bamdadpress@telia.com
فساد اقتصادی و جنایتهای هولناک سیاسی و اجتماعی، ریشه عمیقی در تمام ارگانهای اقتصادی، سیاسی، نظامی و فرهنگی جمهوری اسلامی دوانده است. در کلیت حکومت جمهوری اسلامی، هیچ جایی را نمیتوان یافت که از فساد و جنایات مبرا باشد. در این حکومت کم نیستند کسانی که یک شبه صاحب مقام و ثروتهای کلان شدهاند.
احمدینژاد که وعده داده بود پول نفت به سر سفره خالی مردم محروم و فقیر بیاورد، اکنون بیشرمانه به سفره خالی کارگران دست درازی میکند.
کارشناسان و حتی برخی از نمانیدگان مجلس نیز اقرار کردهاند که خط فقر در شهرها 500 هزار تومان و روستاها 300 هزار تومان است. یعنی اگر حداقل دستمزدها برای سال آینده 500 هزار تومان تعیین شود با توجه به تورم و گرانی فزاینده باز هم قدرت خرید کارگران پایین خواهد آمد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی آفتاب، قیمت برخی از میوه و سبزیجات در بازار میوه و ترهبار به این شرح است: گوجه فرنگی هر کیلو 7900ریال، خیار گلخانهای هر کیلو 4000 ریال، سیب قرمز هر کیلو 5000 ریال، سیب زرد هر کیلو 4500 ریال، پرتقال ریز آبگیری هر کیلو 5400 ریال، انار با کیفیت پائین هر کیلو 6500 ریال و کیوی 6000 ریال به فروش میرسد. این در حالی است که قیمت میوه با کیفیت بهتر در بازار آزاد با در رأس قرار گرفتن قیمت گوجه فرنگی با ارزش هر کیلو 28000 ریال به این ترتیب به فروش میرسد، پرتقال تامسون هر کیلو 14000 ریال، کیوی 12000 ریال، نارنگی تخم ژاپنی 9800 ریال، سیب زمینی 7500 ریال، پیاز6000 ریال، سیب قرمز12000 ریال و سیب زرد 8500 ریال. در این میان اختلاف در میدانهای عمده فروشی و مغازههای سطح شهر بسیار متفاوت است.
یکی از غرفهداران بازار میوه شهرداری سهروردی تهران، درباره سیب زمینی پیاز و گوجه فرهنگی میگوید: سیب زمینی و پیاز به دلیل قیمت بالا حدود 2 ماه است که در بازارهای شهرداری یافت نمیشود و برای آوردن بار گوجه نیز با این که خود ما مخالف خرید بارهای انباری و بیکیفیت گوجه هستیم اما چون به ما گفته شده که باید به هر ترتیب این جنس را موجود داشته باشیم، مجبور شدهایم گوجه گندیده و در حد دورریز را برای فروش در غرفههای خود قرار دهیم.
براساس گزارشهای رسیده از استان مازندران، پیشتاز تولید گوجه فرنگی کشور، قیمت این محصول در بازارهای شهرهای مختلف این استان به حدود کیلویی 3 هزار تومان رسیده است و آناناس و فلفل دلمهای نیز باقیمت 2500 تومان در این بازارها به فروش میرسد.
در حالی که احمدینژاد در واکنش به فریادهای اعتراض نمایندگان که قیمت گوجه فرنگی را 3000 تومان اعلام میکردند، گفت: بیایید از میدان ترهبار نزدیک منزل ما بخرید، 1200 تومان است.
بنا به اقرار حميد صرامی، مدير كل امور فرهنگی و پيشگيری ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور، ۱۲ تا ۱۵ ميليون نفر روی گسل زلزله خاموش اعتياد قرار دارند. وی، در نشستی در بازداشتگاه اوين به منظور بررسی وضعيت زندانيان مواد مخدر، گفت، ۷۰ درصد افراد معتاد دستگير شده، متاهل هستند.
مدير كل امور فرهنگی و پيشگيری ستاد مبارزه با مواد مخدر از آماری سخن گفت كه براساس آن «هر سه دقيقه يك نفر از افراد جامعه به مواد مخدر معتاد میشود.» صرامی افزود: در حال حاضر علاوه بر مواد مخدر طبيعی يك هزار و ۷۰۰ نوع مواد صنعتی و شيميايی اعتيادآور در جامعه وجود دارد.
رييس ستاد هواى پاك شهردارى تهران اعلام كرده است، تنها در آبان ماه سال جارى 3600 نفر بر اثر آلودگى هوا فقط در تهران جان باختهاند.
همچنین براساس گزارش بانك جهانی، سالانه 40 هزار نفر از ساكنان تهران، در اثر آلودگى هوا جان میبازند. اين تعداد چهار برابر آمار قربانيان ايدز است. يعنى آلودگى هوا چهار برابر ايدز خطرناك است. بر اين مبنا بسيار عجيب به نظر میرسد كه برنامهريزان جمهوری اسلامی، در حوزه محيطزيست و صنايع، همچنان با بیتفاوتى مینگرند. متاسفانه مردم نيز در مقابل این آدمکشی واکنش جدی از خود نشان نمیدهند و از كنار هزاران آلودگى و نابسامانى و تخریب محیط زیست میگذرند.
در این میان سرمایهداران جدیدی «ظهور» یافتهاند که زحمت چندانی برای به دست آوردن ثروت نکشیدهاند، زیرا این اشخاص از نزدیکان سران و مدیران و نمانیدگان مجلس فرماندهان نظامی، امام جمعهها استاندارها، فرماندارها و...، هستند که یک شبه صاحب کارخانه و مبالغ میلیارد دلاری شدهاند. امروز بسیاری از «سرداران» سپاه، بزرگترین سرمایهداران ایران هستند. اصطلاح «آقازادهها»، لقب رایجی در جامعه ایران است که مردم بر روی بچه آخوندهای سرمایهدار جمهوری اسلامی، گذاشتهاند. اساسا رواج واژه «آقازاده»، در ادبيات سياسی سالهای اخير ايران، نشانی از رسواییهای مداوم روحانیون و فرزندان آنها است.
یاس و ناامیدی و بیکاری و تورم و گرانی دستهدسته جوانان را به اعتیاد، فحشا، فروش ارگانهای بدنشان، کشیده شدن به دام باندهای مافیایی و دهها مشکل روحی و روانی دچار ساخته است. اکنون هیچ جوانی در حاکمیت این حکومت جانی احساس امنیت و پیدا کردن کار با ثبات و تشکیل زندگی مستقل نمیکند.
ماجرای احمدینژاد و امام زمان
در آغاز ریاست جمهوری احمدینژاد، در یکی از نشست هیات دولت که به ریاست پرویز داوودی، معاون اول رییس جمهور برگزار شده بود، میثاق نامهای را با امام زمان تدوین و به امضای وزیران رسید.
