكه بايد در قبال چند شغلهها اعمال قانون شود، اظهار داشت: اگر در برخورد با چند شغلهها مشكل قانوني وجود داشت، بايد شيخالاسلامي لايحه به مجلس ميآورد تا اين مسئله حل شود.
وي با بيان اينكه بايد معيشت بازنشستگان كشور برطرف شود، افزود: وقتي جوانان بيكاراند، نبايد بازنشستگان شغلها را در دست گيرند.
نماينده مردم خوي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: بحث ديگر در مورد اين وزارتخانه به اين نكته معطوف است كه بايد قوانين را پالايش كنيم تا كارفرمايان ما نگراني نداشته باشند و زماني كه آقاي شيخالاسلامي وزير كار بود، ميتوانست اين كار را انجام دهد.
حسينيصدر اظهار داشت: در برنامههاي ارائه شده آقاي شيخالاسلامي چيزي در مورد پالايش قوانين جهت رفاه حال كارفرمايان وجود ندارد.
وي ادامه داد: بر اساس قانون اساسي تمام آحاد ملت ما بايد بيمه داشته باشند و هيچ كس نبايد نگران آينده شغلي و موضوع بازنشستگياش باشد؛ در مدتي كه آقاي شيخالاسلامي مسئوليت داشت، ميتوانست براي حل اين مشكل موثر واقع شود ولي اقدام مثبتي در اين زمينه از شما مشاهده نشد، با وجود اينكه وي مسئوليتهاي مهمي داشت.
نماينده مردم خوي با بيان اينكه شيخالاسلامي كارشناس ارشد و مهندسي راه و ترابي و دكتراي عمران دارد، افزود: نميدانم چرا رئيس جمهور آقاي شيخالاسلامي را براي وزارت راه انتخاب نكرد، البته آقاي نيكزاد در مسئوليت خود خيلي موفق است.
حسينيصدر در بخش ديگري از سخنانش از برخورد انفعالي شيخالاسلامي با نامههاي نمايندگان گله كرد و خطاب به وي گفت: نامههاي كه نمايندگان به شما مينويسند، بايد ترتيب اثر داده ميشد. مثلا ما مينويسيم كه يك فرد شريط بسيار سختي دارد ولي شما آن فرد را به مدير كل استان ارجاع ميدهيد و در نهايت آن فرد به كار يابي ارجاع داده ميشود؛ اين پروسه بايد اصلاح شود چراكه مردم سرخورده ميشوند.
وي به برنامههاي ارائه شده از سوي شيخالاسلامي اشاره كرد و گفت: قرار است كه بخشي از نيروي كار ما به خارج كشور اعزام شود كه اين مسئله براي كشور ما كه پروژههاي متعدد عمراني در دست دارد، مشكلساز خواهد بود.
حسينيصدر با بيان اينكه ايران كشوري كارگرپذير است، افزود: اگر قرار است ما نيروي كار به خارج از كشور اعزام كنيم، بهتر است دانش فني به خارج بفرستيم و افراد متخصص را جهت كار به خارج اعزام كنيم.
نماينده مردم خوي اظهار داشت: البته سوابق آقاي شيخالاسلامي تحسينبرانگيز است اما مهمترين نتيجهگيري بنده از سخنان اين است كه اولا رشته تحصيلي آقاي شيخالاسلامي با كار پيشنهادي متناسب نيست و ثانياً برنامه مناسبي براي رفع معضلات ارائه نشده است و ثالثاً در ارائه برنامه كليگويي شده است.
* رحماني (موافق): برنامههاي شيخالاسلامي كامل و در راستاي برنامه پنجم توسعه است
رضا رحماني نماينده مردم تبريز، كه بهعنوان اولين موافق عبدالرضا شيخالسلامي وزير پيشنهادي كار، تعاون و رفاه اجتماعي صحبت ميكرد، با بيان اينكه اين وزارتخانه يكي از وزارتخانههاي تأثيرگذار در كشور است، اظهار داشت: آقاي شيخالاسلامي شخصيتي متعهد، متدين و انقلابي، جوان، بانشاط، دانشگاهي و اهل علم است.
وي افزود: هر فردي كه بخواهد به عنوان وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي انتخاب شود، بايد به حوزه كار و تشكلهاي كارگري آشنايي داشته باشد و بايد گفت كه تشكلهاي كارگري، تعاوني و فعالان اين حوزه از آقاي شيخالاسلامي حمايت ميكنند.
رحماني با بيان اينكه اين تشكلها ارتباط نزديكي با آقاي شيخالاسلامي دارند، گفت: اين مسئله نشاندهنده شخصيت جامع و كامل وزير پيشنهادي وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعي است.
به گفته وي، در حال حاضر افرادي كه در زمان وزارت آقاي شيخالاسلامي در وزارت كار، مخالفان او بودند، امروز به عنوان موافقان وي ثبت نام كردند و اين نكته مهمي است.
نماينده مردم تبريز در خانه ملت در بخش ديگري از سخنانش با تأكيد بر اينكه وزارت كار و رفاه اجتماعي به دليل اهميتي كه دارد، نيازمند يك مدير قوي است، اظهار داشت: مخالف محترم در رابطه با مرتبط نبودن مدرك تحصيلي وزير پيشنهادي كار و رفاه اجتماعي سخناني را مطرح كرد كه بايد گفت در ردههاي بالاي مديريت و استراتژيك امكان ندارد كه فردي هم داراي مديريت قوي باشد و هم اينكه مدرك وي با حوزه مربوطه مرتبط باشد چراكه در چنين جايگاههايي مباحث مديريت استراتژيك مطرح است كه اين مسئله در آقاي شيخالاسلامي به نحو احسنت وجود دارد.
رحماني مهمترين موضوع مورد توجه در شرايط امروز را بحث اشتغال دانست و گفت: اشتغال حوزه فرابخشي است كه مقام معظم رهبري نيز اخيرا اين موضوع را فرمودهاند و مربوط به همه دستگاهها و نهادهاي كشور است.
وي اشتغال را معلول دست به دست دادن همه بخشهاي كشور توصيف كرد و گفت: اشتغال تابعي از همه عوامل كشور است و نميتوان گفت كه اشتغال حتما مربوط به يك وزير است.
اين نماينده مجلس در ادامه سخنانش تصريح كرد: آقاي شيخالاسلامي در دوره وزارت خود در وزارت كار، كارهاي زيادي را براي توسعه اشتغال دركشور انجام داد كه تأييد تشكلهاي كارگري، مؤيد اين مطلب است.
اين عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس بر همين اساس، اظهار داشت: دغدغه امروز همه ما اجراي برنامه پنجم به نحو احسن است كه آقاي وزير در برنامههايي كه ارائه داده است، در مورد اجراي قانون نظام جامع تأمين اجتماعي، انجام اقدامات ضروري براي رساندن نرخ بيكاري در كشور به 7 درصد، توسعه كمي و كيفي بيمه سلامت و توسعه نظامهاي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي، مطالبي را عنوان كرده كه برنامه كاملي است و همه اين موارد در راستاي اجراي قانون برنامه پنجم توسعه كشور است.
به گفته رحماني، مركز پژوهشهاي مجلس به عنوان بازوي تحقيقاتي مجلس اين موارد از برنامه ارائه شده شيخالاسلامي را به عنوان نقاط قوت برنامه وي عنوان كرده است.
اين نماينده مجلس اجراي برنامه پنجم را مهمترين رسالت امروز نمايندگان و مسئولان اجرايي كشور دانست و گفت: برنامه پنجم اهداف ما را در 5 سال آينده نشان ميدهد كه اميدواريم با حمايت اعتقادي مجلس از آقاي شيخالاسلامي همه اين موارد اجرايي شوند.
* يوسفنژاد (موافق): اصلاح نظام بيمه بيكاري از نكات مثبت برنامههاي شيخالاسلامي است
علياصغر يوسفنژاد نماينده مردم ساري در مجلس به عنوان موافق عبدالرضا شيخالاسلامي وزير پيشنهادي رئيس جمهور براي تصدي وزارتخانه كار، تعاون و رفاه اجتماعي در صحن علني پارلمان سخن ميگفت، اظهار داشت: آقاي شيخ الاسلامي فردي است كه در مسئوليتهاي اجرايي بالا بوده و داراي تجربه بسيار و برنامههاي بسيار مشخص است.
به گفته وي، شيخالاسلامي در دوره وزارت كار توانست با واقعيات و شرايط موجود سطح بينالمللي ايران را تنظيم كرده و بالا ببرد.
يوسفنژاد اصلاح قانون بيمه كار و تنظيم رابطه بين كارگر و كارفرما را يكي از ويژگيهاي مهم و مرتبط برنامههاي ارائه شده از سوي شيخالاسلامي عنوان كرد.
اين نماينده مجلس در بخش ديگري از سخنانش تصريح كرد: در برنامههايي كه آقاي شيخالاسلامي ارائه دادهاند، شاهد تبعيت از قوانين بالادستي، قانون برنامه پنجم توسعه و سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري در برنامههاي كلان هستيم.
نماينده ساري در خانه ملت همچنين گفت: در موضوع اشتغال نيز بايد دانست كه اشتغال و ايجاد فرصتهاي شغلي دركشور فقط مربوط به وزارت كار نيست و اين وزارتخانه تنظيم كننده رابطه بين كار و كارفرماست.
وي ضمن تأكيد بر اينكه آقاي شيخالاسلامي تعامل مناسبي با تشكلهاي كارگري دارد، گفت: اگر به دنبال وجود مهارت در كار و امور اجتماعي و تنظيم سياستهاي كلان بين بخش تعاون و كار هستيم، بايد بدانيم كه اين مسئله در برنامههاي آقاي شيخالاسلامي مشاهده ميشود.
يوسفنژاد در خاتمه اصلاح ساختار مناسب در حوزه كار، سلامت و تعاون و حمايت از بخش خصوصي و اصلاح نظام بيمه بيكاري را يكي از نكات مثبت در برنامههاي آقاي شيخالاسلامي عنوان كرد و گفت كه ما ميتوانيم با توجه به اين نكات، به آقاي شيخالاسلامي رأي اعتماد دهيم.
* قاضيزاده (موافق): شيخالاسلامي شرايط و سوابق تخصصي لازم را داراست
اميرحسين قاضيزاده نماينده مردم مشهد كه به عنوان موافق گزينه پيشنهادي رئيس جمهور براي تصدي وزارتخانه كار، تعاون و رفاه اجتماعي سخن ميگفت، به سوابق علمي و تخصصي شيخالاسلامي اشاره كرد و گفت: براي مجلس مهم است كه يك وزير سوابق تخصصي لازم را براي وزارتخانه مربوطه داشته باشد و بنده معتقدم آقاي شيخالاسلامي براي وزارتخانه كار، تعاون و رفاه شرايط لازم مجلس را دارد.
وي با بيان اينكه تاكنون در حمايت هيچكدام از گزينههاي پيشنهادي رئيس جمهور به عنوان موافق در صحن علني نطق نكرده است، گفت: بنده امروز بعد از بررسي برنامههاي آقاي شيخالاسلامي و با توجه به سوابقي كه وي دارند، به اين نتيجه رسيدم كه وي گزينه بسيار مناسبي براي وزارتخانه كار، تعاون و رفاه است.
