او در پاسخ به این سوال که چه تهدیدی وجود داشت که به حمله پهپادی علیه قاسم سلیمانی منجر شد گفت: "میتوانم فاش کنم که به باور من هدف آنها چهار سفارتخانه بود."
اما دموکراتهایی که گزارشهای اطلاعاتی مرتبط را دیدهاند میگویند آنها مدرکی دال بر نقشه حمله به چهار سفارتخانه آمریکا را ندیدهاند.
دونالد ترامپ روز گذشته، پنجشنبه هم ادعای برنامه ایران برای حمله به سفارت آمریکا را مطرح کرده بود.
او پیش از این هم گفته بود حمله دو هفته پیش به سفارت آمریکا در بغداد را هم قاسم سلیمانی برنامهریزی کرده بود اما برخلاف حمله گروه اسلامگرای انصار الشربعه به سفارت آمریکا در بنغازی، لیبی، در سال ۲۰۱۲، این بار آمریکا برای جلوگیری از تکرار چنین حملاتی به موقع اقدام کرده است.
اظهارات رئیس جمهور آمریکا از سوی مایک پومپئو، وزیر خارجه این کشور هم تکرار شده است.
آقای پومپئو هم امروز، جمعه ۱۰ ژانویه، همزمان با اعلام تحریمهای جدید علیه ایران به خبرنگاران گفت: "ما اطلاعات در باره یک تهدید فوری داشتیم که شامل حمله به سفارتخانهها هم بود."
با وجود این رسانهها آمریکا و دموکراتها همچنین خواستار آنند که کاخسفید شواهد بیشتری در این زمینه ارایه کند.
آمریکا یک هفته پیش، بامداد جمعه سوم ژانویه، در عملیاتی بیسابقه با حمله هوایی به کاروان خودروهای حامل قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، او و چند همراهش از جمله ابو مهدی مهندس، معاون گروه شبه نظامی حشد شعبی را در فرودگاه بغداد کشت.
پس از آن مقامهای دولت آمریکا ضمن بر عهده گرفتن مسئولیت این عملیات گفتند که آقای سلیمانی را نه به علت نقش او در مخاصمه علیه نیروهای آمریکایی در دو دهه گذشته، بلکه به علت دریافت اطلاعات مرتبط با یک تهدید آنی به قتل رساندند و بر این مبنی کشتن آقای سلیمانی به علت پیشگیری از وقوع این حملات بوده است.
عملیات قتل هدفمند قاسم سلیمانی تنها چند روز پس از آن شکل گرفت که هواداران گروههای شبهنظامی شیعه در بغداد برای دو روز ضمن محاصره سفارت آمریکا در بغداد با گذشتن از حصارها به این ساختمان دیپلماتیک حمله کردند و قصد ورود به آن را داشتند.
پیش از آن هم طی حمله راکتی به یکی از پایگاههای نظامی در عراق یک پیمانکار آمریکایی و چند عراقی کشته شده بودند که آمریکا رسما ایران را مسئول آن حمله شناخته بود.
با وجود این بسیاری از تحلیلگران در رسانه های آمریکا معتقدند حمله به سفارت آمریکا در بغداد و کشته شدن پیمانکار آمریکایی احتمالا "علت اصلی" موافقت آقای ترامپ با انجام عملیات کشتن قاسم سلیمانی بوده است چرا که به گفته آنها آقای سلیمانی از چندین سال پیش "در رادار" دستگاههای اطلاعاتی آمریکا بوده ولی باراک اوباما و جرج دبلیو بوش، روسای جمهوری پیشین ایالات متحده با نقشه قتل هدفمند او موافقت نکرده بودند.
اخبار مرتبط