رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: نبايد با حرفها و سخنان و بحثهاي حاشيهيي ذهن جامعه را به سمت مسائل فرعي برد و در شرايط امروز كشور ثبات و وحدت بسيار حائز اهميت است.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي لاريجاني روز گذشته در سخناني در يادواره سرداران، فرماندهان و 542 شهيد شهرستان بابلسر با تاكيد بر ضرورت وحدت بين مردم، وحدت بين مسوولان و وحدت بين مردم و مسوولان خاطرنشان كرد: البته در كشوري كه دموكراسي وجود دارد زدن حرفهاي مختلف اشكالي ندارد اما اين قضيه نبايد باعث مشاجره و جنگ و نفاق شود.
لاريجاني با تاكيد بر اين كه در اين شرايط هم مسوولان و هم دستگاههاي حكومتي و غيرحكومتي و علما و دانشمندان بايد به مساله ثبات در ايران اهتمام ويژهيي داشته باشند خاطرنشان كرد: امروز درصحنه بينالمللي شياداني هستند كه دوست دارند در كشور ما ناآرامي و بينظمي به وجود بيايد؛ بنابراين وحدت و گذشت در شرايط فعلي براي عزت ايران امري بسيار ارزشمند است و لذا حتي اگر اموري حق هم باشد، بايد از آن گذشت كه به درگيري نينجامد.
به گفته رييس قوه مقننه در صحنه بينالمللي امروزبسياري مترصدند كه در داخل كشور ما به نزاعها و مشاجرات دامن بزنند و بگويند ناآرامي وجود دارد،بنابراين بايد به اين مساله توجه ويژه داشت.
لاريجاني در بخش ديگري از سخنانش خود در جمع خانواده شهداي شهرستان بابلسر به بيان جايگاه جهاد و شهادت اشاره وبا تاكيد بر ضرورت داشتن روحيه جهادي خاطرنشان كرد:اگر امروز ملت ايران سرافراز است و در مقابل باجخواهي آمريکا ميتواند سرافرازانه بايستد به خاطر شجاعت و ايستادگي شهدا و جانبازان است.
لاريجاني گفت: امروز قلدرهاي دنيا به دنبال اين هستند که در چشم ملت خاورميانه خاک بپاشند تا واقعيات را نبينند اما اشتباه ميکنند چراكه مردم خاورميانه بيدار شدهاند و زير بار زور نمي روند.
وي خطاب به غرب و آمريكا و صهيونيستها گفت: شما 32 سال با ملت ايران ستيز كرديد، زماني گروههاي تجزيه طلب آمدند، زماني به دنبال كودتا بوديد و زماني جنگ را به ما تحميل كرديد اما هيچ توفيقي پيدا نكرديد و ملاحظه كرديد كه ملت ايران پس از انقلاب پاي آرمانهاي آن ايستاد و به هيچ عنوان اين آرمانها را معامله نكرد و افرادي هم كه اهل معامله بودند از سر راه كنار زد.
لاريجاني گفت: از همان ابتدا عدهاي همانند بنيصدريها و منافقين و گروههاي ليبرال جبهه ملي و نهضت آزادي قصد داشتند كه جلوي حركت امام (ره) بايستند اما شاهد بوديم كه به هيچ كدام از اين اهدافشان نرسيدند.
رييس مجلس با اشاره به نقش حضرت امام خميني (ره) در هدايت اين انقلاب گفت: مشاهده كرديد كه اين مرد الهي چگونه روح اين ملت را توانست به سمتي ببرد كه امروز ايران عزتمندانه دردانه منطقه باشد.
او با بيان اين كه امروز ملت ايران، ملت سرافرازي است كه مستقل است و از نهيبهاي آمريكا و غرب نميهراسد، ادامه داد: در اين چند سال حرفهاي بزرگ از حنجره آمريكا زياد شنيدهايم،در مساله هستهيي ايران گاهي آنقدر تهديد ميكردند و افرادي را واسطه ميفرستادند كه اگر فلان كار را انجام ندهيد به نقطه آخر ميرسيد، البته برخي افراد ضعيف هم شايد دلهاي لرزاني داشتند اما چون سكاندار كشور ولي فقيه است، اين لنگرگاه مهم انقلاب توانست جريانهاي زورگو را به عقب براند.
به گزارش ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه سخنانش ارتباط قلبي بين امت و امام (ره) را يكي ديگر از دلايل سربلندي اين نظام عنوان كرد و گفت: مردم با همه هستي خود تاكنون پاي آرمانهاي انقلاب و شهدا ايستادهاند و امروز ديگر دوره حرفهاي ناسيوناليستي گذشته است.
لاريجاني ادامه داد: زماني در ايران گرايشهاي ناسيوناليستي وجود داشت اما امروز حتي در دنياي عرب هم اين حرفها جايگاهي ندارد. البته فكرهاي ناسيوناليستي براي براندازي جوامع بعضا وجود دارد. گاهي در كشور خودمان حرفهاي دهاتيوار ناسيوناليستي مطرح ميشود اما بايد گفت كه زمانه حرفهاي ناسيوناليستي و البته حرفهاي ماركسيستي گذشته است.
به گفته رييس مجلس شوراي اسلامي زماني مساله ماركسيست موضوع مسلط بود و بسياري از روشنفكران اگر ميخواستند خود را مطرح كنند، از واژههاي ماركسيستي استفاده ميكردند اما امروز اين طور نيست.