بنا به گزارش یکی از خبرگزاریهای رسمی جمهوری اسلامی، در آغاز این نشست، داوودی، به وزیران پیشنهاد داد همانگونه که میثاق نامهای بین آنها و احمدینژاد، تدوین و به امضا رسید، باید وزرا میثاق نامهای نیز با امام زمان بنویسند. این پیشنهاد با موافقت اعضای کابینه روبرو شده و در همان نشست درباره مفاد آن بحث و تبادل نطر شد. در نهایت، میثاق نامهای تدوین شد و اعضای هیأت دولت آن را امضا کردند. از آن جایی که گفته شد هر میثاق نامه دو طرف دارد، سپس این پرسش پیش آمد که رساندن آن به حضرت «عج» چه میشود؟
هیات دولت، در این زمینه نیز تمهیدی اندیشید و صفار هرندی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مامور بردن نامه خدمت امام زمان شد. وی شب جمعه بعد نامه امضا شده اعضای کابینه را به جمکران برد و در چاهی انداخت که زائران نامهها و حاجاتشان را میاندازند.
این در حالی است که به فاصله اندکی از تصمیمگیری درباره این میثاق نامه هیات وزیران، همزمان با نیمه شعبان «سالروز تولد امام زمان»، دولت هفت میلیارد تومان برای اطعام زائران مسجد جمکران تصویب کرد .
روزی که پیشنهاد اختصاص بودجه برای اطعام زائران مسجد جمکران، در هیات دولت مطرح شد، رحمتی، وزیر راه با ارائه گزارشی از وضعیت جاده منتهی به جمکران، آن جاده را پر خطر و خراب توصیف کرد و پیشنهاد داد از آنجا که در صندوق نذورات مسجد جمکران، به اندازه کافی پول جمعآوری برای هزینه اطعام زائران جمعآوری میشود، این بودجه به مصرف ساختن جاده منتهی به جمکران برسد. بنا به گزارشهائی که همان زمان در یکی از خبرگزاریها منتشر شد، پیشنهاد رحمتی با واکنش تند احمدینژاد، رییس جمهور، روبرو شد و به وی گفت «مثل این که رسوبات دولتهای قبلی در ذهن شما مانده است.» احمدینژاد، تاکید کرد که ما برای جاده ساختن نیامدهایم و نباید بودجه درباره امام زمان با واکنشهای اینچنینی مواجه شود؛ و بعد اضافه کرد که ما هر چه داریم از امام زمان داریم.
داستان هاله نور احمدینژاد در سازمان ملل متحد
احمدی نژاد، در دیدار با عبدالله جوادی آملی، يکی از روحانيون بلند پايه ايران، خاطرات سفرش به نيويورک برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را چنین توصیف کرد: «روز آخری که سخنرانی کردم، تقريبا همه سران بودند، يکی از همان جمع به من گفت: «وقتی تو شروع کردی «بسمالله» و «اللهم» را گفتی، من ديدم يک نوری آمد، تو را احاطه کرد و تو تا آخر در يک حصن و حصاری رفتی.»
رئيس جمهور ايران، در تاييد سخنان اين فرد ادامه میدهد: «اين را من خودم هم احساس کردم که فضا يک دفعه عوض شد و همه حدود بيست و هفت هشت دقيقه تمام، اين سران مژه نزدند، اين که میگم مژه نزدند، غلو نمیکنم، اغراق نيست، چون نگاه میکردم، همه سران مبهوت مانده بودند، انگار يک دستی همه آنها را گرفته بود، آنجا نشانده بود، چشمها و گوش هايشان را باز کرده بود که ببينيد از جمهوری اسلامی پيام چيست.»
احمدی نژاد، در بخش ديگری از سخنان خود در ديدار با آخوند جوادی آملی، گفته است: «وقتی در خيابانها راه میرفتيم، به هر ساختمانی میرفتيم، همه توجهات به سمت هیات ايرانی بود، کأنه(انگار) هيچکس ديگری نبود.»
چندين هفته پس از پخش شايعات مربوط به سخنان محمود احمدینژاد، فيلم کوتاهی از اين ديدار در سايت خبری «بازتاب»، سایت نزدیک به محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت، انتشار يافت. اما در تهران و برخی شهرستانها «سی دی» سخنان احمدینژاد، تکثير شده و دست به دست میگشت. این سخنان احمدینژاد، آنقدر خرافی و شنیع بود که حتی صدای برخی از نزدیکان خودش را درآورد.
یکی از منتقدین این سخنان احمدینژاد، نوشته بود: «از مشاهده اين تصوير و شنيدن اين صدا و خواندن گزارش کوتاهی که در سايت بازتاب ديدم، بسيار متاسف و شرمنده شدم و به عنوان يک ايرانی خجالت کشيدم که نماينده کشورم اين گونه نازل و سطحی فکر میکند و گزارشش از يکی از مهمترين مجامع بينالمللی اين قدر سطح پايين و قابل انتقاد است.»
البته باید تاکید کرد که تکيه بر مذهب و اعتقادات دينی در عرصه سياست، از دوران بسیار قدیم مورد توجه حکومتها و سياستمداران ملی و مذهبی مقتدر و دیکتاتوری بوده است. محمرضا پهلوی، شاه سرنگون شده ایران نیز از خرافات مذهبی برای پیشبرد اهداف سیاسی خود استفاده میکرد.
همچنین در گفتگوی تلویزیونی معروف مایک والاس، خبرنگار معروف آمریکایی، با احمدینژاد در سال گذشته، سئوالاتی همچون تربیت 52 هزار نیروی انتحاری در سپاه و به کارگیری آنها در جنگ احتمالی مقابل آمریکا و همچنین در مورد دادن کلیدهای کوچک بهشت از سوی خمینی، به نوجوانان دوازده - سیزده ساله برای این که در جنگ ایران و عراق عملیات انتحاری انجام دهند، احمدینژاد، خودش را آنچنان باخت که به جای جواب دان به سئوالات به سفسطهگری متوسل شد.
در این هنگام یادداشتی به احمدینژاد داده شد و والاس، در مورد محتوای آن از او سئوال کرد و احمدینژاد که انگار مجبور شده باشه جواب بده، گفت: به او گفتن کاپشنشو درست کنه!...
در هر صورت احمدینژاد، همه کسانی که در جوخههای مرگ و آدمکشی و تیرخلاصزنی به زندانیان اعدام شده تجاربی دارند، به مرور زمان به موجودات درندهای تبدیل میشوند که کسب و کار دایمیشان تخریب و نابودی است!
آپارتمانهای 3 میلیارد تومانی
در حالی که میلیونها نفر در ایران، بدون سرپناه هستند، در مناطق فرمانيه و دزاشيب، نياوران، اقدسيه و زعفرانيه، کسانی به بنگاههای مسكن مراجعه میکنند که میلیونرها نه ریالی، بلکه دلاری هستند.
