نشست خبري رييسجمهور بعد از ظهر امروز (سهشنبه) در سالن شهيد بهشتي نهاد رياستجمهوري با حضور رسانههاي داخلي و خارجي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اين نشست خبري، رييسجمهور پس از صحبتهاي مقدماتي به سوالات خبرنگاران در ارتباط با موضوعات گوناگون پاسخ داد.
در اين نشست تعدادي از مشاوران و معاونان رييسجمهور و اعضاي دولت حضور داشتنند.
اين دومين نشست خبري دكتر محمود احمدينژاد پس از تشکيل دولت دهم بود.
مشروح نشست خبري رييسجمهور به طور مستقيم از شبکههاي تلويزيوني و راديو سراسري پخش شد.
نظامهاي برآمده از انديشههاي ضدبشري و سرمايهداري به پايان راه رسيدهاند
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر محمود احمدينژاد در آغاز اين نشست خبري با تبريك حلول ماه ربيعالاول، اظهار كرد: عنصر اصلي بعثت پيامبران احياي انسانيت و انسان است. همه آنها آمدهاند تا ارزش، كرامت و جوهره حقيقي انسان را به او بياموزد و همه آمدهاند تا انسان را در مسير شكوفايي، كمال و مسير بازيابي هويت اصلي خودش قرار دهند.
وي افزود: پيامبر عزيز اسلام در نقطه كمال و قله حركت انبياي الهي قرار دارد و راهي كه او براي بشريت قرار داد انسانيترين راه است كه در برابر بشر قرار گرفته است. او وارث همه انبياي الهي و نقطه اوج دعوت پيامبران را ارايه كرده است.
وي با بيان اينكه " پيامبر عزيز اسلام انسانها را به مسير و راهي دعوت كرد كه در آن مسير جز نور الهي، رحمت، عدالت، احترام و كرامت انساني يافت نميشود" گفت: تنها راه نجات انسان و جامعه بشري تمسك به انبياي الهي به ويژه پيامبر اسلام است و از نگاه ما پيامبران واحد هستند. همه آنها يك رسالت و يك آرمان را دنبال ميكنند. البته مناسب با ظرفيت بشر و قدرت جذب و همراهي بشر سطح ارايه هدايت متفاوت است.
رييسجمهور اظهار كرد: متاسفانه شياطين در طول تاريخ اجازه ندادند آنچه مدنظر پيامبران الهي است ـ كه همان رسيدن به هويت است ـ بهرهمند شود و از سوي ديگر سابقه اين هويت به جايگاه شايسته خود دسترسي پيدا كند.
وي با بيان اينكه " امروز تنها راه نجات دنيا دسترسي بيشتر مردم به تعليمات انبياء به خصوص پيامبر اسلام است" گفت: راهحل همه مشكلات بشر توسط سنتها و اخلاق و تعليمات نبوي است.
وي همچنين با بيان اينكه " انقلاب اسلامي دنباله نهضت انبياء الهي است" گفت: ملت ايران در انقلاب اسلامي همان اهداف پيامبران و پيامبر اسلام را دنبال ميكنند و پيگير ارزشهاي الهي، انساني و بازسازي كرامت انساني و ايستادن در برابر ظلم و دفاع از مظلومان است.
احمدينژاد با بيان اينكه " خدا را سپاسگذاريم كه در سي و يكمين سال انقلاب اسلامي شاهد گسترش انديشههاي انقلاب اسلامي، اخلاق و نظام ارزشي برآمده از انقلاب در جهان هستيم" گفت: انقلاب اسلامي ايران نه تنها نقطه آغازي براي ملت ايران بلكه براي همه بشريت است و امروز ميبينيم كه همه مناسبات برآمده از خودخواهي و كينهورزي بر سلطهجويي و سلطهطلبي به پايان راه رسيده است و سلطهطلبان و خودخواهان در بنبست كامل قرار دارند.
وي اظهار كرد: در نقطه مقابل بيداري ملتها و گرايش به اخلاق و معنويت و يگانهپرستي و پاكي روزافزون است و امروز اميد به اصلاح حقيقي و اميد به برپايي عدالت، برپايي امنيت پايدار و رفع اشغالگريها و تجاوزها و زورگوييها و چپاولگريها روزافزون است و خدا را از اين جهت سپاسگذاريم.
وي با بيان اينكه " جهان آماده تحولات بزرگ ميشود" گفت: ذهنها آماده پذيرش تغييرات بزرگ و حقيقي ميشود. تغييراتي كه به سمت آرمانها و ارزشهايي است كه ذكر كردم.
رييسجمهور خاطرنشان كرد: امروز بر همگان ثابت شده است كه نظامهاي برآمده از انديشههاي ضدبشري و سرمايهداري به پايان راه رسيده است. دوراني كه چند كشور يا چند دولت سرنوشت ملتها را به دست بگيرند و براي جهان نقشه بكشند و با طراحيهاي تبليغاتي و سياسي نقشهها را عليه ملتها به اجرا بگذارند به پايان رسيده است. دوران فريبكاري و نقاب زدنها و دادن شعارهاي عامهپسند و به ظاهر انساني اما عمل كردن در نقطه مقابل انسانيت به پايان رسيده است.
وي افزود: امروز دوراني آغاز ميشود كه همه ملتها و دولتهاي برآمده از راي ملتها بايد دست به دست هم بدهند و دنياي آينده را برپا كنند. خوشبختانه اين نگاه و انديشه به سرعت در حال همهگير شدن است و ما در آستانه تغييرات بزرگ در سرنوشت و تاريخ بشر به سمت اصلاح، بهبود و شكوفايي طبيعت انساني با شتاب روزافزون و رو به جلو ميرويم.
پاسخ ما به اقدام دشمن، عمل متقابل خواهد بود
دولت همپاي مردم در هدفمندي يارانهها حركت ميكند
رييسجمهور در ادامه نشست خبري خود به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
خبرنگار شبكه خبر از احمدينژاد در مورد تلاشهاي جديد كشورهاي اروپايي براي تصويب تحريمهاي جديد و واكنش جمهوري اسلامي ايران نسبت به اين مساله و مقابله با آن پرسيد كه وي با بيان اين كه در اين باره حرفهايي شنيدهام و اظهارنظرهايي انجام ميشود، اين ادبيات را مربوط به دوران گذشته و رو به پايان دانست و تصريح كرد: وقت آن رسيده است كه برخي چشمهايشان را باز كنند و خود را با تغييرات واقعي تطبيق دهند. ممكن است برخي تلاش داشته باشند تجربيات گذشته را تكرار كنند اما 31 سال است كه ما اين مسائل را ديدهايم و ياد گرفتهايم در سختترين شرايط زندگي كنيم و پيشرفت نيز داشته باشيم.
رييسجمهور با توصيه به كشورهاي غربي در جهت حركت در مسير همكاري اظهاركرد: ما ترجيح ميدهيم در مسير همكاري حركت كنند و البته بايد اين نكته را مدنظر داشته باشند كه براي ما مشكلي ايجاد نميشود؛ ما از تكرار تحريمها استقبال نميكنيم اما براي ما مشكلي ندارد.
احمدينژاد با تاكيد بر اينكه اما اگر كسي اقداماتي انجام دهد پاسخ ما ديگر به صورت نصيحت و روشنگري نخواهد بود، گفت: ما عمل متقابل خود را در قبال آنها انجام ميدهيم.
به گزارش ايسنا در ادامه خبرنگار العام از رييسجمهور درباره پيشنهاد اخير سه كشور فرانسه، روسيه و آمريكا درباره تبادل سوخت و تحقق غنيسازي 20 درصد و نصب سانتريفيوژهاي جديد پرسيد كه وي با اعلام خبر نصب سانتريفيوژهاي جديد كه پنج برابر ظرفيتهاي سانترفيوژهاي فعلي كار ميكنند، اظهاركرد: ما هر مطلبي را كه اعلام كردهايم انجام دادهايم؛ اگر قرار باشد انجام ندهيم، چرا اعلام كرديم. ما براي تامين سوخت به تعداد معيني سانتريفيوژ نياز داريم كه آنها را نصب كردهايم.
وي اضافه كرد: سانتريفيوژهاي جديدي كه در آينده نزديك از آنها استفاده ميكنيم داراي ظرفيتي پنج برابر ظرفيت سانتريفيوژهاي موجود است، ضمن اين كه سوخت 20 درصد را نيز توليد كردهايم و محصول آن آماده شده است و ما هركاري كه بگوييم انجام ميدهيم و با كسي تعارف نداريم.
احمدينژاد همچنين گفت: وقتي سوخت توليدشده را در رآكتور تهران گذاشتيم ميتوانند بيايند ببينند، ضمن اينكه ماموران آژانس نيز در جريان كار قرار دارند.
در ادامه خبرنگار واحد مركزي خبر از اجراي هدفمند كردن يارانهها و اطلاعرساني در مورد تصميمگيريهاي آينده در اين خصوص پرسيد كه احمدينژاد در پاسخ به وي خاطرنشان كرد: طرح داراي سخنگوست و هر تصميمي كه اتخاذ كنند مردم را در جريان ميگذارند، ضمن اينكه كارگروه فعال است و راهكارها را بررسي ميكند.
احمدينژاد با يادآوري اين نكته كه طرحهاي بزرگ نيازمند تمهيد مقدماتي است گفت: سازماندهي و طراحيهاي لازم انجام ميشود و كار در حال انجام است و مردم مطمئن باشند هر كاري بخواهيم انجام دهيم قبلش به مردم اعلام ميكنيم.
رييسجمهور از تجهيز مردم براي مواجهه با شرايط جديد خبر داد و در مورد خوشهبنديها نيز گفت: اين طبقهبنديها بر اساس اطلاعات خود مردم حاصل شده؛ لذا مشكلي در اين باره وجود ندارد و دولت بنا دارد به تمام متقاضيان يارانهها را اعطا كند؛ اما برخي توجه نميكنند و با تحليلهاي غلط نگراني در بين مردم ايجاد ميكنند.
وي تاكيد كرد: اما مردم مطمئن باشند هيچ نگراني وجود ندارد و دولت همپاي مردم حركت ميكند تا طرح به طور كامل اجرا شود.