قاضيزاده سهم راهبردي دقيق از وزارتخانه كار، تعاون و رفاه را از جمله نقاط مثبت شيخالاسلامي دانست و گفت: ما در وزارت كار، تعاون و رفاه رشد عدالت اجتماعي را خواستاريم و يكي از دغدغههاي اصلي آقاي شيخالاسلامي همين موضوع است.
نماينده مردم مشهد شيخالاسلامي را فردي صادق، با دانش و باادب كه رفتاري عالمانه دارد، توصيف كرد و گفت: قبل از حضور وي در وزارت كار ما شاهد مشكلات زيادي بوديم اما بعد از حضور آقاي شيخالاسلامي در وزارت كار يك تعامل مناسب در وزارت كار برقرار شد.
قاضيزاده با بيان اينكه "شيخالاسلامي چشماندازي مناسب به وزارت كار، تعاون و رفاه دارد "، از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي خواست كه به اين گزينه پيشنهادي رئيس جمهور رأي مثبت بدهند.
* شيخالاسلامي: فقرزدايي و توانمندسازي اقشار ضعيف از برنامههاي وزارتخانه جديد است
عبدالرضا شيخالاسلامي وزير پيشنهادي كار، تعاون و رفاه اجتماعي كه در دفاع از برنامههاي خود در صحن علني مجلس سخنراني ميكرد، با تبريك به مناسبت فرا رسيدن ماه مبارك رمضان اظهار داشت: در وزارتخانه جديد فارغ از اينكه وزير پيشنهادي چه كسي است، بايد شاهد رشد و اعتلاي مجموعه فعاليتها و تحقق اهداف در اين وزراتخانه باشيم.
وزير پيشنهادي كار تعاون و رفاه اجتماعي يادآور شد: ظرفيت وزارتخانه جديد از مجموع وزارتخانههاي ديگر به دليل انسجام هماهنگي داخلي و مديريت واحد و سرعت در انجام فعاليتها خدمترساني و عدالت بيشتر خواهد بود.
شيخالاسلامي يادآور شد: وزارتخانه جديد كار تعاون و رفاه اجتماعي بايد در ماهيت اسلامي در نگرش مردمي در رفتار مشاركتجو و نوآور در ساختار علمي و در عملكرد پاسخگو و بهرهور باشد.
وزير پيشنهادي كار و تعاون و رفاه اجتماعي ادامه داد: تلاش ميكنيم ماموريتهاي خود را با هدف شكلگيري ماموريت محوري اربابرجوعمداري برنامهگرا، قانونمدار، هدفمند، عدالتمحور و شايستهسالار دنبال كنيم.
وي تاكيد كرد: همه اين موارد به ما كمك ميكند تا بتوانيم عدالت اجتماعي را در جامعه گسترش، سطح رفاه را ارتقاء، فقر را كاهش و تعاون را توسعه دهيم؛ همچنين تنظيم روابط كار و بهبود فضاي كسب و كار از جمله برنامههاي ما در اين وزارتخانه است.
شيخالاسلامي در خصوص حوزه تعاون نيز اظهار داشت: در حوزه تعاون در كشور ظرفيتهاي بسياري وجود دارد كه امكان بهرهگيري از آنها مهيا است. مردم ما انقلاب كردند و نظام اسلامي را بنا نهادند و در عرصههاي گوناگون با حضور خود نقشهاي مؤثري را ايفا كردند، حق آن است كه در عرصه اقتصاد نيز ساز و كار و لازم براي حضور منسجم و سازمان يافته مردم فراهم شود و تعاون يكي از بسترهاي بسيار مهم براي تحقق اين معناست.
وي تصريح كرد: بر خلاف تبليغات سوء كه ملت ما را به عدم داشتن روحيه كار جمعي متهم ميكند، بنده معتقدم روحيه كار تعاوني در كشور بسيار بالاست و مسئولان بايد تلاش كنند اين چشمه جوشان و آب زلال را هدايت و به نهادهاي مورد نظر رسانده و به درختاني پر ثمر تبديل كنند.
شيخالاسلامي در ادامه مقام معظم رهبري را از مدافعان جدي تعاون و فرهنگ آن در كشور دانست و افزود: مقام معظم رهبري در خصوص تعاون ميفرمايند "تعاون بازوي نظام و ايفا گر نقش اساسي در تحقق اهداف نظام جمهوري اسلامي در زمينه عدالت اجتماعي و اقتصاد است ". از اين رو بار وظايف ما سنگين شده تا به بهرهگيري از تمام توان خود تلاش كنيم اهداف بخش تعاون كه بر اساس منويات رهبري است، محقق شود.
وزير پيشنهادي كار و تعاون و رفاه اجتماعي تصريح كرد: فقرزدايي از دهك پايين جامعه، ايجاد بستر حمايتي براي بخش متوسط و ضعيف توانمندسازي اقشار ضعيف براي حضور در عرصه اقتصاد از جمله اقدامات وزارتخانه جديد است؛ همچنين در اسناد بالا دستي هم اهداف كلي و راهكارهاي توسعه و هم منابع مالي پيش بيني شده است كه از آن ميان ميتوان به سهم 25 درصدي تعاون در پايان برنامه پنجم اشاره كرد.
شيخالاسلامي مهمترين راهبرد براي توسعه و تقويت تعاونيها حمايت و پشتيباني كامل از تعاونيها در دولت و وزارت تعاون كار و امور اجتماعي دانست و گفت: دومين راهبرد جلب مشاركت و سامان دهي عمومي مردمي است كه هر دوي اين اهداف از رهگذر اجرايي سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري در خصوص اصل 44 ميگذرد.
وي ادامه داد: در اين راستا بايد لوايح تدوين شده را براي اين بخش تهيه و به مجلس تقديم كنيم؛ اجراي قوانين مصوب رفع مديريت محدوديتهاي بيمهاي و بانكي، حمايت از دستيابي به بازار نهايي اطلاع رساني عادلانه، تنظيم بازار و پرهيز از مداخله اجرايي حمايت مالي و مقرراتي حمايت از اتاقهاي تعاون و توانمندسازي آنها، تحقيق و توسعه براي بررسي بازار و افزايش كيفيت از جمله اقداماتي است كه در وزارتخانه جديد صورت ميگيرد.
وزير پيشنهادي كار و تعاون و رفاه اجتماعي در همين زمينه به احياي تعاونيها تقويت نظارت داخلي ترويج فرهنگ و دانش تعاون، تشكيل تعاونيها حمايت از بازار سرمايه ارتقاء بهرهوري را از ديگر برنامههاي اين وزارتخانه دانست.
شيخالاسلامي در ادامه گفت: امروز با افتخار اعلام ميكنم كه به همه وعدههايي كه در هنگام تصدي راي اعتماد براي وزارت كار و امور اجتماعي داديد، عمل كردهايم يا آنها را تحقق بخشيدهايم يا همچنان در دست اجرا داريم.
وي ادامه داد: حاصل تلاش جمعي همه همكاران بنده در طي قريب 2 سال گذشته در وزارت كار و امور اجتماعي حكايت از آن ميكند كه ما در همه شاخصهاي مورد نظر مربوط به وظايف قانوني وزارت كار و امور اجتماعي توفيق و رشد قابل قبولي داشتهايم.
وزير پيشنهادي تعاون، كار و رفاه اجتماعي افزايش تعداد هيئتهاي سازش و حل اختلاف، كاهش تعداد دادخواستهاي واصله، كاهش حوادث كارگاهي، كاهش تنشهاي محيطهاي كارگري، اجراي طرحهاي طبقهبندي مشاغل، افزايش بازرسيهاي ادواري و موردي، اشتغال مجدد مقرري بگيران بيكاري و اجراي برنامههاي آموزشي و فعاليتهاي فرهنگي، قرآني و ورزشي براي كارگران را از جمله فعاليتهاي اين وزارتخانه برشمرد و يادآور شد: كاهش تصديهاي دولت، افزايش كميتههاي حفاظت فني و بهداشت كار و شناسايي اتباع بيگانه شاغل در كارگاهها از جمله فعاليتهاي وزارت كار و امور اجتماعي در دو سال گذشته است.
شيخالاسلامي ادامه داد: تقويت سه جانبهگرايي جزء راهبردهاي اساسي فعاليت ما در دوره دو ساله گذشته در وزارت كار و امور اجتماعي بود كه خوشبختانه بهترين عملكرد را در اين حوزه قابل ارائه و عرضه داريم و حاصل آن رضايتمندي و وفاق و همدلي بسيار خوبي است كه در بين شركاي اجتماعي ما وجود دارد وهمه كارهاي خود را با رويكرد سه جانبهگرايي به پيش ميبريم.
وي با بيان اينكه موضوع مهم اصلاح قانون كار جمهوري اسلامي ايران را پس از اينكه همه كارهاي آن را در وزارت كار و امور اجتماعي انجام داديم با حضور نمايندگان تشكلهاي كارگري و كارفرمايي در شوراي عالي كار بررسي ميكنيم تا آنچه به مجلس محترم تقديم ميكنيم، برآيند آرا و نظرات همه شركاي اجتماعي و اضلاع مثلث سهجانبه ما باشد تا كار مجلس را سبكتر كند، گفت: تقويت و فعال كردن شوراي عالي اشتغال و اجرايي كردن قانون ارزشمند مجلس در جهت حمايت و ساماندهي مشاغل خانگي از جمله فعاليتهاي ما بود.
وزير پيشنهادي تعاون، كار و رفاه اجتماعي تدوين سند ملي توسعه اشتغال، تدوين نظام ملي، مهارت و استقرار سازمان ملي مهارت در كشور را از جمله فعاليتهاي دو سال گذشته وزارت كار و امور اجتماعي برشمرد و خاطرنشان كرد: تدوين نظام ملي صلاحيت يكي از بزرگترين كارهاي اصلاحي در كشور است كه در دستور كار جدي ما قرار دارد و انشاءالله قريبا نهايي خواهد شد.
شيخالاسلامي با اشاره به فعاليتهاي وزارت كار و امور اجتماعي در دوران تصدي خود در عرصه بينالمللي يادآور شد: حذف همه سوء تفاهمات و رفع همه مشكلاتي كه در سازمان جهاني كار داشتيم، از جمله فعاليتهاي ممتاز ما است به نحوي كه امسال توانستيم به عنوان عضو اصلي هيئت مديره سازمان جهاني كار با بالاترين آراء انتخاب شويم.
وي درخصوص بخش رفاهي كارگران نيز ابراز داشت: پيگيري كارت خريد اعتباري، مسكن مهر، سهام عدالت، توسعه اماكن رفاهي، فرهنگي، ورزشي و سهام ترجيحي و خانههاي بهداشت دنبال و در حوزه كارآفريني فعاليتهاي فراواني پيگيري شد كه پيگيري تاسيس سازمان نظام كارآفريني و دفاتر مشاوره، اطلاع رساني، خدمات كارآفريني، بستههاي خلاقيت و كارآفريني و دانشنامه كارآفريني از ديگر فعاليتهاي ما بود.
