,فرانک گاردنر، خبرنگار امنیتی بیبیسی
اسرائیل با عملیاتی که آن را « شیر به پا خاسته» نامیده، ریسک بزرگی کرده است. آنها میگویند چارهای نداشتند چون ایران به سرعت به سمت ساخت بمب هستهای پیش میرفت و این شاید آخرین فرصت برای جلوگیری از آن بود.
اما دیدگاه مخالف امروز بیش از همیشه اهمیت دارد: وقتی گرد و غبار این درگیری بین ایران و اسرائیل بنشیند، هنوز بسیاری از رهبران ایران زنده خواهند بود تا با جدیت بیشتری به دنبال ساخت بمب بروند.
شخصیتهای تندرو در نظام امنیتی ایران معتقدند داشتن این سلاح حق ملی ایران است و بهترین بازدارنده در برابر حملات آینده خواهد بود.
آنها با دقت مسیر لیبی و کره شمالی را زیر نظر داشتهاند. سرهنگ قذافی، رهبر لیبی در سال ۲۰۰۳ برنامه سلاحهای کشتار جمعی را کنار گذاشت، اما هشت سال بعد با حمایت نیروی هوایی غرب در جریان بهار عربی سرنگون و کشته شد.
در مقابل، کره شمالی تحریمهای غرب را نادیده گرفت و موفق شد زرادخانهای قدرتمند از موشکهای هستهای بسازد. هیچکس عجلهای برای حمله به کره شمالی ندارد.