مشايي ازنيروهاي دلسوز باانديشه بسيار زلال است
سخنان مشايي را با استدلال رد كنيد، نه با هوچيگري و تهمت زدن
هجمهكنندگان به مشايي كلمهاي در برابر دستاندازان به بيتالمال اظهارنظر نميكنند
خبرنگار رويترز پرسيد: در خبرها از قول مقامات ايراني اعلام شده است كه نامهاي از طرف سه كشور روسيه، فرانسه و آمريكا به ايران داده شده و صحبت از پيشنهاد هستهيي داده شده است، آيا اين موضوع صحت دارد؟ آيا اين به اين معناست كه پرونده پيشنهاد اوليه تبادل سوخت كه از طرف گروه 5+1 به ايران داده شده بود از طرف ايران بسته شده است؟
به گزارش ايسنا رييسجمهور در پاسخ با تاكيد بر اينكه " پيشنهاد تبادل سوخت بسته نشده است" گفت: ما اعلام كرديم كه سوخت را در چارچوب عادلانهاي تبادل ميكنيم، گرچه طبق مقررات آژانس همه اعضا موظفند براي مصارف انساني اين سوخت را تامين كنند، منتهي كساني كه مدعي طرفداري از حقوق بشر و صلحآميز بودن فعاليتهاي هستهيي هستند به اين وظيفه قانوني خود عمل نكردند ولي باز ما ميگوييم كه تبادل ميكنيم.
وي افزود: در حال حاضر بعضي گفتوگوها در حال انجام است كه اگر به نتيجه برسيم اين تبادل سوخت انجام ميشود. هركس كه بخواهد سوخت تبادل بكند، ما با او تبادل سوخت انجام ميدهيم و هيچ فرقي نميكند.
خبرنگار شبكه پرس تي.وي پرسيد: با توجه به اينكه دولت ايران معتقد است كه شواهدي از مداخلات انگليس در قبل و بعد از انتخابات رياست جمهوري دهم وجود دارد، ايران تا چه حد در كاهش روابط با انگليس جدي است؟
رييس جمهور در پاسخ با بيان اينكه " مناسبات امري دو طرفه است و احتياج به تمايلات و گرايشات دو طرفه دارد" گفت: در حال حاضر سطح روابط ما با انگليس بالا نيست، بدان معنا كه دولتمردان انگليس رفتاري را نشان ميدهند كه مردم ما علاقهاي به توسعه روابط با انگليس ندارند. در اين شرايط طبيعي است كه دولت از نظر مردم تبعيت خواهد كرد.
وي ادامه داد: البته در اين شرايط مبادلات اقتصادي توسط مردم انجام ميشود و دولت به طور مستقيم مبادلهاي ندارد و اقتصاد را مردم اداره ميكنند. از اين رو ميتوان گفت در حال حاضر نيز سطح ارتباط ما با دولت انگليس سطح بالايي نيست كه اين موضوع به رفتار دولتمردان اين كشور باز ميگردد كه هنوز حال و هواي چند سال پيش از ذهن آنها بيرون نرفته است و در آن حال و هواها و خيالاتشان باقي ماندهاند. اميدواريم مردم انگليس آنها را از حال و هوايشان درآورند.
خبرنگار روزنامه ابتكار نيز پرسيد: با وجود برگزاري جلسه آقاي مهندس مشايي با جامعه وعاظ تهران همچنان عدهاي اعتماد شما را به مشايي برنميتابند، پاسخ شما به انتقادات از آقاي مشايي چيست؟
احمدينژاد در پاسخ با تاكيد بر اينكه " در كشور ما آزادي وجود دارد و افراد ميتوانند اظهار نظر كنند" توضيح داد: البته افراد بايد در اظهارنظرهايشان جنبههاي اخلاقي و معيارهاي اخلاقي را رعايت كنند. بنده خبر دارم چه كساني و در كجا طراحي ميكنند و عليه دولت متمركز ميشوند تا به تخريب آقاي مشايي بپردازند؛ اما آقاي مشايي از نيروهاي اصيل، خدوم و دلسوز انقلاب و با انديشه بسيار روشن و زلال هستند. متاسفانه حتي بنده ديدهام كه سخنان ايشان را تحريف ميكنند. اين روشها درست نيست.
وي افزود: آقاي مشايي از بهترين همكاران دولت است و شبانه روز در خدمت دولت كار ميكنند؛ اما جالب است كساني كه چنين هجمههايي را عليه ايشان انجام ميدهند حتي يك كلمه در برابر كساني كه به بيتالمال دستاندازي كردهاند اظهار نظر نميكنند. اين براي بنده خيلي جالب است چون زندگي ايشان پاك و پاك است. اگر يك ريال در زندگي ايشان تخلف وجود دارد اين را اعلام و رسيدگي كنند، چنين چيزي وجود ندارد. آقاي مشايي انساني پاك، دلسوز، خالص، سالم و خوب هستند كه نظراتشان را بيان ميكنند؛ اما اگر نظراتي مخالف ايشان داريد بايد نظراتتان را اعلام كنيد و با استدلال رد كنيد، نه با هوچيگري و تهمت زدن.
وي افزود: انديشههاي آقاي مشايي، انديشههاي بسيار روشن و با منطق بسيار روشن و قابل استفاده براي كساني كه اهل انديشه هستند، بنابراين اگر كسي نظر مخالفي دارد آن را ارائه دهد و ديگر جنگ و دعوايي وجود ندارد چون در كشور آزادي وجود دارد و ايشان هم ميتوانند نظر دهند و شما هم ميتوانيد نظراتان را اعلام كنيد پس چرا تخطئه ميكنيد. در ايران و در بين مردم ايران چنين روشهايي جايي ندارد. اين روشي سوخته است كه مدتها پيش سوخته شده است.
ميدانيم دشمنان به دوستان منطقهاي ما اطلاعات غلط ميدهند
تجربه، نتيجه بهانهجوييهاي غرب را در قضيه هستهيي نشان داده است
به گزارش ايسنا، رييسجمهور در ادامه نشست خبري در پاسخ خبرنگار شبكه تلويزيوني CNN مبني بر اين كه آيا ممكن است غنيسازي 20 درصد از سوي ايران متوقف شود؟ گفت: اصل توليد 20 درصد در برنامه ما نبود، ما ميخواهيم براي نيروگاهها سوخت توليد كنيم.
وي افزود: باور ما اين بود كه طبق مقررات وقتي اعضاء به (اورانيوم) 20 درصد نياز پيدا ميكنند، به آنها بدهند؛ چرا كه مصرف 20 درصد كم است و سرمايهگذاري براي توليد آن به صرفه اقتصادي نيست؛ بنابراين ما از شش ماه پيش اعلام كرديم ميخواهيم؛ چون سوخت راكتور تهران سالهاي آخر خود را ميگذراند، پس به آنها پيشنهاد داديم و برخلاف تعهدشان حاضر به تبادل شديم، اما شرايط خوبي را پيشنهاد ندادند و عنوان كردند ميخواهند ايران را از بمب دور كنند؛ از اين رو اين تصور در ايران به وجود آمد كه سوء نيت وجود دارد ، نه حسن نيت.
احمدينژاد با اشاره به اين كه بارها مذاكراتي انجام شده است، افزود: اگر به تعهد خود عمل نكنند و 20 درصد را به ما ندهند خودمان ميسازيم؛ چرا كه آنها دير حركت ميكنند و دوزاريشان دير ميافتد؛ بنابراين اگر مجبور شويم مصرف مورد نياز خود را ميسازيم و خط توليد جداگانه نيز درست كردهايم؛ چرا كه آنها فكر ميكردند ايجاد خط توليد جداگانه براي 20 درصد هزينه دارد و ما اين كار را نميكنيم، اما با ابتكار توانستيم خط توليد 20 درصد ايجاد كنيم؛ چرا كه ما توانايي داريم.
وي با بيان اين كه اگر تبادل 20 درصد انجام شود شرايط عوض خواهد شد، ادامه داد: ما نميتوانيم به زور از آنها بگيريم و اگر آنها به روند غيراخلاقي رفتار كنند، خودمان ميسازيم و منتظر آنها نخواهيم ماند.
به گزارش ايسنا، رييسجمهور در ادامه اين نشست در پاسخ پرسش خبرنگار شبكه جام جم مبني بر اين كه با توجه به اقدامات كشورهاي مصر و عربستان در مورد وقايع غزه و يمن و همچنين حوادث پس از انتخابات در ايران، موضع ايران در مورد اين دو كشور چگونه خواهد بود؟ توضيح داد: ما خواهان روابط دوستانه با همه دولتها و ملتها به جز رژيم صهيونيستي هستيم و بايد بگويم دولتهاي منطقه در اولويت روابط خارجي ما قرار دارند.
وي با اشاره به اين كه عربستان و مصر جزو كشورهاي مهم جهان اسلام و منطقه به شمار ميروند، تصريح كرد: همراهي عربستان و مصر با ايران شرايط منطقه را تغيير ميدهد و فرصت را از متجاوزان به منطقه ميگيرد؛ بنابراين هيچگاه ما به دنبال تنش با هيچ دولتي نبودهايم، به خصوص با كساني كه با آنها احساس برادري و دوستي داريم.
احمدينژاد همچنين با بيان اين كه ما ميدانيم دشمنان با ايجاد فشار و ارائه اطلاعات غلط دوستان ما را به موضعگيريهاي نادرست وا ميدارند، گفت: ما گفتوگو ميكنيم تا سوءتفاهم دشمنساخته برطرف شود و ظرفيتهاي منطقه براي پيشرفت منطقه قرار گيرد.
وي همچنين در پاسخ سوال خبرنگار روزنامه اطلاعات مبني بر اين كه شما قبلا گفته بوديد مبادله سوخت با غرب اشكالي ندارد و آقاي متكي نيز اعلام كرده بودند موضوع تبادل سوخت حل ميشود، اما اخيرا از تهيه سوخت 20 درصد در داخل خبر دادهايد، سوال اين است كه در اين مدت چه اتفاقي افتاده كه اين تغيير تصميمگيري رخ داده است؟ گفت: اتفاقي نيفتاده و تغيير تصميمي وجود ندارد؛ شما بايد حرفها را كنار هم بگذاريد.
رييسجمهور افزود: گفته بوديم دو سه ماه فرصت ميدهيم و اعلام كرده بوديم فرصت رو به اتمام است ، الان هم ميگوييم آماده تبادل هستيم، حتي با آمريكا و اگر آنها بخواهند ما مشكلي نداريم و اين موضوع را در سخنراني 22 بهمن نيز اعلام كرده ام، اگر آمريكا سوخت 20 درصد به ما بدهد پولش را ميدهيم، اما اگر بداخلاقي كند، تفاوت ميكند و ما در مقابل اين تبادل معادل سوخت 5 / 3 درصد را ميدهيم، اما مبادله هم بايد تحت نظر آژانس انجام شود و به اين معنا نيست كه هزار كيلو يا 700 كيلو سوخت 5 / 3 درصد مهم است، بلكه به اين خاطر است كه ما با ادبيات سلطه مخالفيم.