در یکی از سایتهای اینترنتی ایران خواندم كه در همين شهر تهران، شهری كه برخی برای گرفتن يك سرپناه كوچك به هر دری كه میزنند پول پيش و اجاره پيدا نمیكنند، هستند كسانی كه حاضرند برای يك آپارتمان 3 ميليارد تومان پرداخت كنند؟ بله 3 ميليارد تومان. آپارتمانهايی كه گفته میشود ديگر در آن استخر و سونا و جكوزی دمده شده، در وصف آنها بايد از كارواش و پشت بامهای به شكل بوستان طراحی شده سخن گفت. بله در همين تهران در كنار خانوارهايی كه به نان شبشان محتاجاند و خريد يك واحد 40-50 متری در پايينترين نقطه شهر و حتی فرسنگها دور از شهر را هم در مخيله و خوابهای خود نمیبينند هستند كسانی كه حاضرند ميلياردها تومان برای خريد يك واحد آپارتمانی پرداخت كنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، داوود خدابنده، دارنده يك بنگاه املاك در ميرداماد در مورد آپارتمانهای گران قيمت به خبرنگار فارس، گفت: آپارتمانهای شيك به قيمت بالاتر از 5/2 ميليون تومان در هر متر مربع فروخته میشوند كه در آن هر امكاناتی مانند پاركينگ، انباری، استخر، سونا و جكوزی وجود دارد.
وی، علت قيمت بالای اين آپارتمانها را به كار بردن مصالح خوب، نمای شيك ساختمان، استفاده از شيرآلات، دستگيره در و شيشههای خارجی دانست و گفت: فقط آشپزخانه اين آپارتمانها بيش از 50 ميليون تومان میارزد كه با اين پول میتوان يك آپارتمان معمولی برای يك خانواده متوسط تهيه كرد.
خدابنده، گفت: آپارتمانهای شيك معمولا دست كم 150 متر مربع و بيشتر وسعت دارند، تعداد اتاق خوابهای آنها هم 2، 3 و 4 اتاق است.
وی، گفت: سازندگان اين آپارتمانها، معماران به نام و مهندسان مشهور هستند، ولی خريداران آن افراد پولدار، بازاری، كارخانهدار، مديران سياسی و حتی كارمندان میباشند.
آپارتمانهايی كه در آن سنگهای بسيار شيك 60 در 60 سانتیمتر با ماركهای مختلف خارجی، كليد و پريزهای خارجی، سنگ گرانيتی بسيار شيك برای نمای ساختمان به كار رفته است.
خدابنده، در پاسخ به اين پرسش كه آيا آپارتمانهای لوكس، فقط به فروش میرسد يا رهن هم داده میشود، گفت: رهن اين آپارتمانهای 4- 3 خوابه 100 ميليون تومان است.
در حالی كه در همين پايتخت بسياری از خانوادهها هرسال برای پيدا كردن يك دستگاه آپارتمان كوچك و جابجايی محل سكونت يكی دو ماه در اضطراب تهيه مكان و پول پيش(وديعه) بيشتر باشند، عدهای هم در خريدن آپارتمانهای گران قيمت با هم مسابقه میگذارند.
شبها كه از خيابان پايتخت میگذری، افراد فراوانی میبينی كه در زبالههای شهر به ويژه زبالههای رستورانها و ادارهها در جستوجوی يك لقمه پس مانده غذا هستند كه شكم خود را سير كنند، برخی از ساكنان برجهای عاج در بزمهای شبانه و پارتیهای خود ميليون ميليون هزينه میكنند.
گزارش خبرنگار فارس، از مسئول فروش برج بينالملل حاكی است، برج 54 طبقه بينالملل تهران در تقاطع بزرگراههای كردستان و حكيم از طبقه نخست با پايه قيمت متری 2 ميليون و 370 هزار تومان شروع میشود و به ازای هر طبقه كه اضافه میشود، بين 40 تا 60 هزار تومان به قيمت هر متر مربع اضافه میشود. بنابراين گزارش، كوچكترين آپارتمان برج ياد شده 160 متر مربع و آپارتمانهای بالاتر با متراژهای بالای 200 تا 300 متر میباشند.
بنابراين گزارش، قيمت هر متر مربع آپارتمان در طبقه 54 برج بلندمرتبه ايران با احتساب قيمت پايه 73/2 ميليون تومان و افزايش 40 تا 60 هزار تومان به ازای هر طبقه در نهايت متری 5 ميليون و 970 هزار تومان يعنی نزديك به 6 ميليون تومان خواهد بود.
براساس اين گزارش، خريد يك آپارتمان 300 متری بر فراز برج 54 طبقه حدود 8/1 ميليارد تومان هزينه در بردارد.
اكبريان، يك جوان بنگاهدار نيز به خبرنگار فارس گفت: آپارتمانهای 2 و 3 خوابه معروف به Pent house با متراژهای 200 تا 300 متری هستند كه به قيمت 3 تا 5/3 ميليون تومان به فروش میرسند.
وی، گفت: در اين آپارتمانها همه گونه امكانات رفاهی مانند درهای التكرونيك، كليد برق حساس كه خود به خود با حضور انسان روشن میشوند، آشپزخانه با سرويس كامل، يخچال دو در سايد بای سايد (پهلو به پهلو)، گازهای فر، سرخ كن، ماشين لباسشويی، ماشين ظرفشويی، مايكروفر و هودهای خارجی آشپزخانه هستند...
مودب، بنگاهدار ديگری گفت: با توجه به اين كه مردم ايران به دنبال اسمهای خارجی هستند، ابزار آلات و لوازم آپارتمانهای شيك، خارجی هستند، از كاشی، سراميك گرفته تا تابلوهای نقاشی كه اثر هنرمندان خارجی است، استفاده میشود.
وی، معتقد بود، آپارتمان لوكس، آنهايی هستند كه ارزش هر متر مربع آن بيش از 4 ميليون تومان است و محل آنها در مناطقی مانند زعفرانيه، الهيه، خيابان فرشته، نياوران، اقدسيه و فرمانيه است.
اين بنگاهدار گفت: گرانترين آپارتمانی كه تاكنون فروخته است 330 متر مربع به قيمت هر متری 2/3 ميليون تومان و به ارزش يك ميليارد و 56 ميليون تومان بوده است. وی، گفت: خريدار اين آپارتمان يك تاجر پارچه بود كه بهای آپارتمان را ظرف 3 ماه پرداخت كرد.
مودب، گفت: آپارتمان شيك ياد شده 7 طبقه بود كه همه تك واحدیاند، ساختمان كلاسيك بود، در مصالح آن و اجرای مصالح خيلی دقت شده بود، به گونهای كه طبق گفته سازنده برای كاركردن 100 متر مربع سنگ گرانيت10 كاميون سنگ را زير و رو كرده بود تا سنگ مورد نظرش را پيدا كند... سنگها به قدری زيبا و شفاف بودند كه فكر نمیكرد كار طبيعت باشد، ولی سنگ از دهبيد يزد آمده بود... آشپزخانه آپارتمانهای لوكس مبله كامل، دارای ماشين ظرفشويی، فر گاز، ماشين ظرفشويی، يخچال و هود است.
يك بنگاهدار، گفت: خانههای ويلايی گران قيمت با 500 متر زمين و 100 متر زيربنايی كه خود شامل يك خانه ويلايی سه طبقه به صورت قصر يا به اصطلاحreeplex است كه قيمت آن متر مربعی 5 ميليون تومان و ارزش كل خانه ياد شده 5/2 ميليارد تومان بود. وی، در مورد تعداد پاركنيگ آپارتمانهای لوكس گفت: زير 200 متر مربع يك پاركينگ، بين 200 تا 300 متری 5/1 پاركينگ و 300 متر به بالا دو پاركينگ دارند.
