متن کامل مصاحبه رئیس جمهور با روزنامه مصری الاخبار؛
احمدینژاد: :رژیم صهیونیستی و غربیها به خصوص آمریکا از قدرت و نقش ایران میترسند
خبرگزاری فارس: رئیس جمهوری کشورمان با بیان اینکه آمریکا از دوستی ایران و عربستان میترسد تاکید کرد که ایران همیشه آماده گفتوگوست و تهدیدها علیه ایران موضوع جدیدی نیست و علت تهدید به حمله نظامی نیز ترس غرب بخصوص آمریکا از قدرت ایران و نقش آن است.
به گزارش فارس، «محمود احمدی نژاد» در گفتوگو با یک روزنامه مصری، با اشاره به توطئه اختلافافکنی آمریکا میان عربستان و ایران، این کشور را شکست خورده دانست و با تاکید بر اینکه ایران و عربستان با هم مناسبات دارند و ایران همیشه آماده گفتوگوست به تهدیدهای آمریکا و رژیم صهیونیستی پاسخ داد و با بیان اینکه تهدید ایران به حمله نظامی امر تازهای نیست، تاکید کرد که رژیم صهیونیستی «شرّ»ی است که کل منطقه را تهدید میکند.
احمدینژاد در پاسخ به سوال روزنامه الاخبار مصر مبنی بر اینکه «آمریکا با طرح این سناریو مضحک [ترور سفیر سعودی در واشنگتن توسط یک ایرانی] قصد داشت ادبیات دشمنی را میان تهران و ریاض رایج و جنگ سرد را میان این دو کشور برقرار کند، نظر شما چیست؟» گفت: آمریکا از هر نوع دوستی میان ما و عربستان میترسد به همین دلیل میان ملتها اختلافافکنی میکند.
رئیس جمهوری ایران افزود: برای مبارزه با این امر باید همه تلاش خود را برای تعمیق مناسبات دوستانه و تحکیم روابط فیمابین به کار بگیریم... این اتهام دروغ و از ایران و مردم ایران بسیار دور است.
احمدی نژاد در پاسخ به سوالی دیگر درباره اینکه «آیا میشود برای حل مشکلات موجود میان ایران و عربستان گفتوگوی مستقیم صورت بگیرد» گفت: ما آمادهایم برای این کار بخصوص اینکه مناسبات ما و عربستان برقرار است و قطع نیست. برخی گفتوگوهایی میان ما هست به فضل پروردگار آمریکا هیچ کاری نمیتواند بکند.
رئیس جمهوری ایران در ادامه در پاسخ به سوالهای دیگری درباره تهدیدهای غربیها و رژیم صهیونیستی به حمله نظامی تاکید کرد که «این سخنان جدید نیست و آمریکا نگرانیهای امنیتی دارد برای حمله به ایران، بوش نیز همینطور بود ولی الان بوش کجاست و ایران کجاست؟
احمدینژاد با اشاره به تهدیدها و ادعاهای رژیم صهیونیستی گفت: ایران بمبی [اتمی] ندارد ولی اسرائیل 300 کلاهک اتمی در اختیار دارد. اسرائیل شری است که برای همه منطقه تهدید است. تحریکها علیه ایران همه با هدف ممانعت از دستیابی ایران به فناوری هستهای برای استفاده صلحآمیز است.
وی با اشاره به تهدیدها به حمله نظامی نیز گفت: ایران روز به روز قدرتمندتر و پیشرفتهتر میشود برای همین توانسته است وارد رقابت جهانی شود و رژیم صهیونیستی و غرب بویژه آمریکا هم از قدرت و نفوذ ایران میترسند و تلاش میکنند دنیا را برای حمله نظامی پشت خود جمع کنند تا نقش ایران را متوقف کنند ولی متکبران باید بدانند که ایران اجازه نمیدهد گامی علیه ایران بردارند.