رييسجمهور تصريح كرد: وقتي قرار است همكاري سازندهاي براي امور انساني انجام شود، چرا اين طور مطرح ميشود كه ميخواهيم ايران را از بمب دور كنيم. سوال اين است كه چه كسي با سوخت 5 / 3 درصد بمب ساخته است و اگر منظورشان درصد بالاست، آلان هم ما اين كار را ميتوانيم و نمونه آن 20 درصد است؛ چرا كه اين سيستم ساده است؛ البته نه اين كه عملكرد ساده باشد، بلكه به اين صورت كه الان سوخت 5 / 3 درصد ميدهيم، 20 درصد ميگيريم و اگر سوخت 20 درصد بدهيم 80 درصد ميگيريم، دستگاه حس انساني ندارد بلكه تنها انواع اورانيوم را از هم جدا ميكند؛ پس همانطور كه هفت دهم درصد داديم، 5 / 3 درصد گرفتيم ، 5 / 3 درصد داديم 20 درصد گرفتيم، وقتي 20 درصد بدهيم 80 درصد خواهيم گرفت و اين كار زير نظر آژانس در ايران است.
احمدينژاد افزود: اگر كساني به دنبال بهانهجويي هستند بهانه ديگري درست كنند و ما هم هستيم، پس اگر آنها اهل كلكل هستند ما هم هستيم و تجربه نشان داده كه نتيجه چيست و هنوز هم گفت و گو ميكنيم تا مبادله انجام شود، اما اگر علاقهمند به مبادله نباشند، خودمان ميسازيم.
اميدواريم خبرهاي خوشي درباره نقشه جامع علمي كشور داده شود
به گزارزش ايسنا احمدينژاد در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي درباره وضعيت تورم و بيكاري پس از اجراي هدفمند كردن يارانهها با توجه به اينكه رييسجمهور گفته است آنچه تصويب شده با آنچه كه دولت ميخواست متفاوت است، گفت: هدفمندكردن يارانهها يك اصلاح بنيادي در اقتصاد است و بسياري از ريشهها و عوامل اصلي تورم با اجراي اين لايحه كنترل خواهد شد با اجراي اين لايحه بهرهوري بالا ميرود و در نتيجه شاهد افزايش رشد اقتصادي خواهيم بود و نسبتهاي اقتصادي در شرايط درست و واقعي قرار ميگيرد و زمينه براي سرمايهگذاريهاي گسترده آماده ميشود. اين لايحه چند مانع سنگين در برابر رشد اقتصادي دربر خواهد داشت و انشاءالله مردم نتايج آن را در سال آينده خواهند ديد.
خبرنگار واشنگتن پست درباره سه آمريكايي كه چندي پيش در مرز ايران و عراق دستگير شدند و بحث وجود زندانيان ايراني در آمريكا سوال كرد.
رييسجمهور نيز پاسخ داد: ما از اينكه افرادي در زندان هستند، در هر كجاي دنيا كه باشد خوشحال نيستيم. در آمريكا سه ميليون و 600 هزار زنداني وجود دارد كه ما براي آنها هم ناراحتيم. سه نفري كه شما گفتيد بدون مجوز و از مسير غيرقانوني تجاوز مرزي انجام داده بودند و در تمام كشورها براي كساني كه به طور غيرقانوني حريم مرز را ميشكنند، مجازاتهاي سنگين در نظر گرفته ميشود.
وي گفت: اين سه نفر هم اكنون در اختيار دستگاه قضايي هستند و طبق قانون به جرم آنها رسيدگي ميشود ما دوست داشتيم آنها زود آزاد شوند اما آزادي آنها بستگي به جرم و نظر قاضي رسيدگي كننده دارد. البته افرادي از ايران هم هستند كه توسط آمريكاييها در كشور ثالث ربوده شده و به آمريكا برده شدند ايرانيهايي هم هستند كه در آمريكا دستگير شدهاند در حالي كه اجازه اقامت در اين كشور را داشتند. اينان مدتهاي طولاني در زندان هستند بدون اينكه اتهام آنها اعلام شود. خانوادههاي آنها هم علاقه دارند كه با آنها ملاقات كنند و وكلاي ايرانيشان هم دوست دارند با آنها گفتوگو كنند ما اميدواريم همه اين مسائل حل شود. از اينكه افرادي در زندان هستند خوشحال نيستيم اميدواريم هم ايرانيهاي زنداني در آمريكا آزاد شوند و هم آمريكاييها.
خبرنگار ايسنا پرسيد: مقام معظم رهبري بارها بر لزوم شكلگيري مواردي همچون كرسيهاي نظريهپردازي و نقشه جامع علمي كشور تاكيد كردهاند و اين دو از مهمترين مطالبات رهبري در سالهاي اخير بوده است؛ اما تاكنون اقدام قابل توجه و درخور اين اهميت در اين باره انجام نشده، شما به عنوان رييس جمهور و رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي دليل كندي اجرايي شدن اين امر را چه ميدانيد؟
رييسجمهور پاسخ داد: همانطور كه گفتيد اين كارها مهم است؛ چراكه فكري است و برنامهريزي لازم دارد. نقشه جامع علمي كشور اصلش تهيه شده و در شوراي عالي انقلاب فرهنگي در حال بررسي است. كرسيهاي نظريهپردازي هم راه افتاده است البته اينها كارهايي نيست كه مثل توليدات دقيق علمي به صورت روزانه گسترش بيابد. ممكن است يك دانشمند 20 سال و يا حتي 50 سال تلاش كند و يك نظريه ارائه دهد. نظريه چيزي نيست كه توليد انبوه را در آن شاهد باشيم . البته در اين زمينه نظريههاي متعددي ارائه شده و گروههاي علمي در حال بررسي آنها هستند، برخي تاييد شده و حتي برخي اجازه چاپ گرفتهاند.هرچند قبول دارم كه اطلاعرساني در اين زمينه محدود بوده و انتظار ميرود كه اطلاعرساني دقيقتري انجام شود و دامنه كار نيز گسترش بيابد.
وي گفت: در اين زمينه بودجه و امكانات ميخواستند كه افزايش دادهايم و اميدواريم خبرهاي خوشي در اين زمينه داده شود.
سخنان كلينتون را جدي نميگيريم
خط سير ناتو به سمت چين و هند روشن است
روسها بايد بيش از اين به حضور ناتو حساس باشند
به گزارش خبرنگار ايسنا، دكتر محمود احمدينژاد در بخش ديگري از نشست خبري خود در پاسخ به پرسش روزنامه وطن امروز مبني بر اين كه شما چندين بار در اظهاراتتان بيان كردهايد هدف بعدي آمريكا از حضور در خاورميانه پس از افغانستان و عراق، هندوستان است، آيا شواهدي در اين باره وجود دارد؟ اظهاركرد: هم اسناد و مدارك هست و هم مطلب بسيار روشن است.
وي ادامه داد: وقتي خط سير ناتو را دنبال ميكنيد به طور طبيعي به چين و هند ميرسيد. سياستهاي آنها نيز در گذشته نشان داده است به محض آنكه قدرتهاي جديد اقتصادي شكل ميگيرند، به نوعي آنها را درگير و اقتصادشان را تخريب ميكنند، براي تخريب پول ميگيرند و براي بازسازي نيز پول ديگر را ميگيرند. اكنون نيز اقتصاد غربيها به شدت در شرف موت است. توافق كردهاند كه اطلاعرساني نكنند و وضعيت بد را به مردم گزارش ندهند، اما نشاني از بهبود وضعيت اقتصادي در بلوك سرمايهداري مشاهده نميشود.
احمدينژاد افزود: بر اساس اخلاق شصت هفتاد سال قبل به سمت كشورهايي رفتهاند كه اقتصادشان در حال بزرگ شدن است، آرايشي كه گرفتهاند و گسترش جنگ از افغانستان به پاكستان جز دور زدن هند و چين معناي ديگري ندارد. ممكن است برخي خيال كنند هدف، ايران است، بله! آنها در آرزويشان مهار ايران است، اما ميدانند اين امر امكانپذير نيست.
وي خاطرنشان كرد: ايران داراي يك فرهنگ منسجم است و پيوستگي عميقي در آن وجود دارد كه ملت ايران را مثل يك كوه باصلابت نفوذناپذير ساخته است. شما اين را در 22 بهمن و 22 بهمنهاي متوالي ديدهايد. آنها تقريبا مايوسند از اينكه بتوانند از اين روش به ايران فشاري را وارد كنند. اكنون نيز كه ميآيند رجزخواني ميكنند، بلافاصله استثناء كرده و ميگويند ما به دنبال روشهاي ديگري هستيم.
رييسجمهور ادامه داد: كجا آسيبپذير ميماند؟ بسيار روشن است؛ هند و چين و بعد هم روسيه. كاملا دارند روسيه را دور ميزنند و تا الان نيز روسيه را دور زدهاند. اعتقاد ما اين است كه روسها به تصور اين كه آنها در افغانستان گير خواهند كرد و خواهند ماند آن حساسيت لازم را نشان ندادهاند ولي در آيندهي نزديك متوجه ميشوند كه بايد بيش از اين به حضور ناتو در كنار مرزها و خط جنوبي خودشان حساسيت نشان دهند.
در ادامه خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران در پرسشي گفت: شما بيان كردهايد 22 بهمن نقطه آغازي بر تحولات گسترده جهاني است، دامنه اين تحولات چگونه است و از سوي ديگر در هفته گذشته گزارشي از سوي مراكز اقتصادي بينالمللي منتشر شد مبني بر اين كه كاهش نرخ تورم در ايران موفقيتآميز بوده است. برنامههاي دولت در اين رابطه چه بوده است كه ما توانستهايم به اين موفقيت برسيم؟
احمدينژاد در پاسخ گفت: برنامههاي اقتصادي دولت در مهار تورم و حفظ رشد اقتصادي موفق بوده و ادامه پيدا خواهد كرد. دولت نقدينگي را به سمت توليد هدايت كرد، بسياري از هزينههاي غيرضروري را كاهش داد، بخشي از منابع بانكي را كه در مسير غيرواقعي به كار گرفته شده بود برگرداند و ميزان معوقهها را كاهش داد و صد البته همكاري توليدكنندگان، اصناف، بازرگانان، صادركنندگان و خود مردم عامل اصلي بوده و انشاءالله اين امر ادامه پيدا خواهد كرد تا به يك نقطه مطمئن در اقتصاد و كنترل قيمتها برسيم.
