bamdadpress@telia.com
تاريخ هيچگاه كشتار دهها هزار انسان بىدفاع، سركوب سيتماتيك زنان، جوانان و دانشجويان، طبقه كارگر، مردم تحت ستم در حاكيمت جمهورى جهل و جنون رژيم سرمايهدارى جمهورى اسلامى را فراموش نخواهد كرد. تاريخ هر گز زانيار آشيان، جوان 19 سالهاى كه در شب شنبه 15 مرداد ماه 1384، به هنگام پخش فراخوان اعتصاب عمومى 16 مرداد ماه، در ميدان بسيج روبهروى دادگسترى مورد هدف سه گلوله مامورين انتظامى قرار گرفت و جان باخت، فراموش نخواهد كرد.
اعتصاب عمومى روز يكشنبه 16 مرداد ماه 1384_7 جولاى 2005، به فراخوان سازمان كردستان حزب كمونيست ايران_كومهله، با وجود ميليتاريزه بودن تمام شهرهاى كردستان آنچنان با موفقيت چشمگير و غيرقابل تصورى برگزار شد كه بنيادهاى كليه دم و دستگاه جمهورى اسلامى لرزاند و در شوك سياسى فرو برد.
روز 17 مرداد ماه، اكثريت مردم شهرهاى كردستان يك پارچه و متحد تعطيل شد و برقرارى حكومت نظامى، پرواز هليكوپترها بر فراز شهرها و تهديدها و ترفندهاى مسئولين رژيم در منطقه نيز نتوانست خدشهاى در عزم و اراده مردم انقلابى براى شكستن اعتصابشان به وجود آورد. ابعاد اين اعتصاب عمومى، حتا به بخشهايى از حومه شهر اروميه نيز كشيده شد.
قطعا روز شانزدهم مرداد ماه 1384، در تاريخ مبارزات انقلابى مردم ايران، به ويژه كردستان ثبت و ماندگار خواهد شد. يكم، قبل از هر موفقيت اعتصاب عمومى را در مقابل هارترين و وحشىترين رژيم جهان را بايد به مردم انقلابى كردستان و به ويژه جوانان تبريك گفت. دوم، مردم كردستان در اين آزمايش تاريخى يكبار ديگر اين تجربه را در ميدان عمل مبارزه كسب كردند كه با اتحاد و همبستگى مىتوان رژيم را به زانو درآورد. سوم، جامعه كردستان و سراسر ايران، آشكارا ديدند كه چه جرياناتى به معنى واقعى خواهان به ميدان آمدن تودههاى محروم و ستمديده و كارگران و زنان و جوانان آزادىخواه هستند؟ چه جرياناتى خواهان اين هستند كه كارگران و مردم محروم و ستمديده مستقيما سرنوشت خودشان را به دست خويش رقم بزنند و به هيچ ناجى ديگرى غير از قدرت طبقاتى و اتحاد و همبستگى خودشان چشم دوخته باشند. چهارم، مبارزه چند هفته اخير و اعتصاب عمومى روز 16 مرداد در كردستان، پيوند و رابطه تنگاتنگ يك جريان سياسى جدى با جامعه را به نمايش گذاشت.
اين اعتصاب يكبار ديگر خواب را از چشمان سردمداران جمهورى اسلامى ربود، آن هم در شرايطى كه تبليغ مىكنند با يك دست شدن مجلس، شوراى نگهبان، رياست جمهورى و رهبر و انتصاب يك تروريست به سمت رياست جمهورى، ديگر كسى جرات اعتراض نخواهد داشت و هر اعتراضى در نطفه خفه خواهد شد. مردم انقلابى كردستان، با مبارزه مداوم خود همه طرحها و تبليغات تهديدآميز و آفريدن رعب و وحشت رژيم را نقش بر آب كردند و اميد و دلگرمى وسيعى در ميان طبقه كارگر، زنان، جوانان و دانشجويان و مردم ستمديده و محروم سراسر ايران براى رهايى به وجود آوردند. چشمانداز مبارزه متحد و يكپارچه را به جامعه نشان دادند. دستاوردهاى اين تجربه گرانبها كه به بهاى سنگين كسب شده است را بايد ارج نهاد و از تجارب و چشماندازهاى آن براى امر پيشبرد مبارزه طبقاتى سود جست.