رييس قوه مقننه با تاكيد بر اين كه حتي در سازمان آزاديبخش فلسطين زماني جريانهاي ماركسيستي فعال بودند، در عين حال جريان پيشرو در فلسطين امروز را حماس و جهاد اسلامي معرفي كرد و گفت: اين جريانها امروز به دنبال فكر اسلامي هستند بنابراين بايد تاكيد كرد كه دوره حرفهاي ناسيوناليستي و ماركسيستي گذشته است.
لاريجاني با تاكيد بر اين نكته كه امروز آن چه در خاورميانه ميگذرد جريان اسلامي ادامه داد: البته تاسف ميخورم كه برخي تحليلگران محاسبههاي مادي چشمهايشان را گرفته است و متوجه نيستند كه امروز خلائي به عنوان خلاء معنويتگرايي و پوچي در خاورميانه وجود دارد.
او گفت: آن چه امروز در ايام دهه فجر و با يك تداخل جالبي در مصر و تونس شاهديم يك نوع بيداري اسلامي است. البته برخي رسانههاي خارجي براي آن كه جريان بيداري در منطقه را متهم به گرايشهاي ماركسيستي كنند، برخي نمادهاي ماركسيستي كهنه را جا انداختهاند اما بايد توجه كنند كه شعار امروز در منطقه شعارهايي همچون الله اكبر، بازگشت حجاب و آزادي است.
وي اظهار كرد: جالب است در اين شرايط آمريكاييها جدا از آن كه هر روز يك حرف ميزنند، امر و نهي ميكنند. بايد به آنها گفت به شما چه مربوط است كه در مصر چه ميگذرد؟ ميگويند ما بايد مديريت كنيم و بر اين اساس هر روز حرف جديدي ميزنند. بايد از آنها پرسيد چرا كه چنين جايگاهي براي خود قائليد؟ مگر فراموش كرديد كه در عراق شكست خوردهايد؟ شما در عراق ميخواستيد كه برج دموكراسي درست كنيد. مگر فراموش كردهايد كه زماني ديگر در باتلاق افغانستان گير كرديد؟ مگر از ياد بردهايد كه حرف از درست كردن خاورميانه جديد ميزديد اما پس از 33 روز كه ديديد اسراييل دارد شكست ميخورد، دستپاچه شديد؟ چرا براي خود چنين مديريتي قائليد كه فكر ميكنيد ميتوانيد دستور دهيد؟ ملت مصر امروز قطعا پاسخ شما را واقعي خواهد داد.
وي با اشاره به گفته يكي از شخصيتهاي آمريكايي مبني بر اين كه ما در مصر به دنبال دموكراسي واقعي هستيم البته نه از جنس دموكراسياي كه در ايران است گفت: معلوم است كه شما به دنبال يك دموكراسي آمريكايي در منطقه هستيد. اگر ميخواهيد حالت خشونت خود را در منطقه كم كنيد چطور است كه دستور ميدهيد با اسب و شتر به تظاهركنندگان حمله كنند. اين تنها يك دموكراسي شتري است. دست از اين كارها برداريد. مشخص خواهد شد كه مردم چطور نفرت خود را از آمريكا نشان ميدهند.
لاريجاني ادامه داد: اين جوهره حركت اسلامي در منطقه راه خود را پيدا كرده است. شما روي لبه تيغ راه ميرويد كه آخر هم گرفتار خواهيد شد.
رييس مجلس شوراي اسلامي افزود: جوانان امروز از مسائل سياسي مطلعند و بنابراين با قطع شبكهها و اينترنت دردي دوا نميشود. پختگي در بين ملتهاي مسلمان امروز به وجود آمده است.
به گزارش ايسنا، لاريجاني در بخش ديگري از سخنانش با تاكيد بر ضرورت پاسخگويي دولتها به ملتهايشان گفت: اين مهم ثمره انقلاب امام خميني (ره) بود كه جرقه آن را در منطقه زد.
به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش بر ضرورت ايجاد فضاي كسب و كار معقول در كشور تاكيد كرد و گفت: امروز در كشور ما سرمايههاي انساني تحصيلكردهاي وجود دارد و از امكانات طبيعي زيادي هم برخوردار هستند و بنابراين آن چه كه باعث ميشود ما از اقتصادمان درست استفاده كرده و از منابع كشورمان بهرهمند شويم، وجود فضاي كسب و كار ساده در كشور است تا بيكاران به اشتغال برسند.
او با تاكيد بر ضرورت توليدمحور بودن اقتصاد كشور گفت: كارهاي مسكني، مساله اشتغال كشور ما را حل نميكند.
رييس قوه مقننه با تاكيد بر اين كه البته در برنامه 5 ساله به اين مساله توجه جدي شده است، خاطرنشان كرد: بايد شرايط دست و پا گير امروز براي توليد اصلاح شود كه جوانان جوياي كار به سادگي سرمايهگذاري كنند و براي يك كار كوچك مجبور نشوند كه دهها جا با كفشهاي آهني بدوند تا موفقيت كسب كنند.
لاريجاني خاطرنشان كرد: اگر مقام معظم رهبري به سياستهاي اصل 44 اهتمام ويژه نشان ميدهند به اين دليل است كه مسابقه توليد ايجاد شود و با ايجاد رقابت مشكل اشتغال در كشور حل شود و بنابراين بايد از اين فضاي وحدتآميز كه با همت مردم بايد به وجود آيد، شرايط اقتصادي كشور را نيز پايدار كرد.
رييس مجلس شوراي اسلامي در پايان سخنان خود با تاكيد به اين كه بايد از دعواهاي سياسي به شدت پرهيز كرد، گفت: بايد روحيه خدمت داشت و مسوولان براي ايجاد شرايط ايجاد كار تلاش كنند.