رييسجمهور در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار الجزيره انگليسي در مورد اظهارات هيلاري كلينتون كه گفته است ايران به سمت ديكتاتوري نظامي در حال حركت است، گفت: ما صحبتهاي ايشان را جدي نميگيريم؛ صحبتهايي كردهاند. ايشان وزير امور خارجه است و بايد حرفهايي بزند. ما بين صحبتهاي ايشان و مواضع اطرافيان آقاي اوباما تناقضاتي را مشاهده ميكنيم. نميدانيم حرفهايي كه ايشان زده مواضع دولت آمريكاست يا موضع بعضي از جناحهاي داخل دولت آمريكا.
وي افزود: ايران نزديك به 75 ميليون جمعيت دارد. همهي دنيا بدانند 75 ميليون پاسدار انقلاب اسلامي در ايران زندگي ميكنند. همهي ملت ايران پاسدار هويت، استقلال، ارزشها و فرهنگ خودشان هستند.
وي افزود: دو، سه عدد را كنار هم بگذاريد. بودجه نظامي دولت آمريكا بيش از 80 برابر بودجهي نظامي ايران است. تمامي جنگهايي كه آمريكا انجام داده با دوستان خودش بوده و دولت آمريكا تنها دولتي است كه با يورش نظامي اقدام به تغيير دولتها ميكند.
رييسجمهور افزود: تاريخ دولتهاي آمريكا سرشار از اقدامات نظامي است. امروز نيز بيش از 300 هزار نيروي نظامي در منطقهي ما مستقر كردهاند و عملا درگير سه جنگ هستند. به نظرم خانم كلينتون بيشتر به خودشان نگاه و صحبت كردهاند.
رشد اقتصادي 9 / 6 درصد محقق شده است
ايران بر تامين امنيت تنگه هرمز با همكاري كشورهاي منطقه تاكيد دارد
به گزارش ايسنا، رييسجمهور در بخش ديگري از نشست خبري خود در پاسخ به پرسش خبرنگار شبكه LBC لبنان در مورد اظهارات وزير خارجه عربستان مبني بر اينكه بستن تنگه هرمز توسط ايران به معناي اعلام جنگ است، اظهاركرد: من نشنيدهام ايشان چنين چيزي گفته باشند؛ اما آنچه واقعيت دارد اين است كه همه كشورهاي منطقه در تلاشند تنگه هرمز در امنيت باشد و كشورها وظايف خود را به خوبي انجام دهند.
وي ادامه داد: برخي كه در عراق و افغانستان و نيز سياستهاي منطقهايشان شكست خوردهاند حرفها و القائاتي را براي ايجاد تنش مطرح ميكنند اما بدانند نتيجه نخواهند گرفت.
رييس شوراي عالي امنيت ملي كشورمان، در ادامه بر كمك ملتها و دولتهاي منطقه و نيز جمهوري اسلامي ايران براي تحقق امنيت تنگه هرمز و دفاع از آن و در خدمت گرفتنش براي منافع منطقه تاكيد كرد.
در ادامه خبرنگار خبرگزاري فارس از رييس شوراي عالي اقتصاد در مورد ارائهنشدن آمار رشد اقتصادي از جانب بانك مركزي و ميزان اين رشد و تحقق اهداف برنامه چهارم توسعه پرسيد كه رييسجمهور با يادآوري اين نكته كه رشد اقتصادي به صورت سالانه محاسبه ميشود و حسابهاي ملي ما نيز سالانه است، اعدادي را كه در اواسط سال در مورد رشد اقتصادي ارائه ميشود داراي سنديت ندانست.
وي تصريح كرد: رشد اقتصادي سال گذشته كشور 9 / 6 درصد بوده كه عليرغم برخي مشكلات در صنعت نفت و كشاورزي محقق شده است؛ در حالي كه در زمينه سرمايهگذاري شاهد رشد بالايي هستيم.
احمدينژاد رشد اقتصادي كشورهاي گوناگون را به دليل تحولات جهاني منفي دانست و با خوبخواندن رشد اقتصادي كشور خاطرنشان كرد: در برنامه چهارم غير از سال اول تحقق رشد هشت درصد پيشبيني شده بود كه 5 / 2 درصد آن براي بهرهوري بوده و 5/5 درصد براي ساير عوامل ديگر در نظر گرفته شده بود.
رييسجمهور گفت: وقتي رشد 9 / 6 درصد حاصل شده به معناي عملكرد مطلوب در ساير بخشهاست كه البته بايد اين مسئله را نيز مد نظر داشت كه در بهرهوري نيز عملكرد نسبتا خوبي داشتهايم.
وي تحققنيافتن رشد 8 درصد را مورد اشاره قرار داد و با بيان اينكه عدهاي حتي رقم 9 / 6 درصد را غيرواقعي ميپندارند، تصريح كرد: عدهاي بر اين اعتقادند كه بايد زيرساختها فراهم شود تا اين رشد حاصل شود اما واقعيت اين است كه در چهار سال اول برنامه رشد بالاي 5 / 6 درصد را شاهد بوديم.
بر اساس اين گزارش در ادامه خبرنگار روزنامه فرهيختگان در مورد لزوم رعايت حقوق شهروندي و بازداشت برخي روزنامهنگاران و اقدامات دولت در جهت رفع اين مشكل پرسيد كه احمدينژاد با تاكيد بر اين كه ما از زندانيبودن هيچ فردي خوشحال نيستيم، اظهاركرد: در كشور قوانيني وجود دارد و همه در برابر قانون يكسانند و به مواردي كه قوه قضاييه رسيدگي ميكند بايد رسيدگي شود و به مردم نتايج را اعلام كنند.
مخالف بگير و ببند هستم
با مطبوعات برخورد نكردهايم
هيچ مشكلي براي توليد بنزين نداريم
رييسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه فرهنگ آشتي درباره توقيف مطبوعات و عملكرد معاون مطبوعاتي وزير ارشاد گفت: موضوع را بايد مشخص كنيم. يك بحث آزادي مطبوعات و بحث ديگر اعتماد بنده يا دوستان بنده به مطبوعات است.
وي با بيان اينكه " بنده فكر ميكنم آزادي مطبوعات در ايران در حد بسيار بالايي است" اظهار كرد: معاون مطبوعاتي نه اجازه آن را دارد كه مجوز مطبوعاتي را صادر و نه توقيف كند و اين اصلا در اختيار وزارت ارشاد نيست؛ زيرا دادن مجوز توسط هيات نظارت است كه از آن هفت نفر، دو نفر از دولت هستند. اگر هم توقيف موقتي انجام گرفته هيات نظارت اين كار را انجام داده و معاون مطبوعاتي اجازه چنين كاري را ندارد. اگر بنا باشد لغو امتياز صورت بگيرد بايد پرونده به دادگاه برود و در حضور هيات منصفه رسيدگي شود.
وي با تاكيد بر اينكه "در دولت نهم و دهم بيشترين مجوزها صادر شده و كمترين لغو امتيازها را شاهد بودهايم" ادامه داد: ضمن آنكه لغو امتياز در اختيار دولت نيست. البته در حال حاضر مطبوعات هرچه ميخواهند ميگويند و دولت عكسالعملي هم نشان نميدهد اما ممكن است افرادي باشند كه به دادگاه شكايت كنند و قاضي پرونده براي اينها تشكيل بدهد و اين يك حقوق مدني است و متعلق به همه ملت است و بايد در آنجا پاسخگو باشد و ممكن است قاضي مجازات هم بكند.
احمدينژاد با بيان اينكه " ما برخوردي با مطبوعات نكردهايم" گفت: اما اينكه اعتماد باشد يك حرف دوطرفه است. ممكن است مطلبي را بنويسيد و بنده نپذيرم كه درست است يا غلط است و اين حق همه است. نميتوانيد بگوييد اعضاي دولت بايد هرآنچه را كه ما مينويسيم بپذيرند.
وي افزود: در واقع مطبوعات حرفهاي خود و نظراتشان را مينويسند و محترم است و كساني كه ميخوانند نيز ميتوانند بپذيرند يا نپذيرند و نبايد انتظار داشت كه ما به افراد اعتماد داشته باشيم و اعتماد به آن معنا كه هرچه مينويسند بگوييم قبول است.
وي با لبخند به اين خبرنگار گفت: شما بنويسيد. اگر مطلب مناسبي باشد ما استفاده ميكنيم و بهره ميبريم اما اگر مطلبي را نپسنديم نپذيرفتهايم و اين حق هركس است.
وي در پاسخ به اين سوال كه نظرتان در مورد بگير و ببندهاي مطبوعاتي چيست؟ گفت: بنده مخالف بگير و ببند هستم. قبلا هم اعلام كردهام و مخاطب بنده نيز معلوم بود كه چه كساني هستند. بالاخره مطبوعات قانون دارند و بايد از همان مسير به وضعيت مطبوعات رسيدگي شود.
خبرنگار خبرگزاري مهر پرسيد: شما اخيرا در مصاحبهاي كه با يك نشريه روسي داشتهايد عنوان كردهايد كه ايران هماكنون قدرت هفدهم اقتصادي جهان است و در 22 بهمن نيز اعلام كرديد كه با توجه به برنامههايي كه دولت دارد ايران به قدرت دوازدهم اقتصادي جهان تبديل خواهد شد، شاخص اين رتبهبندي چيست؟
رييسجمهور در پاسخ به اين سوال با بيان اينكه " اين رتبهبندي را ديگران اعلام كردهاند و ما اعلام نكردهايم" گفت: مهمترين شاخص اين رتبهبندي، توليد ناخالص داخلي و حجم اقتصادي كشور است. اكنون در رتبه هفدهم قرار داريم اما به سرعت در حال رشد و جابهجايي هستيم. در حالي كه تقريبا همه دنيا در سال 2009 با رشد منفي مواجه بودهاند، ايران رشد مثبت داشت.
وي با بيان اينكه " ايران در گذر از بحرانها در سال 2009 بود و شاخص اقتصادياش بهبود يافت" گفت: علت اصلي آن است كه اقتصاد ما متكي به توانمنديهاي دروني و استعدادهاي دروني است و تاثيرپذيرياش از اقتصاد جهاني كمتر از ديگران است. ضمن آنكه سازوكاري كه در اقتصاد پيشبيني شد و همراهي خوبي كه مردم داشتند شرايط ما را به اينجا رساند.
وي در پاسخ به خبرنگار روزنامه توسعه مبني بر توليد بنزين در داخل و نتايج ناشي از افزايش قيمت آن گفت: ما روزانه 15 تا 17 ميليون ليتر بنزين وارد ميكنيم. البته همين امروز هم قادريم كه اين ميزان را در داخل توليد كنيم. تاكنون كارهاي زيادي در اين زمينه انجام گرفته و اصلاحات لازم در پالايشگاهها صورت گرفته اما اگر بخواهيم موادي را كه به بنزين تبديل كنيم صادر كنيم، اين كار را انجام ميدهيم و هر موقع كه لازم باشد، بنزين در داخل توليد خواهيم كرد و هيچ نگراني نداريم.