وزير پيشنهادي تعاون، كار و رفاه اجتماعي با بيان اينكه ما تلاش ميكنيم برنامههاي حوزه كار را با راهبردهاي اساسي تنظيم بازار كار و سياستگذاري اشتغال، تنظيم روابط كار و صيانت از نيروي كار، توانمندسازي و مهارت آموزي، اعتلاي امور اجتماعي و فرهنگي نيروي كار و پيگيري برنامه ملي كار شايسته پي گرفته خواهد شد،خاطرنشان كرد: آموزش و پژوهش و توانمندسازي نيروي انساني از جمله مهمترين برنامههاي ما در اين حوزه است.
شيخالاسلامي تاكيد كرد: بنده معتقدم تامين اجتماعي، اشتغال، مسكن، سلامت و آموزش همه بايستي به موازات هم پيش بروند تا شاهد رفاه اجتماعي و توسعه مدني باشيم.
وي با اشاره به برنامههاي خود در صورت تصدي وزارت تازه تاسيس تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: يكي از برنامههاي بنده در صورت كسب راي اعتماد اين است كه با همكاري همكاران خوبم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اجراي طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع را پيگيري كنم كه گام بلندي در جهت ارتقاء سطح بهداشت و سلامت و توسعه عدالت در بخش سلامت در كشور خواهد بود.
وزير پيشنهادي تعاون، كار و رفاه اجتماعي ادامه داد: تلاش ميكنيم تا حداكثر دسترسي، پوشش مناسب، الگوي تامين منابع، سياستگذاري و برنامهريزي و هماهنگي و نظارت بر اجرا را دنبال كنيم.
شيخالاسلامي پيگيري سازمان بيمه سلامت با هدف ساماندهي و حفظ يكپارچگي بيمههاي سلامت با تاكيد بر جنبههاي بيمهگري و نظارتي آن را جزء مهمترين برنامههاي خود عنوان و تاكيد كرد: طراحي واستقرار نظام چند لايه تامين اجتماعي براي پوشش دادن كامل جمعيت كشور در نظام بيمهاي يا حمايتي از ديگر اقدامات اساسي ما است.
وي افزود: بازنگري در قوانين و مقررات، اصلاح نظام بيمه بيكاري ،اصلاح قانون بيمه بيكاري و برقراري نظام حمايتي براي بيكاران جوياي كار از جمله برنامههاي ما است. بنده معتقدم با پيگيري همه اين موارد انشاءالله شاهد ارتقاي سلامت جسمي، رواني، ذهني و معنوي و اجتماعي آحاد افراد جامعه خواهيم بود.
وزير پيشنهادي تعاون، كار و رفاه اجتماعي يكي از بخشهاي مهم فعاليت در وزارت رفاه وتامين اجتماعي سابق و وزارتخانه جديد را فعاليتهاي اقتصادي و سرمايهگذاري عنوان كرد و ادامه داد: صندوقهاي متعددي در اين وزارتخانه وجود دارد كه تلاش ميكنيم آنها را ساماندهي و از بنگاهداري به سمت مديريت منابع حركت و از كارهاي خرد و تصديگرايانه به سوي سرمايهگذاريهاي مفيد و با بازدهي بالا حركت كنيم.
شيخالاسلامي گفت: تلاش ميكنيم تا بهرهوري از منابع مالي در اختيار بيتالمال مسلمين و متعلق به ضعيفترين و ارزشمندترين اقشار جامعه است را بالا ببريم كه يكي از الزامات اين كار شفافسازي در فرآيندهاي مالي و معاملاتي و فعاليتهاي اقتصادي اين صندوقها است.
وي با اشاره به اينكه بنده تعبير اتاق شيشهاي را براي فعاليت اين صندوقها انتخاب كردهام، خاطرنشان كرد: تلاش ميكنيم كه مجموعه فعل وانفعالات مالي به گونهاي رقم بخورد كه براي هر ناظر بيروني قابل مشاهده و بررسي باشد واز شفافيت و سلامت اقتصادي اين صندوقها حاصل شود.
وزير پيشنهادي تعاون، كار و رفاه اجتماعي در ادامه سخنان خود گفت: تقويت منابع صندوقها و كاهش وابستگي به دولت و ايجاد ثبات و تعادل بين منابع و مصارف صندوقها از جمله برنامههاي ما است. تلاش ميكنيم منابع هدفمندي يارانهها را به سمت توليد، اشتغال، سلامت و بيمه سوق دهيم.
شيخالاسلامي يادآورشد: تلاش ميكنيم تا با حداكثر هماهنگي و هم افزايي بين بخشهاي گوناگون در وزارتخانه جديدالتاسيس و وزارتخانه و سازمانهاي ديگر خارج از اين وزارتخانه در جهت نيل به اهداف مقرر در قانوني كه انشاءالله به زودي در خصوص شرح وظايف و ساختار وزارتخانه جديد تقديم مجلس ميشود حركت كنيم.
وي با بيان اينكه هيچ كس در جمهوري اسلامي ايران خارج از حدود مقرر تعيين شده در قانون نميتواند براي خود وظيفهاي تعريف يا از زير بار وظيفه قانوني طفره برود، تصريح كرد: همه آنچه بنده در طول ساليان گذشته گفتهام مبتني بر نص صريح قانون بوده است و مستندات آن موجود و مورد تائيد آگاهان و مجلس محترم است.
وزير پيشنهادي كار، تعاون و رفاه اجتماعي ابراز داشت: رويكرد سلامت نگر به جاي درماننگر و پيشگيري به جاي درمان در فعاليتهاي بهداشتي و درماني ما مورد توجه خواهد بود. ايجاد صندوق فرصتهاي شغلي بر اساس قانون حمايت از معلولين، تامين مسكن براي مددجويان، ايجاد امكان اشتغال براي اين عزيزان از جمله برنامههاي مورد نظر ما است.
شيخالاسلامي با اشاره به هماهنگي و اتفاق نظر بالاي اعضاي كميسيون بهداشت و اجتماعي مجلس با وي گفت: هماهنگي خوبي بين بنده و وزير بهداشت وجود دارد كه اميدهاي همه ما را براي تحقق اين اهداف تقويت ميكند.
وي اظهار داشت: روح حاكم بر همه برنامهها معطوف بر توانمندسازي منابع نيروي انساني است؛ چه نيروهايي كه ميخواهند وارد بازار كار شوند و چه نيروهايي كه در بازار كار هستند و نيازمند ارتقاء سطح مهارت هستند، چه خانوادههايي كه بايستي براي جلوگيري از معلوليتهاي ناخواسته، آگاهيهاي لازم را ببينند و چه معلوليني كه بايستي توانمند شوند و به عرصه فعاليتهاي اجتماعي و اقتصادي برگردند و چه تعاونيهايي كه نيازمند حمايت ما هستند.
وزير پيشنهادي در خصوص عملياتي شدن اصلاح بيمه بيكاري و حمايت از بيكاران متقاضي خاطرنشان كرد: انشاءالله نظرات خودمان را در دولت مطرح و در قالب لايحهاي كه به مجلس تقديم خواهد شد، اعلام نظر ميكنيم و با اين معنا كاملا موافق هستيم.
شيخالاسلامي ضمن تشكر از همه موافقين و مخالفين گفت: بنده فردي دانشگاهي هستم و سوابق علمي و پژوهشي بنده بر كسي پوشيده نيست. نكتهاي كه در ارتباط 25 مقاله طي دو سال اخير گفته شد، بايد بگويم عزيزان دانشگاهي ميدانند الزاما همه اين مقالات را اساتيد دانشگاه نمينويسند.
* انصراف دهقان و كواكبيان از مخالفت با غضنفري
پس از سخنان شيخالاسلامي نوبت به بررسي صلاحيت غضنفري رسيد كه در اين هنگام محمد دهقان نماينده طرقبه و چناران و مصطفي كواكبيان نماينده سمنان كه اسامي آنها به عنوان مخالفان مهدي غضنفري وزير پيشنهادي دولت براي وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت اعلام شده بود، از سخنراني در مخالفت با اين وزير پيشنهادي انصراف دادند كه بر اين اساس، علي بروغني نماينده سبزوار نتوانست به عنوان نماينده موافق مهدي غضنفري هم سخنراني كند.
* غضنفري: توليد صادراتگرا نقطه هدف ما در سال جهاد اقتصادي است
مهدي غضنفري وزير پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت كه براي دفاع از برنامههاي خود در صحن علني مجلس حضور يافته، محور تصميمات خود در اين وزارتخانه جديد را توليد عنوان كرد و با اشاره به تاكيدات رهبر معظم انقلاب درخصوص توسعه توليد صادراتگرا گفت كه در سال جهاد اقتصادي هدف نهاييمان رسيدن به توليد صادراتگرا و تبديل شدن ايران به يك كشور صادراتي است.
وي در ادامه به برنامههاي خود در حوزه صنعت، معدن و تجارت اشاره و فرصتها و چالشهاي پيش روي اين 3 حوزه را تشريح و تبيين كرد.
وزير پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت اقدامات صورت گرفته در حوزه سرمايه گذاري صنعتي را خوب عنوان كرد و با اشاره به نيروهاي متخصص و آماده به كار در اين حوزه گفت: متاسفانه چالشهاي اين حوزه استفاده نكردن از ظرفيتهاي موجود و قيمت تمام شده بالا است.
غضنفري يكي از برنامههاي خود در اين حوزه را صيانت از بنگاهها و سرمايهگذاري موجود و مولد و نيز تامين سرمايه در گردش برشمرد و گفت: توليد كنندگان انتظار دارند تا با اجراي بستههاي حمايتي كه در اجراي هدفمندي يارانهها در نظر گرفته شده به آنها كمك شود.
وي اتمام و تكميل طرحهاي نيمه تمام در حوزه ملي و منطقهاي را از ديگر برنامههاي خود در اين حوزه برشمرد و با اشاره به برنامهاش در زمينه توسعه صنايع مادر و متوسط تصريح كرد كه تقويت شهركهاي صنعتي و توجه به مناطق كمتر توسعه يافته از ديگر برنامهها در اين وزارتخانه جديد است.
وزير پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت حضور بخش خصوصي از طريق اجراي اصل 44 و واگذاريها و مالكيت به اين بخش و نيز تقويت تشكلهاي بخش خصوصي را از ديگر برنامههاي خود براي اين وزارتخانه جديد دانست.
وي در اين بخش از سخنان خود به برنامههايش در حوزه معدن اشاره كرد و با بيان اينكه اين حوزه به دليل ثروت بين نسلي اهميت زيادي دارد خاطرنشان كرد: شناسايي 60 نوع ماده معدني و نيز 55 ميليارد تن ذخاير شناخته شده از فرصتهاي بخش معدن است.
غضنفري ارزش افزوده بخش معدن را مربوط به داخل كشور عنوان كرد و خواستار سرمايه گذاري بيشتر در حوزه اكتشاف معدن شد.