يك نكته مهم ديگر اين است كه هر چند فراخوان اعتصاب عمومى را كومهله داده بود اما اين فراخوان بلافاصله مورد حمايت بخشهاى راديكال جنبش كارگرى ايران، احزاب و سازمانهاى چپ و كمونيست و نهادهاى دمكراتيك و شخصيتهاى فرهنگى، هنرى و اجتماعى مترقى و آزادىخواه اپوزيسيون ايران قرار گرفت، از اين رو دستاورد و تجارب اين اعتصاب در واقع دستاورد مردم مبارز كردستان و همه نيروها و جريانات و شخصيتهايى است كه از اعتصاب عمومى و مطالبات بر حق مردم انقلابى كردستان حمايت و پشتيبانى كردند. اين حمايت انقلابى را بايد به طور پيگير رشد و گسترش داد تا رژيم جرات ضربهزدن به اين جنبش رهايىبخش را نداشته باشد. بايد هم ما، اين آمادگى را داشته باشيم كه در صورت لزوم در هر كجا هستيم در همبستگى با مبارزات انقلابى مردم كردستان و تحقق مطالبات انسانى، سياسى و اجتماعى آنان به افشاى سياستهاى جمهورى اسلامى دست بزنيم و همبستگى بينالمللى با اين جنبش به وجود آوريم. از اينرو لازم است كه اخبار و گزارشات يك ماه اخير مردم كردستان را در اختيار احزاب و سازمانهاى سياسى، اتحاديههاى كارگرى، نهادهاى مدافع حقوق بشر، سازمانهاى بينالمللى، رسانههاى گروهى و غيره فرار دهيم و خواهان عكسالعمل آنها باشيم. بىشك هر دستاوردى در كردستان و وادار كردن رژيم به عقبنشينى، دستاورى براى سراسر جامعه ايران و به ويژه مبارزه طبقاتى و اجتماعى است.
در اين حركت تودهاى عظيم، گرايش راست و ناسيوناليست منطقهاى و سراسرى نه تنها حمايت و پشتيبانى از مبارزه مردم انقلابى كردستان و اعتصاب عمومى نكردند، بلكه حتا به عناوين مختلف دست به كارشكنى و تبليغات منفى نيز زدند. براى نمونه يك جريان ناسوناليستى حاشيهاى، در صفحه اول سايت اينترنتى خود «اعتصاب عمومى 16 مرداد» را با تيتر بزرگ نوشته و روى آن علامت ضربدر كشيده بود. اما هنگامى كه با ابعاد وسيع موفقيت اعتصاب روبهرو گرديد، بدون اين كه به روى خود بياورند اطلاعيههاى دفاع از «خلق كرد» صادر كرد.
طيفهاى مختلف جمهورىخواهان و طيف تودهاى_اكثريتى كه دفاع از حقوق بشر و دمكراسى دم مىزنند تاكنون كه نيروهاى سركوبگر رژيم در چند هفته گذشته بيش از 25 نفر از مبارزان مردم انقلابى كردستان را در خيابانها به گلوله بسته و كشتند، صدها نفر را زخمى و زندانى كردهاند، حتا يك اطلاعيه دو سطرى خشك و خالى نيز منتشر نكردهاند. بنابراين واضح است كه اين جريانات ماندن جمهورى اسلامى و دستكم بند و بست با يك جناح آن با يك انقلاب اجتماعى ترجيح مىدهند، اصولا نه از سر ندانمكاريشان، بلكه ناشى از سياستهاى استراتژيك اقتصادى و اجتماعى بورژوازيشان است.
چند نمونه از حمايت و پشتيانى از مبارزات مردم كردستان و اعتصاب عمومى
براى تبليغ و حمايت از مبارزات و اعتصاب عمومى 16 مرداد كردستان، شيوههاى احتماعى جالب و متنوعى صورت گرفته است كه به چند نمونه از آنها اشاره مىكنيم.