احمدينژاد در برابر تهديدات دشمنان مبني بر تحريم ايران نيز گفت: آنها كه اين حرفها را زدهاند خودشان هم ميدانند كه حرفشان بيربط است و بهتر است كه بنزين را تحريم كنند؛ زيرا با اجرايي شدن طرح هدفمند كردن قطعا مصرف بنزين كاهش پيدا ميكند و مديريت آن براي دولت آسانتر خواهد شد.
وي با تاكيد بر اينكه " ما هيچ مشكلي براي توليد بنزين نداريم" گفت: در حال حاضر چندين پالايشگاه بنزين در حال ساخت است و در آيندهي نزديك انشاءالله به صادركنندهي بنزين تبديل خواهيم شد. همچنين چند پالايشگاه حلقههاي پايانياش در حال ساخت است و ضمن آنكه دو پالايشگاه جديد در حال ساخت است كه بزرگترين آن پالايشگاه ستاره خليج فارس است كه وقتي به بهرهبرداري برسد ما به صادركننده بنزين تبديل خواهيم شد.
وي گفت: البته بعضيها عصباني هستند و سياستهايشان جلو نميرود و به منطقه ما ميآيند و حرفهايي ميزنند و فكر ميكنند با اين حرفها ميتوانند بين ملتهاي منطقه تنش ايجاد كنند كه اشتباه ميكنند و چنين چيزي نيست و روابط همه ملتها با ايران مستحكم و صميمانه است.
رييسجمهور در پاسخ به سوالي درباره باغ قلهك و پسگيري آن از سفارت انگليس نيز اظهار كرد: ما اين مسائل را دنبال ميكنيم اما در اولويت سياست خارجي دولت نيست كه پيگيري كند باغي را تخليه كنند يا نه، اما پيگيريهاي خود را انجام ميدهيم.
در مجموع قدرت خريد مردم بالا رفته است
توافق شده مجلس به ارقام هدفمندكردن يارانهها دست نزند
به گزارش ايسنا، در ادامه نشست خبري رييسجمهور خبرنگار كيهان از وي پرسيد چرا با وجود اين كه طبق مصوبه مجلس اعتبار قانون هدفمندكردن يارانهها براي سال آينده بين 10 تا 20 هزار ميليارد تومان در نظر گرفته شده است، دولت اين مبلغ را در بودجه سال 89 به 40 هزار ميليارد تومان افزايش داده است؟ آيا اين كار قانوني است؟
احمدينژاد در پاسخ به اين پرسش با پرسش متقابلي مبني بر اين كه در كجاي قانون هدفمندكردن يارانهها براي سال آينده مبلغ 10 تا 20 هزار ميليارد تومان پيشبيني شده است؟ گفت: دولت در لايحه هدفمندكردن يارانهها چنين چيزي را لحاظ نكرده بلكه اين مبلغ در مجلس براي سال اول در نظر گرفته شد كه سال اول اجراي اين قانون نيز امسال است كه اجراي قانون شروع و در راستاي آن سازماندهي و نوشتن و ابلاغ آييننامهها و جمعآوري آمار و اطلاعات و بازشدن حسابهاي بانكي آغاز شده است .
وي ادامه داد: سال اول اجراي اين قانون امسال است و سال دوم يعني در سال آينده نيز بايد اين ميزان بالا رود و روشن است كه اين قانون بايد طي پنج سال اجرا شود .
رييسجمهور در ادامه در پاسخ به پرسش اين خبرنگار مبني بر اين كه پس اختلافي بين دولت و مجلس در اين زمينه وجود ندارد؟ گفت: اختلاف وجود ندارد، اما ممكن است برخي افراد در مجلس نظراتي داشته باشند؛ هنوز مجلس نظرش را در اين رابطه ارائه نكرده است و در حال بررسي است؛ اما آنچه توافق شده اين است كه ارقام هدفمند كردن يارانهها تحت عنوان شركتهاي دولتي به پيوست لايحه بودجه داده شود و مجلس نيز به آن دست نزند .
وي افزود: دولت بر اين اساس با مصوبه مجلس موافقت كرد؛ چرا كه آن مصوبه با لايحه دولت تفاوتهاي بسيار زيادي دارد، اين قراري است كه گذاشته شده است و بر اين اساس ما لايحه را تنظيم كرديم تا در مجلس دستكاري نشود .
احمدينژاد با بيان اين كه لايحه هدفمندكردن يارانهها طبق قانون تهيه شده است، گفت: بر اساس قوانين شروع اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها از امسال است؛ بر اين اساس بايد به اين موضوع نيز توجه شود كه هر مطلبي كه شما بيان ميكنيد قانوني بر آن حاكم است؛ در حال حاضر نيز قانوني به نام هدفمندكردن يارانهها وجود دارد كه زمان اجرايي شدن آن نيز قانون مشخصي دارد؛ از اين رو از زمان ابلاغ قانون هدفمندكردن و درج آن در روزنامه رسمي، 15 روز بعد اجراي اين قانون شروع ميشود .
وي اضافه كرد: بايد قانون هدفمندكردن يارانهها با 17 ، 18 ماده اجرايي شود؛ البته ممكن است برخي بخشهاي اين قانون پنج سال و يا سه سال ديگر اجرا شود و همه قانون در يك سال قابل اجرا نيست. با اين وجود دولت در حال اجراي اين قانون است كه بر اساس همين قانون دولت براي سال آينده 40 هزار ميليارد تومان را پيشبيني كرده است؛ البته هنوز قانون بودجه از مجلس بيرون نيامده است كه پس از آن اطلاعات كاملتر را بنده به مردم ميدهم .
به گزارش ايسنا، خبرنگار خبرگزاري پانا در ادامه از رييسجمهور پرسيد ديدگاههايي كه شما راجع به تبادل سوخت هستهيي بيان كرديد تفاوتهاي بارزي با نظرات اعلام شده از سوي رييس مجلس شوراي اسلامي دارد كه اين موضوع باعث سرگرداني مردم شده است، توصيه شما در اين رابطه چيست؟
احمدينژاد در پاسخ با بيان اينكه فكر نميكنم اين موضوع باعث سرگرداني مردم شده باشد گفت: در ايران آزادي اظهار نظر وجود دارد و همه اشخاص ميتوانند اظهار نظر كنند. بر اين اساس رييس محترم مجلس نيز ميتواند اظهار نظر كند. ايشان نظرات خوبي ارائه كردهاند كه ما در بسياري از اوقات از آنها استفاده ميكنيم، نه تنها ايشان، بلكه عدهاي زيادي براي ما نظراتشان را مينويسند كه ما از همه اينها استفاده ميكنيم .
وي با تاكيد بر اينكه مسئول سياست خارجي، دولت است، گفت: دولت در رابطه با سياست خارجي اعلام نظر ميكند و آنچه دولت ميگويد اجرا ميشود؛ از اين رو بقيه نظرات شخصي و محترم و قابل استفاده است؛ اما موضع دولت و جمهوري اسلامي نيست؛ چرا كه مطابق با اختيارات و وظايف دولت مواضع خارجي جمهوري اسلامي ايران را دولت اعلام ميكند .
رييسجمهور ادامه داد: البته بسياري از دوستان به اظهار نظر ميپردازند و اشكالي هم ندارد و ما ميشنويم؛ اما آن موضعي كه دولت اعلام ميكند موضع جمهوري اسلامي ايران است، نه آن كه هر كسي اظهار نظر كرد بگوييم اين نظر با دولت متفاوت است و مردم گيج شدهاند؛ جايي براي گيج شدن وجود ندارد .
در ادامه خبرنگار خبرگزاري ايلنا به رييسجمهور گفت بر اساس آمار بانك مركزي در هفته دوم دي ماه، در مواد خوراكي به طور مثال در ميوههاي تازه 3 / 25 درصد در دي ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد قيمت داشتهايم و يا گوشت قرمز حدود 7 / 35 درصد رشد قيمت داشته است. با توجه به اينكه در صحبتهايتان نيز اشاره كرديد برنامههاي دولت براي رشد اقتصادي موفق بوده و رييس بانك مركزي نيز اعلام كرده در آستانه سال جاري نرخ تورم تك رقمي خواهد شد، توضيح بدهيد .
احمدينژاد در پاسخ گفت: شاخص تورم بر اساس اندازهگيري حدود 350 قلم كالاي مصرفي خانوار محاسبه ميشود. در اين بين ممكن است قيمت كالايي منفي و يا مثبت شود؛ اما در سبد كالا وزن آن در سبد خانوار مطابق با فرمولهايي كه در ساليان طولاني محاسبه ميشد اندازهگيري ميشود. بر اين اساس در حال حاضر شاخص تورم در پايان دي ماه حدود 12 درصد است در حالي كه افزايش حقوق كارمندان و كارگران بالاي 20 درصد بوده است .
وي افزود: اين بدان معناست كه در مجموع قدرت خريد مردم بالا رفته است؛ اما در اين بين ممكن است در رابطه با بعضي افراد برعكس عمل شده باشد؛ يعني حقوق و درآمد ثابتي نداشته و تحت پوشش نهادهايي هم نبودهاند كه دچار مشكل شدهاند، اما در كلان اقتصاد اين ميزان 20 درصد است .
ارتباطات ما با روسيه خوب است
موضوع هجمه عليه ايران تمام شده است
قطعنامهها عليه ايران دو ريال هم نميارزد
به گزارش ايسنا رييسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار الفرات درباره 20 درصد غني سازي ايران و روابط روسيه با ايران و هم چنين اظهارنظر برخي مبني بر احتمال حمله نظامي به ايران گفت: بدانيد ملت ايران هميشه روي پاي خود ايستاده است، ما علاقه داريم با همه دوست باشيم اما روي پاي خود ايستادهايم. ملت ايران همواره از منافع خود دفاع خواهد كرد. آنچه شما درباره روابط ما با روسيه گفتيد واقعيت پيدا نميكند. ارتباطات ما با روسيه خوب است و علاقمند به گسترش روابط هستيم .
وي خاطرنشان كرد: موضوع هجمه عليه ايران هم تمام شده است و كسي هم به فكر اين مساله نيست. البته برخي تلاش ميكنند كه اقداماتي انجام دهند، انگليس و برخي آمريكاييها چنين تلاشهايي ميكنند و صهيونيستها هم بال و پر ميزنند تا اقداماتي را عليه ما سازماندهي كنند .