وزير پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت در بخش پاياني سخنان خود به برنامههايش در حوزه تجارت اشاره كرد و اظهار داشت: توسعه صادرات غير نفتي و بهبود اوضاع كسب و كار و استفاده از تمام ظرفيتها در اين حوزه از برنامههايم در حوزه تجارت است.
وي با بيان اينكه وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت 41 درصد از سهم اقتصاد كشور را به دوش ميكشد، خواستار تعامل هر چه بيشتر مجلس شد.
* مطهري (مخالف): وزارت يك نظامي در وزارت نفت ممكن است فسادآور باشد
پس از غضنفري و با شروع بررسي صلاحيت وزير پيشنهادي دولت براي وزارت نفت، علي مطهري نماينده مردم تهران در مخالفت با رستم قاسمي وزير پيشنهادي براي وزارت نفت طي سخناني اظهار داشت: مخالفت من با وزارت قاسمي بيش از آنكه مربوط به شخص وي باشد، مربوط به يك اصل كلي در اداره نظامهاي سياسي خصوصا نظام جمهوري اسلامي است.
وي افزود: در واقع شخصيت حقيقي قاسمي را از شخصيت حقوقي وي تفكيك ميكنم چراكه ويژگيهاي فردي قاسمي قابل تمجيد و ستايش است؛ وي از نظر اخلاص، تواضع، سادهزيستي و فداكاري در راه انقلاب اسلامي و تلاش جدي در سازندگي كشور و در مجموع مانند تمام فرماندهان سپاه، شخصيتي دوستداشتني هستند.
اين نماينده مجلس با تاكيد بر اينكه بايد به اين مسئله، نگاه كلان توام با در نظر گرفتن مصالح و آينده نظام داشته باشيم، نه نگاه حزبي و گروهي، تصريح كرد: اصل كلي مورد تأكيد من لزوم پيوند نخوردن سپاه پاسداران به عنوان يك قدرت نظامي با قدرت سياسي و قدرت اقتصادي و به عبارتي ديگر دولتي نشدن سپاه است، همانطور كه بر دولتي نشدن روحانيت از طرف امام (ره) و شهيد مطهري تأكيد فراوان شده است.
مطهري ادامه داد: سپاه پاسداران مظهر وحدت در جامعه است، همچنان كه روحانيت مظهر وحدت جامعه است؛ سپاه متعلق به همه اقشار جامعه است كه با ورود به دولتها خواه و ناخواه به فراگير بودن آن آسيب وارد ميشود و سرنوشت او به سرنوشت دولتها پيوند ميخورد.
وي با اشاره به تجربه وزارت اطلاعات در دوره سازندگي گفت: اين تجربه شاهد خوبي در اين مسئله است چراكه در آن دوره كاركنان وزارت اطلاعات تشويق به فعاليتهاي اقتصادي شدهاند و تبعاً از امكانات ويژه و رانتها استفاده كردهاند و همين موضوع سبب رخنه فساد در برخي از كاركنان آن وزارتخانه شد تا اينكه از اين كار منع شدند.
نماينده تهران در خانه ملت همچنين تأكيد كرد: وزارت يك نظامي در وزارتخانه نفت سبب پيوند قدرت نظامي، سياسي و اقتصادي خواهد بود كه ممكن است فسادآور باشد البته عنصر تقوا تا حد زيادي ميتواند مانع فساد شود ولي هرگز مصونيتآور نيست و اين ما هستيم كه نبايد زمينه پديدآمدن فساد را ايجاد كنيم.
مطهري ادامه داد: منطق اسلام اين است كه به طور كلي در حوزههاي قدرت، ثروت و شهوت عامل تقوا مصونيت كافي نميآورد بلكه بايد زمينهها را از بين برد.
وي افزود: در كشور همسايه ما نظاميان در حال كنار رفتن از قدرت سياسي هستند ولي در كشور ما حركت عكس آن آغاز شده است كه به نظر ميرسد، امري مبارك نباشد.
اين نماينده مجلس نخستين اثر سوء اين اقدام را سخت شدن سؤال، استيضاح و به طور كلي نظارت مجلس بر وزير دانست و تصريح كرد: سپاه اكنون درست يا نادرست به تصاحب پروژههاي عمراني در يك رقابت نابرابر با بخش خصوصي متهم است، مانند واگذاري اپراتور سوم مخابرات كه با اضافه شدن حوزه عظيم نفت به آن، اين اتهام تشديد خواهد شد.
مطهري در ادامه گفت: نكته آخر اينكه قاسمي در پروژههاي نفتي دست توانا و نقش فراواني داشته اما براي من ثابت نشد كه از نظر مديريت نفت كشور وي تجربه كافي و كادر لازم براي تشكيلات وزارت نفت را داشته باشد چراكه انتصاب مديران ناآشنا و كم تجربه سبب نابساماني در وزارت نفت ميشود.
وي اضافه كرد: وقتي وزير سابق نفت به مجلس معرفي شد و نسبت به عدم دانش و تجربه وي در نفت اعتراض شد، گفته شد كه وي مديري استراتژيست است، 6 ماه در مورد نفت مطالعه و تحقيق خواهد كرد و سپس كار اصلاحات در نفت را شروع ميكند اما پس از 6 ماه آقاي وزير با صدور دستور توقف تمام عمليات سوآپ اولين سياست اصلاحيه خود را اعلام كرد كه اكنون ماهها است كه كارشناسان به دنبال راهاندازي مجدد عمليات سوآپ هستند و شركتهاي مربوط زير بار نميروند.
مطهري در پايان تأكيد كرد: مخالفت من با شخص قاسمي نيست و ايشان را فردي باتقوا و با تجربه خوب در حوزه پروژههاي عمراني نفتي ميدانم و مخالفت من با روند ورود نظاميان به قدرت سياسي و دولت است و اين را براي كشور مضر ميدانم.
* فلاحتپيشه (موافق): قاسمي تجربهاي 20 ساله در حوزه نفت و مراكز استراتژيك انرژي دارد
حشمتالله فلاحتپيشه نماينده مردم اسلامآباد غرب در مجلس در موافقت با گزينه پيشنهادي دولت براي تصدي وزارت نفت در صحن علني مجلس اظهار داشت: بر اساس سياست نرمافزاري و توسعه انساني كشور در هر مقطعي يك برنامه براي كشور چيده ميشود و همه در آنجا بسيج ميشوند. برادران سپاهي 8 سال جنگيدند و كارهاي غيرممكن را ممكن كردند.
وي افزود: گام بعدي ما بعد از جنگ موضوع سازندگي بود و برادران سپاهي نيز در اين عرصه وارد شدند، بعد از آن هم برخي گفتند كه سپاه نبايد در عرصه توسعه وارد شود كه اين مسئله ظلم به كشور است.
فلاحتپيشه ادامه داد: آقاي قاسمي در طول 20 سالي كه در زمينههاي مرتبط با نفت فعاليت داشت، در چارچوب قوانين كشور عمل كرد، اگر كسي مسئوليتي را در كشور ميپذيرد و طبق قوانين عمل ميكند، نبايد زير سؤال برود.
نماينده مردم اسلامآباد غرب اظهار داشت: اقداماتي كه قاسمي در قرارگاه سازندگي خاتمالانبياء انجام داده، به عنوان سند افتخاري براي كشور محسوب ميشود كه بايد به آن توجه شود.
وي گفت: برخي ميخواهند كه فرزندان رشيد كشور را از حضور و فعاليت در روند توسعه كشور دور كنند و به همين دليل نام برخي افراد را در ليست تحريمها قرار ميدهند.
فلاحتپيشه ادامه داد: هماكنون دنيا ليستهاي تحريم را زير سؤال ميبرد. ما هم كه همواره تهديدها را به فرصت تبديل ميكنيم. لذا نبايد ما در مسيري حركت كنيم كه ديپلماسي عمومي دشمن در آن سمت است.
نماينده مردم اسلامآباد غرب به موضوع تخصص و تجربه براي تصدي وزارت نفت اشاره كرد و اظهار داشت: در مورد تخصص و تجربه آقاي قاسمي همين بس كه همه اعضاي كميسيون انرژي آقاي قاسمي را مورد تأييد قرار دادند.
وي با بيان اينكه قاسمي 20 سال در حوزه نفت كشور و مراكز استراتژيك انرژي حضور داشته، گفت: رسيدن به مقام اول پالايشگاهي در منطقه و تعيين درصد صيانتي از 10 درصد به 80 درصد از جمله اقدامات مثبت آقاي قاسمي بود.
فلاحتپيشه در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: آقاي قاسمي تعهد داد كه در عزل و نصبها استقلال داشته باشد كه اين مسئله از دغدغه تمام نمايندگان بود.
* لاريجاني (موافق): مجلس بايد يك رأي نمادين به قاسمي بدهد
علي لاريجاني رئيس مجلس كه در موافقت با رستم قاسمي وزير پيشنهادي نفت صحبت ميكرد، با بيان اينكه "بنده به دو دليل لازم ديدم كه صحبت كنم "، دلايل خود را اينگونه بيان كرد: "حقي از مهندس قاسمي ضايع شد و ديگري صحبتهايي بود كه در خصوص سپاه پاسداران مطرح شد كه به نظر بنده صحيح نيست ".
وي با اشاره به قاسمي وزير پيشنهادي نفت گفت: بنده سابقه آشنايي طولاني با وي دارم و قاسمي را فردي ورزيده در امور و مجاهد در راه اسلام در طول جنگ و پس از آن ديدم، البته فعاليتهاي وي در قرارگاه چشمگير بود و فعاليتهاي چشمگيري توسط قرارگاه سازندگي اجرايي شد.
لاريجاني با اشاره به "بيان برخي بدگوييها نسبت به قاسمي " گفت: زماني كه خود ما مسائل را بررسي ميكنيم، بايد حق را تشخيص دهيم.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اتهامزني به قاسمي مبني بر اينكه "چون قرارگاه قدرت زيادي در كارهاي اقتصادي دارد، اين مجال را از بخش خصوصي گرفته است "، اين اتهامات را رد كرد و گفت: در جلسهاي كه با مديران شركتهاي گوناگون با حضور آقاي قاسمي داشتيم، آنها اعلام كردند كه قرارگاه كار را توزيع ميكند و ما با آنها رقابت نميكنيم، يعني مجال جديد براي بخش خصوصي و پيمانكارها ايجاد ميكند.
وي با اشاره به اين نكته كه "قرارگاه بهجاي رقابت با بخش خصوصي از آنها حمايت ميكرد "، اين مسئله را يكي از نكات مثبت كارنامه قاسمي برشمرد و گفت: قاسمي فعاليتهاي بزرگي در سازندگي كشور انجام داده است كه اين اقدامات هم افتخار بزرگي براي وي و هم افتخاري براي سپاه پاسداران است كه توانستند در زمان صلح نيروي انساني و امكانات خود را براي آباداني كشور به كار گيرند.
لاريجاني در پاسخ به مطالب علي مطهري در خصوص سپاه مبني بر اينكه "سپاه پاسداران از اين طريق وارد سياست ميشود كه اين خطرناك است "، اين سخن را تلقي نادرستي عنوان كرد كه اين سخن رئيس مجلس احسنت نمايندگان را در پي داشت.