مودب، بنگاهدار گفت: در يك بنگاه مشاور ملكی 20 جوان تحصيل كرده از رشتههای مهندسی، علوم انسانی، كشاورزی و پزشكی مشغول كار هستند، واقعا آدم غصه میخورد كه يك مهندس معدن، عمران، كشاورزی، يك پزشك، ليسانس رياضی محض يا حسابداری چرا بايد بر اثر بیكاری بنگاهدار شود؟ آيا اين اتلاف سرمايهگذاری نيروی انساني در دانشگاه نيست؟
وی، گفت: دارندگان آپارتمانهای لوكس و خانههای ويلايی گرانقيمت، حتی يك واحد آپاتمان جداگانه برای خدمتكار و سرايدار همراه خانواده او در نظر گرفتهاند. ويلاهایی كه سالی دو سه بار استفاده میشوند.
یك بنگاهدار گفت: معمولا كارگران افغانی چون خوب كار میكنند، از ابتدای بنا تا تكميل و تحويل آن به مالك در آپارتمانها ساكن و مستقر هستند و در واقع نخستين ساكن آن به حساب میآيند .
اقرار مسئولین جمهوری اسلامی، درباره فساد اقتصادی
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس گفته است: تنها 28 ميليارد دلار از درآمد 34 ميليارد دلارى نفت خام در سال 83 به حسابهاى خزانه واريز شده و شركت ملى نفت 6 ميليارد دلار مابقى را نزد خود نگه داشته است.
وى، با اشاره به ادامه تخلفات دستگاههاى اجرائى در امر بودجه با تاكيد بر اين كه 96/10 درصد شركتهاى دولتى قانون بودجه را رعايت نكردهاند، اظهار كرد: گزارش تفريغ بودجه سال 83 نشان میدهد 82/21 درصد از شركتهاى دولتى پرداختهاى غيرقانونى به پرسنل خود و 2/7 درصد شركتهاى دولتى پرداختهاى غيرقانونى به ساير اشخاص داشتهاند.
وى، با بيان اين كه 29/16 درصد شركتها در دريافتهاى خود مرتكب تخلف شدهاند، افزود: 19/9 درصد شركتها تبصرههاى بودجه را رعايت نكردهاند.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: علیرغم تاكيدات صورت گرفته در تفريغ بودجه سال 82 متاسفانه همچنان مواجه با ليست بلند دستگاههاى حساب نداده هستيم؛ به طوری كه در تفريغ بودجه سال 83، هزار و 29 دستگاه در فهرست دستگاههاى حساب نداده قرار دارند و مدارك و اسناد لازم براى تفريغ بودجه را در اختيار دستگاههاى رسيدگى كننده قرار ندادهاند.
وى درخصوص عدم واريز درآمدها به حساب خزانه گفت: در اين خصوص نيز 188 مورد اعم از دستگاه اجرائی، شركتهاى دولتى و وزارتخانهها درآمد خود را به خزانه واريز نكردهاند كه در اين بين وزارتخانههاى جهاد كشاورزى با 25 مورد واخواهی، آموزش و پرورش با 25 مورد واخواهی، وزارت كشور با 17 مورد واخواهی، وزارت علوم با 16 مورد واخواهى و وزارت كار 17 با مورد واخواهى و سازمان تربيت بدنى با 17 مورد واخواهى بيشترين گزارشها را به خود اختصاص دادهاند.(يعنى اسناد و مدارك لازم و معتبر در اختيار مراجع رسيدگى كننده به تفريغ بودجه قرار ندادهاند)
بنا به خبرگزارى فارس، 26 دی 1385، حميدرضا محمدتقیزاده، دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز عصر امروز در جمع خبرنگاران گفت: ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز، پروندههاى دانه درشت را پيگيرى میكند، از جمله پروندههاى درشت، پرونده قاچاق 80 ميليارد تومان و پرونده كشتی قاچاق سوخت در خرمشهر و پرونده 300 ميليارد تومانى كه مرحوم كريمیراد اعلام كرد. کریمیراد، وزیر دادگستری جمهوری اسلامی، اخیرا در یک تصادف رانندگی کشته شد.
محمدتقیزاده، پروندههای درشت قاچاق را چنین برشمرد: هنوز پروندههاى بيش از 10 ميليارد تومان در ستاد مبارزه با قاچاق وجود دارد كه در پيچ و خم رسيدگى است...
پرونده امروز مرتبط به يك سرشبكه قاچاق كالا به نام رحيم، س، و دو برادر كه در ترخيص كالا بودند، میباشد اين افراد از طريق تخليه بارهاى ترانزيتى كه طبق مقررات بايد از كشور خارج میشد، در داخل كشور علاوه بر اين كار قاچاق به جاى كالاى ترانزيتی، كالاهاى يارانهدار داخلى را جاسازى میكردند و از كشور به طور غيرقانونى خارج میكردند.
- برخى عوامل در دستگاههاى دولتى هم در جعل اسناد ترانزيت و از مسير خارج كردن محمولهها دست داشتند... اين باند 14 ميليارد تومان جنس محصولات قاچاقى وارد و صادر كرده بودند كه جريمه آنها 28 ميليارد تومان اعلام شد.
- در راستاى پشتيبانى از تصميم دولت مبنى بر افزايش تعرفه واردات گوشى تلفن همراه دستورالعملى در ستاد صادر شد و ظرف ماه گذشته محمولههايی در بوشهر شامل چند هزار دستگاه گوشى تلفن همراه به ارزش 6 ميليارد تومان كشف و عليه آن اعلام جرم شد...
- يك پرونده قاچاق سوخت مربوط به استان آذربايجان غربى، شامل قاچاق 520 هزار ليتر فرآوردههاى نفتى است كه در تعزيرات حكومتى در حال رسيدگى است. وى گفت: قاچاقچيان سوخت سهميه سوخت در قالب يك كارخانه را دريافت میكردند و از شبكه مصرف كشور خارج میكردند...
... از اين تعداد 43 اسكه تجاری، 69 اسكله صادراتی، 20 اسكه صنعتى 23 اسكله چند منظوره، 7 اسكله مسافری، 15 اسكله نظامى و 13 اسكله متروك بودهاند... در بررسى وضعيت اسكلهها مشخص شد كه با تغيير اعضاى ستاد مبارزه با قاچاق روند، رسيدگى به اسكلهها كند شده بود، آنچه تاكنون عمل شده 34 اسكله كه متروك بوده يا متولى نداشتند، تعطيل شدند.
در 47 اسكله حضور نيروى انتظامى ضعيف بود كه اقدام به تصويب ناجا در آنها شد، 15 اسكله در اختيار نيروهاى مسلح بود كه هيئتى از ستاد كل نيروهاى مسلح براى رفع مشكل آنها اعزام شد و از آنها يك اسكله بلاتكليف بود كه تعطيل شد.
102 اسكله شيلاتی، مسافرى و چند منظوره وجود دارد كه مجاز هستند ولى فاقد تمامى مجوزهاى فعاليت هستند. از اين تعداد اكنون برخى مجوزهاىی را گرفتهاند...
دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز، در پاسخ به پرسش خبرگزارى فارس، مبنى بر برآورد ميزان قاچاق گفت: جرم قاچاق پنهان و سياسى است، اما براساس برآوردها ميانگين 6 ميليارد دلار در سال قاچاق كالا وارداتى و صادراتى وجود دارد. وى، در مورد پرونده سلطان شكر گفت: آنچه در دادگاه رسيدگى میشود جرم زمينخوارى است و هنوز وارد بحث قاچاق شكر نشده است، لذا در ستاد هم از آن بحث نشده است.
دادستان عمومی و انقلاب استان اصفهان گفت: حدود 5/7 ميليارد دلار ارز به وسيله شركتهای هرمی از كشور خارج شده و اين زنگ خطری برای اقتصاد كشور است. اگر چه شركتهای هرمی برای قانونی جلوه دادن فعاليتهای خود به شگردهای مختلف از جمله حمايت از نيازمندان و كمك به فقرا متوسل میشوند ليكن بدون شك هدف آنها كسب درآمدهای كلان از طريق به اصطلاح تجارت الكترونيكی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، سيدحميدرضا طباطبايی، در جمع خبرنگاران افزود: با تلاش ماموران وزارت اطلاعات و فعاليتهای اطلاعاتی دقيق 10 نفر از سر شاخههای اصلی گلدگوئيست كه از طريق نامشروع مبالغ كلانی را به جيب زده بودند، در اصفهان دستگير شدند.
دادستان عمومی و انقلاب استان اصفهان با اشاره به اين كه اين افراد با ضرب سكه با تصوير امام خمينی ره، سعی در جذب خريداران ايرانی داشتند اظهار داشت: مبلغان گلدگوئيست ضرب چنين سكهای را دليلی برای موجه بودن اين طرح در كشورمان اعلام میكنند در صورتی كه اين موارد فعاليتهای قمارگونه و نوعی توهين به ساحت مقدس حضرت امام به حساب میآيد.
طباطبايی، گفت: تا به حال به هيچ نكته سياسی در زمينه فعاليتهای اين شركتها نرسيدهايم، اما مسايل اخلاقی و ارتباطات نامشروع و قتل در اين شركتها به وضع نابهنجاری مشخص است.
مهدی كوچكزاده، عضو فراكسيون اكثريت مجلس شورای اسلامی به نقل از رحيمی، رييس ديوان محاسبات مجلس از تخلفات مالی 10 ميليارد دلاری در قراردادهای نفتی خبر داد.
وی، با بيان اين كه هيات عالی نظارت مجلس شورای اسلامی با حضور رحيمی، رييس ديوان محاسبات مجلس جلسه داشت، گفت: در اين جلسه رحيمی، گزارشی از عملكرد ديوان محاسبات مجلس به نمايندگان ارائه كردند و به تخلفات دستگاههای اجرايی كه در سالهای گذشته انجام شد، اشاره داشتند.
وی، افزود: ما بسياری از قراردادهای مهم نفتی را مورد بررسی قرار داديم كه در آنها حدود 10 ميليارد دلار تخلف شده است.
نماينده تهران در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اين كه بسياری از اين قراردادها را كسانی امضا كردند كه دارای تابعيت بيگانه هم هستند و خانواده برخی از آنها در خارج از كشور به سر میبرند.(جمعه، 6 آبان، 1384)
پلیس اقتصادی نروژ، به جرم رشوهدهی به جمهوری اسلامی، شرکت نفتی استات اویل را 20 میلیون کرون نروژ جریمه کرد. در رابطه با پرداخت رشوه 35 میلیون دلاری شرکت دولتی نفت و گاز استات اویل نروژ به مهدی هاشمی رفسنجانی و همکارانش، پلیس اقتصادی نروژ، امروز سه شنبه 29 ژوئن 2004، شرکت دولتی نفت و گاز نروژ «استات اویل» را به مبلغ 20 میلیون کرون جریمه نمود. همچنین در این رابطه ریچارد هوبارد، رئیس امور بینالمللی وقت شرکت استات اویل، به دلیل نقش ویژهاش دراین معامله به پرداخت مبلغ 200 هزار کرون جریمه نقدی محکوم شد. دراواسط ماه سپتامبر سال گذشته، پلیس اقتصادی نروژ، در پی هجومی غافلگیرکننده به دفاتر مرکزی شرکت دولتی نفت و گاز استات اویل نروژ؛ خواهان کنترل و بازرسی تمامی مدارک قرارداد 350 میلیون دلاری این شرکت با جمهوری اسلامی شد. در این بازرسی، تمامی مدارک این قرارداد توسط پلیس اقتصادی نروژ ضبط شد و روز بعد پلیس، شرکت استات اویل را متهم به دادن رشوه به شرکت هورتون نمود و از استات اویل به دادگاه نروژ شکایت نمود.
طبق اسنادی که در اختیار پلیس اقتصادی نروژ است، این قرارداد به طور مخفیانه و پنهانی با پسر رفسنجانی و همکاران وی بسته شده است. با وجود این که جمهوری اسلامی سعی کرد تا نامی از پسر رفسنجانی در این پرونده به میان نیاید، اما امروز در مطبوعات نروژ جزئیات تازهای از این پرونده و نقش مهدی هاشمی در آن فاش شد از جمله این که: مسئولین شرکت استات اویل در مناسبات درونی خودشان از مهدی هاشمی رفسنجانی به نام «رفسنجانی یونیور» نام میبردهاند. این قرارداد با توجه به نقض قوانین بازرگانی نروژ و قوانین و پرنسیبهای درونی خود شرکت استات اویل بسته شده است.2 ماه پس از بستن این قرارداد، شرکت استات اویل، مبلغ 40 میلیون کرون نروژ به حساب شرکت هورتون واریز نموده است. 6 ماه پیش پلیس اقتصادی نروژ، دو بار با ارسال نامه از وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی خواستار بازجویی از مهدی هاشمی رفسنجانی شده است که دولت ایران به این خواست پلیس نروژ هیچگونه جوابی نداده است.
در پی انتشار برخی اخبار در رابطه با دستگيری برادر يكی از مسئولين ارشد قضائی در پرونده قاچاق مواد مخدر، اين مقام قضایی خواستار رسيدگی قاطع به پرونده مذكور گرديد. به گزارش خبرنگار «بازتاب»، اين مقام قضائي ضمن استقبال از برخورد عادلانه و بدون ملاحظه با تخلفات نزديكان مسئولين، خواستار رسيدگی صريح و قاطع به پرونده برادر خود شد. گفتنی است، برادر مقام مذكور هفته گذشته به اتهام قاچاق مواد مخدر در جنوب كشور بازداشت شده است.(سایت بازتاب، ۱۴ مرداد ۱۳۸۵)
بازداشت دوباره متهم دانهدرشت اقتصادی: «ح ـ ب» كه با وجود ارايه حكم، بيش از يك ساعت در برابر بازداشت مقاومت كرده بود، در اين فاصله با تعدادی از مقامات و چهرههای مشهور تماس گرفت، اما نتوانست حكم بازداشت خود را لغو كند.