وي با بيان اينكه " منطق آنها نارساست و آنها ميخواهند بر منطقه مسلط شوند و ايران را مانع ميدانند" افزود: مسائلي مانند هستهيي نيز براي آنها داستان است. آنها در مواجهه با پروژه غنيسازي 20 درصد نشان دادند كه حتي قائل به عمل انساني نيز نيستند. دادن سوخت به راكتور يك عمل انساني است. در حالي كه آنها براي دادن اين سوخت كه براي مصارف پزشكي و درمان بيماران است، شرط ميگذارند. اگر آنها نگران غنيسازي 20 درصد ما بودند، بدون شرط به ما اين سوخت را ميدادند. حالا كه نميدهند بروند دنبال كارشان ما هم خودمان توليد ميكنيم .
احمدينژاد ادامه داد: موضوع چيز ديگري است، البته همانطور كه ميدانيد ما حرفهاي متعددي را ميشنويم حتي در دولت آمريكا نيز نظرات مختلفي وجود دارد، برخي كندروي را ميخواهند، برخي تندروي، برخي قائل به تعامل هستند و برخي قائل به دعوا هستند. روشن نيست ما با چه كسي مواجه هستيم. من به اوباما پيام دادم اما جواب آن كجاست. ميگويند ميخواهند دست دوستي دراز كنند ما بايد دستي ببينيم كه دراز شده باشد .
وي گفت: مسايل پيچيده است و همانطور كه گفتهام حتي در خود آمريكا نيز اختلاف نظر وجود دارد، حتي برخي حرفها و برخي قطعنامهها كه صادر شده براي پوشاندن مشكلات اقتصادي آمريكاست. خودشان هم ميدانند كه اين قطعنامهها دو ريال هم نميارزد. البته برخي هم در آمريكا هستند كه به دنبال اصلاح روابط و بهبود رابطهها هستند كه ما از تلاش آنها استقبال ميكنيم. به هر حال من درباره آينده مطلقا نگراني ندارم .
بعضيها خبر مثبت را هم منفي مينويسند
طبق قانون مجلس مسوول بودجهنويسي نيست
خبرنگار روزنامه رسالت پرسيد: امسال بودجه كل كشور در وقت مقرر به مجلس داده نشد و آيا بررسي شتابزده آن به اقتصاد كشور آسيب وارد نميكند؟
به گزارش ايسنا رييسجمهور پاسخ داد: اينطور كه شما ميگوييد نيست بودجه ما به شدت متاثر از لايحه هدفمند كردن يارانههاست اين لايحه را سال گذشته به مجلس داديم و من خودم در مجلس از يك فوريت آن دفاع كردم و طبق قانون يك ماه بعد بايد به صحن مجلس ميآمد .
وي ادامه داد: بودجه ما از مهرماه آماده بود اما لايحه هدفمند كردن يارانهها آماده نبود، به محض اينكه لايحه هدفمند كردن تحويل دولت شد با آنكه آن چيزي كه دولت ميخواست نبود ولي ما اعلام كرديم كه آمادهايم كه اين بودجه را ارائه دهيم. نكته ديگر آنكه طبق قانون اساسي بودجه را دولت تهيه ميكند. بودجه به صورت لايحه به مجلس داده ميشود، مجلس خودش بودجه تهيه نميكند . به دوستان نيز در مجلس گفتم كه اين زمانبندي كه براي بررسي بودجه گذاشتهايد براي نوشتن بودجه است. براي بررسي اين قدر زمان نميخواهد، اگر بخواهيد از اول بودجه را بنويسيد شش ماه هم كم است كما اينكه دولت همه ساختارهايش را به كار ميگيرد و 3 ، 4 و 5 ماه طول ميكشد؛ يعني در طول سال دولت در حال بودجه نويسي است .
وي خاطرنشان كرد: مجلس اگر ميخواهد خودش بودجه بنويسد زمان زيادي ميبرد، البته اين طبق قانون درست نيست و قانون اساسي آن را پيشبيني نكرده است، اما اگر بخواهد رسيدگي كند به سرعت ميتواند اين كار را انجام دهد؛ بنابراين ما نگراني نداريم كه مشكلي ايجاد شود اصل بودجه آن چيزي است كه دولت داده و ما فكر ميكنيم آن چيزي كه ما داديم به نفع كشور است .
احمدينژاد افزود: بودجهاي كه ما دادهايم منسجم است و همه نيازهاي كشور در آن ديده شده است. اولويتها، هدفمند كردن ،اصل 44 ، هماهنگي بين بخشهاي بودجه، اجرايي بودجه و انعطاف در بودجه در برابر تحولات اقتصادي و آب و هوايي در آن ديده شده و انتظار داريم اين موارد در بودجه حفظ شود و ما فكر ميكنيم كه اين كار سختي نيست. الان نيز لايحه بودجه در كميسيون تلفيق است و قبل از پايان سال نيز بودجه را انشاءالله به دولت خواهند داد .
خبرنگار روزنامه تهران امروز پرسيد: شنيده ميشود دولت در برنامه پنجم توسعه اعتقادي به شاخصهاي عددي ندارد و اگر چنين است مجلس چگونه ميتواند به اين برنامه نظارت كند؟
رييسجمهور پاسخ داد: اتفاقا در لايحه برنامه پنجم كه دادهايم شاخصها عددي است. شاخصهاي اصلي اقتصادي و فرهنگي و علمي وجود دارد، رشد اقتصادي در آن است، تورم در آن است، بيكاري نيز هست، شاخصهاي ديگر نيز در آن وجود دارد. اصلا برنامهريزي يعني همين و اين پيشرفتهترين روش برنامهريزي است كه در دنيا استفاده ميشود كه ما چشما نداز را پيشرو قرار ميدهيم و به سمت آن حركت ميكنيم. هر سال جلو ميرويم و خودمان را تصحيح ميكنيم تا به آن نقطه هدف برسيم . ضمن اينكه در بخشهاي گوناگون برنامه اجرايي و عملياتي با عدد و رقم تهيه شده است مثلا در كشاورزي پيشبيني كرديم كه طي پنج سال هفت و نيم ميليون هكتار از زمينهاي كشاورزي تحت پوشش آبياري تحت فشار قرار بگيرند .
خبرنگار روزنامه جوان پرسيد: دولت نهم تلاشهاي زيادي را در مناطق محروم انجام داده و در دولت دهم نيز اين امر ادامه دارد اما متاسفانه به خاطر ناهماهنگي در عرصه اطلاعرساني شاهد هستيم كه اين تلاشها بازخورد چنداني در سطح جامعه ندارد. با توجه به تلاشهاي صورت گرفته براي روانسازي اطلاعرساني چه كارهايي ميخواهد صورت بگيرد؟
احمدينژاد پاسخ داد: اميدواريم تدابيري كه انديشيدهايم به زودي جواب دهد. البته اطلاعرساني انجام ميشود نه اينكه انجام نشود، بازتاب هم دارد، مردم هم تقدير و تشكر ميكنند از خادم خودشان اما آنطور كه شايسته اين خدمات است، واقعا منعكس نشده و بخشي نيز به رسانههايي كه در اينجا حضور دارد بر ميگردد. همهاش عليه دولت ننويسند كارهاي مثبت هم بنويسند بعضيها خبر مثبت را هم منفي مينويسند. عيبي هم ندارد اين هم جزء تبعات آزادي است اما اميدواريم مديريت جديد رسانه دولت بتواند اين نقيصه را با كمك خود شماها جبران كند .
الگوي ملت ايران در حال همهگيرشدن است
دولتهاي منطقه آمادهاند اگر رژيم جعلي صهيونيستي حركتي كرد كار او را يكسره كنند
به گزارش ايسنا، رييسجمهور در بخش ديگري از نشست خبري خود در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاري افه اسپانيا مبني بر اين كه با توجه به اينكه اخيرا در نشستي با حضور وزراي اروپايي تصميماتي براي نقشآفريني برزيل براي حل و فصل مناقشات هستهيي در نظر گرفته شده است، نظر ايران در اين رابطه چيست؟ گفت : ما دوستان فراواني در دنيا داريم كه علاقهمند به كمك و همكارياند؛ همانطور كه ما از تنش استقبال نميكنيم، انسانهاي دوستدار صلح در جهان زيادند و از جمله مردم و دولت برزيل كه رابطه خيلي صميمانهاي با هم داريم .
احمدينژاد ضمن اينكه برزيل را از جمله كشورهايي دانست كه از حقوق ملت ايران دفاع كردهاند، تصريح كرد: حرف ما در مسئله هستهيي بسيار روشن است و بر موضع قانون حركت ميكنيم و در چارچوب حقوق خود جلو ميرويم، همچنين روشن است سه، چهار كشور و دولت هستند كه ميخواهند بر منطقه ما مسلط شوند و ايران را مانع خود ميدانند؛ بنابراين بهانه درست ميكنند و همه را به زحمت مياندازند؛ اما معلوم شد مخالف بمب اتم نيستند .
احمدينژاد با بيان اينكه ما شاهد خندهدارترين لطيفه تاريخي هستيم، توضيح داد: دولت آمريكا حدود 10 هزار كلاهك اتمي دارد به همراه موشكهاي دوربرد چند هزار كيلومتري، اما در مورد ايران ميگويد ما حدس ميزنيم ايران بتواند تا سال 2015 يك بمب اتم بسازد و اين براي جهان خطرناك است؛ پس اين يك خيمهشببازي سياسي است، اما به نظر ما ماسكها و پردهها پايين افتاده است و سه، چهار دولت غربي بايد خود را اصلاح كنند و اگر ميخواهند آيندهاي در منطقه ما داشته باشند بايد به حقوق ملتهاي منطقه احترام بگذارند و زحمت درست نكنند .
وي با بيان اين كه از نقشآفريني همه دوستانمان استقبال ميكنيم، تصريح كرد: برزيل دوست ما و به دنبال اصلاح است و هر كس در جهت دوستي و صلح تلاش كند، ما از حركت او استقبال ميكنيم؛ پس ما مشكلي نداريم و دولتهاي غربي بايد خود را اصلاح كنند؛ آن وقت است كه تلاشهايي مثل برزيل و ديگران هم نتيجه خواهد داد .
به گزارش ايسنا، رييسجمهور در ادامه در پاسخ پرسش خبرنگار خبرگزاري قدس در مورد تحولات خاورميانه و تلاشهايي كه براي سازش با صهيونيستها انجام و تحميل شرايط ناعادلانه بر فلسطين، انجام شده است، همچنين اين كه آيا ايران در اجلاس آتي سران عرب شركت خواهد كرد؟ گفت: آنچه ما از دوستان عرب شنيدهايم عكس چيزي است كه شما ميگوييد؛ به ما گفتهاند از روند مذاكره مايوس شدهايم و با رژيم اشغالگر نميشود كاري كرد .