كميته كارگران اخراجى و بىكار تهران و حومه، با صدور اطلاعيهاى تحت عنوان «كارگران و زحمتكشان كردستان» نوشتند: «ما اعضاى كميته كارگران اخراجى و بىكاران تهران و حومه بيش از بيست روز است كه نه تنها نگاههايمان به سوى شماست و نه تنها قلبهايمان به همراه شما تپيده بلكه از جناياتى كه در اين بيست روز بر شما رفت به درد آمده، اعتراضات اينبار شما تنها به يك شهر محدود نماند و هر روزه خبر مىرسيد كه شهرى ديگر به مهاباد پيوسته و همچنين خبر مىرسيد كه اعتراضات و اعتصابات آرام شما نه تنها در مهاباد بلكه در تمامى شهرهاى كردستان به خاك و خون كشيده شد. اين رژيم جهل و جنايت اعتراضات آرام و عدالتطلبانه شما را بر نتافت و آن را وحشيانه مورد سركوب قرار داد. خبر رسيده است كه تا به حال بيش از بيست نفر كشته و صدها نفر زخمى و هزاران نفر از فرزندان پاكباخته آن استان به بند كشيده شدهاند و آنان نيز در شكنجهگاههاى رژيم در امان نبوده و به شدت اين وجه مورد آزار و اذيت جسمى و روحى قرار گرفتهاند. هم اينك خبر رسيد كه كومهله سازمان حزب كمونيست ايران به عنوان يكى از جريانات پيشرو مردم كردستان را در روز يكشنبه 16 مرداد 84 به اعتصاب عمومى فراخوانده است تا در يك اقدام هماهنگ و سراسرى اراده واحد خود را براى تغيير و رسيدن به خواستهاى بر حقتان فرياد برآوريد. كميته كارگران اخراجى تهران و حومه بدين وسيله حمايت خود را از شما و اين فراخوان اعلام داشته و مىگوييم كه قلب ما در كردستان و به همراه شما در همه روزه به ويژه در اين روز مىتپد. پيروز باد مبارزات عادلانه مردم كردستان.»(كميته كارگران اخراجى و بىكار تهران و حومه، 14 مرداد 84)
«ما 90 نفر از جوانان شهر سنندج، فردا يك شنبه 16 مرداد براى دفاع از حق مسلم خود و مردم ديگر شهرهاى كردستان در اين اعتصاب شركت خواهيم كرد، سر كار خود نخواهيم رفت و در خانههايمان مىمانيم. فردا ما به رژيم ثابت خواهيم كرد كه مردم به هيچوجه حاضر به تن دادن به سياستهاى پليد آنها نخواهند شد.
ما اين اعتصاب 1 روزه خواهان آزادى دستگيرشدگان سنندج و بقيه شهرهاى كردستان هستيم. ما خواهان محاكمه و مجازات بانيان خونريزىهاى اخير كردستان هستيم. ما خواهان به رسميت شناختن حق اعتراض و تظاهرات هستيم. فردا به فراخوان كومهله براى اعتصاب عمومى، مردم كردستان را به اعتصاب دعوت كرده و خواهانيم كه هيچكس به هيچ شيوهاى مگر آنچه گفته شده مانند كسانى كه در مراكزى كه نيازهاى مردم را تامين مىكنند بر سر كار حاضر نشوند. زنده باد 16 مرداد روز اعتصاب عمومى كردستان؛ زنده باد مردم حقطلب كردستان؛ زنده باد تمام كسانى كه فردا اعتصاب مىكنند.»
پيام كارگران 43 كارگاه شهرك صنعتى سنندج در حمايت از اعتصاب عمومى: «ما فردا 16 مرداد به مناسبت دفاع از مردم مهاباد، سنندج و ديگر شهرهاى كردستان از رفتن به سر كار امتناع كرده و اعتصاب خواهيم كرد.
همچنين از تمامى مردم شهر، جوانان، بقيه كارگاههاى شهرك صنعتى و دانشجويان مىخواهيم كه در خانههايشان بمانند و شهر را در سكوت كامل فرو برند.