خبرنگار «بازتاب» گزارش داد: روز گذشته «ح ـ ب»، يكی از متهمان دانه درشت اقتصادی بار ديگر در تهران بازداشت شد. بنا بر اين گزارش، «ح ـ ب» كه هفته گذشته، پس از گذشت 48 ساعت از بازداشت و به رغم اعلام بدهی معوقه هفتاد ميليارد تومانی به بانك ملی، تنها با وثيقه يك ميليارد و سيصد ميليون تومانی آزاد شده بود، روز گذشته با حكم قاضی يكی از استانهای مجاور تهران، توسط اداره آگاهی تهران بزرگ بازداشت شد.
«ح ـ ب» كه با وجود ارايه حكم، بيش از يك ساعت در برابر بازداشت مقاومت كرده بود، در اين فاصله با تعدادی از مقامات و چهرههای مشهور تماس گرفت، اما نتوانست حكم بازداشت خود را لغو كند.
گفتنی است، در پرونده فرد يادشده، دريافت صدها ميليارد وام به صورت ريالي و ارزی تحت عناوين چندين شركت و تلاش برای تصاحب يك برند خارجی وجود دارد. تعدادی از چهرههای مشهور سياسی و برخی مقامات، از فعاليتهای اين متهم دانه درشت منتفع شده بودند.(سایت بازتاب، ۲۸ دی ۱۳۸۵)
خبرگزاری حکومتی فارس: يكی از مديران سابق اداره ارشاد استان اصفهان به اتهام كلاهبرداری 17 ميليارد تومانی دستگير شد. تاكنون بيش از 100 نفر از اين متهم كه يك زن است، شكايت كردهاند...
بازسازی بم، در جيب...؟: خبرنگار «بازتاب»، ۱ بهمن ۱۳۸۵، گزارش داد، يکی از پرسنل ستاد بازسازی بم، به دليل دريافت 26 فقره وام بلاعوض، به دادسرا معرفی شد. بنا بر اين گزارش، اين شخص با تبانی با کارشناس ارزيابی و برخی مسئولان ستاد بازسازی بم، 26 فقره وام بلاعوض به ارزش حدود 100 ميليون تومان برای بازسازی خانه شخصی خود دريافت کرده، در حالی که دريافت 24 فقره از اين وامها غير قانونی بوده است.
گفته میشود در مجلس هفتم، پیرامون هزینههای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و به ویژه مشخص کردن لیست هزینه و سرانجام رقم ناپدید شده 350 میلیاردی در دوران شهرداری احمدی نژاد، تحقیق و تفحص را شروع شده است. گفته میشود بخش مهمی از این رقم نجومی در اختیار سپاه و حزب پادگانی برای تبلیغ انتخاباتی احمدی نژاد گذاشته شده است و یک سال و نیم تلاش شهردار و شورای شهر تهران برای رسیدگی به این محل هزینه و اسناد خرج این پول تاکنون به جائی نرسیده بود.
همچنین دو وزیر کابینه احمدی نژاد، یعنی وزرای دفاع و کشور برای پاسخگوئی درباره احداث نيروگاههای هستهای - بودجه سال 85 كل كشور- و اصلاح قانون انتخابات به كميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس فراخوانده شدند.
بازتاب: خبرنگار «بازتاب»، نتايج تكاندهنده يك نمونه از اين فرايند را در دولت سابق افشا كرد . بنا بر اين گزارش، يكی از كارخانههای بزرگ لاستيكسازی كشور كه متعلق به سازمان تامين اجتماعی بوده، در دولت سابق به يكی از افراد با تنها يك ميليارد تومان واگذار شده است. فرد يادشده كه دارای سابقه امنيتی بوده، با پرداخت يك ميليارد تومان، صاحب كارخانه شده و سپس يك ميليارد تومان ديگر از ارزش پايه 24 ميلياردی كارخانه را پرداخت كرده و پس از آن با دادن ضمانتنامه بانكی مربوط به يكی از بانكهای دولتی، اين كارخانه بزرگ لاستيكسازی را كه ارزش سالانه توليدات آن بالغ بر دهها ميليارد تومان بوده، تصاحب كرده است.. .
شهرام جزایری عرب
پرونده شهرام جزايری عرب، چند سالی است که در شعبه 1192 مجتمع ويژه جرايم اقتصادی، با 2 هزار صفحه پرونده کارشناسان رسمی دادگستری در خصوص اموالش در جریان است. این در حالی است که ما بارها در گوشه و کنار اخبار حوادث روزنامهها به اخباری چون فلان «متهم» به دلیل دزدی دست راست و یا پایش بریده شدف برمیخوریم. یعنی در واقع جمهوری اسلامی، با وحشیگری دست و پای دزدی را که از سر فقر و نداری دست به این کار زده است میبرد، در حالی که اگر هم در رقابت حناحها کسی را به عنوان اختلاس و رشوهخواری و غیره دستگیر کنند نتایج آن را آنقدر طول میدهند تا شامل مرور زمان شود. در واقع «عدالت اسلامی» غیر از این چیز دیگری نیست!
به گزارش خبرگزاریهای رسمی جمهوری اسلامی، با آب و تاب دادگاه جزایری را پخش میکنند. اين پرونده 18 مهر ماه سال 80 تشکيل و برای بيش از 48 نفر از متهمان رای صادر شد، پس از صدور رای با اعتراض متهمان پرونده به ديوان عالی کشور فرستاده شد و ديوان رای را در خصوص چندين متهم نقض کرد البته ديوان عالی به اتهام پرداخت رشوه رسيدگی نکرده است.
قاضی وحيد كربلايی آقا ملكی، در ادامه دادگاه جزایری، نام 32 متهم پرونده و موارد اتهامی آنها را قرائت کرد و پس از آن از شهرام جزايری، متهم رديف اول خواست تا در جايگاه قرار گيرد و از خود دفاع کند.
... شهرام جزايری در دادگاه گفت، من هيچ اخلالی در نظم انجام ندادهام. اما در خصوص 61 ميليون دلار تسهيلات دريافتی از بانک ملی شعبه شارجه بايد بگويم شرکت شهاب مبين که البته مديرعامل آن من هستم اين وام را دريافت کرده و وام مطابق قوانين کشور امارات دريافت شده است. بنابراين ضرورتی به پاسخگويی در خصوص مبلغ تسهيلات دريافتی از يک کشور خارجی در دادگاههای ايران وجود ندارد. آنچه بايد درباره آن توضيح دهم عدم ايفای تعهدات ضامن اين وام در کشور ايران است که تا پيش از توقيف من حتی يک ريال از اين تعهدات معوق نمانده بود. رقم واقعی اين وام 50 ميليون دلار است که شرکت شهاب مبين با هويت اماراتی آن را اخذ کرد و روند دريافت وام هم تابع مقررات دوبی بود...
... من 50 شرکت ثبت کردهام و حاضرم 500 شرکت ديگر هم به ثبت برسانم. وی در پاسخ به اين سئوال که هدفش از تاسيس اين تعداد شرکت چه بوده است گفت؛ هدف از تاسيس شرکت در اساسنامه شرکت آمده و اخذ تسهيلات از بانکها يکی از آنها بوده است.