اين نماينده مردم در خانه ملت اضافه كرد: بسياري از نيروهاي سپاه پاسداران در كشور مسئوليت دارند و اگر كسي در طول جنگ در سپاه بوده است، "ذنب لايغفر " نكرده است. اين سخن رئيس مجلس نيز با احسنت نمايندگان همراه شد.
وي با بيان اينكه: "بايستي افتخار كنيم چنين افرادي مسئوليتهاي مختلفي در كشور دارند "، خاطرنشان كرد: بنده اطلاع دارم كه سپاه پاسداران با مسئوليت قاسمي در وزارت نفت مخالف بود و مدتها كشمكش وجود داشت حتي زماني كه خود ايشان (قاسمي) از من مشورت خواست، به وي گفتم: من نگران قرارگاه هستم زيرا ممكن است با رفتن شما قرارگاه لطمه بخورد.
لاريجاني ادامه داد: بنده اطلاع دارم كه فرمانده سپاه هم مخالف بود اما در نهايت زماني كه مشاهده كردند مشكلي در كشور بهوجود آمده و وزارت نفت معطل است، از خودگذشتگي كرده و نيروي خوب خود را به دولت دادند كه در وزارت نفت فعاليت كنند، در نتيجه اين تلقي، تلقي درستي نيست كه سپاه پاسداران ميخواهد قدرت سياسي را بگيرد.
وي با بيان اينكه فرمانده سپاه به دليل خوش سابقگي قاسمي مخالف رفتن وي بود، تصريح كرد: سپاه پاسداران نميخواست به اوضاع سياسي كشور چنگ بزند و اينگونه تلقيها اشتباه است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه: "نبايد با اينگونه مسائل، كشور را از وجود چنين افرادي محروم كنيم "، اظهار داشت: از زماني كه نام آقاي قاسمي براي وزارت نفت مطرح شد، موجي ضد سپاه مخصوصا شخص وي بهوجود آمد؛ مباحثي همچون اين موضوع كه اسم وي در ليست تحريمهاست و قطعا مشكلاتي بهوجود خواهد آمد كه نبايد به اين حرفها اعتماد كرد.
لاريجاني همچنين تاكيد كرد: بنده معتقدم چون اينگونه حرفها بيان ميشود، مجلس بايستي يك رأي نمادين به قاسمي بدهد. اين سخن رئيس مجلس احسنت نمايندگان را در پي داشت.
وي اضافه كرد: اين رأي باعث ميشود تا اگر حرفي به خاطر تحريم زده ميشود كه حرف درستي هم نيست، نشان داده شود كه مجلس به اين حرفها توجه نميكند. يعني اگر قرار بود تاكنون تحريمها توفيقي داشته باشد، بايد شاهد آن ميبوديم. ضمن اينكه اسم ايشان نيز در ليست تحريمها نيست.
اين نماينده مردم در خانه ملت ضمن ابراز اميدواري از اينكه "قاسمي در مسئوليتي كه بهعهده دارد، تحولي ايجاد كند "، گفت: بنده از همه كارشناسان وزارت نفت هم ميخواهم كه صميمانه با وي همكاري كنند، كه پايان سخنان لاريجاني همراه با احسنت نمايندگان بود.
* واكنش مطهري به دفاع لاريجاني از رستم قاسمي
علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس در اخطاري با استناد به ماده 77 قانون اساسي، پس از پايان سخنان علي لاريجاني، گفت: بنده در سخنانم كه به عنوان مخالف آقاي قاسمي صحبت كردم، گفتم تا زماني كه فردي عضو سپاه پاسداران يا ارتش و يا يكي نيروي نظامي باشد، صلاح نيست كه به عنوان وزير انتخاب شود.
وي افزود: ما هم خوشحال ميشويم كه اينها از پست نظامي كه دارند، استعفا دهند و ما از تجربيات آنها استفاده كنيم.
علي لاريجاني رئيس مجلس نيز در پاسخ به وي گفت: شما مخالفت كرديد و بنده به عنوان موافق صحبت كردم.
**زماني كه علي لاريجاني رئيس مجلس در موافقت با رستم قاسمي صحبت ميكرد، نمايندگان مجلس چندين بار در ميان صحبتهاي وي به احسنت احسنت گفتن پرداختند.
* اولياء (مخالف): شايستگيها و ارزشهاي قاسمي بر كسي پوشيده نيست
علياكبر اولياء نماينده مردم يزد و صدوق در مجلس در مخالفت با وزير پيشنهادي براي وزارت نفت در صحن علني مجلس اظهار داشت: به هيچ وجه خردمندانه نيست با فضاي كنوني مجلس و بعد از سخنان رئيس مجلس بنده در مخالفت با آقاي قاسمي سخن بگويم.
وي با بيان اينكه نبايد به بحثها به صورت صفر و صدي نگاه كرد، افزود: بايد اجازه داد كه تمام افراد نظرشان را بيان كنند كه در اين صورت مشكلي هم پيش نخواهد آمد.
نماينده مردم يزد ادامه داد: از صبح تعداد زيادي از همكاران از بنده خواستهاند كه در مخالفت با آقاي قاسمي صحبت نكنم ولي به لحاظ شأن و جايگاه مجلس و نيز به جهت رويه بنده احساس تكليف كردم كه حداقل مطالبي را كه به ذهنم ميرسد بيان كنم.
اوليا گفت: آقاي قاسمي ششمين نفري هستند كه در وزارت نفت قرار است مسئوليت به عهده بگيرند؛ اين بيثباتي در عرصه مديريت قطعا به كشور آسيب ميزند، البته شايستگيها و ارزشهاي آقاي قاسمي بر كسي پوشيده نيست.
وي خاطرنشان كرد: ميركاظمي چهار سال وزير بازرگاني و دو سال هم وزير نفت بود ولي نفهميديم كه چرا از صحنه كنار رفت و با هر شخص جديدي كه روي كار ميآيد هم تيم جديدي روي كار ميآيد كه اين مسئله مشكلاتي را به وجود خواهد آورد.
نماينده مردم يزد با بيان اينكه مجلس تصميمش را در مورد آقاي قاسمي گرفته است، افزود: ميخواهم كه همه به قانون اساسي پايبند باشند و منافع كشور را در نظر بگيرند.
* قاسمي: افتخارم اين است كه سرباز كوچكي از سپاه پاسداران انقلاب هستم
رستم قاسمي وزير پيشنهادي نفت كه در دفاع از برنامههاي خود در صحن علني مجلس سخنراني ميكرد، اظهار داشت: افتخارم اين است كه سرباز كوچكي از خيل پاسداران انقلاب اسلامي هستم كه پس از 8 سال دفاع مقدس تمام دوران خدمت خود را در سازندگي كشور گذراندهام.
وي تصريح كرد: طي اين دوران صدها پروژه بزرگ عمراني به ويژه پروژههاي نفت و گاز را با همكاري ديگر برادران در قرار گاه خاتم به انجام رساندهايم؛ در اين قرارگاه توانستيم كيفيت پروژهها و زمانبندي آنها را به نرم جهاني رسانده و در كنترل قيمتها نقش موثري انجام دهيم و با خروج شركتهاي بزرگي مثل توتال و شل كه روزي ما را تحريم كرده بودند توانستيم جايگزين آنها شويم.
وزير پيشنهادي نفت ادامه داد: دلخوشي و عشق ما در قرار گاه خاتم اين بود كه پروژههاي محروميت زدايي را در مناطق محروم انجام داديم.
قاسمي اظهار داشت: در حوزه نفت و گاز اعم از استخراج، اكتشاف و ساخت پالايشگاه پروژههاي متعددي را به انجام رسانديم كه نمونه بزرگ آن پارس جنوبي است.
وي تاكيد كرد: اكنون كه بنا به وظيفه و تكليف شرعي و انقلابي و با روحيه جهادي در اينجا حاضر شدهام به نمايندگان ميگويم هر چه شما با راي خود تكليف كنيد همان را انجام خواهم داد.
وزير پيشنهادي نفت با بيان اينكه با عنايت و تعامل 20 ساله با وزارت نفت در چارچوب سياستهاي كلي مقام معظم رهبري در بخش نفت و گاز، سند چشم انداز و برنامه پنجم. برنامههاي خود را به مجلس ارائه كردم تصريح كرد: اهميت توليد نفت و گاز در اقتصاد كشور بر هيچ كس پوشيده نيست.
قاسمي در ادامه مهمترين برنامه خود را سرعت بخشيدن برداشت از ميادين مشترك دانست و يادآور شد: 17 ميدان مشترك دريايي و خشكي و 5 ميدان گازي در كشور وجود دارد كه علي رغم سرمايه گذاريها در دولتهاي گذشته به ويژه دولت نهم و دهم اما برداشت ما از اين ميدانها كافي نيست.
وي افزود: با حمايتهاي كميته ويژه نظارت بر ميادين مشترك برنامه بنده اين است كه برداشت از آنها را سرعت ببخشم.
وزير پيشنهادي نفت به ارتقاي جايگاه نفت ايران در جهان، منطقه و اوپك اشاره كرد و گفت: گرچه كشورهاي ديگر در توليد نفت تلاش ميكنند تا جايگاه دوم را به دست آوردند، برنامه بنده حفظ اين جايگاه و كسب جايگاه دوم گاز است كه در برنامه پيش بيني شده است.
قاسمي همچنين به گسترش اكتشاف نفت و گاز به ويژه در مناطق مرزي كشور نيز خبر داد.
وي جمع آوري گازهاي همراه، افزايش صادرات گاز، توجه به توسعه بخش پتروشيمي سرعت بخشيدن به بخشهاي توسعهاي در بخش پالايشگاهي، توزيع گاز طبيعي براي بهره مندي مردم، سرعت بخشيدن به سياستهاي اجراي اصل 44 از طريق شكل گيري بازارهاي رقابتي و حمايت از بخش خصوصي براي توليد و ارتقاي كلان نفت را از برنامههاي وزارت نفت عنوان كرد.
وزير پيشنهادي نفت در ادامه اين برنامهها ايجاد بخش خصوصي براي توليد، فروش اوراق ارزي، ريالي، منابع بانكها، توجه به سفرهاي استاني، توجه به منابع انساني وزارت نفت و ايجاد اعتماد و روحيه جهاد گري و انگيزه بهرهوري را از ديگر برنامههاي وزارت نفت دانست.
وي همچنين به تعامل با مجلس اشاره كرد كه از برنامههاي مهم خود در وزارت نفت است.
قاسمي در خاتمه گفت: از ابتداي خدمت خود تا كنون علاقهاي به كار سياسي نداشتهام و وزارت نفت را جاي كار سياسي نميدانم و حضور در دولت را حضور در حزب و گروه تلقي نميكنم.
* كامران (مخالف): «عباسي» بگويد تا چه اندازه با جريان انحرافي ارتباط داشته است
حسن كامران نماينده مردم اصفهان در مجلس طي سخناني در مخالفت با محمد عباسي وزير پيشنهادي براي تصدي وزارتخانه ورزش و جوانان، با تشكر از سعيدلو مسئول سابق سازمان تربيت بدني به دليل موفقيتهايش در دوران مديريتي وي، اظهار داشت: من به سه وزير پيشنهادي از جمله رستم قاسمي، شيخالاسلامي و مهدي غضنفري رأي خواهم داد ولي با يك نفر مخالف هستم و آن هم دلايل مختلفي دارد.