وي افزود: ما اميدواريم نتايجي كه درست و واقعي است انديشه عمومي در اجلاس سران عرب باشد و واضح است. روند سازش به شكست كامل رسيده و هيچكس نميتواند آن را احياء كند؛ چون معنا ندارد كسي با دروغ سرزميني را اشغال و مردم آن را قتلعام نمايد، سپس بگويد تفاهم كنيم؛ سوال اين است سر چه چيزي بايد تفاهم شود؟
رييسجمهور با بيان اينكه امروز مقاومت در فلسطين بسيار پرشورتر از قبل است، افزود: مردم فلسطين مقاومت ميكنند و امروز روح مقاومت در ملت فلسطين جمعي است و تا حق پايدار نشود صلحي برقرار نميشود .
احمدينژاد تصريح كرد: ما فكر ميكنيم رژيم صهيونيستي اميدي ندارد تا از اين روند به نقطه ثبات برسد و به فرض اين كه با چند نفر كاغذي را امضاء كنند موضوع حل نميشود؛ چون مسئله روي كاغذ حل نخواهد شد و ملت فلسطين و منطقه اين رژيم را به رسميت نميشناسند؛ پس آنها به جنگ فكر ميكنند؛ البته مردد هستند و جرات ندارند اين تصميم را اعلام كنند، اما به دنبال اين هستند كه در بهار و يا تابستان آينده جنگ راه بيندازند؛ گرچه تصميم قطعي نشده است .
وي اظهار كرد: ما فكر ميكنيم دولتهاي منطقه آمادهاند اگر اين رژيم جعلي دروغين حركتي كرد كار او را يكسره كنند و به گفتوگو و سازش هم نخواهد رسيد .
به گزارش ايسنا، رييسجمهور در پاسخ پرسش خبرنگار راديو ايران مبني بر اينكه حضور گسترده و يكپارچه مردم در راهپيمايي 22 بهمن چه فرصتهايي براي پيشرفت و توسعه داخلي و دفاع از موضع جمهوري اسلامي در عرصه خارجي فراهم كرد؟ گفت: قبلا هم گفتهام هر 22 بهمن يك ماموريت، يك فتح و يك قله جديد است .
وي افزود: حقيقت اين است كه انقلاب يك حيات بالنده و روح زنده در حال حركت و تكامل است؛ چنانكه ببينيد سال اولي كه راهپيمايي 22 بهمن را انجام داديم مسائل انقلاب چه بود و امروز چيست؛ پس اگر آن روز حل مسائل داخل و تثبيت خود مطرح بود امروز حضور مردم در راهپيمايي 22 بهمن اقدامي جهاني و بينالمللي است .
رييسجمهور حركت ملت ايران را الگوي تمام عيار براي پايهگذاري در دنيا معرفي و اظهار كرد: حركت مردم ايران همه را تحت تاثير تعيينكننده خود قرار داده و ميدهد و انقلاب اسلامي منشاء اقتدار ملي و بينالمللي را از پول و قدرت نظامي به قدرت انديشه، افكار عمومي و مردم تبديل كرد طبيعي است وقتي دهها ميليون انسان بدون هماهنگي قبلي در صحنه حاضر ميشوند و به صورت خودجوش حركت ميكنند؛ چرا كه مردم ايران تابع احزاب نيستند و همه يك حرف را ميزنند و همه معادلات را تحت تاثير قرار ميدهند كه دادهاند .
احمدينژاد افزود: ما به دنبال چانهزني در مناسبات جهاني نيستيم؛ چون چانهزني براي كساني است كه به دنبال معامله هستند و ميخواهند سود خود را حداكثري كنند؛ در حالي كه ما به دنبال حداكثري كردن سود كل بشر هستيم و تصور ميكنيم زماني به آرامش و نقطه هدف ميرسيم كه همه بشريت در رفاه و صلح و امنيت باشند .
وي با بيان اينكه صلح و امنيت و پيشرفت ملتها بهم گره خورده است، گفت: هيچ دولت و ملتي نميخواهد خارج از امنيت جهاني براي خود امنيت ايجاد كند و اين كاري نشدني است .
رييسجمهور با بيان اينكه ما فكر ميكنيم 22 بهمن يكبار ديگر تراز ملت ايران را مناسبات جهاني دهها گام بالا برده است، اظهار كرد : كساني كه فكر ميكردند ملت ايران ضعيف شده ديدند ملت ايران 88 دهها برابر قويتر، منسجمتر و مصممتر از همان ملت در سال 87 است و اين موضوع اثر خود را در معادلات جهاني خواهد گذاشت؛ حتي اگر نخواهند اين موضوع را بيان و يا اذعان كنند همانطور كه ميبينيم نظام ماركسيستي كارش تمام شد و نظام سرمايهداري آخر راه است كه بخش مهمي از آن به خاطر همين 22 بهمنهاي مكرري است كه اتفاق افتاده و فريادي كه ملت ايران سر داده است؛ چون قدرت بينظيري است كه هيچ قدرت مادي نميتواند با آن مقابله كند .
احمدينژاد با بيان اينكه ملت ايران روش جديدي را در پيگيري مطالباتش ابداع كرده است كه امروز در حال همهگير شدن است، افزود: در هر نقطهي دنيا اگر يك انتخابات كاملا آزاد انجام شود دولت منتخب مردم ضد نظام سرمايهداري و ضدغربي است؛ البته نه غرب به معناي ملتهاي غربي بلكه به معناي آن سه، چهار كشور و به معناي ضداستكباري و اين موضوع را حتي در خود آمريكا شاهد هستيم و وقتي ديديم مقداري فرصت داده شد مردم به تغييرات اساسي راي دادند و الان كه تغييرات دنبال نميشود منحني محبوبيت منتخب به سرعت پايين ميآيد؛ چون مردم آمريكا هم به دنبال عدالت هستند كه بخش مهمي از اينها آثار حركت ملت ايران است .
اگر قانون اجرا نشود به عنوان مجري قانون تذكر ميدهم
امسال نسبت صادرات به واردات غيرنفتي نزديك به 50 درصد رسيد
خبرنگار روزنامه ايران پرسيد: با توجه به اجراي هدفمند كردن يارانهها و طرح تحول اقتصادي در سال آينده، برنامههاي ويژه دولت براي افزايش كسب و كار، اشتغال ، توسعه و صادرات چيست؟
به گزارش ايسنا رييسجمهور پاسخ داد: ميدانيد كه صادرات غيرنفتي ما به سرعت در حال افزايش است و امسال نسبت صادرات به واردات غير نفتي نزديك به 50 درصد رسيده است كه در ابتداي دولت نهم 22 درصد بود .
وي گفت: براي توسعه سرمايهگذاري و اشتغال، كسب و كار برنامههاي گوناگوني در نظر گرفتهايم، اولا در بخش مسكن در شهرها و روستاها سال آينده مجددا توسعه پيدا ميكند. همچنين يارانه قابل توجهي براي حمايت از سرمايهگذاريهاي جديد در بخش صنعت و صنايع تبليغي و بنگاههاي كوچك در نظر گرفتهايم .
وي افزود: همچنين رقم بزرگي براي توسعه كشاورزي قرار دادهايم كه منجر به توسعه اشتغال خواهد شد؛ بنابراين براي مسكن، صنعت و كشاورزي رقم بزرگي را در نظر گرفتهايم، همچنين رقمهاي بالايي براي كمك و يارانه سوخت در بودجه پيشبيني شده است؛ بنابراين انشاءالله به لطف خدا سال آينده به لحاظ حوزه كسب و كار يك بازار پررونقي خواهيم داشت .
احمدينژاد گفت: البته شوراي رقابت براي برداشتن موانع رقابت تشكيل شده است و اجراي اصل 44 نيز به سرعت ادامه دارد و دولت واگذاريها را سرعت داده است و بيش از 20 برابر كل قبل از اين دولت واگذاري شده و سال آينده ادامه خواهد داشت .
وي افزود: همچنين مجوزهاي سرمايهگذاري داده ميشود و منابع بانكي به سمت توليد، سازماندهي شده است و بسته سياستي پولي سال آينده در جهت حمايت از سرمايهگذاري و توليد تدوين شده است كه اميدواريم سال آينده در اين جهت شاهد جهش قابل توجهي باشيم .
رييسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اعتماد درباره نقش دولت در برخورد با مطبوعات و نظارت بر مطبوعات و بحث بازداشتها با تاكيد بر اين كه " هيچ احدي و هيچ نهادي حق بازداشت كسي را بدون حكم قضايي ندارد" ادامه داد: حتي وزارت اطلاعات نيز چنين حقي ندارد. در واقع هيچ احدي بدون حكم قضايي حق بازداشت، بازجويي و تحقيق از كسي را ندارد. همه نهادها اگر بخواهند بازداشت، تحقيق و يا پيگيري كنند نيازمند حكم قضايي هستند. در كشور ما نيز قانون حاكم است و كسي نبايد انتظار داشته باشد كه از قانون تخلف كند و مصونيت داشته باشد . البته اگر قوه قضاييه در اجراي قانون، اصول قانون اساسي را زير پا بگذارد بنده به عنوان مجري قانون اساسي تذكرات لازم را خواهم داد و بالاتر از قوه قضاييه نيز رهبري بر آنها نظارت خواهد كرد .
وي تصريح كرد: دولت از اينكه عدهاي بيايند ، خلاف كنند، دچار قوه قضاييه شوند و زندان بروند خوشحال نيست و از آن استقبال نميكند. وزارت اطلاعات و وزارت كشور مسووليت امنيتي خود را دارند و بايد براي امنيت مردم و كشور برنامه ريزي كرده و آن را برقرار كنند اما اگر بناست با كسي برخورد شود و دستگيري صورت گيرد حتما حكم قضايي لازم دارد .
وي اظهار كرد: ما هيچگاه از مسايلي كه پيش آمد خوشحال نبوده و نيستيم .
خبرنگار ايكنا پرسيد: در لايحه برنامه پنجم براساس گفته اعضاي فراكسيون قرآن و عترت مجلس به ميزان لازم به برنامههاي قرآني توجه صورت نگرفته است و حتي گفته ميشود پيشنهاداتي از شوراي انقلاب فرهنگي ارايه شده بوده اما در متن اصلي لايحه حذف شده است .
احمدينژاد نيز گفت: فكر ميكنم كساني كه اظهارنظر كردهاند لايحه برنامه را به صورت كامل نخواندهاند .