جزايری ادامه داد؛ من با تسهيلاتی که گرفتهام 50 هزار متر مربع ساختمان ساخته و ارز وارد کشور کرده و باعث رونق اقتصاد شدهام. اما مجموعه من مانند کشتی تايتانيک در حال نابود شدن بود که خوشبختانه با تدابير قاضی دادگاه اين اتفاق نيفتاد... جزايری در خصوص اين که چطور بدون رفتن به خدمت سربازی کارت بازرگانی دريافت کرده است، گفت... من جانبازی 20 درصدی داشتم با پرداخت 5/3 ميليون تومان خريداری کردم و معاف شدم و بعد کارت بازرگانی گرفتم. وی، درباره اين که زمان جنگ کودک بوده و چه طور جانباز شده است، گفت؛ من اهل خوزستان هستم و اين مساله جای تعجب ندارد اما به موقع از اين اتهام هم دفاع میکنم...
از جمله مهتمین این پرونده، متهم رديف هشتم «ك.س» رئيس حسابداری بانك رفاه كارگران شعبه پرديس متهم رديف نهم «م.ر» كارشناس اداره تسهيلات بانك رفاه كارگران، متهم رديف دهم «م.ح» عضو هيئت مديره بانك رفاه كارگران، متهم رديف يازدهم «ع.ش» معاون اداره بررسی و تسهيلات بانك رفاه كارگران، «ع.ج» متهم رديف دوازدهم و رئيس بانك ملی شعبه اسكان، «ح.ك» رئيس صندوق ضمانت صادرات به عنوان متهم رديف سيزدهم و «ح.ر» مسئول اداره طرح و اعطای تسهيلات بانك رفاه به عنوان متهم رديف چهاردهم با حضور در جايگاه از خود دفاع كردند.
در ادامه قاضی كربلايی آقا ملكی، «م.غ» كارشناس اداره اعتبارات بانك رفاه كارگران را به عنوان متهم رديف پانزدهم به جايگاه احضار كرد، متهم رديف شانزدهم نيز در دادگاه حضور نداشت. در ادامه اين جلسه متهم رديف هفدهم «ع.ف» رئيس بانك ملی شعبه الوند، متهم رديف هجدهم «ع.ح» رئيس اداره تسهيلات بانك ملت شعبه بازار، متهم رديف نوزدهم «ع.ب» رئيس بانك ملت، متهم رديف بيستم «ج.س»، متهم رديف بيست و يكم «م.ج»، متهم رديف بيست و دوم «گ»، متهم رديف بيست و سوم «ع.س» معاون بانك ملت شعبه بازار، متهم رديف بيست و چهارم «ج.ج»، متهم رديف بيست و پنجم «م.ج» پدر شهرام جزايری، متهم رديف بيست و ششم «الف.ث»، متهم رديف بيست و هفتم «م.ب»، متهم رديف بيست و هشتم «پ.الف»، متهم رديف بيست و نهم «ع.ط»، متهم رديف سیام «الف.ع» و متهم رديف سی و يكم «پ.ظ» معاون شعبه رفاه كارگران با حضور در جايگاه از خود دفاع كردند.
قاضی وحيد كربلايی آقاملكی، در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: بالغ بر 60 نفر از تسهيلات گرفتگان به صورت غيرعلنی برای تحقيقات احضار خواهند شد و ظرف دو هفته ديگر رای اين پرونده صادر خواهد شد.
وی، در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره ٩٤ نفر از آقازادگان كه رای آنها در ديوان عالی كشور نقض نشده بود، گفت: در پرونده اين ٩٤ نفر نقص تحقيقاتی وجود داشته و ديوان اين دادگاه را صالح برای رسيدگی دانسته كه آنها را نيز احضار خواهيم كرد و تحقيقات به عمل میآيد.
قاضى كربلايى آقاملكى، در پايان جلسه رسيدگى پرونده در پاسخ به سئوال خبرنگار روزنامه ايران، مبنى بر اين كه در دادگاه بدوى عدهاى به خاطر دريافت وجوهاتى از شهرام جزايرى، در پرونده مطرح بودند از جمله آقازادهها و نمايندگان سابق مجلس، گفت: پرونده نسبت به ۶۰ نفر ديگر مفتوح است، از جمله آقازادهها، برخى نمايندگان مجلس ششم و افرادى كه از شهرام جزايرى پول دريافت كردهاند. همه اين افراد نيز احضار خواهند شد تا پاسخگوى سئوالهاى دادگاه باشند كه اين پول را به چه منظورى و بابت چه مسالهاى از جزايرى گرفتهاند. البته تعدادى از آنان تا قبل از دادگاه امور اقتصادى تسويه حساب كردند كه براى آنان قرار منع تعقيب صادر خواهد شد. همچنين براى افرادى كه به جزايرى توصيه كرده بودند كه پولهايى در امور خيريه مانند ساخت مساجد هزينه كند از آنجا كه اين افراد مستقيما پولى دريافت نكردهاند و سوءنيت آنان نيز براى دادگاه احراز نشده است، در نتيجه براى اين افراد نيز قرار منع تعقيب صادر خواهد شد.
جزايری نيز در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين پرسش كه 160 ميليارد تومان سرمايه را چطور به دست آوردهای ؟ گفت: باتوجه به حساسيت موضوع «از كجا آوردهای؟» در اين رابطه بايد توضيح دقيق، مستدل و مستند بدهم كه ان شاءا... پس از تعيين تكليف قضايی و صدور قطعی رای اگر اين مساله روشن شد با ارائه مدارك قانونی به اطلاع همه میرسانم. وی، در خصوص اموال و دارايیهايش گفت: حتی يك ريال از مال بنده نامشروع نمیباشد. بلكه ميلياردها تومان از اموالم را نيز صرف امور خيريه و عامالمنفعه كردهام و تمامی مدارك آن موجود است.
بدین ترتیب، نمایش محاکمه شهرام جزایری، همراه با صدها مدیر و نماینده مجلس و آقازاده و مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی است که به طور غیرعلنی و در میان کمشکش و رقابت جناحهای حاکمیت در جریان است.
گفته شده است که حدود ده سال پیش شهرام جزایری بستنیفروشی میکرد و دورهای هم دانشجو بود. وی، به ویژه در دوره دوم انتخابات ریاست جمهوری محمد خاتمی، به ستادهای تبلیغاتی وی و بسیاری از نمایندگان مجلس ششم کمکهای کلانی کرده بود.
بدین ترتیب، شهرام جزايری عرب، فقط يكی از دهها هزار افرادی است كه یک شبه صاحب چند صد ميليون دلار ثروت و حدود 50 شرکت و غیره شده است.
شهرام جزايری، خود گفته است، من يك كارگر ساده باقلوا فروش و بستنی فروش بودم كه از صفر شروع كردم تا اين كه كم كم 50 ميليون دلار ارز وارد كشور كردم. ضمنا «بزرگترين كارخانه آلومينيوم سازی كه محصولات آلومينيوم توليد میكند را با سرمايه 10 ميليون دلاری در كرمان راهاندازی كردم.»