وي با اشاره به فرموده مقام معظم رهبري كه "بارها فرمودند موازيكاري نكنيد "، افزود: آقاي عباسي بايد به مردم ايران به صورت شفاف پاسخ دهد كه به چه دليل وقتي آقا فرمودند كار موازي نكنيد، نماينده امور خارجي در آمريكاي لاتين شديد.
اين نماينده مجلس ادامه داد: فردي كه پيش از عباسي به او پيشنهاد شد تا نماينده ايران در آمريكاي لاتين شود، اين مسئوليت را نپذيرفت و با اينكه فردي ولايي و خوب بود اما به دليل كه مقام معظم رهبري نسبت به موازيكاري بارها هشدار داده بودند، نمايندگي امور خارجه در آمريكاي لاتين را نپذيرفت و بركنار شد.
كامران ادامه داد: در جلسه روز گذشته فراكسيون اصولگرايان گفته شد كه عباسي فرد متعبد به امر ولايت و متدين است، براي همين از نمايندگان و تمام افرادي كه قصد دفاع از وي را دارند، ميپرسم كه چه اشكالي داشت عباسي نيز اين مسئوليت را نميپذيرفت.
وي افزود: سؤال اينجاست كه چرا آقاي عباسي استعفا ندادند و نمايندگي امور خارجه در آمريكاي لاتين را پذيرفتند، در حالي كه آقاي بذرپاش استعفا داد لذا جاي سؤال است كه چه فرقي بين عباسي و بذرپاش است؟ چرا او استعفا داد و گفت اين نمايندگي را نميپذيرم، اما عباسي اين مسئوليت را قبول كرد؟
اين نماينده مجلس با تأكيد بر اينكه عباسي بايد بگويد كه تا چه اندازه با جريان انحرافي ارتباط داشته است، گفت: همانطور كه ميدانيم طي يك سال، وي با جريان انحرافي و افراد شاخصه اين جريان بسيار اخت بوده است.
كامران با بيان اينكه عباسي در طول وزارت خود در وزارتخانه تعاون همواره با اتاق تعاون و اتحاديه تعاون درگير بوده است، گفت: مقام معظم رهبري فرمودند كه تا پايان سال 93 بايد سهم تعاون از 5 درصد به 25 درصد برسد لذا عباسي بايد پاسخ دهد طي 5 سالي كه در وزارت تعاون حاكميت داشته، چه ميزان از اين امر مقام معظم رهبري را اجرا كرده است.
نماينده مردم اصفهان در خانه ملت با اشاره به بررسي مديريت عباسي در وزارت تعاون توسط مركز پژوهشهاي مجلس تأكيد كرد: در شهريور سال 89 نتيجه تحقيقات و بررسي مركز پژوهشهاي مجلس از عملكرد عباسي در وزارتخانه تعاون بر روي سايت قرار گرفت كه نتيجه اين بررسي نامطلوب و ناموجه است كه اين مديريت نامطلوب عباسي در وزارت تعاون مطمئنا در وزارت ورزش نيز اثر خواهد داشت.
كامران خاطرنشان كرد: در رابطه با افرادي كه از طرف عباسي منتصب ميشوند، بايد بگويم چطور است فردي كه در ستاد انتخاباتي شما فعال بوده و سپس به دفتر كارتان آمده است، به مخابرات ميرود و در آنجا كارگري ميكند، همچنين در خصوص بانك توسعه تعاون بايد بگويم رئيس اين بانك برخلاف شرايط قانوني كه بايد معدل 14 داشته و مدرك آن مرتبط با بانك باشد، داراي معدل 12 و ليسانس دامداري است.
كامران با اشاره به جلسه روز گذشته فراكسيون اصولگرايان، خطاب به نمايندگان گفت: در جلسه غيرعلني روز گذشته من يكسري موارد را مطرح كردم و امروز به خاطر اخلاقيات از گفتن آنها صرفنظر ميكنم. البته مدارك مواردي كه ديروز به آنها اشاره كردم را ميتوانم نشان دهم و وقتي نشستم، ميتوانيد بياييد تا مدارك و اسناد سخنانم را به شما نشان دهم.
وي با تأكيد بر اينكه عباسي هيچ برنامهاي براي ورزش و به خصوص جوانان ندارد، يادآور شد: در برنامه عباسي براي وزارت ورزش و جوانان هيچ نكته خاصي وجود ندارد و تنها در يك برگ از اين مجموعه، برنامه نوشته شده است و مابقي آن فقط شعار و كليات است كه البته در همين برنامه نيز هيچ اشارهاي به ورزش روستايي نشده است.
* فدايي (مخالف): آيا عباسي تا به حال ورزش كرده است
صمد فدايي نماينده مردم سنقر در مجلس در مخالفت با وزير پيشنهادي دولت براي وزارتخانه ورزش و امور جوانان، اظهار داشت: آقاي عباسي در زمان تصدي وزارت تعاون با تعداد معدودي از تعاونيها و اتحاديهها كار ميكرد ولي نتوانست مديريتي بر اين تعاونيها داشته باشد و مشكلات آنها را حل كند.
وي افزود: اختلاف در زمان عباسي شديداً مشهود بود و هيچكدام از قوانين مصوب مجلس و دولت در بخش تعاون عمل نشد كه از جمله آن اصل 44 و قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه بود.
فدايي ادامه داد: با وجودي كه نظر رهبر معظم انقلاب بر تقويت تعاونيها و اجراي اصل 44 و توسعه بخش خصوصي بود ولي اقدام مثبتي در اين زمينهها انجام نشد و حالا هم نميدانم چگونه قرار است آقاي عباسي در تشكيلاتي كه در زمينه آن نه تخصص دارد و نه رشته تحصيلي وي است، مسئوليت قبول كند.
اين نماينده مجلس گفت: موضوع ورزش و جوانان كه از حساسترين مسائل كشور است و دنياي ورزش هم دنياي پيچيدهاي است كه داراي رشتههاي متنوعي است و طيف سني بسيار وسيعي را هم در بر ميگيرد.
وي خطاب به عباسي گفت: فردا كه شما وزارتخانه ورزش و جوانان را تحويل گرفتيد، چطور ميخواهيد مسائل و مشكلات اين بخش را حل كنيد و چه برنامهاي براي ورزش محلات و روستايي و ورزش قهرماني و بينالمللي داريد.
فدايي اين سؤال را مطرح كرد كه جايگاه عدالت اجتماعي در توزيع امكانات و اعتبارات براي تيمهاي شهرستاني چگونه خواهد بود؟ و ادامه داد: امروز برخي تيمها جهت تأمين منابع براي برگزاري اردوي چند روزه با مشكلاتي مواجه هستند.
نماينده مردم سنقر خطاب به عباسي گفت: آيا در جامعه ورزشي افراد صالحتر و متخصصتر از خود را نميشناختيد كه اين پست را پذيرفتيد و بنده نميدانم كه ورزش با تعاون چه سنخيتي دارد.
وي خطاب به عباسي اظهار داشت: آيا تاكنون شما در طول زندگيتان ورزش كردهايد و اگر ورزش كردهايد، در چه رشتهاي بوده است.
* توكلي: ميخواستم جواب مطهري را بدهم اما وقت نشد
احمد توكلي نماينده مردم تهران و رئيس مركز پژوهشهاي مجلس طي تذكري آئيننامهاي، خطاب به لاريجاني كه رياست جلسه را برعهده داشت، گفت: تذكر بنده راجع به اتفاقاتي است كه از صبح امروز تاكنون در مجلس رخ داده است.
وي افزود: زماني كه مقام معظم رهبري از مجلس انتقاد و گلايه كردند كه نمايندگان حين صحبت افراد دو دو نگويند و احترام افراد را حفظ كنند، حكمت آن را نيز فرمودند و فرمودند كه مجلس جاي حرفهاي متناقض است و همه بايد بتوانند حرفشان را مطرح كنند.
به گفته وي، از صبح امروز اتفاقي در صحن علني رخ داد كه مناسب نبود.
رئيس مركز پژوهشهاي مجلس همچنين گفت: وقتي آقاي مطهري حرفهاي خود را كه در مخالفت با رستم قاسمي مطرح كرد، بنده ميخواستم جواب او را بدهم كه وقت نرسيد و فرصت نشد اما صرف نظر اين موضوع، تعدادي از دوستان شعارهايي را دادند كه اصلا در شأن مجلس نبود و اگر مقام معظم رهبري ميفرمايند اجازه دهيد همه افراد حرفهايشان را مطرح كنند، براي اين است كه فضا را سنگين نكنيم.
توكلي اضافه كرد: زماني هم كه آقاي علياكبر اوليا نماينده يزد و صدوق پشت تريبون حاضر شد، فضا را سنگين احساس كرد و حرف نزد و شما آقاي لاريجاني به استناد اينكه آقاي اوليا گفت من مخالفتي ندارم، اجازه نداديد كه موافق وزير پيشنهادي نفت سخنراني كند.
اين نماينده مجلس همچنين تصريح كرد: اگر فردي به عنوان مخالف يا موافق پشت تريبون حاضر شد، حتما براي فرد متضاد نظر او نيز حق ايجاد ميشود اما شما اين حق را ضايع كرديد.
احمد توكلي در بخش ديگري از سخنانش يادآور شد: زماني كه آقاي كامران با قرار گرفتن پشت تريبون به عنوان مخالف محمد عباسي وزير پيشنهادي ورزش و جوانان، به بيان اظهاراتي پرداخت و گفت كه اسنادي دارد و پس از نشستن بر صندلي خود آنها را ميتواند به نمايندگان نشان دهد، اين نگفتن آقاي كامران بدتر از هزار جور گفتن است.
وي ادامه داد: اينكه آقاي كامران بگويد من اسنادي دارم اما نشان نميدهم، اين هزاران تهمت به فرد ايجاد ميكند و بايد رئيس مجلس از اين موضوع جلوگيري ميكرد چراكه اين سخنان در شأن مجلس نيست و اين موضوع بدتر از نگفتن است.
* محمدياري (موافق): براي اهتزاز پرچم ايران در ميادين ورزشي به عباسي رأي دهيم
بهمن محمدياري نماينده مردم تالش در مجلس در موافقت با وزير پيشنهادي دولت براي وزارت ورزش و امور جوانان در صحن علني مجلس اظهار داشت: در جهان امروز ورزش بخش عمدهاي از زندگي انسان را به خود اختصاص داده و تاثيرات سياسي، اقتصادي، فرهنگي شگفتي را در سراسر جهان به جاي گذاشته است.
وي افزود: ورزش عامل مهمي در پيوند بين ملتها محسوب ميشود لذا پذيرش مسئولت مديريت در چنين عرصهاي نيازمند تواناييهاي متعدد اعم از نيروي جواني، علمي، مديريتي، فرهنگي و ورزشي است.