احمدی نژاد در گفتوگو با روزنامه مصری "الاخبار"، به سوالات خبرنگار این روزنامه پاسخ داد، آنچه در زیر میخوانید، متن کامل این گفتوگوست که به صورت سوال و جواب آمده است:
- در 11 اکتبر گذشته آمریکا نمایش مضحکی را به اجرا گذاشت و طی آن ادعا کرد که ایران در صدد اجرای عملیاتی جهت ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن بوده و این اتهامی است که به وسیله آن درصدد تعمیق اختلافات موجود میان ریاض – تهران بوده است. شما چگونه مانع چنین اقداماتی میشوید؟
- این اتهامی است که آمریکا برای تحقق منافع خود آن را تدارک دید. ایران و ملت ایران فراتر از آن است که بخواهد به فکر اجرای چنین جنایاتی باشد. اما آمریکا همیشه در حال دسیسه چینی و توطئه علیه ایران بوده است. در چنین شرایطی ما همیشه براساس آنچه در قرآن کریم آمده و دستور خدا در کتابش بوده عمل میکنیم: إن جاءکم فاسق بنبأ فتبینوا ان تصیبوا قوما بجهالة. سورة الحجرات آیة ٦«اگر فاسقى براى شما خبرى آورد بررسى و تحقیق کنید تا مبادا گروهى را به نادانى آسیب رسانید، در اینجا من سوال میکنم، آیا دولت آمریکا فاسق نیست؟ این آیه بر آن منطبق میشود، آنها دشمن ما و دشمن سعودیها و تمام ملتها هستند. آنها این اتهام را برای این پخش کردند تا شکاف میان ما و سعودیها را تعمیق کنند، بیشک آمریکا بزرگترین کشور تروریستی جهان است که آن را برای تحقق خواستههایش به اجرا میگذارد.
- گویا آمریکا به این وسیله تلاش داشته جنگ سردی میان شما و عربستان ایجاد کند تا تنها دشمنی و خصومت میان شما برقرار باشد، شما چگونه این فرصت را از آنها میگیرید؟
- آمریکا از هر دوستی و مودتی که میان ما و عربستان سعودی به شدت واهمه دارد، به همین دلیل اقدام به برانگیختن اختلافات میان ملل میکند. به همین منظور برای اینکه این ترفندهای آمریکا را با شکست مواجه کنیم باید روابط دو جانبه و دوستی میان خود را مستحکم کنیم؛ ما در اینجا همین سوال را از آنها میکنیم، آیا از این اتهام ایران سودی میبرد؟ بالطبع خیر، این اتهامی دروغین است و ایران و ملت ایران فراتر از این هستند که دست به چنین اقدامی بزنند، امکان ندارد که ایران دست به چنین اقدامی بزند.
- آیا امکان گفتوگوی مستقیم میان مقامات ایرانی و سعودی برای حل چنین مشکلاتی وجود دارد؟
- ما آماده چنین گفتوگویی هستیم، بویژه آن که روابط دو کشور همچنان برقرار است و قطع نشده است. البته گفتوگوهایی میان ما در جریان است و به لطف خدا آمریکا هیچکاری نمیتواند انجام دهد.
- در این حمله ملاحظه کردیم که چگونه بایدن، نماینده اوباما تهدید کرد، تمام گزینهها از جمله گزینه نظامی مطرح است، آیا به نظر شما این احتمال وجود دارد که آمریکا اقدام به حمله نظامی علیه تاسیسات ایران بکند؟
- این سخن جدیدی نیست، این آرزوی آمریکا است که حمله نظامی کند، بوش نیز چنین آرزویی داشت، اما اکنون بوش کجاست و ایران کجا؟ میبینیم سرنوشتی که بوش به آن دچار شده و جایگاهی که ایران بدست آورده تفاوت بسیار وجود دارد.
- اسرائیل تلاش میکند، به ایران حمله نظامی کند، و در اینباره میگوید که بمب هستهای ایران خطری است که باید با آن مقابله کرد؟
- این آشکارا سخنی یاوه و بیهوده است، ایران بمب هستهای در اختیار ندارد، بلکه این اسرائیل است که دارای زرادخانهای با قدرت 300 کلاهک هستهای است و خطری که منطقه را تهدید میکند، اسرائیل است و هر آنچه ایران خواستار آن است، دستیابی به تکنولوژی هستهای برای استفاده از آن برای اهداف مسالمتآمیز براساس توافقنامه منع گسترش سلاحهای هستهای است که آن را امضا کرده است.
