بیانیه حزب مردم سالاری درباره مذاکرات ایران – آمریکا:

حزب مردم سالاری با ابراز امیدواری نسبت به موفقیت روند گفت‌وگوها، براساس توانمندی‌ها، دانش و تجربیات تیم مذاکره‌کننده کشورمان تأکید می‌کند:
مذاكره با آمريكا را نبايد تاكتيك كوتاه مدت بلكه بايد استراتژي درازمدت تلقي كرد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین، حزب مردم سالاری با ابراز امیدواری نسبت به موفقیت روند گفت‌وگوها، براساس توانمندی‌ها، دانش و تجربیات تیم مذاکره‌کننده کشورمان تأکید می‌کند.
این حزب خواستار آن است که مذاکرات به گونه‌ای مدیریت شود که ضمن صیانت از منافع، حقوق و عزت مردم ایران، زمینه‌های لازم برای کاهش فشارها و تنش‌زدایی در عرصه بین‌المللی و بهربرداری دارای مدت از نتایج آن فراهم گردد.
حزب مردم سالاری بر این باور است که مذاکره با ایالات متحده نباید به عنوان یک تاکتیک کوتاه‌مدت برای رهایی از تهدیدات رئیس‌جمهور این کشور تلقی شود، بلکه باید به عنوان یک استراتژی مؤثر و پایدار در راستای بهبود زندگی مردم و رشد و توسعه کشور مورد توجه قرار گیرد.
استراتژی روابط متوازن با شرق و غرب می‌تواند به رشد و توسعه کشور کمک شایانی کند. امروزه بر کسی پوشیده نیست که رویکردهای غرب‌ستیزی، به ویژه آمریکا ستیزی، توسط کاسبان تحریم، فاجعه‌ای برای زندگی ملت ایران به بار آورده است.
رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، در حال حاضر گزینه‌های توافق یا گزینه تهدید نظامی ایران را مطرح کرده است. لذا مذاکره نه تنها به دلیل تهدیدات رئیس‌جمهور آمریکا، بلکه یک تغییر راهبردی در سیاست خارجی و به عنوان یک ضرورت برای رشد و توسعه آینده ایران باید مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که کشور بدلیل سیاست‌های غلط در حال حاضر از بسیاری از کشورهای منطقه عقب مانده است.
برای تمامی مسئولان سیاسی و ملت ایران روشن شده است که سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ باید ایران را در جایگاه اول منطقه قرار می‌داد، اما وعده‌های این سند هنوز تحقق نیافته است. یکی از مهم‌ترین دلایل عدم تحقق این سند، سیاست‌های نادرست در حوزه‌های داخلی و خارجی بوده است.
مذاکره و توافق با ایالات متحده و اتخاذ سیاست خارجی متعادل و متوازن بین شرق و غرب، شرط لازم و ضروری برای رشد و توسعه ایران است؛ اما این شرط به تنهایی کافی نیست. شرط کافی این است که در سیاست داخلی نیز عقلانیت و خردمندی به بلوغ برسد و فرزندان شایسته ملت در مدیریت‌های کلان قرار گیرند.
بازگشت به عقلانیت و خردمندی در سیاست خارجی و به ویژه در سیاست داخلی، شرط لازم و کافی برای رشد، توسعه و تعالی کشور محسوب می‌شود.
بار دیگر با صدای بلند به مسئولان هشدار می‌دهیم که پنجره رشد و توسعه ایران در حال بسته شدن است.
در آینده‌ای نه چندان دور، انرژی‌های فسیلی همچون نفت و گاز مزیت رقابتی خود را از دست خواهند داد و انرژی‌های نوین و تجدیدپذیر، از جمله انرژی خورشیدی که ایران در آن مزیت بالایی دارد، جایگزین خواهند شد.
لذا به مسئولین کشور اکیداً توصیه می‌شود که همان‌قدر که بر روی انرژی‌های هسته‌ای هزینه کرده و تمرکز کرده‌اند، اگر یک دهم آن را در انرژی خورشیدی سرمایه‌گذاری کنند، آینده انرژی ایران تضمین خواهد شد. حزب مردم سالاری معتقد است که همان‌گونه که فناوری هسته‌ای برای تولید برق کشور مفید است، انرژی خورشیدی به عنوان یک نعمت خدادادی، تجدیدپذیر و پاک، برای آینده انرژی کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. با توجه به زاویه تابش و تعداد روزهای آفتابی در ایران، انرژی خورشیدی می‌تواند مزیتی بزرگ برای توسعه کشور محسوب شود.
حزب مردم سالاری بر این باور است که زمان عمل فرا رسیده است و باید با تدبیر و هوشمندی به سمت آینده‌ای روشن حرکت کنیم.