محمدياري گفت: به كارگيري همكاران موجه و داراي سوابق روشن در وزارت تعاون ميتواند مؤيد سخنان بنده در مورد آقاي عباسي باشد.
وي اظهار داشت: حضور در عرصه مجلس و وزارتخانه امكان تعامل و همانديشي و بهرهگيري از تواناييهاي موجود در عرصههاي ملي و مجلس را ارتقاء ميدهد كه اين موضوع از ويژگيهاي مثبت و قابل اتكاي آقاي عباسي به حساب ميآيد.
محمدياري اظهار داشت: اگر آقاي عباسي به اصول اوليه انقلاب پايدار نبود، قطعا بنده از وي دفاع نميكردم و اين مسئله مهمي است كه بايد به آن توجه شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ما المپيك لندن را پيش رو داريم و مسابقات مقدماتي جام جهاني نيز شروع شده است و در آينده نزديك هم مسابقات جهاني كشتي و ديگر رشتهها آغاز ميشود، حتي اگر ما تعلل كنيم و اين تعلل منجر به اين شود كه يك بار پرچم كشور ما در ميادين ورزشي دنيا به اهتزاز در نيايد، ضرر كردهايم.
محمدياري در بخش ديگري از سخنانش تأكيد كرد: ما در عرصه ورزش مديري نياز داريم كه مقتدرانه از حقوق ورزشكاران كشورمان دفاع و نيازهاي مادي را تامين كند.
وي افزود: ما بايد زمينههاي نشاط و شادي و روحيه برتريطلبي را در جامعه جهاني به همه رشتههاي ورزشي القاء كنيم، البته خوشبختانه در برنامه همه اين مسائل اعم از ورزش، جانبازان و معلولان و بيماران خاص اشاره شده است.
* حسينيصدر (موافق): عباسي با جوانان ارتباط دارد و با ورزش هم بيگانه نيست
مؤيد حسينيصدر نماينده مردم خوي در مجلس در موافقت با وزير پيشنهادي دولت براي وزارتخانه ورزش و امور جوانان، با بيان اينكه گلايهاي از مخالف وزير ورزش دارم، در پاسخ به سخنان نماينده مخالف گفت: ما هيچ وقت نبايد از اين عبارت استفاده كنيم كه "شما يك سري تخلفاتي داريد كه من الان بيان نميكنم ".
وي ادامه داد: معني اين جمله اين است كه اين تخلفات قابل گفتن نيست؛ چه تخلفاتي؟ اينكه نمايندهاي بگويد بعضي مسائل را در اينجا بيان نميكنم، بدترين تهمت است، زيرا زيبنده نيست شما به فردي بگوييد كه "شما آنقدر گناه داريد كه اينجا نميتوان گفت ".
حسينيصدر اضافه كرد: اگر بگويند در مورد مدرك تحصيلي وي ابهام وجود دارد، بنده آن را پاسخ خواهم داد و ميگويم از رئيس دانشگاه و چند نماينده پرسيدم و آنها گفتند وي مدرك را اخذ كرده است.
وي با بيان اينكه اگر مسئلهاي در اينجا هست، بايد بيان شده و به آن پاسخ داده شود، تصريح كرد: زيبنده نيست فردي كه وزير و نماينده مجلس بوده است، اكنون اينگونه مورد خطاب قرار گيرد زيرا اين اقدام پيام منفي را در جامعه دارد.
اين نماينده مردم در خانه ملت با اشاره به جريان انحرافي گفت كه اين جريان مانند يك ليوان آب گنديده است كه هر كس به ديگري ميگويد بر رويت بريزم. نبايد به اين صورت باشد كه با استفاده از اين جريان به افراد تهمت بزنيم، البته آقاي عباسي يك فرد ولايي و تابع قوانين به خصوص قانون اساسي بوده و در چارچوب وظايف خود عمل ميكند.
حسينيصدر با اشاره به طرح سخناني در خصوص وزارت تعاون كه عباسي پيش از اين عهدهدار سمت وزيري آن بوده است، گفت: زماني كه آقاي عباسي به وزارت تعاون آمد، سهم تعاون يك درصد بود و اكنون 8 درصد شده است، يعني 8 برابر فعاليت انجام شده و بايستي فعاليتها را لحاظ كرد.
وي از نمايندگان خواست با معيار و آمار سخن بگويند و انصاف را رعايت كنند.
اين نماينده خانه ملت با بيان اينكه طرح مشكلات جوانان و مسائل ورزشي باعث تأسيس وزارت ورزش و جوانان از سوي مجلس شد، گفت: اكنون 6 يا 7 ماه از تأسيس اين وزارتخانه گذشته است كه بعد از گذشت مدتي وزير ورزش با سابقه قهرماني و مديريت ورزشي معرفي شد و در انتها مجلس به آقاي سجادي راي نداد. بعد از آن دولت بررسي كرد و فرد ديگري كه سابقه اجرايي خوبي دارد را معرفي كرد.
وي در بيان سوابق وزير پيشنهاي وزرش و جوانان گفت: وي يك دوره نماينده مجلس بوده است و همچنين رياست دانشگاه و رياست بر آموزش و پرورش را نيز در كارنامه دارد كه اين 2 مسئوليت با جوانان ارتباط دارد؛ عباسي همچنين نائب رئيسي فدراسيون كبدي را عهدهدار است و اين بدين معني است كه وي با ورزش بيگانه نيست.
نماينده مردم خوي در مجلس از مخالفين وزير پيشنهادي سؤال كرد كه چه كسي را ميخواهيد بيابيد كه هم قهرمان بوده و هم سابقهاي در حد وزارت داشته باشد و هم متخصص و تمامي ويژگيهاي يك وزير را داشته باشد.
وي اضافه كرد: با توجه به اينكه نميتوان فردي را پيدا كرد كه در تمام ورزشها صاحب نظر باشد و ممكن است يك نفر در يك يا چند رشته اطلاعاتي داشته باشد، بنابراين ما بايد به شرايط مطلوب توجه كرده و آن را درنظر بگيريم.
نماينده مردم در خانه ملت افزود: اكنون مدت زمان زيادي سپري شده و حتي يك ريال پول به ادارات ورزش در استانها داده نشده است، بنابراين شرايط ايجاب ميكند كه وضعيت اين وزارتخانه هرچه سريعتر مشخص شود.
حسينيصدر ارتباط خوب عباسي با نمايندگان و مناسب بودن وي براي حضور در وزارت ورزش و جوانان را از ويژگيهاي مثبت وي دانست و گفت: آشنايي با جامعه ورزش از ديگر مؤلفههاي عباسي است و وي مناسبترين فرد براي وزارت ورزش و جوانان است.
* تنفس يك ساعته نمايندگان
جلسه علني صبح امروز نمايندگان مجلس پس از گذشت 4 ساعت به پايان رسيد و نمايندگان پس از تنفس يكساعته و براي ادامه بررسي صلاحيت و برنامههاي وزراي پيشنهادي رئيس جمهور، ساعت 14:20 دقيقه پا به صحن مجلس گذاشتند.
* عثماني (مخالف): تخصص عباسي 100 درصد مخالف وزارت ورزش و جوانان است
محمدقسيم عثماني نماينده مردم بوكان در مجلس طي سخناني در مخالفت با عباسي وزير پيشنهادي دولت براي وزارت ورزش و جوانان، با بيان اينكه از موافقين 3 وزير پيشنهادي هستم، اظهار داشت: بنا به دلايل و مستنداتي مخالف وزير شدن عباسي در وزارت ورزش و جوانان هستم و هرچقدر سعي كردم سفارش دوستان مشترك را بپذيرم و اگر هم مخالفتي ميكنم، با چراغ خاموش مخالفت كنم، نتوانستم قسم نمايندگيام را در اين زمان معنوي ناديده بگيرم و تكليف دانستم كه دليل مخالفت خود را به طور شفاف بيان كنم.
وي افزود: وزارت ورزش و جوانان دستپخت مجلس هشتم است و دولت نيز با استدلالهايي مخالف تشكيل اين وزارتخانه جديد بود ولي نهايتا پذيرفته شد و از روي ناچاري يك وزير براي اين وزارتخانه معرفي كرد.
عثماني ادامه داد: وزير معرفي شده فردي از خانواده ورزش، ورزششناس و قهرمان ملي بود، تحصيلات عالي در حوزه ورزش داشت و مديريت ورزش را تدريس ميكرد ولي به دلايل مختلف راي اعتماد نگرفت، حال بجاي سجادي فردي معرفي شده است كه از خانواده ورزش نيست و ورزش را نميشناسد، قهرمان ملي نه، بلكه ورزشكار محلي هم نيست، تحصيلات عالي نه، بلكه هيچ تحصيلاتي در حوزه ورزش ندارد.
وي اضافه كرد: اگر به اين جايگزيني راي بدهيم، معني آن چيست و چگونه ميتوانيم پاسخ سؤال ورزشكاران و جوانان را بدهيم.
نماينده بوكان در خانه ملت خاطرنشان كرد: اگر بر حسب اضطرار قرار بود رأي بدهيم، چرا به سجادي رأي نداديم؟ چرا كساني برچسب تفكر انحرافي را به وي زدند و انگيزه آنها از اين كار چه بود؟ اين همه قهرمان و ورزشكار همراه سجادي را ناديده گرفتيم و يك شائبه را باور كرديم درحالي كه اين شائبه در مورد عباسي به مراتب قويتر است.
عثماني همچنين تأكيد كرد: نكند از عبارت فتنه و انحراف براي حذف انسانهاي توانمند و خدوم در عرصه خدمتگزاري به نظام محروم بمانيم؛ وزارت ورزش و جوانان وزارت تازه تأسيسي است كه نخستين وزير خشت اول آن را بنا ميكند و خشت اول گر نهد معمار كج، تا ثريا ميرود ديوار كج.
وي اضافه كرد: از آنجا كه اولين وزير قالب ورزش را طراحي ميكند و ساختار آن را شكل ميدهد، بايد شرايط ويژه و جامعي را داشته باشد و براي تغيير ساختار اولين قدم شناخت وضع موجود است كه آقاي عباسي همچون خود من هيچ شناختي از فضاي ورزش كشور و امور جوانان ندارد.
نماينده بوكان در مجلس تاكيد كرد: از بيرون تزريق شدن وزير ورزش موجب عدم همكاري و عدم هماهنگي در حوزه ورزش و ورزشكاران و امور جوانان خواهد شد و دچار چالشهايي مازاد بر چالشهاي موجود ميشويم و ورزش ما نخواهد توانست به جايگاه مورد انتظار و واقعي خود برسد.
وي افزود: جناب آقاي عباسي تخصصتان چيست؟ بگوئيد ليسانس خود را در كجا و از چه رشتهاي اخذ كردهايد؟ فوق ليسانس و دكتراي خود را كه مديريت آموزش عالي است و فقط براي يك عده خاص تعريف و طراحي شده، در كدام دانشگاه دولتي ايران و يا كدام دانشگاه معتبر جهان وجود دارد؟
عثماني يادآور شد: شما در سال 88 دكتر خود را گرفتهايد كه آن زمان دوران وزارت شما بوده و جاي سؤال است كه به يك وزير در زمان وزارت چگونه دكتري ميدهند. همچنين شما در سال 87 كتاب ترجمه كردهايد و عنوان دكتر محمد عباسي را بر روي آن حك كردهايد، حالا از اين كتاب كه ترجمه كردهايد، آيا ميتوانيد يك پاراگراف را به صورت تصادفي ترجمه كنيد.