- در این میان برخی احتمال حمله نظامی آمریکا یا اسرائیل به ایران را بعید میی دانند، چرا که توانمندیهای نظامی ایران با تمام کشورهای منطقه متفاوت است، نظر شما چیست؟
- در اینباره با شما موافق هستم، ایران همواره در حال افزایش قدرت خود و درحال پیشرفت است، به همین دلیل موفق شد، وارد رقابتهای بین المللی شود و رژیم صهیونیستی و آمریکا و غرب از این قدرت ایران و نقشی که ایفا میکند، واهمه دارند. به همین دلیل آنها تلاش میکنند، با بسیج کردن جهان جهت حمله نظامی به ایران این نقش ایران را متوقف کنند و استعمارگران باید بدانند که ایران هیچ گاه به آنها اجازه نخواهد داد چنین اقدامی علیه آن اتخاذ کنند.
- پس از اینکه از دیپلماسی ترکیه استقبال کردید در مقابل، از تصمیم این کشور درباره استقرار سپر موشکی ناتو در آن انتقاد کردید، هم اکنون موضع ترکیه در برابر ایران چیست، بویژه آن که شما نزدیکی سیاسی و اقتصادی به آنکارا را از جمله اولویتهای سیاست خارجی خود عنوان میکردید؟
- بله .. ما و ترکها دوست یکدیگر هستیم و با هم روابط دوستانه و خوبی با هم داریم و موضوع استقرار سپر موشکی ناتو بر ملت ترکیه تحمیل شد و اعتقاد داریم به منافع دولت ترکیه و تمام ملل منطقه ضربه خواهد زد و ما نظر خود را در این باره به دوستان ترک خود گفتهایم.
- برخی اعتقاد دارند، آنچه در سوریه روی میدهد، توطئهای است که صهیونیستها و آمریکاییها برای ضربه وارد کردن به مقاومت تدارک دیدهاند، دیدگاه شما در اینباره چیست؟
- بیشک دیکتاتورها خواهان وارد آوردن ضربه به مقاومت هستند و سوریه یکی از مراکز اصلی مقاومت و فراتر از آن خط اول جبهه مقاومت بشمار میآید، بر این اساس استکبار غرب سیاست خود را برای یافتن بهانهها و دستاویزهایی جهت وارد آوردن فشار بر سوریه و دخالت در آن را دنبال میکند، ولی در همان حال اختلاف دیدگاهها و اختلافاتی نیز در سوریه وجود دارد. ایران هر دو طرف یعنی هم دولت و هم معارضان را در سوریه تشویق به گفتوگو و مذاکره با یکدیگر و جلوگیری از دخالت دیگران در امور داخلی این کشور کرد و ما اعتقاد داریم ملتها و دولتها میتوانند تمام مشکلات پیشروی خود را با گفتوگو و مذاکره و فهم خواستههای یکدیگر حل کنند. ما اطمینان داریم معارضان و دولت سوریه قدرت و توان حل مشکلات موجود میان خود را دارند و اگر در این میان لازم است، اصلاحات و تعدیلاتی صورت گیرد، این امر با تفاهم میان دو طرف حاصل خواهد شد، به همین دلیل به از دو طرف میخواهیم به طرف تحقق اصلاحات گام بردارند و تمام تلاش خود را بکار میبندیم تا از دخالت بیگانگان در امور داخلی سوریه جلوگیری کنیم و این موضوعی است که آن را به همه گفتهایم؛ نباید دخالتی صورت گیرد، دو طرف خود مشکلات و مسائل موجود میان خود را حل خواهند کرد.
- آمریکا همچنان بر قطع رابطه میان طرفهای مختلف محوری که آن را محور شر نامیده و [به زعم خود] ایران، سوریه و حزب الله و حماس را دربرمیگیرد، تاکید دارد، نظر شما در اینباره چیست؟
- در پس این تاکید و تمایل آمریکا نجات رژیم صهیونیستی نهفته است، اما به هیچ عنوان موفق به چنین امری نخواهد شد، چون صهیونیستها محکوم به زوال و فروپاشی هستند.
درباره روابط مصر با ایران برخی از احتمال ائتلاف مشترک دفاعی میان دو کشور سخن گفتهاند و این موضوعی است که در صورت تحقق از میزان حاکمیت و استیلای آمریکا بر منطقه خواهد کاست، نظر شما در اینباره چیست؟
- ما از این امر استقبال میکنیم ولی اعتقاد نداریم، دو کشور نیاز به ائتلاف دفاعی داشته باشند فقط کافی است که با یکدیگر ائتلافهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی داشته باشند و نزدیکی و همکاری ایران و مصر بیشک از حاکمیت و استیلای آمریکا خواهد کاست و دیگر جایی برای دخالت آمریکا در منطقه باقی نخواهد گذاشت، به عبارت دیگر نزدیکی دو طرف موجبات نگرانی دشمنان را فراهم خواهد آورد، چون در آن زمان درمییابند که ایستادن این دو کشور در کنار یکدیگر جایی برای حاکمیت و استیلای دشمنان در منطقه باقی نخواهد گذاشت. تاکنون ایران به تنهایی در برابر آمریکا ایستادگی کرده و به تنهایی آن را شکست داده است، حال تصور کنید اگر مصر در کنار ایران بایستد چه خواهد شد، در آن هنگام خواهیم دید که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. در آن زمان آمریکا باید از تمام منطقه عقبنشینی کند.
- برخی اعتقاد دارند، عقب نشینی آمریکا از عراق زمینه پایان تاسیسات ایران هستهای [پایان پیشرفت ایران هستهای]، پرونده مقتدا صدر و نظام سوریه را فراهم میکند، اعتقاد شما چیست؟
- بین این سه موضوع هیچ ارتباطی وجود ندارد، عقب نشینی آمریکا از عراق پیروزی ملت عراق است و این موفقیت به دنبال خود پیروزی تمام ملل منطقه که از آمریکا و رژیم صهیونیستی متنفر و بیزار هستند، را به دنبال خوهد داشت.
- آمریکا برای هر اقدامی که علیه ایران می کند سعی دارد جامعه بن الملل را به اجماع برساند، آیا این موضوع ممکن است، موجب محاصره بیش از پیش ایران جهت منزوی کردن آن در عرصه بین المللی شود؟
- این یک نبرد است و آمریکا تمام تلاش خود را در آن بکار میبندد، ما نیز بالطبع نهایت تلاش خود را بکار خواهیم برد، آمریکا درصدد حمله به ایران است، اما نمیتواند و همه باید بدانند، این حمله رخ نخواهد داد، در طول تاریخ ثابت شده دشمنانیکه به ایران حمله کردهاند، هیچگاه موفق نبودهاند.
- و اسرائیل بزرگترین تحریککننده علیه ایران باقی خواهد ماند، آیا به نظر شما اسرائیل در اینباره به بن بست رسیده است؟
- فقط کافی است، بدانید اگر در میان ملتها درباره بقای رژیم صهیونیستی در منطقه نظرسنجی صورت گیرد، همه به بقای این رژیم رای منفی خواهند داد، رژیم صهیونیستی بیش از هر چیز چون کلیهای میماند که در بدنی آن را کار گذاشته باشند، اما بدن آن را نپذیرد و رد کند، این رژیم درون پیکره منطقه نهاده شد و همه ملل خواهان خلاص شدن از آن و بیرون راندن آن در منطقه هستند و بطورکلی نشانههای فروپاشی در آن ظاهر گشته و به زودی از بین خواهد رفت.
- در راستای تلاشهای صورت گرفته برای نزدیکی روابط دو کشور مصر و ایران به نظر شما باید چه اقدامات دیگری صورت گیرد؟
- ما مصر و ملت مصر را دوست داریم و دو کشور مولفههای تمدنی و تاریخی مشترکی دارند و هر یک از دو کشور در یک جبهه قرار دارند که جبهه عدالت و انسانیت است که باید در راستای مقابله با جبهه ظلم و ستم و باطل قرار گیرد. مصر یک مرکز ثقل و تاریخ و تمدن است و ما به آن افتخار میکنیم و نزدیکی دو کشور به سود هر دو طرف است.
- و چه زمانی به مصر میآیید؟
- هر وقت از من دعوت رسمی به عمل آید، فورا به مصر سفر خواهم کرد و من خوشبین هستم که زمان آن به زودی فرا خواهد رسید، ان شاء الله، من از صمیم قلب تمام مصریها را دوست دارم و برای مصر شکوفایی و پیشرفت را آرزو میکنم