شهرام جزايری، در دوران ریاست جمهوری خاتمی و آیتالله مهدی كروبی، رئيس مجلس ششم، صاحب این همه جاه و جلال شد، به طوری که به ستادهای تبلیغانی خاتمی و بسیاری از نمایندگان مجلس کمکهای کلانی کرده است.
همين آقای شهرام جزايری عرب، در اولين دوره بازداشت كه حدود سه سال پيش صورت پذيرفت، از تقسيم غنائم گفته است که او، فقط مبلغ سيصد ميليون تومان به آیتالله مهدی كروی، رئيس مجلس ششم، سيصد ميليون تومان به هادی خامنهای، برادر رهبر و صدها ميليون ديگر به نهادهای دیگر هدیه کرده است. خود مهدی كروبی، به دريافت این وجوه با درست کردن کلاه شرعی، اعتراف کرده است. جزایری، برای بسیاری از مقامات ریز و درشت جمهوری اسلامی ماشینهای آخرین مدل و خانه و دفتر کار و غیره اهدا کرده است. البته اسم این رشوهخواری را «کمکهای خیرخواهانه» و یا «خمس و زکات» هم گذاشتهاند.
حال اين كه چرا بعد از نزدیک به چهار سال سکوت دوباره دادگاه شهرام جزایری مطرح میشود دلیل ان را قبل از هر چیز باید در حاد شدن کشمکش و رقابت جناحها و سران جمهوری اسلامی، جستجو کرد.
قطعا اقرار مقامات جمهوری اسلامی، مبنی بر فساد فزایندهای که تمام سیستم جمهوری اسلامی را از بالا تا پایین فراگرفته است، مصلحت و منفعت حکومت را مدنظر داشته و فقط به گوشههای بسیار جزئی از فساد و ریخت و پاش دولتی اشاره میکنند که افکار عمومی را منحرف سازند.
***
اساسا در جامعه شناسی سياسی، دیکتاتوری و عدم حضور آزادانه مردم در کلیه عرصههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و در غیاب آزادی احزاب و تشکلهای دمکراتیک و آزادی بیان، دليل اصلی فساد در حکومت است. معمولا فساداقتصادی، فساد سیاسی و اجتماعی را نیز به دنبال دارد. اساسا دیکتاتوری و فساد سياسی اصلیترين عامل فساد اداری و فساد اقتصادی است. در دم و دستگاه جمهوری اسلامی، هر مقام مسئولی نسبت به موقعیت و بضاعت خودش، در دزدی، رشوه خواری، سوءاستفاده از اموال عمومی برای منافع شخصی، اختلاس، حسابهای مخفی در خارج و داخل کشور، جعلسازی در اسناد و اموال دولتی، سابقه دارد.
شهرام جزايری، فقط یکی از نمونههایی است که با استفاده از نفوذ مسئولان، تسهيلات بانکی و اداری را دريافت میکرد و در عوض به عناوین مختلف به آنها سرویس میداد. جزایری، با دادن بخشی از عايدات و سود معاملات خود به مسئولان جمهوری اسلامی، به عنوان «خيرات؟!»، خدمات آنها را جبران میکرد.
جزايری، به خبرنگان گفته است: «قاضی فاضل با توجه به ورود 61 ميليون دلار ارز به کشور حکم برائت از اتهامات را صادر خواهد کرد و من را مورد تشويق قرار میدهد.»
فساد اقتصادی، در همه جوامع سرمایهداری وجود دارد اما این مسئله در جمهوری اسلامی، حد و مرزی نداشته و اکثریت سران و مدیران عالیرتبه و ارگانها جمهوری اسلامی، به فساد اقتصادی و دزدی و قتل و ترور و سازماندهی باندهای مافیایی مخوف آلوده هستند. از این رو، اگر هم کسانی را ظاهرا به پای محاکمه میکشند دلیلش این است که دیگر آش آنقدر شور شده که دهان همه را میسوزاند، بنابراین برای جلوگیری از آگاهی افکار عمومی و انحراف افکار عمومی مردم، نمایش چنین دادگاهها و محاکمات و یا حتی قربانی کردن افرادی برای تبرئه حاکمیت و سران گردن کلفت آن ضروری است.
بنا به گزارش سازمان بینالمللی شفافیت، درباره ایران، در سال 2006 اشاره کنیم. این سازمان، در گزارش جدید شاخص فساد اداری 163 کشور جهان را اعلام کرد که براساس آن، رتبه ایران در سال 2006 نسبت به سال قبل 13 پله سقوط کرد، اما در این باره توجه به چند نکته مهم ضروری است. براساس گزارش سازمان شفافیت، شاخص فساد اداری ایران در سال 2006 نسبت به سال 2005 نیز نزول 13 پلهای ایران را نشان میدهد که اوضاع فساد اقتصادی در این کشور، طی یک سال گذشته بسیار وخیمتر شده است. موسسه شفافیت برای تعیین شاخص فساد هر کشور از 12 کار تحقیقاتی و نظرسنجی توسط 9 نهاد بینالمللی استفاده میکند.
نگاهی کوتاه به رتبه کشورهای مختلف در لیست سازمان بینالمللی شفافیت نشان میدهد بر اساس محاسبات این سازمان، ایران از لحاظ فساد اداری در وضعیت بدتری نسبت به کشورهایی همچون اسرائیل، بحرین، قبرس، عمان، دومینیکن، نامیبیا، بورکینافاسو، الجزایر، لسوتو، و اریتره قرار دارد.
این سازمان در گزارش نهایی خود میزان سرمایهگذاری خارجی جذب شده توسط ایران را فقط 30 میلیون دلار اعلام کرد و ایران را در رتبه نازلی در مقایسه با کشورهای جهان و منطقه قرار داد.
غیر از فساد اقتصادی و سیاسی که تمام ارگانها و سران جمهوری اسلامی را فراگرفته است، اختصاص هزینههای میلیاردها دلاری به غنیسازی اورانیوم، راهاندازی سانتریفیوژهای بیشتر، مانورهای نظامی پیدرپی و هوا کردن موشکهای دوربرد و غیره نیز سبب شده است که کارگران و کارمندان شدیدا استثمار شوند و اکثریت مردم از آینده خود نگران باشند. علاوه براین مشکلات کمرشکن اقتصادی و سیاسی و اجتماعی، محاصره اقتصادی و احتمال حمله نظامی نیز به دردهای مردم آزادیخواه ایران افزوده شده است.
تنها راه برون رفت از این بحرانها، تقویت جنبش کارگری، جنبش زنان، جنبش دانشجویی و جنبشهای آزادیخواه و برابریطلب مردم تحت ستم و سازماندهی یک جنبش طبقاتی عظیم بر علیه هرگونه خرافات ملی و مذهبی، سرکوب و ستم، نابرابری و استثمار و مبارزه جدی و پیگیر در جهت سرنگونی جمهوری اسلامی و برپایی یک جامعه آزاد، برابر، پررفاه و عادلانه و انسانی است.
بیست و هشتم ژانویه 2007