ما در 16 مرداد با شركت در اعتصاب سراسرى پايههاى لرزان رژيم را هر چه بيشتر مىلرزانيم و گرامى مىداريم ياد جانباختگان اعتراضات حقطلبانه مردم شهرهاى كردستان را. مرگ بر جمهورى اسلامى و جلادانش؛ پيروز باد جنبش انقلابى كردستان؛ پيروز باد 16 مرداد روز اعتصاب عمومى در شهرهاى كردستان.»
«كميته هماهنگى براى ايجاد تشكل كارگرى»، در تاريخ 12 مرداد ماه 1384، با صدور اطلاعيهاى تحت عنوان «كشتار مرم كردستان را محكوم مىكنيم»، نوشت: «... ما ضمن فراخواندن كارگران به اعتراض به كشتار مردم زحمتكش و ستمديده كردستان، خواهان قطع فورى اين كشتار، شناسايى و مجازات آمران و عاملان آن، و همچنين پايان دادن به حكومت نظامى در شهرهاى كردستان هستيم.« اين كميته، با صدور اطلاعيه ديگرى در تاريخ 17 خرداد ماه، تحت عنوان «فعالين سياسى كرد بايد آزاد شود»، از جمله تاكيد كرده است: ما بازداشت اين فعالان و به طور كلى دستگيرى مردم كردستان به علت اعتراض به كشتار اخير در اين استان را محكوم مىكنيم و آزادى بىقيد و شرط تمامى بازداشتشدگان را خواستاريم.»
در مورد تحولات كردستان، جاى «كميته پيگيرى ايجاد تشكلهاى آزاد كارگرى»، خالى است كه در اين مورد سكوت كامل اختيار كرده و هيچ اظهارنظرى درباره كشتار و سركوب مردم كردستان و دستگيرى صدها نفر و ميليتاريزه كردن شهرهاى كردستان نكرده است.
برخى از وبلاگ نويسان، كه عمدتا نيروى جوان پرشور معترض، چپ و آزادىخواه هستند، در حمايت از اعتصاب سراسرى در شهرهاى كردستان روز 16 مرداد، چنين نوشتند: «ما وبلاگنويسان همگام با مردم مبارز كردستان در اعتراض به كشتار مردم كرد و با درخواستهاى زير روز 16 مرداد مصادف با اعتصاب سراسرى در شهرهاى كردستان و ديگر شهرهاى ايران وبلاگهاى خود را با عنوان «زنده باد كردستان» آب مىكنيم. درخواستها:
_ آزادى بىقيد و شرط تمامى دستگيرشدگان اخير
_ شناسايى و محاكمه عادلانه آمران و عاملان كشتارهاى اخير در يك دادگاه صالحه
_ خروج هر چه سريعتر نيروهاى نظامى سپاهى و امنيتى كه عاملان اصلى آشوب و سركوب هستند از كردستان
_ عذرخواهى رسمى تمامى مقامات مسئول از مردم كرد و خانوادههاى قربانيان به همراه پرداخت غرامت
در آخر باز هم هشدار مىدهيم كه مبارزات حقطلبانه مردم كرد را نمىتوان با انگهاى نخنما شده و كهنه تجزيهطلبى و جدايىخواهى سركوب كرد، بلكه اعتراضات اين مردم تنها نمونهاى از اعتراض تمامى انسانهاى آزاده در سرتاسر جامعه است.
دوستان اين حركت را به تمامى وبلاگنويسان اطلاع دهيد. و حتما نام وبلاگ خود را در قسمت نظرخواهى بگذاريد تا مشخص شود كه چه تعدادى از اين حركت حمايت كردهاند.
يك پيشنهاد: هر كدام از دوستان اگر بتواند تا روز يكشنبه به 10 وبلاگ ديگر هم اطلاع دهد اين حركت به صورت تصاعدى بالا مىرود. به خاطر سانسور رسانهاى از شما خواهش مىكنيم كه اخبار مبارزات مردم كرد را هر گونه كه مىتوانيد انتشار دهيد.»
شوك سياسى در كليه دم و دستگاه رژيم
اعتراضات يك ماهه مردم كردستان و اعتصاب عمومى روز يكشنبه، خواب را از چشمان سردمداران و كليه دم و دستگاه رژيم ربود و ارگانهاى سركوب رژيم هر كدام در حال تدارك توطئه و سركوب اعتراضات هدفمند مردم كردستان و اين كه چگونه فراخوان كومهله، با استقبال وسيع و عمومى مردم انقلابى كردستان و مورد حمايت و پشتيبانى اكثريت نيروهاى چپ و كمونيست و نهادهاى دمكراتيك و شخصيتهاى فرهنگى و هنرى و اجتماعى قرار گرفت، اقداماتى را در دستور كار خود قرار دادهاند. حتا جريانات خارج از حكومت نيز مانند «نهضت آزادى» و شركايش را به حدى شدت نگران ساخته است كه بىشرمانه مبارزات مردم كردستان را تحريك «بيگانه» و «اشرار» معرفى مىكنند و خواهان سركوب آن مىشوند.
روزنامه آفتاب، روز يكشنبه 16 مرداد ماه ساعت 15.46(روز اعتصاب عمومى) در رابطه با عكسالعمل رژيم بر عليه اعتصاب عمومى مردم كردستان، به نقل از وزير كشور نوشت: «حجتالاسلام و المسلمين موسوى لارى در حاشيه همايش فرماندهان نيروى انتظامى جمهورى اسلامى ايران در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: ... موضوع ناآرامىها در وزارت كشور، دبيرخانه شوراى امنيت ملى و همچنين دبيرخانه شوراى امنيت ملى طى جلساتى پيگيرى شد و افرادى از سوى استانداران، مسئول پيگيرى و تبيين واقعيات براى مردم شدند.»
خبرگزارى مهر جمهورى اسلامى، غروب روز 16 مرداد ماه نوشت: «كاظم جلالى مخبر كميسيون امنيت ملى و سياست خارجى مجلس گفت، فردا(17 مرداد) هياتى به سرپرستى رشيد جلالى جعفرى نماينده كرج و عضو اين كميسيون براى بررسى آخرين تحولات و وضعيت آذربايجان به اين دو استان(آذربايجانغربى و كردستان) اعزام مىشوند. به گزارش خبرنگار پارلمانى مهر، جلالى به خبرنگاران گفت: اين هيات را پيشبين، جعفرزاده، آوايى، رشيد جلالى جعفرى، معاون امنيتى انتظامى وزير كشور، معاون وزير اطلاعات، يكى از مسئولان دستگاه قضايى، روساى مجمع نمايندگان دو استان و يك نماينده از اروميه و يك نماينده از سنندج تشكيل مىدهند. وى افزود: قرار است گزارش اين هيات در جلسه آينده كميسيون امنيت ملى مجلس ارايه شود. جلالى با اشاره به جلسه هفته گذشته كميسيون امنيت ملى با حضور دو استاندار و معاونان وزراى اطلاعات كشور تحولات و وضعيت استانهاى غربى و كردستان را بررسى كرد.»
خبرگزارى كار ايران «ايلنا»، 19 خرداد ماه 1384، به نقل از غلامرضا ملاحسنى، نماينده ولى فقيه و امام جمعه اروميه، كه شيفه اسحله و جنگ و كشتار است و در سالهاى اوايل انقلاب كشتار مردم قارنا و ايندرقاش و جنگ «ترك و كرد» در شهر نقده را راه انداخت، نوشت: «من به مسئولين ذيربط هشدار مىدهم كه هر چه سريعتر تحرك اشرار و ضدانقلاب را سر جاى خود بنشاند و بيش از اين به آنان فرصت ياغىگرى و شرارت ندهند، اگر مسئولين اين كار را انجام ندادند، من خودم كفن پوشيده و پيشاپيش به جنگ دادوطلبان مردمى به اشرار و ضدانقلاب مىروم، مسئولين هم بخوابند. امروز ديگر وقت برگزارى مانور نيست، وقت قلع و قمع ضدانقلاب و عامل مزدور بيگانه است، اگر شما نياز مىدانيد كه مانور بدهيد، حرفى نيست ولى من لازم مىدانم اسلحه خود را بردارم و سينه ضدانقلاب را بشكافم.»
خبرگزارى مهر، 20 مرداد ماه 1384، به نقل از فرمانده نيروى انتظامى كه اخيرا از سوى خامنهاى به اين سمت انتصاب شده است و براى بررسى رويداهاى كردستان به اين منطقه سفر كرده است، نوشت: «با حضور قاطعانه نيروى انتظامى، همكارى با اداره اطلاعات، سپاه، بسيج و مردم در شهرهاى جنوب آذربايجان غربى و كردستان بر اوضاع مسلط هستيم. اسماعيل احمدىمقدم در جمع خبرنگاران گفت: ناآرامىها در مناطق كردنشين در وارى مرزها، گروهكهاى غيرقانونى و ضدانقلاب با تحريك عوامل خارجى كه تحولات عراق تاثيرگذار است، ريشه دارد. جريانات فرصتطلب و موجسوار، يك حادثه معمولى نيروى انتظامى را كه در تعقيب يك شرور بود به بحران سياسى تبديل كردند...»
هاشم صباغيان عضو شوراى مركزى «نهضت آزادى ايران»، 19 مرداد ماه 1384، درباره رويدادهاى كردستان، به ايلنا گفت: «اين مشكلات را ناشى از مردم كرد نمىدانم، بلكه معتقدم تحركات بيگانگان در آن دخيل است.» صباغيان، كه وزير كشور دولت موقت بازرگان در اوايل انقلاب بود، در اين گفتوگو اقرار مىكند: «در گذشته و حال به خواستههاى به حق مردم مناطق كردنشين پاسخ داده نشده و از اين رو مساله كردستان ابعاد پيچيدهاى پيدا كرده است، كوچكترين بىدقتى در برخورد با مسايل كردستان اوضاع را پيچيدهتر مىكند.» وى تاكيد مىكند: «همچنين برخورد قاطع با گروههايى كه قصد سوءاستفاده از عدم آگاهى مردم را دارند...»
اين چند نمونه از موضعگيرىهاى رژيم و عوامل ريز و درشت آن، اين واقعيت آشكار را در مقابل انسانهاى آگاه قرار مىدهد كه اولا، تحولات و اعتراضات و اعتصاب عمومى يك ماه اخير مردم انقلابى كردستان، رژيم را به وحشت و تكاپو انداخته است. دوما، حتا جريانات خارج از حكومت نيز مانند نهضت آزادى، هنگامى كه با اعتراض تودههاى جان به لب رسيده روبهرو مىشوند، تظاهر «ليبرالى» خود را فراموش مىكنند و با زمان زمخت خشونتبار همانند ملاحسنى و موسوى لارى و احمدىنژاد و غيره در يك صف واحد، در جهت سركوب مبارزات عادلانه و بر حق مردم كردستان و سراسر ايران، گام برمىدارند.
مسلما ضرورى است كه همه نيروهاى ذينفع در مبارزه كردستان، جمعبندى و تجزيه و تحليل دقيقى از دستاوردهاى اعتراض يك ماهه كردستان و ماه عسل آن يعنى اعتصاب عمومى روز يكشنبه شانزدهم مرداد ماه را به جامعه ارائه دند و بدون شيفتگى و سرمست از پيروزى اعتصاب عمومى، افق و چشمانداز مبارزه را طورى ترسيم نمايند كه به عمق و وسعت اين مبارزه و تداوم آن در اشكال گوناگون و به ويژه سراسرى شدن آن يارى رساند. بايد از هر گونه حركتهاى ماجراجويانه و عكسالعملهاى احساسى نيز پرهيز گردد.
همانطور كه در «بيانيه كميته مركزى كومهله به مناسبت پيروزى شكوهمند اعتصاب عمومى 16 مرداد در كردستان»، به درستى تاكيد شده است كه: «... مردم كردستان با به كار بستن درسها و تجارب اين حركت تاريخى اينبار در تدارك مبارزهاى كه در پيش دارند اسير اقدامات خود انگيخته و در پيش گرفتن روش و تاكتيكهاى تحميلى از جانب نيروهاى دشمن نمىشوند، بلكه در هر قدم از مبارزه خود توازن واقعى نيروهاى خودى و دشمن را مىسنجند و با اهدافى كه پيش روى خود مىگذارند راه و روش متناسب با اوضاع سياسى و شرايط مبارزاتى را در پيش مىگيرند و در هر گام دستاوردهاى خود را تثبيت مىكنند و بدين ترتيب تهور و شجاعتى را كه به نيروى تودهاى خود به دست آوردهاند با كاردانى و آگاهى به هم مىآميزند با تلفات كمترى راه خود را به سوى پيروزى هموار مىكنند. مرم كردستان هم اكنون و در اين كارزار گذشته از گنجينهاى از درسها و تجاربى كه در سازماندهى جنبش تودهاى و به ثمر رساندن مبارزات تاكنونى خود دارند مىتوانند در اين دوره به يك سرمايه واقعى انسانى كه در دل جنبش انقلابى كردستان پرورش يافته است متكى باشند...
اين حركت به عنوان نقطه اوج مبارزات يك ماهه اخير نشان داد كه مردم كردستان راه پيروزى خود را مىشناسند و تحت تاثير وسوسههاى بيمايه جريانهايى كه با وعده دخالت قدرتهاى بزرگ از خارج، آنها را در انتظار نگاه مىدارند، قرار نمىگيرند و افق رهايى خود را به نيروى آگاهى و مبارزه مستقيم خود كه تنها تضمين واقعى پيروزى است، متكى مىكنند.
پيام اين اعتصاب عمومى براى مردم مبارز در سراسر ايران نيز روشن و اميدبخش بود. مبارزات اين دوره مردم كردستان براى جنبشهاى آزادىخواهانه و رهايىبخش در سراسر ايران الهامبخش خواهد بود و آنروز دور نيست كه همه مردم كارگر و زحمتكش و ستمديده در سراسر ايران بازو در بازوى هم، در صفوف فشرده به پا خيزند، شر اين رژيم را از سر خود كم كنند و آينده روشن خو را به دست خود بنا نهند...»
بدين ترتيب همه شواهد و گزارشها حاكى از اين است كه مردم انقلابى و آزادىخواه كردستان، در اعتصاب عمومى روز 16 مرداد شركت كردند. روز دوشنبه 17 مرداد ماه، به سر كارهايشان برگشتند و اين قدرتنمايى مبارزاتى و طبقاتى هدفمند و سازماندهى شده با فراخوان كومهله سوسياليست را به همديگر تبريك گفتند. قطعا اين حركت بيش از پيش مسئوليت سنگين سياسى، تشكيلاتى و اجتماعى را در مقابل كومهله و حزب كمونيست ايران قرار داده و پيوند يك سازمان اجتماعى با تودههاى مردم را به نمايش گذاشته است. اكنون بايد راهكارهاى عملى و طرح و نقشه عمل متناسب با شرايط امروز را براى تعميق و رشد جنبش انقلابى كردستان و پيوند زدن آن با مبارزات طبقاتى سراسر ايران و براى تحقق مطالبات اعتصاب عمومى 16 مرداد، در داخل و خارج كشور در مقابل جامعه قرار داد.
با اميد و آرزوى اين كه جنبش انقلابى كردستان به عنوان يك سنگر محكم جنبش كارگرى، زنان، جوانان و دانشجويان، جنبشهاى مردم تحت ستم سراسر ايران در يك صف واحد طبقاتى، از يكسو با اعتراض و اعتصاب خود رژيم جمهورى اسلامى را به عقبنشينى وادار سازند و با تحميل مطالبات خود، فضاى سياسى و اجتماعى را براى يك برآمد تودهاى سراسرى و انقلاب اجتماعى فراهم سازند.
دهم جولاى 2005