نامه سرگشاده دبیران کل سه تشکل فرهنگیان

سه تشکل، انجمن اسلامی معلمان، سازمان معلمان ایران و مجمع فرهنگیان ایران اسلامی به مسعود پزشکیان جهت جلوگیری از اجرای تفاهم نامه حساسیت برانگیز منعقده في مابين وزارت اموزش و پرورش و نيروي انتظامي نامه نوشتند.
متن نامه بدین شرح است: به استحضار می‌رسانیم اظهارات وزیر محترم آموزش و پرورش، نسبت به فرماندهی نیروی انتظامی، درنشست مشترک آنان، فارغ از قصد و نیت آقای وزیر، منزلت و جایگاه معلمان و نهاد تعلیم و تربیت را تضعیف و موجبات نگرانی و رنجش طیف زیادی از مردم به ویژه معلمان شد. امید است، باتوجه حساسیت موضوع، به شیوه مناسب جبران شود.
در این نشست تفاهم‌نامه‌ای بین وزیر و فرماندهی نیروی انتظامی امضا شد. مفاد این تفاهمنامه بر نگرانی‌های معلمان و دلسوزان آموزش و پرورش افزود. براین تفاهمنامه دو ایراد اساسی وارد است .
اول به موجب قانون، حدود صلاحیت و اختیارات وزارت آموزش و پرورش تعیین و مرجعیت این وزارت و در راس آن شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان تنها مرجع سیاست گذاری به رسمیت شناخته شده و وظایف و ماموریت‌های آن تعریف، تبیین و برشمرده شده است و درجهت تحقق این ماموریت‌ها، ساختارهای لازم علمی و تخصصی اعم از دانشگاه، مراکز تربیت معلم و پژوهشکده‌ها برای تامین نیروی انسانی متخصص و تهیه‌ کننده محتوا آموزشی ایجاد شده است.
لذا آموزش وپرورش، نه تنها درتامین نیازهای خود با کمبود روبرونبوده است، بلکه بررسی‌ها نشان می‌دهد که درتامین نیروی متخصص دستگاهها و سازمانهای دیگرنقش اول را ایفا کرده است.
بنابراین اگرچه محدودیت‌ها و مشکلات آموزش و پرورش به ویژه مشکلات معیشتی و متاسفانه منزلتی معلمان رو به افزایش است، لیکن از نظر علمی و تخصصی در دستگاه تعلیم و تربیت کشور نقیصه ای دیده نقضائیهشود. از طرف دیگر وظایف و ماموریت نیروی انتظامی نیز در قانون برشمرده شده است بانگاهی عمیق به وظایف و ماموریت‌های نیروی انتظامی به خوبی در می‌یابیم که آنچه در موضوع همکاری این دستگاه با آموزش و پرورش در این تفاهم‌نامه دیده شده است، اکثرا خارج از حدود صلاحیت و اختیارات قانونی نیروی انتظامی است. لذا از نظر حقوقی براین تفاهمنامه ایراد اساسی وارد است.
دوم، نادیده گرفتن صلاحیت‌ها و اختیارات و ظرفیت‌های وزارت آموزش و پرورش موجب تضعیف استقلال، مرجعیت و هویت آموزش وپرورش و مدرسه به عنوان نهاد اصلی تعلیم و تربیت خواهد شد. دربخشی ازتفاهمنامه، آموزش وپرورش متعهد قضائیهشود، ظرفیت‌ها و فرصت‌های آموزشی، تربیتی، ورزشی و بهداشتی درکانون‌های فرهنگی و تربیتی، اردوگاه‌های تربیتی، انجمن اولیا و مربیان و مربیان مدرسه، شورای دانش‌آموزی مدرسه، مراکز راهنمایی و مشاوره خانواده، مدرسان آموزش خانواده، مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانش‌آموزی … را در اختیار نیروی انتظامی قراردهد.
به واقع آموزش وپرورش بخشی از وظایف ذاتی خودرا به نیروی انتظامی واگذارقضائیهکند و این درحالیست، که ماهیت و جنس فعالیتهای آموزشی و تربیتی با فعالیت‌ها و ماموریت‌های انتظامی وامنیتی کاملا متفاوت است.
جناب آقای رئیس جمهور این تفاهمنامه نه تنها کمکی به حل مشکلات آموزش و پرورش نخواهد کرد، بلکه استقلال آموزش و پرورش و مدرسه راتهدید، فضای مدارس را امنیتی، فشارهای روحی روانی را بر دانش آموزان افزایش و نگرانی‌های خانواده‌ها و معلمان را درپی خواهد داشت. آن هم در شرایطی که جامعه و کشور، بیش از هر زمانی نیاز به آرامش و امنیت روحی روانی دارد و ما باید مدرسه و فضای آموزشی و پرورشی را برای خانواده‌ها و فرزندانشان هر چه بیشتر امن و آرام کنیم.
بنابراین از جنابعالی به عنوان رئیس جمهور و رئیس شورای عالی آموزش و پرورش می‌خواهیم، دستور دهید از ابلاغ و اجرای این تفاهمنامه خودداری، تا با جلب نظر صاحب نظران حوزه تعلیم و تربیت رسمی کشور، در شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان تنها مرجع سیاست گذاری آموزش و پرورش، بررسی و تصمیم مناسب گرفته شود.
عبدالرزاق موسوی دبیر کل انجمن اسلامی معلمان
طاهره نقی ئی دبیرکل سازمان معلمان ایران
فرج کمیجانی دبیرکل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی