تصمیم عراق برای اخراج منافقین برگشتناپذیر است/ با اقدامات اتحادیه عرب علیه سوریه مخالفیم
خبرگزاری فارس: سفیر عراق در تهران تصمیم دولت متبوعش برای اخراج گروهک تروریستی منافقین از عراق را برگشت ناپذیر خواند و بر خروج این گروهک تا پایان سال ۲۰۱۱ از عراق تأکید کرد.
"محمد مجید الشیخ" سفیر عراق در تهران در گفتوگویی تفصیلی با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس بر خروج نیروهای آمریکایی از عراق بر طبق جدول زمانبندی تأکید کرد و گفت که تعداد نیروهای آمریکایی پیشتر به ۱۶۰ هزار نفر میرسید که هم اکنون این تعداد به ۱۳ هزار نفر رسیده است.
وی همچنین با یادآوری اینکه آمریکا حدود ۲۰۰ پایگاه در عراق داشته است، افزود که در حال حاضر ۷ پایگاه آمریکایی در عراق وجود دارد که این پایگاهها در نهایت به نیروهای عراقی تحویل داده خواهد شد بنابراین خروج نیروهای آمریکایی بر اساس جدول زمانبندی شده پیش میشود و این احتمال هم وجود دارد که قبل از پایان سال شاهد خروج کلی این نیروها از عراق باشیم.
مجیدالشیخ در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا تعدادی از نیروهای آمریکایی به عنوان کارشناس نظامی در عراق باقی خواهند ماند؟ اظهار داشت: این موضوع بعد از دیدار آقای مالکی از آمریکا مورد بحث قرار خواهد گرفت، لذا دولت و پارلمان با حضور کارشناسان برای آموزش موافقت کردند اما آمریکا خواهان این است که این افراد مصونیت داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه دولت و پارلمان عراق با اعطای مصونیت به این افراد مخالفت کردند، گفت: در هر صورت ما به کارشناسان نظامی برای آموزش افراد خود نیاز داریم اما حتماً لازم نیست که این این کارشناسان از آمریکا باشند.
سفیر عراق در تهران در ادامه این مصاحبه در پاسخ به پرسش دیگر فارس مبنی بر اینکه آیا ممکن است کارشناسان نظامی آمریکایی در قالب شرکتهای امنیتی در عراق به حضور خود ادامه دهند؟ نیز اظهار داشت: در صورتی که این افراد بخواهند در این قالب در عراق بمانند باید یک توافق جدیدی صورت بگیرد. مسئولان عراقی بحثهایی در این خصوص داشتهاند که بر این اساس میتوان از برخی افراد به عنوان کارشناس نظامی استفاده کرد، البته بار دیگر اعلام میکنم که شرط ما این نیست که این افراد حتماً آمریکایی باشند، لیکن بحث اینکه توافقنامه جدیدی تنظیم شود، توسط مسئولان عراقی مطرح شده است.
مجید الشیخ در بخش دیگری از گفتوگوی خود با فارس درباره موضع دولت متبوعش در قبال تحولات سوریه نیز گفت: دولت عراق در کنار اتحادیه عرب در مسئله محاصره یا سرنگونی رژیم سوریه نیست، ما مخالف این قضیه هستیم چون معتقدیم که اوضاع در سوریه با آنچه در دیگر کشورهای عربی در جریان میباشد، متفاوت است.
به گفته سفیر عراق در تهران برخی شعارهایی که توسط مخالفان دولت سوریه مطرح میشود رنگ و بوی طایفهگری و اختلافات قومی و مذهبی دارد که در دیگر کشورها چنین مسائلی مطرح نمیشود و نشده است بنابراین از نظر دولت عراق بحث سرنگونی دولت سوریه از منظر طایفهای و مذهبی و نژادی است نه از منظر اینکه دستیابی به آزادیهای کلی و حقوق ملت در میان باشد.
وی منشاء تحولات سوریه را توطئه عوامل خارجی دانست و در توجیه این ادعا افزود که اگر توطئه و دخالت خارجی در میان نبوده پس چرا این شعارهای مذهبی و طایفهای مطرح میشود و چگونه این پولها و سلاحها وارد سوریه میشود.
سفیر عراق در تهران با بیان اینکه ما مخالف اقدامات توسط اتحادیه عرب هستیم، گفت: این اقدامات ملت سوریه را هدف قرار خواهد داد. ما موافق اصلاحات و آزادی بیشتر در سوریه هستیم اما با اینکه فشارهای اقتصادی علیه ملت سوریه وارد شود، مخالفیم.
وی ادامه داد که مسائل سوریه باید با گفتوگو و نشستن پشت میز مذاکره حل و فصل شود و موضع دولت عراق در این زمینه بسیار واضح و شفاف است.
مجید الشیخ در خصوص اخراج گروهک تروریستی منافقین از عراق نیز خاطرنشان کرد که مطابق تصمیم دولت عراق این افراد باید تا پایان سال ۲۰۱۱ کشور عراق را ترک کنند و این تصمیمگیری هیچگونه برگشتی ندارد.
وی گفت: در دیداری که پیشتر با نماینده صلیب سرخ در تهران داشته، او خواستار این بوده که این تصمیم به بعد از سال ۲۰۱۱ موکول شود ولی من به وی گفتهام که این تصمیم سالها پیش گرفته شده و تداوم حضور این افراد در عراق به هیچ وجه قابل قبول نیست.
سفیر عراق در تهران با بیان اینکه حضور اعضای سازمان مجاهدین در عراق غیرقانونی و نامطلوب است، به مخالفت سازمانهای بینالمللی و برخی کشورها با این تصمیم اشاره کرد و اظهار داشت: هر کشوری که این افراد را تروریست نمیداند میتواند این افراد را در کشور خود اسکان دهد، در عین حال خبرهایی شنیدهایم که بعضی کشورها پذیرفتهاند که تعدادی از این افراد را در کشورشان اسکان دهند.
وی همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه از سفر نوری مالکی نخست وزیر عراق به تهران خبر داد اما گفت که تاریخ دقیق این سفر هنوز مشخص نیست.
مشروح گفتوگوی فارس با سفیر عراق در تهران در پی میآید.
* * * *
تصمیم عراق برای اخراج مجاهدین خلق غیرقابل برگشت است/اخراج تا پایان ۲۰۱۱
فارس: آقای سفیر با توجه به اینکه گروهک تروریستی منافقین باید تا پایان سال میلادی عراق را ترک کنند، در حال حاضر وضعیت این گروهک در عراق به چه صورت است؟
مجید الشیخ: طبق تصمیم دولت عراق اعضای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) باید تا پایان سال 2011کشورمان را ترک کنند، این تصمیمگیری هیچ برگشتی ندارد و قطعی است.
ما با اعضای اتحادیه اروپا، سازمان صلیب سرخ جهانی و سازمان ملل نیز جلساتی در این زمینه داشته و تأکید کردهایم که این افراد باید تا پایان سال 2011 از عراق خارج شوند.
نماینده سازمان صلیب سرخ در ایران دیداری با من داشت و از من در مورد موضوع پرسید و من مجدداً به ایشان تأکید کردم که این یک تصمیم قوی است و برگشتی ندارد و در واقع این تصمیم دولت، پارلمان و کل ملت عراق است.
درخواست صلیب سرخ برای تمدید مهلت به منافقین
فارس: آیا در این دیدار در مورد نحوه بازگشت منافقین به ایران هم گفتوگویی داشتید؟
مجید الشیخ: بله، ایشان این مسئله را طرح کرد و البته وی در ابتدا میخواست که ما این تصمیم را به چند ماه بعد از پایان سال 2011 به عقب بیندازیم ولی من به ایشان گفتم که این تصمیم سالها پیش گرفته شده و چه اعضای اتحادیه اروپا و چه سازمان صلیب سرخ و سازمان ملل متحد در جریان هستند اما در عین حال ایشان تأکید میکردند که دولت جمهوری اسلامی ایران هیچ مشکلی برای بازگشت این افراد به ایران ندارد، مگر چند نفر که به خاطر جنایاتی که علیه ملت ایران مرتکب شدند تحت تعقیبند.
این افراد باید مجازات شوند و بقیه مشکلی برای ورود به ایران ندارند و خود همین شخص هم به من تأکید میکرد که هنوز با این افرادی که قبلا بازگشتند تماس دارد و مطمئن است که این افراد مشکلی برای ادامه زندگی در ایران ندارند.
مخالفت منافقین برای انتقال به ناصریه
فارس: دیدار شما با نماینده صلیب سرخ در ایران مربوط به چه تاریخی است؟
مجید الشیخ: این دیدار جدید نیست، البته ایشان تأکید میکرد که ما باید مجدداً به این افراد فرصت دهیم تا از عراق خارج شوند و من مجدداً به ایشان تأکید کردم که ما الان چند سال است که به این افراد و بقیه سازمانها اعلام کردیم و این فرصت چند ساله است یعنی موضوع تازهای نیست که باز هم به این افراد فرصت دهیم.
علاوه بر این، این گروه در جایی ساکن هستند که متعلق به مردم است و غصب و به زور گرفته شده است، این زمینهای مردم است و میدانید که مدتی پیش مردم علیه مجاهدین حمله کردند و نیروهای دولتی عراق جلوی حمله مردم را گرفتند لیکن ما نمیتوانیم همیشه جلوی مردم بایستیم به خصوص اینکه اگر نیروهای آمریکایی از عراق خارج شوند ما هرگز نمیتوانیم جلوی خشم و غضب مردم را بگیریم و اگر آنها بار دیگر بخواهند حمله کنند ما نمیتوانیم جلوی مردم را بگیریم.
ما قبلا به اینها پیشنهاد دادیم که این افراد را از محلی که هستند به جای دیگری در نزدیکی مرز عراق با عربستان در استان ناصریه عراق منتقل کنیم که جنوب غرب عراق محسوب میشود و قصد داشتیم این افراد مدتی در آنجا بمانند تا زمانی که از عراق خارج شوند اما اینها این پیشنهاد را رد کردند و ما الان خود را مجبور میبینیم که اینها از عراق خارج شوند در واقع چارهای جز این نیست.
۹۰۰ نفر از مجاهدین کارت اقامت پناهندگی دارند/برای اخراج مجاهدین توسل به زور محتمل است
فارس: منافقین تلاشهایی برای ماندن در عراق انجام میدهند آیا ممکن است دولت عراق برای اخراج منافقین به زور هم متوسل شود؟
مجید الشیخ: این قضیه فعلا مطرح نیست، هر شرایطی تصمیم خاص خودش را دارد و بستگی به شرایط دارد که چه تصمیمی گرفته خواهد شد بنابراین ما همواره به اینها تأکید داشته و میداریم که امکان ادامه حضور اینها در عراق به هیچ وجه وجود ندارد، این را به دیگر سازمانهای بینالمللی نیز اعلام کردهایم.
آیا شما فکر میکنید این قابل قبول هست که نمیتوان راه حلی برای مجاهدین پیدا کرد؟ حداقل میشود این افراد را بین کشورهای اروپایی یا دیگر کشورهای جهان تقسیم کرد و اسکانشان داد به خصوص اینکه 900 نفر از این افراد خودشان دارای کارت اقامت پناهندگی در کشورهای دیگر هستند.
عراق برای اخراج مجاهدین از هیچ کشور یا سازمانی تاثیر نمیپذیرد
فارس: فشارهایی از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا هم در این زمینه به دولت عراق وارد میشود، عراق در قبال این فشارها چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد؟
مجید الشیخ: البته الان تصمیمگیریها در دست دولت، پارلمان و مردم عراق است و اینها هستند که تصمیم میگیرند و هیچ کسی نمیتواند دخالتی و تاثیرگذاری بر تصمیم دولت و ملت عراق داشته باشد.
مجاهدین جنایتکارند، حضورشان در عراق غیرقانونی و نامطلوب است
فارس: آمریکا در آیندهای نزدیک اعلام خواهد کرد که آیا منافقین همچنان در لیست گروههای تروریستی این کشور باقی خواهند ماند یا خیر، اگر منافقین از لیست گروههای تروریستی آمریکا خارج شوند آیا این تصمیم، تاثیری بر موضع دولت عراق خواهد گذاشت یا خیر؟
مجید الشیخ: این افراد مرتکب جنایت علیه ملت عراق شدند، اینها در عملیاتی شرکت داشتند که علیه ملت ما صورت گرفت و باعث کشته شدن تعدادی از مردم ما شد، اینها در این قضیه شریک بودند کمااینکه قبلا هم گفتم اینها زمینهای مردم عراق را غصب کردند بنابراین حضور اینها در عراق غیرقانونی است حال آمریکا و اتحادیه اروپا بخواهند اینها را تروریست محسوب کنند یا نکنند ربطی به این قضیه ندارد چرا که اساساً حضور این افراد در عراق غیرقانونی و نامطلوب است.
به هر حال هر کشوری که این افراد را تروریست نداند میتواند اینها را در کشور خودش اسکان دهد و این موضوعی طبیعی است.
فارس: برای عدم اخراج منافقین از عراق فشارهایی به دولت وارد میشود و از آنجایی که خانم رجوی هم تلاشهایی انجام میدهد تا از سازمانهای بینالمللی یا محافظان صلح در این زمینه کمک بگیرد، در صورتی که این تلاشها به نتیجه برسد این هم میتواند در موضع گیری دولت عراق تاثیرگذار باشد.؟
مجید الشیخ: این تصمیم تصمیمی قطعی است و ما در این راه هنوز داریم قدم برمیداریم و منتظریم که این افراد تا 30 دسامبر 2011 عراق را ترک کنند اما اینکه در آینده چه اتفاقی میافتد قابل پیش بینی نیست.
در عین حال من شنیدهام که بعضی کشورها پذیرفتهاند که تعدادی از این افراد را در کشور خوشان اسکان دهند.
به وقت تصمیم گرفته میشود، ما فعلاً قدم برمیداریم اما اینکه در آینده چه میشود نمیتوانیم پیشبینی کنیم.
برای اخراج مجاهدین حقوق بشر را در نظر داریم
فارس: برخی منافقین خواستار بازگشت به ایران هستند و خواستار این که نماینده صلیب سرخ در داخل اشرف از این افراد مصاحبه بگیرد اما دولت عراق مخالف این موضوع است، دلیل مخالفت عراق با این موضوع چیست؟
مجید الشیخ: البته در بین این افراد هستند کسانی که جنایتکارند. در واقع دولت عراق هنگامی که از ورود این سازمانهای بینالمللی به ارودگاه جلوگیری میکند برای حفاظت از جان این افراد است چون معلوم نیست زمانی که اینها وارد پادگان شدند با چه مسائلی مواجه میشوند، اینها انقدر جنایتکارند که حتی با خانوادههای خودشان که از ایران آمده بودند و میخواستند با این اعضا ملاقات کنند هم ملاقات نکردند و حاضر شدند به دیدار خانوادههای خودشان بیایند. به هر حال ما برای حفاظت از جان افراد سازمانهای بینالمللی است که اجازه نمیدهیم اینها وارد پادگان اشرف شوند.
ما تلاش داریم با این افراد از منظر حقوق بشر برخورد کنیم و تعامل داشته باشیم و برای همین است که ما همواره مسائل را با سازمانهای بینالمللی و دیگر کشورها مطرح میکنیم.
دولت عراق با شخصی همچون صدام که این همه جنایت را در حق ملت مرتکب شده بود با احترام و محاکمه و با حضور وکیل مدافع از منظر حقوق بشر برخورد کرد اما اگر به وضعیت معمر قذافی در لیبی نگاه کنید میبینید که چگونه با معمر قذافی برخورد کردند.
امنیت زائران ایرانی تامین است
فارس: با توجه به اتفاقاتی که در رابطه با زوار ایرانی در عراق صورت گرفت که منجر به شهادت تعدادی از آنان شد و گهگاهی شاهد اینگونه اتفاقات هستیم دولت عراق برای تامین امنیت زوار ایرانی چه تلاشی میکند؟
مجید الشیخ: در هر صورت دولت عراق همواره تلاش دارد که امنیت و جان مسافران و زائران از هر کشوری که باشند به خصوص زائران ایرانی که تعداد آنها بیشتر است را تامین کند. همانطور که تلاش میکند امنیت جان شهروندان عراقی را تامین کند و آنها را از گزند حوادث محفوظ بدارد لذا زائران ایرانی مورد اهتمام زیادی قرار میگیرند و از نقطه صفر مرزی که وارد کشور میشوند تا انجام زیارت و بازگشت به مرز، تحت حفاظت قرار دارند و تمام اقدامات تامینی و حفاظتی در خصوص زائران عزیز اتخاذ میشود به خصوص گروههایی که از طریق سازمان حج و زیارت به عراق سفر میکنند چون این افراد ساماندهی شدهاند و رفت و آمد و ... آنها منظم است لذا اتفاقاتی که برخی مواقع رخ میدهد از دست همه خارج است همانطور که این اتفاقات برای خود ملت عراق میافتد.
تعداد شهدای ایرانی بسیار کم است
فارس: آماری از شهدای ایرانی در اختیار دارید؟
مجیدالشیخ: آمار دقیقی ندارم ولی تعداد بسیار کم است.
ترسیم ۸۰ درصد از مرزهای زمینی با ایران
فارس: بحث تعیین نقاط مرزی با ایران به کجا انجامید؟
مجیدالشیخ: در این زمینه کمیسیون مشترکی بین دو کشور تشکیل شده که جلسات و همکاریهای مشترک بین اعضای کمیسیون ادامه دارد و اکنون تقریبا ۸۰ درصد از مرزهای زمینی ترسیم شده و میلههای مرزی هم در جای خود قرار گرفتند.
آمادگی ایران و عراق برای خنثیسازی ۲۵ میلیون مین
فارس: در مورد همکاری نظامی با توجه به سفر سرلشگر زیباری به ایران تصمیم خاصی صورت گرفته است؟
مجیدالشیخ: هنگامی که ایشان به ایران سفر کردند من در ایران نبودم اما در تماس تلفنی که با ایشان داشتم، عنوان کردند که دیدارهای بسیار خوبی در ایران صورت گرفته است و در مورد وضعیت گروه پژاگ و تصمیم دولت عراق بر جلوگیری از انجام هرگونه عملیاتی از مبدأ عراق به کشورهای همجوار از جمله جمهوری اسلامی ایران تفاهم خوبی صورت گرفته و تصمیماتی در خصوص حزب کارگران ترکیه هم گرفته شده که جلوی فعالیت آنها را بگیرند و صحبتهایی در مورد خنثیسازی مینهای موجود در مرز دو کشور که تقریبا تعدادشان به 25 میلیون میرسد تفاهماتی صورت گرفت.
در مورد ترسیم مجدد مرزها و نحوه فعالیت کمیسیون مشترک هم صحبتهای خوبی شده و به هر حال دیدارهای بسیارخوبی در تهران صورت گرفته است.
حضور ۱۳ هزار نیرو و ۷ پایگاه نظامی آمریکا در عراق/احتمال خروج نیروهای آمریکایی قبل از پایان سال
فارس: بحث خروج نیروهای آمریکایی از عراق به کجا انجامیده است؟
مجیدالشیخ: تعداد این نیروها قبلا به 160 هزار نفر میرسید که هم اکنون این تعداد به ۱۳هزار نفر سیده که تعداد کمی است.
همچنین تعداد پادگان و پایگاههای آمریکایی در عراق تقریبا 200 تا بود و اکنون به 7 عدد رسیده که این هم در پایان به نیروهای دولت عراق تحویل داده خواهد شد. اکثر ابزارآلات و دستگاههای این نیروها به خارج از عراق منتقل شده و چیزهایی که در عراق مانده جزئی و کم است.
به هر حال تمام زندانیانی که در دست نیروهای آمریکایی بودند هم به دولت عراق تحویل داده شدند.
توافق این است که بر اساس توافقنامه و بر اساس جدول زمانبندی شده این نیروها عمل شود و قعلا هم به این صورت عمل میشود و مسائل به صورت طبیعی پیش میرود. این احتمال هم وجود دارد که قبل از 30/12 ما شاهد خروج کلی این نیروها از عراق باشیم.
آقایان مالکی و اوباما شخصا توافق کردند که این توافقنامه امنیتی طبق جدول زمانبندی شده پیش رود و در زمین کار خود را کند و هیچ تغییری صورت نگیرد.
بایدن در دیدار خود از عراق گفتوگوهایی در این زمینه با مسئولان عراقی داشت و فکر نمیکنم در این زمینه مشکلی وجود داشته باشد.
مربیان نظامی لزوما آمریکایی نخواهند بود
فارس: این صحت دارد که تعدادی از نیروهای آمریکایی به عنوان کارشناس نظامی در عراق باقی خواهند ماند؟
مجیدالشیخ: این مسئله بعد از دیدار آقای مالکی از آمریکا مورد بحث قرار خواهد گرفت. دولت و پارلمان با حضور کارشناسان به عنوان آموزش دهنده به نیروهای عراقی موافقت کردند اما آمریکا خواهان این است که این افراد مصونیت داشته باشند که پارلمان و دولت عراق با اعطای مصونیت به این افراد مخالفت کرده است اما در همه حال بر اساس نوع دستگاهها و ابزار آلاتی که مورد استفاده نیروهای مسلح قرار میگیرد ما کارشناسانی لازم داریم که به نیروهای ما آموزش دهند، شرط هم این نیست که این کارشناسان آمریکایی باشند و بر اساس نوع دستگاهها میتوانیم نوع کارشناسان را انتخاب کنیم.
حضور نیروهای آمریکایی در قالب شرکتهای امنیتی محتمل است
فارس: ممکن است که این افراد در قالب شرکتهای امنیتی در عراق حضور یابند؟
مجیدالشیخ: بله ممکن است. به هر حال اگر هم این افراد بخواهند در این قالب در عراق بمانند باید یک توافق جدیدی صورت بگیرد که این افراد بمانند اما توافقنامه قبلی طبق روال خود پیش میرود.
احتمال حضور کارشناسان نظامی آمریکایی در قالب توافقنامه جدید
فارس: بحثی در این خصوص صورت گرفته است؟
مجیدالشیخ: مسئولان عراقی صحبتهایی داشتهاند که میتوان صحبت کرد و توافق جدیدی را تنظیم کرد که از برخی افراد به عنوان کارشناس نظامی استفاده کرد، البته شرط هم این نیست که این افراد آمریکایی باشند لیکن صحبت اینکه توافقنامه جدیدی تنظیم شود وجود دارد و توسط مسئولان عراقی مطرح شده است.
عراق در پی سرنگونی سوریه نیست/شعارهای مخالفان رنگ و بوی طایفهگری و اختلاف قومی و مذهبی دارد
فارس: در رابطه با تحولاتی که در سوریه رخ میدهد موضع دولت عراق چیست؟
مجیدالشیخ: دولت عراق در کنار جامعه عرب در مسئله محاصره سوریه یا سرنگونی رژیم سوریه نیست و در کنار آنها نبودیم. ما مخالف این قضیه هستیم چون معتقدیم که اوضاع در سوریه با آنچه که در دیگر کشورهای عربی در جریان است اختلاف اساسی دارد، بعضی شعارهایی که توسط مخالفان دولت سوریه مطرح میشود رنگ و بوی طایفهگری و اختلاف قومی و مذهبی دارد که در دیگر کشورها چنین مسائلی مطرح نمیشود و مطرح نشده است.
در دیگر کشورها سرنگونی دولت سوریه را میخواهند کمااینکه در سوریه شاهد بودیم که مخالفین عملیات مسلحانهای داشتند البته مخالفین بحث سرنگونی را مطرح میکنند اما این از منظر جنبه طایفهای، مذهبی و نژادی آن است نه از منظر اینکه دستیابی به آزادیهای کلی و حقوق کلی ملت مطرح باشد.
توطئه خارجی در سوریه در کار است
فارس: این بدان معناست که در سوریه توطئه خارجی در کار است؟
مجیدالشیخ: عملیات مسلحانه است و به هر حال اگر توطئه و دخالت خارجی نبوده پس چرا این شعارهای مذهبی و طایفهای مطرح میشود و چگونه این پول و سلاحها وارد سوریه میشود.
به هر حال ما مخالف این اقدامات توسط جامعه عرب شدیم چون ملت سوریه را هدف قرار خواهد داد البته ما موافق اصلاحات در سوریه هستیم و اینکه آزادیهای بیشتری به ملت داده شود اما مخالف سرنگونی به این صورت که دارد مطرح میشود، هستیم و مخالف اینکه فشار اقتصادی علیه ملت سوریه وارد شود. ما باز هم با این قضیه مخالفیم.
باید با گفتوگو و نشستن پشت میز مذاکره این قضایا حل و فصل شود و موضع عراق در این زمینه بسیار واضح و شفاف بوده است.
۶ میلیارد دلار صادرات ایران به عراق/۳۵۰۰ نفر روز زائر ایرانی به عراق میروند
فارس: برمیگردیم به روابط ایران و عراق، روابط دو کشور در حال حاضر در چه وضعیتی قرار دارد؟
مجید الشیخ: روابط دوکشور در سطح بسیار خوبی قرار دارد و در حال پیشرفت روابط در همه زمینهها هستیم و در عین حال امیدواریم شاهد پیشرفت این روابط باشیم. تقریبا در سال جاری میزان صادرات ایران به عراق به ۶ میلیارد دلار رسید که امید است در سال آینده به بیشتر از این برسد.
تعداد زائران از طریق سازمان حج و زیارت روزانه 3500 نفر است که در مناسبات ویژه این تعداد به 5 هزار نفر هم میرسد.
به طور متفرقه ما روزانه برای 500 نفر ویزا صادر میکنیم که در مناسبات مخلتف به ۱۰۰ نفر میرسد و در کردستان مرزها به روی زائران ایرانی باز است که آنها میتوانند در خود مرز ویزا را دریافت کرده و وارد آن منطقه شوند. به هر حال در زمینههای بسیاری روابط در سطح خوبی قرار دارد و امیدواریم که شاهد توسعه این روابط باشیم.
مالکی به ایران سفر میکند/ تاریخ دقیق مشخص نیست
فارس: شنیده شده که آقای مالکی قرار است به ایران سفر کنند.
مجیدالشیخ: من چندی قبل با آقای مالکی دیداری داشتم و ایشان ابراز تمایل کردند که به زودی از ایران دیدن کنند اما تاریخ دقیق آن هنوز مشخص نشده است.