وي اظهار كرد: يكي از بخشهاي اصلي قانون برنامه بخش فرهنگ است و به طور طبيعي قرآن يكي از محورهاي اصلي بخش فرهنگ است كما اينكه درسال آينده كه سال اول برنامه از نگاه دولت است، سهم بخش فرهنگ يك جهش دارد و در بخش فرهنگ بخش قرآن نيز جهشي دارد .
وي افزود: در واقع مجموعه فكري، اعتقادي و ارزشي و انساني بالاتر از قرآن براي ما وجود ندارد و همه حيثيت ما در قرآن خلاصه شده است، زيرا كتاب زندگي ما قرآن است؛ لذا به هر ميزان كه ظرفيت براي كار قرآني در كشور ايجاد شود دولت آن ظرفيت را پر خواهد كرد .
رييس كل بانك مركزي در كارش موفق است
دخالت آمريكا در عراق براي بازگرداندن بعثيها محكوم است
به گزارش ايسنا در ادامه نشست خبري رييسجمهور خبرنگار روزنامه راه مردم در مورد مديريتهاي سايه در سايپا و ايران خودرو و شايعه تغيير رييسكل بانك مركزي پرسيد كه رييسجمهور با رد اين امر اظهاركرد: وقتي رييس كل بانك مركزي در كار خود موفق است و آثار آن را ميبينيد، كارشان نيز ادامه مييابد و برنامههاي گستردهاي وجود دارد كه بايد انجام دهند .
وي از اين خبرنگار خواست شواهد مربوط به مديريتهاي سايه در سايپا و ايرانخودرو را به وي اعلام كند تا مورد رسيدگي قرار گيرد .
احمدينژاد در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاري زنان در مورد ارتقاي مركز امور بانوان نهاد رياستجمهوري به معاونت در دولت دهم با يادآوري اين نكته كه تبديل معاونت منوط به تشكيل برخي ساختارهاي سازماني و كشوري است، اضافه كرد: ساختارهاي كشوري زير نظر اين مركز نيست و اين مركز به صورت ستادي براي ساماندهي و برنامهريزي امور بانوان فعاليت ميكند و وقتي ظرفيت به جايي رسيد كه اين اقدام سراسري انجام شود، معاونت نيز محقق ميشود .
وي ادامه داد: كار اين مركز در استانها دنباله ندارد و اين نكته نيز بايد مد نظر قرار گيرد كه براي انجام كار عنوان مشاور و معاون فرقي ندارد، ضمن اينكه 50 درصد جامعه كه آقايان هستند با اين قضيه موافقند و 50 درصد دوم نيز فكر ميكنم با اين قضيه موافقت كنند .
در ادامه خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سفر هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا به منطقه و انجام برخي برنامهريزيها براي اجراي طرح ايرانهراسي توسط آمريكا پرسيد كه احمدينژاد با يادآوري اين نكته كه امروز براي همه روشن شده است اين تحركات با چه هدفي انجام ميشود، اقدامات آمريكا را از موضع ضعف توصيف كرد كه در طول تاريخ آمريكا سابقه نداشته است .
وي تاكيد كرد: آنها در هر كشوري كه اين بحث را مطرح كردهاند پاسخشان را گرفتهاند و تنها ميخواهند براي نفوذ در منطقه خود را پشت مسالهاي پنهان كنند، آنها خود نيز ميدانند ايران خطري ندارد، ضمن اين كه روابط ما با كشورهاي منطقه نيز خوب است .
احمدينژاد همچنين از رفع برخي كدورتها با كشورهاي منطقه كه در اثر اين تلاش ايجاد شده بود، خبر داد و افزود: آنها خيال ميكنند ميتوانند جلوي صادرات نفت ما را بگيرند و اصولا با اين سناريو به پيش آمدهاند؛ در حالي كه توانايي انجام اين كار را ندارند و با برخي كشورهاي همراه خود نيز نميتوانند اجماعي داشته باشند؛ چرا كه اين چهار پنج كشور امروز منزوي هستند .
به گفته احمدينژاد عقلا آمريكا نيز ميداند تنها راه پيش روي آنها همكاري با ايران و تعامل سازنده با آن است؛ چرا كه ظرفيتها و توانمنديهاي ايران بالاست و انديشه عادلانهاي دارد .
وي گفت: اما متاسفانه افرادي وجود دارند كه نانشان در اين راه است؛ بگذاريد اين حرفها را بگويند .
در ادامه خبرنگار شبكه تلويزيوني آفاق عراق در مورد طرح آمريكا براي بازگشت بعثيها به حكومت در اين كشور پرسيد كه احمدينژاد با يادآوري اين نكته كه حق انتخاب در اين باره با مردم عراق است و نبايد كسي به مردم عراق بگويد چه كسي كانديدا شود و چه كسي نشود، خاطرنشان كرد: آنچه ما گفتهايم از قول مقامات عراقي بوده كه بر عدم اجازه اجراي اين طرح تاكيد كرده بودند . اين مسائل دخالت نيست بلكه دخالت را كساني انجام دادهاند كه به بهانه نابودي بعثيها از آن طرف دنيا آمدند و هزاران نفر را كشتند و امروز ميخواهند بعثيها را به حكومت بازگردانند .
رييس شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با محكومكردن اين اقدام اظهار كرد: حق مردم عراق است كه براي خود قانون داشته باشد و تصميم بگيرند به چه كساني راي بدهند و چه چيزي را بپذيرند يا نه؛ اينكه كساني دستورالعمل بياورند و دولت عراق را تحت فشار قرار دهند در تناقض با رفتار گذشته و نقض حاكميت ملي عراق است .
رييسجمهور همچنين با انتقاد از عدم اجرايي شدن شعار تغيير اوباما گفت: اوباما با شعار تغيير آمد و مردم به او راي دادند و ما هم سعي كرديم كمكش كنيم، اما هنوز يك سال تمام نشده، حتي نتوانسته زندان گوانتانامو را كه خلاف حقوق بشر است، تعطيل كند، از اين طرف نيز شاهديم براي روي كار آمدن بعثيها تلاش ميكنند و كلينتون نيز در منطقه راه ميافتد و مردم را تهديد ميكند. حال سوال اين است كه چه چيزي تغيير كرد؟
در جهت توسعه اشتغال حركت ميكنيم
از چين در برابر فشارها حمايت ميكنيم
به گسترش روابط با روسيه علاقهمند هستيم
در ادامه خبرنگار يكي از رسانههاي روسيه پرسيد : شما اعلام كرده بوديد قصد داريد تعاملتان را با روسيه گسترش بدهيد و آيا در حال حاضر نيز چنين قصدي را داريد با توجه به اينكه در چند هفته اخير شاهد مواضعي بعضا خصمانه از سوي اين كشور عليه ايران بودهايد؟
به گزارش ايسنا رييسجمهور گفت: البته ما مواضع خصمانهاي از روسيه نديدهايم ما علاقمند هستيم كه روابط خود را با روسيه گسترش دهيم .
وي ادامه داد: ما به صورت قهري همسايه هستيم و در واقع نه ايران ميتواند از اين منطقه برود و نه روسيه و اين دو كشور كنار هم قرار دارند و با هم زندگي ميكنيم. ايران و روسيه در حوزه درياي مازندران، آسياي ميانه، انرژي، قفقاز، مقابله با افراطگرايي و حركت ناتو به شرق كارهاي فراواني ميتوانند انجام دهند و ما آمادگي داريم كه روابط خود را با روسيه گسترش دهيم و فكر ميكنيم اين به نفع همه است. البته كشورها آزاد هستند و هر دولتي ميتواند روابط خود را گسترش دهد و ما اميدواريم مسوولان روسيه در جهتي كه با ما توافق كردهاند حركت كنند .
خبرنگار شبكه فونيكس چين هم پرسيد: نظرتان در مورد روابط ايران و چين چيست با توجه به اينكه در حال حاضر آمريكا و برخي از كشورها در حال فشار وارد كردن به چين هستند؟
احمدينژاد پاسخ داد: روابط ايران و چين روابط تاريخي و گسترده است ما در يك حوزه تمدني قرار داريم و چند دولت مستكبر دوست ندارند و نميخواهند كه چين به يك قدرت اقتصادي و اثرگذار تبديل شود و در اين ارتباط بهانه درست ميكنند، به چين فشار ميآورند و مسائل داخلي در چين ايجاد ميكنند. ما از چين در برابر اين فشارها حمايت ميكنيم، به خاطرا عتقاداتي كه داريم، به خاطر دشمنان و منافع مشتركي كه داريم .
وي همچنين فرا رسيدن سال نو چيني را كه روز گذشته بود به مردم چين تبريك گفت و افزود: كشورهايي كه نميخواهند چين به يك قدرت اقتصادي بزرگ تبديل شود موفق نميشوند. چين يك قدرت اقتصادي بزرگ و قدرتمند است. در حوزه اقتصادي يك قدرت جهاني است و مجموعه سياستهايي كه برخي از مستكبرين در منطقه ما دنبال ميكنند، شكست خورده است. سال نو چيني را به مردم چين تبريك ميگويم. سنتهاي مردم چين به سنتهاي مردم ايران در مورد سال نو نزديك است چون ما در يك حوزه تمدني قرار داريم و انشاءالله سالي پر از موفقيت و سربلندي براي ملت چين و ديگر ملتها باشد .
خبرنگار روزنامه عصر اقتصاد نيز در ارتباط با اشتغال پرسيد كه رييسجمهور گفت: ما در جهت توسعه اشتغال حركت ميكنيم .
خبرنگار راديو تهران هم در مورد آلودگي هوا و راههاي كاهش آلودگي سوال كرد كه احمدينژاد گفت: يكي از راههاي جلوگيري از گسترش آلودگي هوا در تهران، گسترش حمل و نقل عمومي است البته دولت در مديريت حمل و نقل تهران دخالت چنداني ندارد ولي اين دولت بيش از 60 برابر دولتهاي گذشته توسعه حمل و نقل عمومي در تهران كمك كرده است و ما معتقديم بايد كارها دقيقتر و با سرعت بيشتري انجام شود .
وي ادامه داد: بايد مهاجرت به تهران كاهش پيدا كند و جمعيت تهران نيز كاهش پيدا كند و در آينده نزديك برنامههاي خود را در اين ارتباط اعلام ميكنيم .
خبرنگار خبرگزاري حيات در مورد ايثارگران پرسيد .
رييسجمهور با بيان اينكه " ما خودمان را فداي ايثارگران ميكنيم" خطاب به اين خبرنگار گفت: از معاون رييسجمهور در امور ايثارگران ميخواهم كه برنامههاي دولت را در مورد ايثارگران براي شما تشريح كند