وي ادامه داد: تخصص عباسي صددرصد مخالف با وزارت ورزش و امور جوانان است و پذيرش چنين مسئوليتي از سوي عباسي تخصص موجود وي را نيز زير سؤال ميبرد.
اين نماينده مجلس خاطرنشان كرد: اگر امروز عباسي بر اساس ارتباط و بدون توجه به تخصص انتخاب شود، فردا دروازهبان تيم ملي فوتبال نيز به همين روش انتخاب خواهد شد و اين ما هستيم كه بايد جواب گلهاي خورده ورزش را بدهيم.
عثماني همچنين گفت: سبقه مديريت عباسي در وزارت تعاون نيز خوشبيني ايجاد نميكند چراكه عباسي با مديريت خود، حوزه تعاون را كه قرار بود در متن اقتصاد وارد شود و سهم 25 درصدي پيدا كند، چنان به حاشيه راند كه منجر به ادغام اين وزارتخانه در وزارت كار شد.
وي اضافه كرد: مطمئناً وزير شدن آقاي عباسي در وزارت ورزش و جوانان نيز براي اين وزارتخانه چنين سرنوشتي به همراه خواهد داشت و مجلس آينده نيز مجبور ميشود آن را به وضعيت اسفبار قبلي باز گرداند.
نماينده بوكان در مجلس همچنين يادآور شد: شايد شما در پاسخ به من بگوئيد كه نايب رئيس فرمايشي ورزش كبدي بودهايد كه بايد بگويم شما اين موضوع به دليل دوستي و همشهري بودنتان با رئيس فدراسيون كبدي بوده است؛ شما دو نفر تمام امكانات موجود را در همين فاصله به استان گلستان و استانهاي شمالي برديد و سبب نارضايتي ورزشكاران شديد كه البته نمايندگان اين استانها بسيار از اين موضوع راضيند و امروز نيز در بيان ديدگاهها مشخص شد.
وي اضافه كرد: شما اكنون نيز به دليل آشنايي با رئيس جمهور ميخواهيد وزير ورزش و جوانان كه هيچ شناختي از آن نداريد، بشويد كه بايد بگويم اگر در فدراسيون افرادي تطميع و تهديد ميشوند كه چگونه راي بدهند، بدانيد كه در مجلس نمايندگان بر اساس مصالح نظام راي خواهند داد.
نماينده بوكان ادامه داد: ظهر امروز در راهروهاي مجلس قول رؤساي فدراسيونها در حال رد و بدل شدن بود كه مشخص است هنوز وزير نشدهايد، مافياي زيرمجموعه در حال تقسيم غنايم هستند.
* جعفري (موافق): اكثر اعضاي كميسيون فرهنگي موافق عباسي هستند
بهروز جعفري نماينده مردم سميرم در موافقت با وزير پيشنهادي رئيسجمهور براي تصدي وزارت ورزش و جوانان در صحن علني مجلس اظهار داشت: كساني كه در بيان نظرات خود تقواي زبان را رعايت نكردند، در اين ماه عزيز به خداوند واگذار ميشوند.
جعفري ادامه داد: آقاي عباسي در سالهاي 84، 85، 86 دكترا گرفته و كتاب به چاپ رسانده ولي همكار ما ميگويد كه اين كتاب اشكال دارد.
وي افزود: آقاي عباسي كسي است كه آمريكا هفته گذشته اجازه سفر به اين كشور را به وي نداد و كسي است كه در كارنامهاش سخن از پيامبر(ص) و امام و بزرگان دين آورده است؛ انصاف نيست كه ما در مورد چنين فردي تقوا را رعايت نكنيم.
جعفري گفت: در حال حاضر چشم هزاران جوان ورزشكار به ساختمان بهارستان دوخته شده تا وزارت ورزش كه اولين وزارت در امر ورزش در ايران است، سامان پيدا كند.
نماينده سميرم با بيان اينكه نميدانم چرا هيچ كدام از ما در مورد جوانان صحبت نميكنيم، اظهار داشت: نبايد اجازه دهيم كه اگر احيانا در آينده ناكاميهايي در المپيك و جام جهاني بدست آوريم، آن را بيمديريت و فقدان مديريت در ورزش بدانيم.
وي در پاسخ به مخالفاني كه عباسي را فاقد تخصص دانستند، گفت: برخي تصور ميكنند كه بحث تخصص صرفا در حوزه وزارت ورزش مطرح است؛ به قول يكي از عزيزان كه ميگفت در جمهوري اسلامي هيچ يك از مديران به جز آقاي غفوريفرد در امر ورزش تخصص نداشت.
جعفري با بيان اينكه ورزش بايد به صورت ريشهاي و اساسي حل شود، افزود: ريشه و اساس ورزش در مدرسه و دانشگاه است كه البته آقاي عباسي هم مسئوليت چند ساله در آموزش و پرورش و دانشگاه داشتند.
نماينده مردم سميرم در بخش ديگري از سخنانش گفت: اكثريت اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس كه كميسيون تخصصي موضوع ورزش و جوانان است با آقاي عباسي موافقند.
* عباسي: در مقابل هيچ انحرافي كوتاه نميآيم
محمد عباسي وزير پيشنهادي ورزش و جوانان در دفاع از برنامههاي خود در صحن علني مجلس سخنراني ميكرد، اظهارات كامران را ناقص دانست و خطاب به وي گفت: دانشجويان علاقهمند هستند كه جايگاه علم و معرفت با احترام مورد عنايت قرار گيرد؛ كتاب ترجمه شدهاي كه به همراه يكي از اساتيد تأليف شد.
وي افزود: بنده تأليفات متعددي داشتهام چراكه تأليف يك كار اساسي است و ترجمه را دانشجوياني هم كه به زبان خارجي مسلط باشند اميتوانند نجام دهند؛ آيا افرادي كه در سطح دانشگاه تدريس ميكنند با اين مفاهيم آشنا هستند آيا نياز دارند در چنين مواردي مورد سؤال تا اين حد قرار بگيرند؟
عباسي تأكيد كرد: دولت و مجلس ما داراي انديشمنداني هستند كه ميتوانند در زمينه علم جايگاه رفيعي داشته باشند از اين رو آقاي توكلي مدارك و دستخطهاي بنده را خواستند و بر همين اساس مطالبي را نوشتند.
وي يادآور شد: در همه كشورهاي دنيا همواره به همه افراد و كساني كه سكوهاي و سمتهاي ورزشي دارند افتخار ميشود نه اينكه آنها را زير سؤال ببرند؛ به حرمت ماه مبارك رمضان اصلا از اظهارات برخي از نمايندگان دلگير نيستم؛ همچنين به اظهاراتي كه نسبت به ديگر دوستان نيز داده شد از جمله اينكه امكاناتي را بردهاند را در شأن اين مجلس نميدانم.
وزير پيشنهادي ورزش و جوانان ادامه داد: نگاه ولايي دولت كه جزء افتخارات ما به شمار ميرود اين است كه ما همواره پشت سر ولايت ايستادهايم يك لحظه نسبت به آن كوتاه نيامده و به هيچ انحرافي و بخشي در كشور اجازه نميدهيم ارزشهاي متعالي ولايي اين نظام را كه سربازان ارشد آن در مجلس و دولت و ارگانهاي متعدد تا كنون درخشيده و پشتيباني قدرتمند براي ملت بودهاند كوتاه بيايند و مشكلي در اين زمينه به وجود آيد.
وي گفت: كار كارشناسي ارزشمند منجر وزارتخانه ورزش و جوانان شد، خدماتي را براي همه ملت داشته باشد به دوش كشيدن اين بار سنگين بدون تعامل دولت و مجلس ممكن نيست و بنده مثل گذشته تعامل با نمايندگان را در دستور كار خود قرار دادهام.
عباسي به برنامه خود كه به مجلس ارائه كرد و گفت: اين برنامه با كارشناسي جامع و برگرفته از مستندات قانون اساسي، سند چشمانداز 20 ساله، قانون برنامه پنجم، مصوبات مجلس شوراي اسلامي، منشور تربيتي نسل جوان، اصول مهم و ارزشي ورزش كه مورد تاييد مقام معظم رهبري و جهتگيريهاي نظام است تدوين شده است.
وي تاكيد كرد: با توجه به نيازهاي جوانان و خطراتي كه دشمن براي آنها پيشبيني كرده است در اين ساختار برنامهريزي شده است كه در اين راستا بازخواني فرمايشات مقام معظم رهبري در رابطه با جوانان بوده كه ما استراتژيهاي خود را بر اساس آن تنظيم ميكنيم.
وي افزود: ورزش سلامت مهمي است؛ هم ورزش همگاني و هم ورزش قهرماني را دنبال ميكنيم؛ عدالت فرصتها و امكانات مطالبه همه ما است و آنچه كه در مناطق مرزي، روستاها و مناطق محروم بايد بيشتر مورد عنايت قرار گيرد و استعدادهاي چهرهاي ورزشي آنها را شناخت. كه بيش از 2400 پروژه در اين راستا تعريف شده است.
وي در ادامه به 21 دهكده ورزشي طراحي شده اشاره كرد و گفت: دغدغههايي مثل المپيك نيز با بهرهگيري از تخصص كارشناسان و آشنايي كه به بنده دارم نيز ميتوان به خوبي برطرف كرد.
* راي اعتماد بهارستاننشينان به وزراي پيشنهادي
نمايندگان مجلس در جلسه علني عصر امروز پارلمان با 216 رأي موافق، 22 رأي مخالف و 7 رأي ممتنع از مجموع 245 آراي مأخوذه، رستم قاسمي وزير پيشنهادي رئيسجمهور براي تصدي وزارت نفت را به عنوان وزير اين وزارتخانه انتخاب كردند.
همچنين وكلاي ملت، با 204 رأي موافق، 31 رأي مخالف و 10 رأي ممتنع، به عبدالرضا شيخالاسلامي وزير پيشنهادي رئيسجمهور براي تصدي وزارتخانه جديدالتأسيس "كار، تعاون و رفاه اجتماعي " رأي اعتماد دادند.
218 رأي موافق،20 رأي مخالف و 7 رأي ممتنع، نيز سهم مهدي غضنفري وزير پيشنهادي رئيسجمهور براي تصدي وزارتخانه جديدالتأسيس "صنعت، معدن و تجارت " بود كه نمايندگان وي را به عنوان اولين وزير اين وزارتخانه جديد انتخاب كردند.
خانهملتيها همچنين با 165 رأي موافق، 61 رأي مخالف و 19 رأي ممتنع از مجموع 245 آراي مأخوذه، محمد عباسي وزير پيشنهادي رئيسجمهور براي تصدي وزارت ورزش و جوانان به عنوان اولين وزير اين وزارتخانه برگزيدند.